Bästa Concealers För Att Reducera Mörka ringar (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilken concealer som är bäst i test enligt vår testpanel!

Concealern är en oumbärlig skönhetsprodukt i de flesta kvinnors makeuprutin, och dess användningsområden är många. Den används primärt för att dölja ojämnheter som finnar, rodnader, mörka ringar under ögonen eller pigmentfläckar. Concealern är likvädig till ett suddgummi för huden, du kan enkelt sudda bort saker du önskar dölja.

Förutom att ge en perfekt bas för resten av din makeup, kan concealern även användas för att ljusa upp och som highlighter för olika partier av ansiktet, såsom ögonbrynens båge, näsryggen och kindbenen. Concealern är en oumbärlig produkt för dig som vill ha en pigg och utvilad look, och den fungerar utmärkt när du vill skulptera och forma ansiktet med shading-effekter.

I detta bäst i test av concealer kommer vi att utforska och jämföra olika concealers för att hjälpa dig hitta den perfekta produkten som passar dina behov och önskemål. Vi kommer att analysera täckningsgrad, hållbarhet, formula och mycket mer för att guida dig till den bästa concealern på marknaden.

1. Vinnare och bäst i test blev concealern från Clarins Everlasting Concealer

Fördelar

 • Täcker mörka ringar under ögonen bättre än någon annan concealer
 • Lätt att jobba in i huden
 • Fungerar även för rödhet kring näsan, blemmor etc
 • Sitter på plats hela dagen utan att lägga sig i linjer

Nackdelar

 • Finns inget nämnvärt

Specifikationer

Mer om Clarins Everlasting Concealer

Clarins concealer är verkligen utan tvekan den bästa concealern i vårt test. Denna trotjänare är det enda du behöver använda tillsammans med din foundation för att få en perfekt hy utan varken mörka ringar, rödhet eller oönskade blemmor och liknande.

Har du problem med mörka ringar är detta den bästa concealern för att täcka dessa, du kommer inte bli besviken! Den återfuktar, är heltäckande och sitter på plats hela dagen utan att lägga sig i linjer!

Ett tips för dig som ska använda concealern till mörka ringar är att använda en ljusare nyans än din hudton, vi använde exempelvis ton 01 Light då det ljusar upp kring ögonpartiet vilket ger intrycket av en piggare och mer vaken blick. Använd gärna ett löspuder för att fixera och öka hållbarheten på din concealer och bas än mer.

Priset är i det lite högre segmentet men Clarins everlasting concealer är dryg och du behöver ytterst lite produkt, den kommer räcka i månader! Det finns ingen concealer som kan mäta sig mot denna, löp och köp!

2. På andra plats kommer concealern från NYX PROFESSIONAL MAKEUP Bare With Me Concealer Serum

Fördelar

 • Bugetvinnare, bästa billiga concealer!
 • Bra pumpflaska
 • Täcker medel-lätt, ser inte kakigt ut
 • Har bra täckning om du bygger på den
 • Blir inte kakig och är lätt att jobba in med din foundation

Nackdelar

 • Lite rinnig/tunn formula. En del användare kan behöva två lager under ögonen

Specifikationer

Mer om NYX PROFESSIONAL MAKEUP Bare With Me Concealer Serum

Bare With Me Concealer Serum från NYX Professional Makeup är utan tvekan mycket concealer för pengarna! Om du är på jakt efter en billig concealer som levererar, inte bara genom att dölja mörka ringar och ojämnheter, utan även vårdar din hud, så kan du ha hittat den!

NYX concealer är ett concealerserumet som både återfuktar din hud och täcker det du behöver täcka. Med ingredienser som tremellasvamp, cica och grönt te kan du med gott samvete använda den.

En av de bästa sakerna med NYX professional concealer är dess veganvänliga formula, vilket betyder att den inte innehåller några ingredienser eller biprodukter av animaliskt ursprung. Så om du är ute efter ett cruelty-free alternativ, har du hittat det!

