Bästa Spjälskydden För Ditt Barn (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilket spjälskydd är bäst i test enligt vår testpanel!

Spjälskyddet är en viktig produkt som förhindrar att din bebis fastnar med armar eller ben i spjälorna på sängen. Dessutom gör det att sängen ser mer ombonad ut och så att ditt barn inte slår sig på de hårda spjälorna. Vi har utfört ett spjälskydd test och tagit fram de tre bästa modellerna på marknaden.

Vinnare i vårt test och marknadens spjälskydd bäst i test blev spjälskyddet från Alice & Fox tack vare sin tjocka vaddering och höga kvalitet. Det är verkligen spjälskyddens Rolls Royce som är tillverkat av ekologiskt bomull. Yttertyget är avtagbart och kan tvättas på 30 grader för att du alltid ska kunna hålla spjälskyddet rent och fräscht.

Marknadens tre bästa spjälskydden för dina bebisar

Vi har testat och jämfört de tre bästa spjälskydden så att dina barn ska ha de bästa förutsättningarna för en skön och lugn sömn.

1. Vinnare och bäst i test blev Alice & Fox spjälskydd

Fördelar

  • Välj mellan olika motiv
  • Ekologisk bomull
  • Tvättas i maskin

Nackdelar

  • Något dyrare

Specifikationer

Mer om Alice & Fox spjälskydd

Alice & Fox spälskydd finns i massor av fina färger att välja mellan. Det är tillverkat av högkvalitativ ekologisk bomull vilket både är bra för ditt barn och vår omvärld. En fördel är att yttertyget kan tas av och tvättas i maskin på 30 grader.

Det här spjälskyddet har en tjock vaddering och är riktigt mjukt och skönt för din bebis. Det levereras i en smidig förvaringspåse för att du enkelt ska kunna förvara det när du inte längre behöver det. Den höga kvaliteten gör att det håller till många barn.

En nackdel är det höga priset för spjälskyddet – det kostar runt 800 kronor. Dock är det väl värt sitt pris eftersom det är väldigt exklusivt. Om du vill investera i ett hållbart och högkvalitativt spjälskydd är det här det självklara valet och därför blev just Alice & Fox Spjälskydd vår testvinnare.

2. Tvåa blev spjälskyddet NG Baby Volang

Fördelar

  • Fin volang
  • Ekologiskt yttertyg

Nackdelar

  • Inget nämnvärt

Specifikationer

Mer om spjälskyddet NG Baby Volang

Det här är ett spjälskydd från NG Baby som har en vacker volang. Du knyter det runt spjälsängen och det ger din bebis en mjuk, ombonad känsla samtidigt som det minskar risken att din bebis skadar sig på de hårda spjälorna på sängen.

Det här spjälskyddet är tillverkat i Sverige av GOTS-certifierad bomullssatin. Det är ekologiskt vilket gör det bra både för din bebis och miljön. Måtten ligger på 120 x 60 x 25 cm. Det är ett mycket slitstarkt och av väldigt hög kvalitet.

Tyvärr är även det här spjälskyddet något dyrt men det är samtidigt värd det då det är riktigt fint och sött samtidigt som det är hållbart. Du kan tvätta det i maskin på 40 grader så att det kan hållas rent och fräscht.

3. Rätt Start EKO spjälskydd kom på en tredjeplats

Fördelar

  • Bra pris
  • Snygg design

Nackdelar

  • Passar bara spjälsängar av standardstorlek

Specifikationer

Material: Bomull , Polyester
Märkning: Ekologisk (GOTS)
Mått BxLxH: 360×30 cm
Rekommenderad ålder (ungefärlig): Från 0 mån
Vikt: 0.4 kg

Mer om Rätt Start EKO spjälskyd

Det här är ett fint spjälskydd med de välkända Mumin-figurerna på. Yttertyget är tillverkat av 100 % ekologisk bomull och fyllningen består av polyester som ger god ventilation. Spjälskyddet är 30 x 360 cm och passar spjälsängar på 60 x 120 cm.

Du kan tvätta det här spjälskyddet i 40 grader vid behov. Rätt starts spjälskydd är certifierade enligt Öko-Tex Standard 100 vilket är en hård personmiljöstandard. På så sätt kan du känna dig fullständigt trygg med att välja det här spjälskyddet till ditt barn.

En stor fördel med det här spjälskyddet är dess pris då det kostar runt 500 kronor. Det är svalt och skönt för ditt barn och skyddar det väl mot att skada sig på den hårda spjälsängen. Det är ett mycket bra budget-spjälskydd.

