Barn & Familj

Bästa Spelbord [Topp 5 2021] Utmärkt julklapp för hela familjen!

Spelbord finns i flera olika modeller, för många variationer av roliga och spännande spel. Spelborden kan vara rolig underhållning inte bara för barnen utan även för hela familjen. Det finns spelbordsmodeller för många olika typer av sportspel som till exempel hockeyspel eller fotbollsbord.

Det finns även andra typer av spelbord som kan vara roliga för hela familjen men kanske speciellt underhållande för de vuxna under bland annat festkvällar eller gamenights som ett biljardbord eller Air hockey-bord. Här nedan kan du läsa om 5 av våra favoriter.

De 5 bästa spelborden på marknaden just nu

1. Bästa spelbordet STIGA Hockeyspel Play Off 21 Sverige-Finland

Den här nya uppgraderade versionen av STIGA Hockeyspel är bland annat tillverkat med tjockare is, nya mål designade för att förhindra pucken från att studsa ut ur målet samt en uppdaterad målräknare. Det medföljer dessutom 2 stycken puckar och 6 spelare per lag vilket låter dig använda ditt spelbord direkt utan att behöva köpa extra tillbehör.

Med ett sånt här välkonstruerat spelbord behöver du inte oroa dig för förflyttningar då du enkelt utan problem kan flytta det som du vill. Det är stabilt och klarar av de allra värsta hockeymatcherna mellan vänner eller familjemedlemmar. Samla dina kära till en klassisk Play Off 21 Hockey – Sweden möter Finland.

Fördelar

 • Inklusive spelare & puckar
 • Väldesignad
 • Underhållande spel

Nackdelar

 • Önskar fler puckar
 • Kunde inkludera garanti

2. Gamesson Biljardbord UCLA II – Bästa biljardbord

Det här biljardbordet från Gamesson är ett av de bästa spelbord dagens marknad har att erbjuda. Det är tillverkat av robust material för hög kvalitet och lång hållbarhet. Bordet är stabilt och klarar av de flesta biljardkamper mellan barnen, dig och din partner eller kanske under afterwork hemma hos dig.

Med spelbordet finns allt du behöver för att starta upp en match direkt. Här har du det perfekta nöjet till familjekvällen. Stäng av datorerna, sätt mobiltelefonerna på ljudlöst och umgås som förr. Gamessons hockeybord är en favorit i vårt spelbord test eftersom det roar och underhåller både gamla som unga.

Fördelar

 • Inklusive alla tillbehör
 • Stabil & välkonstruerad design
 • Högt underhållningsvärde

Nackdelar

 • Något tungt

3. SportMe Combobord – Bästa combo-spelbord

Det här är ett extremt praktiskt spelbord för dig som lever med en spelgalen familj. Eller om du ofta har vänner och bekanta över. Med det här multispelbordet kan du spela de flesta klassiska bordspel du känner till sedan barndomen. Det här enormt prisvärda spelbordet är sladdlöst och väldigt behändigt.

Du får många spelbord att byta mellan samt medföljande tillbehör till respektive spel. Det är endast Air-hockeyspelet du behöver köpa till 8 stycken AA batterier. Annars kommer Air-hockeyspelet med 2 handtag, puckar samt poängräknare. Till pingisbordet medföljer 2 racket, nät och boll. Curlingplanen inkluderar 8 puckar och bowlingbanan inkluderar 10 käglor.

Fördelar

 • Många olika spelplaner
 • Enkla byten av spelplaner
 • Underhållning för alla

Nackdelar

 • Batterier medföljer ej

4. Gamesson Airhockey Shark black – Bästa premium

Air-hockeyspelet Shark Black från Gamesson är ett av de bästa spelbord du hittar bland dagens urval. Det passar för alla men kanske främst till de lite mindre barnen. Det här välkonstruerade spelbordet är utrustat med en anpassad fläkt på 220 V. Spelbordet har en stabil vikt på 16 kg vilket gör att ni kan spela rejäla matcher.

