Verktyg

Bästa Rakslip [Topp 5 2021] » För hobby och proffs

Ifall du söker en rejäl slip som klarar träpolering, slipning i stålmaterial och metaller, så är en batteridriven modell den bästa rakslip för dig. Eftersom det är en mångsidig, smidig slipmaskin.

Här i vårt rakslip bäst i test informerar vi dig om våra favoritmodeller av batteridrivna rakslipar så att du kan hitta just rätt slip till bland annat dina möbelrenoveringar eller dekorationsprojekt.

De 5 bästa rakslip du hittar på marknaden just nu

1. Bästa rakslipen BOSCH GGS 18V-10 SLC

GGS 18V-10 SLC från Bosch är en favorit i vårt rakslip test dels för att det är en hållbar och vältillverkad slip som erbjuder maximal mobilitet under ditt arbete. Den är utrustad med borstlös motor med högt vridmoment och utmärkt prestanda.

Med en sådan här batteridriven rakslip från Bosch underlättar du ditt arbete avsevärt. Enkel hantering tack vare ett intuitivt användargränssnitt samt bekväm reglering av hastighet. Den här är en av de bästa batteridrivna rakslipar på marknaden för finslipning av metall.

Fördelar

 • PROtection-funktioner (KickBack & Drop Control
 • Bluetooth-kompatibilitet
 • ProCORE18V batteriteknik

Nackdelar

 • Exklusive batteri & laddare
 • Önskar fler tillbehör

2. METABO GA 18 LTX – Bästa billiga rakslip

GA 18 LTX från Metabo är en av de bästa billiga batteridrivna rakslipar du kan hitta. En rakslip med enorm kapacitet med ett varvtal på ända upp till 25 000 varv/minut. Dessutom utrustad mot återstart vilket förhindrar rakslipen att självstarta efter strömavbrott.

Utöver de här egenskaperna är den här rakslipen även utrustad med ett överbelastningsskydd som skyddar mot överhettning samt en avtagbar skyddskåpa av gummi för du ska kunna arbeta både bekvämt och säkert med din hållbara och prisvärda batteridrivna rakslip.

Fördelar

 • Spindellåsning – Enklare verktygsbyte
 • Slimmad, & välbalanserad design
 • Inklusive många tillbehör

Nackdelar

 • Batteri & laddare exkluderat

3. BAHCO BCL32DG1K1 – Mest prisvärda rakslip

Med BCL32DG1K1 från Bahco har du en gedigen rakslip för många användningsområden. Bland annat kan du använda den till slipning, avgradning eller polering. Det är en smidig slip som har bra åtkomlighet i alla typer av utrymmen från stora till små.

Den här batteridrivna rakslipen är en favorit bland kunder dels för att den levereras komplett med batteri och dels för sina mångsidiga slipegenskaper. Det här är den bästa billiga rakslip för dig som inte behöver en avancerad stor apparat.

Fördelar

 • Låg vikt
 • Inbyggd LED-belysning
 • Integrerad säkerhetsavtryckare

Nackdelar

 • Kunde inkludera garanti

4. METABO GA 18 LTX – Bästa premium rakslip

GA 18 LTX från metabo är en 18 V batteridriven rakslip med ett otroligt varvtal på 25 000 varv/minut. Den här rakslipen även utrustad med spindellåsning för att du enkelt och snabbt ska kunna utföra verktygsbyten utan onödig tidsåtgång.

I GA 18 LTX får du en fantastiskt pålitlig rakslip som klarar av de flesta slip och poleringsarbeten utan några problem. Du får många tillbehör och funktioner som exempelvis precisionsspänntång för exakt rundgång och skydd mot återstart vid strömavbrott.

Fördelar

 • Inklusive många tillbehör
 • Optimal & välbalanserad design
 • Inkluderar laddare & batterier

Nackdelar

 • Kanske något dyr

5. FEIN AGSZ 18-280 BL SELECT – Bästa allround rakslip

Den här kraftfulla batteridrivna rakslipen är tillverkad med ett stängt motorhus. Vilket skyddar motorn mot både keramiska och mineraliska dammpartiklar. Det är en lättanvänd rakslip med underhållsfri motor. Dessutom utrustad med innovativa kylflänsar för att optimera kylningen inklusive temperaturövervakning

Med den här effektiva rakslipen har du maximal avverkning tillsammans med FEIN HighPower litiumjonbatterier. En laddning räcker till en hel arbetsdag. Det är dessutom en väldigt säker rakslip att arbeta med tack vare omfattande användarskydd via mjukstart, återstartspärr och elektroniskt överlastsskydd.

Fördelar

 • Dammskyddad, separat motorelektronik
 • Många tillbehör medföljer
 • Integrerad LED-lampa

Nackdelar

 • Exklusive batteri & laddare

Köpguide – Detta bör du tänka på innan du köper rakslip

Rakslipen kan du utföra många olika typer av arbeten med. För dig som arbetar mycket vid exempelvis mindre, trånga utrymmen är en batteridriven rakslip perfekt, då andra slipar vanligtvis är något större och därför inte kommer åt.

Med en batteridriven rakslip kan du förenkla och effektivisera dina arbetsdagar eller hemmafixprojekt. Om du är i behov av att utöka lagret i din verkstad så kanske en prisvärd borrmaskin är värd att införskaffa.

Lättanvänd

Den bästa rakslipen är den som är mest lättanvänd eftersom en batteridriven rakslip som är lätt att hantera låter dig arbeta obehindrat en hel arbetsdag eller under ett helt projekt vilket leder till effektivt och snabbt arbete.

Kan du enkelt montera och utföra byten av diverse tillbehör? Är det lätta att installera batteriet? En bra rakslip ska inte heller vara tung att arbeta med. Samtidigt är det viktigt att du kan arbeta med fri hand.

Kvalitet

Är det en batteridriven rakslip av hög standard eller kan den kanske lätt gå sönder. Det får inte vara en rakslip som ständigt krånglar och hindrar dig från att utföra ditt arbete ostört.

För att kunna fokusera på ditt arbete är det viktigt att du arbetar med de bästa batteridrivna rakslipar av hög kvalitet som ger goda resultat utan att glappa eller några andra fabrikationsfel.

Effekt

Har rakslipen önskad effekt? Håller batteriet under lång tid eller tappar det effekt efter en viss tids användning? Klarar den batteridrivna rakslipen av att arbeta i det arbetsflöde du behöver till dina projekt?

Det är extremt viktigt att den batteridrivna rakslipen har ett starkt batteri som klarar av arbete under längre perioder. Med de allra bästa raksliparna arbetar du dessutom mjukt och undviker trötta armar.

En högkvalitativ rakslip gör ditt arbete smidigare utan trötta armar

Den batteridrivna rakslipen är ultimat till bland annat polering av trä, slipning av stålmaterial och diverse andra metaller. Investera i någon av marknadens bästa batteridrivna rakslipar för en enklare arbetsvardag utan förhinder och tidsödande avbrott.

Förhoppningsvis kan du med all information från vår rakslip guide finna just den batteridrivna rakslip du behöver för att utföra dina polerings-, sliparbeten med. Är det något du undrar eller saknar är du välkommen att lämna en kommentar.