Appliceringen är enkel och jämn, och resultatet är en naturlig täckning som inte känns kakig. Dess lätta konsistens ger dig en i princip osynlig finish, vilket gör att din hud ser naturligt fräsch och felfri ut. Det enda negativa var att produkten kändes lite rinnig i sin konsistens och inte är heltäckande på samma vis som vår testvinnare. Använder du två lager så får du fullgod täckning för mörka ringar, dock bör det värderas hur pass hög täckning du behöver och önskar. En annan stor fördel är att Bare With Me Concealer Serum även i flera olika nyanser, från varma till kalla för att passa alla hudtoner!

3. På tredjeplats kommer concealern från Sensai Highlighting Concealer

Fördelar

 • Highlighting concealer
 • Bästa concealern för dig som vill pigga upp och ljusa upp partier i ansiktet
 • Superlätt att få naturlig, ger ett fint glow till ansiktet
 • Bästa och snyggaste hylsan med pensel som är toppen att ha i handväskan

Nackdelar

 • Inte heltäckande

Specifikationer

Mer om Sensai Highlighting Concealer

I det lite högre prissegmentet har vi testat Sensai Highlighting Concealer. Denna concealer passar perfekt för dig som vill ha en naturlig look och bas, men ändå kunna dölja lätta ringar runt ögonen, rödhet kring näsvingarna och någon liten blemma här och var. Med Sensai Concealer så upplevs ansiktet och huden direkt fräschare och piggare med ett naturligt glow.

Den smarta och praktiskt hylsan med pensel gör appliceringen superenkel, dessutom kan du enkelt göra en touch-up på lunchen eller kvällen då du kan ha Sensai highlighting concealer i handväskan utan att behöva krångla med neccesär, separata borstar etc.

Konsistensen är medium till lätt täckande och känns återfuktande och härlig på huden, det är enkelt att snabbt arbeta in produkten i huden, ingen kakighet alls. Just området kring ögonen är extra känsligt och att denna concealer är återfuktande gör att du får ett härligt glow och är lättapplicerat.

I relation till priset så får du enbart 3,5 ml i denna concealer, vilket gör den lite dyrare än övriga produkter i vårt test av concealers. Concealern från Sensai är vårt premiumval och vi rekommenderar den till dig som tar din hudvård och sminkrutin på allvar, samt har en högre budget. Sensai levererar alltid hög kvalitet på sin makeup samt hudvård och denna concealer är inget undantag.

4. På en fjärdeplats i vårt test kommer concealern från MAC Cosmetics Pro Longwear Concealer

Fördelar

 • Bra för känslig hy (parfymfri)
 • Vattenfast gör att den även klarar regn och träning utan problem
 • Bra och smidig pumpflaska
 • Dryg
 • Sitter på plats hela dagen och täcker ordentligt

Nackdelar

 • Vattenfasta produkter kan kräva bättre rengöring för att helt rengöra huden

Specifikationer

Mer om MAC Cosmetics Pro Longwear

Pro Longwear Concealer från MAC Cosmetics är en bästsäljande concealer som omedelbart eliminerar pigmentfläckar, finnar, röda partier lämnar ditt ansikte som en slät canvasduk, redo för nästa steg i din makeuprutin.

Den flytande formulan gör underverk genom att minimera porer och ljusa upp olika ansiktsområden. Concealern från MAC är mångsidig nog att täcka ojämnheter, mörka ringar och fina linjer, och trots sin lätta konsistens erbjuder den faktiskt en mycket imponerande täckning.

Att MAC Cosmetics Pro Longwear också är en vattenfast concealer gör att många tjejer som tränar eller utför aktiviteter utomhus kan ha hittat en riktig bra match i denna testvinnande vattenfasta concealer! Andra fördelar med just denna concealer är att den skonsam mot alla hudtyper, parfymfri och testad av ögonläkare. MAC Pro Longwear Concealer är dryg och din flaska kommer förmodligen räcka i flera månader. Färgutbudet är stort och det finns mängder av nyanser i allt från kalla till varma toner att välja mellan.

5. På en femteplats kommer concealern från Maybelline New York Fit Me Concealer

Fördelar

 • Bästsäljare som toppar försäljningslistor
 • Bra och billig
 • Enkel att blanda in i huden
 • Går att bygga upp en bra täckning
 • Enkel applicering med liten pensel

Nackdelar

 • Kan upplevas lite kakig, lätt att överapplicera

Specifikationer

Mer om Maybelline New York Fit Me concealer

Fit Me Concealer från Maybelline är ytterligare en populär och billig concealer vi velat testa. Den erbjuder utöver ett plånboksvänligt pris också en medium täckningsgrad. Fit me Concealer smälter förhållandevis enkelt in i huden och resultat blir en fräschare och jämnare hudton.