Det här populära Air-hockeybordet på 220 V är tillverkat i ett hållbart material med väl genomtänkt konstruktion. Det är ett spelbord med en väldigt stilren och snygg design vilket gör att du kan lämna det framme som en del av inredningen i din salong med gott samvete. Alla tillbehör du behöver är inkluderade i köpet.

Fördelar

 • Tillbehör inkluderade
 • Smart konstruktion
 • Fantastisk underhållning

Nackdelar

 • Kunde väga mindre

5. BRIO 34017 Flipperspel – Bästa billiga spelbord

Det här flipperspelet från BRIO är ett roligt spelbord som de flesta barn kan roa sig med. Det är dessutom hållbart med vacker och tilltalande design som passar med de flesta rum och inredningar. Det här mycket prisvärda flipperspelet kommer hålla dina barn upptagna så att du får fler lugna stunder.

BRIO har verkligen lyckats med sitt flipperspel som är ett av de bästa billiga spelbord marknaden har att erbjuda. Kunder uppskattar det mycket för att du får en rolig underhållning till en billig peng. Dina barn kan börja använda det här roliga spelbordet redan från 6 år.

Fördelar

 • Rolig underhållning
 • Prisvärd
 • Lätt förflyttad

Nackdelar

 • Kunde vara större

Köpguide – Välj rätt Spelbord

Ett hållbart, bra spelbord kan du använda vid många olika tillfällen. Allra roligast är de för dina barn som får spela spelen på riktigt istället för att vara klistrade framför dator-, tv- eller telefonskärmar dygnet runt. Med de bästa spelborden kan ni få gammal hederlig kvalitetstid tillsammans.

Men hur ska du då välja rätt spelbord till din familj? Vi kan utgå från barnens intressen först och främst eftersom det vanligtvis är dem som allt som oftast bestämmer vilka spel ni ska spela under familjemyskvällarna. Sedan har vi även listat ett par andra viktiga punkter.

Användarvänlighet

Det här väldigt viktigt eftersom båda ditt eget barn och kanske dess kompisar ska använda spelbordet. Oavsett ålder kan barnen i all sin hast enkelt ha sönder något eller i värsta fall även råka skada sig på spelbordet. Är det lätt att använda blir den risken mindre.

En annan fördel med ett lättanvänt spelbord är att det behåller barnens intresse längre tidsperioder. Krångliga saker som är svåra att använda tappar snabbt sitt värde för att bli ersatt med något annat roligare istället. Se därför till att alla funktioner är lättanvända.

Kvalitet

Kvaliteten är väldigt viktig eftersom det inte bara är barnen som ska använda spelbordet utan kanske även vuxna som ska spela storslagna matcher av olika slag. Dessa matcher kan ibland gå hett till varav du behöver ett stabilt spelbord som håller.

Det är även viktigt av andra anledningar som att du vill att det har en hållbar konstruktion så du slipper lämna in det på lagning eller byta ut det efter bara kort tids användning. Välj en mellanprisklass för de bästa spelborden.

Ålder & storlek

Ålder på barnen och storleken på spelborden är viktigt att tänka på. Vissa bord är mer lämpade till mindre barn. Som exempelvis BRIO flipperspel vilket passar till mindre barn som kan både roa sig och träna upp fin motoriken

Medan de större barnen kanske är mer roade av andra typer av spelbord som till exempel biljardbord eller Air-hockeyspelbord. Spelborden kommer dessutom i varierande storlekar så se till att välja ett hållbart och prisvärt spelbord som möter alla krav.

Spelbord hemma – Njut av egentid

Med ett väl utvalt spelbord till ditt hem kommer du att få mer tid till dig själv, dina hobbys och sysslor eftersom dina barn och kanske till och med även din partner kommer att vara upptagna med att spela antingen hockey-, fotbollsmatcher eller bowling.

Ifall du vill njuta tillsammans med familjen under lediga helger passar ett spelbord perfekt. För er som har svårt att välja finns kombo-spelbord med flera spel i ett. Samtidigt som du spelar med de större barnen så kanske lilla bebisen kan roa sig i en lekstol.