Barn & Familj

Bästa bedside crib [Topp 5 2022]

En bedside crib är en spjälsäng i mindre modell som passar barnets första två år i livet och placeras direkt bredvid föräldrarnas säng. Tanken är att du som förälder inte ska behöva resa dig ur sängen för nattmatning och annat barnet behöver under natten.

De första sex månaderna i ett barns liv behöver de mycket uppmärksamhet, så även under natten. Och en bedside crib kan underlätta något enormt för en nybliven mamma som till exempel blivit förlöst med kejsarsnitt. Eller helt enkelt haft en jobbig och krävande upplevelse.

De 5 bästa bedside cribarna på marknaden just nu

1. Troll bedside crib Oslo – Bäst i test

Detta är en stilren modell som kan användas som bedside crib men även som fristående säng. Vilken gör den multifunktionell och väldigt praktisk att ha i hemmet. Med den ställbara höjden av sängbotten är det möjligt att matcha alla slags sängar och göra nattmatningen enkel och bekväm för dig som nybliven förälder.

Vad som gör att denna bedside crib oftast vinner bäst i test är de smarta funktionerna. Samt att det ingår en mjuk och bekväm madrass som passar perfekt i sängen. Kombinationen av hjul och dropside funktion på långsidan gör den här sängen optimal för nyfödda och nyblivna föräldrar.

Fördelar

 • Spjälskydd och madrass ingår
 • Multifunktionell

Nackdelar

 • Dyrare modell
 • Kantig design

2. Babybay Original – Bästa premium

Denna säng har en mjuk och följsam design som lockar många föräldrars blickar. Och det är inte så konstigt eftersom den möjliggör att babyn ligger tryggt och säkert precis bredvid föräldrarna varje natt. Helt enkelt en av de bästa bedside crib som erbjuds på marknaden just nu.

Sängen kan användas bredvid föräldrarnas säng på ett säkert vis eftersom det ingår två hållare som säkerställer att barnets säng håller sig på plats. Vilket gör att Babybay Original ofta vinner i bedside crib test. Plus att det går att köpa till en långsida så att sängen kan användas individuellt.

Fördelar

 • Mjuk design
 • Säker användning

Nackdelar

 • Mindre plats med rundade hörn

3. Troll bedside crib Sun – Bra val

Denna bedside crib passar bra även när babytiden är över eftersom det går att göra om den till en soffa för små barn. Du som vill få ut så mycket som möjligt av ditt köp bör välja en multifunktionell säng du inte behöver sälja när babytiden är över.

Anledningen till att just denna bedside crib i princip alltid tas upp i olika bäst i test är att den är mångsidig och multifunktionell. Förutom att sängbotten går att anpassa efter föräldrarnas säng ingår det hjul som gör det möjligt att flytta runt sängen i hemmet under dagen.

Fördelar

 • Dropside funktion
 • Ingår hjul

Nackdelar

 • Finns endast i vit färg

4. Maxi-Cosy Iora Bedside Sleeper – Bästa budget

De fem olika höjdpositionerna säkerställer att denna bedside crib passar föräldrarnas säng utan problem. Den mjuka, gosiga och härliga modellen får alla barn att sova gott om natten. Och det faktum att du enkelt kommer åt barnet under natten via den fällbara sidan underlättar något enormt både för dig och ditt barn.

Tack vare den multifunktionella designen som tillåter dig att förvara saker under sängen gör att den ofta vinner i bäst i test som utförs. Samt att denna bedside crib går att fälla ihop och ta med på resan eller en övernattning. Vilket innebär att du inte behöver köpa till en extra resesäng.

Fördelar

 • Fällbar design
 • Förvaringskorg under sängen

Nackdelar

 • Väger 10,8 kilo

5. Carena Väddö Bedside Spjälsäng – Bästa val

Detta är en praktisk och stadig bedside crib som uppskattas av många föräldrar. Den robusta designen håller babyn säker om natten och den fällbara sidan gör det enkelt att komma åt barnet vid behov. Du behöver inte resa dig ur sängen och böja dig över kanten för att komma åt barnet.

I olika bäst i test tas alltid denna version av Carena upp då den är extremt populär. Det faktum att det är en multifunktionell bedside crib som kan göras om till en soffa hjälper självklart till. Och den snygga, klassiska designen passar in i alla slags inredningar.

Fördelar

 • Kan göras om till soffa
 • Fällbar sida

Nackdelar

 • Kort användningstid
Tyvärr hittade vi inga produkter just nu.

Köpguide – Välj rätt bedside crib

En bedside crib kan vara avgörande för dig som nybliven förälder. Med en traditionell spjälsäng måste du som förälder resa dig ur sängen för att komma åt barnet om natten. Men med en bedside crib går nattmatningen både snabbare och enklare vilket innebär att du sover bättre.

När du väljer ut en bedside crib är det viktigt att du letar efter en modell som passar din egen säng. Samt att du får de funktioner du är ute efter. Gå inte endast på design och form utan låt praktiska funktioner avgöra vilken modell du köper.

Fällbar långsida eller inte

Kommer du att använda sängen under dagtid? Ha i åtanke att små barn sover mycket under dagen och att du som förälder inte kan övervaka barnet under dygnets alla timmar. Med en fällbar sida kan du använda sängen även under dagtid då du själv måste göra annat.

Även om du själv gärna vill sova när barnet sover den första tiden kommer detta att ändra sig i takt med att barnet sover bättre om natten. En fällbar sida är därför en väldigt praktisk och användbar funktion att hålla ögonen öppna efter.

Praktiska hjul

Om sängen levereras med hjul blir den mycket användbar. Eftersom du kan rulla in sängen i vardagsrummet eller köket under dagtid. Då du lagar mat eller städar kan barnet sova lugnt i sängen utan att du behöver oroa dig.

Under barnets första tid i livet är det viktigt att ha uppsikt över barnet även när de sover. En säng med hjul hjälper dig enormt mycket i vardagen eftersom du kan rulla med dig sängen i hemmet utan att väcka barnet.

En multifunktionell möbel

När du köper en bedside crib vet du med dig att den inte kommer att användas länge. Men en multifunktionell säng som kan göras om till en soffa är värd pengarna. Senare i livet är det smart att köpa en växasäng.

Det finns även sängar som kan fällas ihop och tas med som resesäng. Dessa passar perfekt för dig med sommarstuga du gärna besöker titt som tätt. Ett barn som får sova i samma säng var natt sover tryggare och därmed bättre.

När behöver man använda en bedside crib?

Som alla föräldrar vet med sig är den första tiden med en nyfödd baby väldigt uttröttande eftersom en nyfödd baby oftast vaknar flera gånger per natt. Och att behöva resa sig ur sängen för att nattmata eller helt enkelt trösta en baby är inte optimalt.

Både du och din baby sover bättre om natten när ni får vara nära varandra. Men om du istället är ute efter en traditionell spjälsäng så kolla in dessa som vanligtvis vinner alla bäst i test. För visst är det så att ditt barn förtjänar det bästa.