Applikatorn är en borste som är supersmidig och concealerns lätta formula gör appliceringen enkel, även för dig som inte är något superproffs. Man får däremot passa sig lite för att överapplicera då den lätt blir kakig under exempelvis ögonen vid flera lager.

Maybelline fit me concealer hanterar både rodnad och mörka partier under ögonen, och den upplevs återfuktande samtidigt som den lämnar en lätt och naturlig känsla. Denna concealer passar bäst för dig som vill ha en lätt till medium täckning och en concealer till ett lågt pris.

Köpguide – Vad är egentligen en concealer?

En concealer är en makeup- produkt som används för att dölja ojämnheter, imperfektioner och mörka partier i ansiktet, vanligen under ögonen. Vi är många som lider av just sistnämnda, mörka ringar runt ögonen. Att använda en concealer i din sminkrutin kommer göra otrolig skillnad, vi vågar påstå att det kommer revolutionera hela ditt utseende!

Att skapa ljus och lätthet kring ögonen får dig att se både piggare, friskare, yngre och mer utvilad ut. Även för dig som vanligen inte använder stora mängder makeup så är just concealern en oumbärlig produkt som du aldrig kommer vilja vara utan. En vardag kan det räcka att du duttar på lite concealer kring näsvingar, runt ögonen och på någon eventuell finne, sedan är du good to go!

Hitta bäst i test concealers hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test concealers hos oss på Testjakt.se!

Vad gör en concealer?

Vanligen används en concealer för att täcka mörka ringar under och runt ögonen. Kamouflera hudproblem som exempelvis finnar, akne, ärr, pigmentcfläckar och liknande. Även röda områden, rodnad och synliga blodkärl är något som många lider av, med en bra concealer är dessa områden enkla att dölja och neutralisera.

Olika täckningsgrad

När du väljer concealer bör du föst avgöra hur hög täckningsgrad du önskar. Ju mer du vill täcka i form av mörka ringar etc, desto högre täckning behöver du. Har du mycket acne, rödhet mm kan en högre täckningsgrad på din concealer göra att du slipper ta flera lager för att få en jämnare hudton.

För dig som önskar ett naturligt resultat och inte har så mycket att täcka kan en concealer med en medium till låg täckningsgrad används som en lätt highlighter. Då kan concealern istället ljusa upp partier som näsvingar, näsrot, kindbern, amorbågen mm.

Välj rätt nyans

Att välja nyans på concealer kan vara trixigt, en enkel tumregel är att din concealer alltid bör vara något ljusare än din naturliga hudton. Detta ger ett mer naturligt och uppljusande resultat. Under ögonen kan concealern vara ytterligare något steg ljusare än din vanliga hudton.

Det finns både kalla toner och varma toner, börja med att analysera om du har en varm eller kall hudton. Att pudra på med ett löspuder efter du använt concealern gör att både den och hela din makeup kommer sitta bättre under dagen.

Applicering

Du väljer själv hur du vill applicera din concealer, det finns inget rätt och fel, du får testa dig fram tills du hittar en teknik eller applikator du trivs med. De vanligaste sätten att applicera concealern är med fingrarna med duttande rörelser, med en pensel, eller med en sminksvamp/beauty blender.

Ska man använda concealer före eller efter foundation?

På denna fråga finns det lika många svar som det finns concealers och många har olika teorier och tekniker. Vårt svar och majoriteten av makeup-artister vi talat med anser att en concealer läggs på efter din foundation. Då riskerar du inte att smeta bort din concealer och den tappar sin funktion. En concealers huvuduppgift för många är att ljusa upp och den chansen försvinner om du applicerar foundation över din concealer.

Enkelt summerat rekommender vi som följer; primer, foundation, concealer och att du avslutar med ett löspuder och sedan en setting-spray! Då har du en bas som sitter på plats och är ultimat för vad dagen än har att erbjuda!

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Helena Månsson, auktoriserad hud & skönhetsterapeut , medlem i SHR.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 26/09/2023 •  13 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test