Köpguide för spjälskydd

Ett spjälskydd är någonting som behövs om du vill att din bebis ska sova bekvämt på nätterna och det finns en hel del att välja mellan. Vi ska nu ge dig en hel del tips på vad du bör tänka på innan du väljer ett spjälskydd.

De viktiga faktorerna du bör titta på är spjälskyddets storlek, vilket material det är tillverkat av, priset och om det går att tvätta i maskin. Nedan ska vi förklara mer om varför dessa aspekter är så viktiga för att du ska göra ett bra val.

Storlek

Storleken på spjälskyddet spelar stor roll då det ska passa på just den spjälsäng du har. De flesta är relativt universella och det viktigaste är förstås att det når runt alla fyra sidor på spjälsängen för att det ska skydda ditt barn ordentligt.

Spjälskyddet ska inte heller vara för lågt eller högt, du måste kunna se ditt barn men det ska ändå skydda ordentligt. De allra flesta spjälskydden har dock standardmått men det kan vara klokt att kolla upp måtten innan du bestämmer dig för vilket du ska ha.

Bäst i test spjälskydd hittar du hos oss på Testjakt.se!
Bäst i test spjälskydd hittar du hos oss på Testjakt.se!

Material

Materialet som spjälskyddet är tillverkat av spelar också roll – både när det kommer till yttertyg och stoppning. Det ska vara tillräckligt mjukt samtidigt som materialet ska vara hållbart och av hög kvalitet. Yttertyget är vanligen tillverkat av bomull men det kan också finnas varianter i linne och andra material.

Det är viktigt att välja ett spjälskydd som är tillverkat av ett certifierat material som inte innehåller giftiga ämnen och kemikalier. Välj med fördel ett som är tillverkat av ekologisk bomull för att även vara snäll mot vår miljö och verka för en hållbar framtid.

Pris

Priset är också någonting som är viktigt när du ska välja spjälskydd. Som blivande förälder eller nybliven förälder finns det en stor mängd saker som du kommer att behöva införskaffa dig för att göra föräldraskapet enklare och ditt barn tryggare och allt kan inte kosta skjortan.

Ett spjälskydd har du behov av så länge som ditt barn sover i spjälsäng och det är någonting som skyddar barnet från att slå sig eller fastna i spjälorna. Det är med andra ord en viktig investering. Välj ett som ryms inom just din budget.

Rengöring och fastsättning

Med bebisar sker olyckor titt som tätt med både kräk och bajs och det är därför av stor vikt att bebisprodukterna är tvättbara. Alla våra testvinnare kan tvättas i maskin vilket nästan är ett måste för att ett spjälskydd ska vara bra. Några spjälskydd har avtagbara yttertyg som kan tvättas och det går också bra.

Fastsättning av ett spjälskydd sker oftast med snören och det är viktigt att det är enkelt att sätta dit. Det ska inte vara jobbigt att ta av det för tvätt och sedan sätta på det igen då finns risken att du struntar i det.

Sammanfattning av vårt spjälskydd test

Ett spjälskydd kan vara väldigt användbart och en trygghet för dig som nybliven förälder. Du behöver inte oroa dig över att ditt barn ska skada sig på de hårda spjälorna eller fasta med ett ben eller en arm emellan dem. I vårt test har du kunnat läsa om våra tre testvinnare och även vad du bör tänka på när du ska köpa ett spjälskydd.

Vanliga frågor om spjälskydd

Måste jag ha ett spjälskydd?

En del personer tycker att spjälskydd är onödiga men faktum är att det kan vara väldigt användbart. Dessutom kan det få dig som förälder att känna dig tryggare.

Hur högt bör spjälskyddet vara?

Många spjälskydd är runt 20 till 30 cm höga vilket är standard. Vissa tycker dock att det är lågt och om du inte hittar ett högre kan du sy ihop två stycken.

Vad kostar normalt ett spjälskydd?

Priset för ett spjälskydd varierar ganska mycket beroende på hur tjockt det är och vilket varumärke som tillverkat det. Det kan kosta från 200 kronor upp till över 1 000 kronor.

Hur länge behövs ett spjälskydd?

Det är inget måste med ett spjälskydd men de flesta väljer att ha ett. Vanligtvis används det under första året men det kan användas under så lång tid som spjälsängen används.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 08/05/2023 •  9 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test