Bästa Babynest För Din Bebis Första Månader (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka babynest som är bäst i test enligt vår testpanel!

Ett babynest är en tygbeklädd liten ombonad sovplats för de allra minsta. Ett babynest kan placeras i föräldrarnas säng, i spjälsängen eller i soffan för att bebisen ska kunna sova tryggt utan risk att rulla någonstans. Många föräldrar upplever just babynest som en av deras viktigaste och mest välanvända inköpen till barnets första månader. Ett babynest kan med fördel användas i spjälsängen för att skapa en mer ombonad och trygg sovplats för bebisen. En bebis är van vid att ha det trångt och mysigt i mammas mage så omställningen kan underlättas om du skapar en trygg plats för hen att sova på. Ett babynest kan också exempelvis tas med på resor eller övernattningar för att säkerställa en trygg plats för barnet att sova.

Babynest finns flera olika färger, mönster och prisklasser. Vår förhoppning är att vår jämförelse ska hjälpa dig att hitta ett babynest som passar dig och familjen funktionellt men också stilmässigt. Här kommer vi att ta en närmare titt på vad en babynest är, dess fördelar och nackdelar, och vad man bör tänka på innan man köper ett.

1. Vinnare och bäst i test blev Done By Deer Babynest

Fördelar

 • 4 fina färger att välja mellan
 • Avtagbart tyg som enkelt kan avlägsnas och tvättas
 • Klädsel i ekologisk bomull

Nackdelar

 • Inga bärhandtag

Specifikationer

Mer om Done By Deer Babynest

Babynestet från Done By Deer är ett otroligt omtyckt val som placerar sig högt i flera olika tester och har goda recensioner av användare. Denna modell kommer dessutom i fyra dova behagliga färger som passar de flesta stilar. Tyget är mjukt och tillverkat i 100% ekologisk bomull, Oeko-Tex 100-certifierad vilket garanterar att den är fri från skadliga kemikalier.

Ett babynest som detta är perfekt att placera runt om i hemmet när bebisen är liten. Den första tiden sover många barn i föräldrarnas säng och då är det ett måste för barnet att ha en trygg sovplats där ingen kan rulla på barnet eller på annat vis omedvetet skada den. I ett bedside crib, i spjälsängen eller på soffan går det också utmärkt att använda ett babynest, det ger en ombonad och mysig känsla för barnet.

En stor fördel med just detta babynest från Done By Deer är att tyget går att avlägsna för tvätt med hjälp av en dragkedja. Något som uppskattas av många användare.

2. På en andraplats kommer Voksi Premium Babynest

Fördelar

 • Ingår resväska för transport
 • Madrass i 3D-mesh som andas
 • Går att anpassa storleken både för de minsta och när möjlighet att förlänga när barnet växer

Nackdelar

 • Handtagen är för korta

Specifikationer

Mer om Voksi Premium Babynest

Voksi babynest är en av våra favoriter och även flera nyblivna föräldrars förstahandsval. Ett smart babynest med fina funktioner som en madrass i 3D-mesh vilket ger ventilation och behaglig vila för ditt barn. Samtliga tyger är tillverkade av material som är OEKO-TEX® Standard 100 klass 1-certifierade, dvs inga material innehåller skadliga ämne. Just detta är något som många föräldrar tycker är otroligt viktigt och värderar högt vid sitt val av babynest.

Även detta babynest går att anpassa storleksmässigt allt eftersom ditt barn växer. När du ska sova borta eller resa kan du använda transportväskan som ingår vid köpet. Att ha med barnets sovplats är både praktiskt och tryggt för barnet oavsett plats ni planerar att sova på.

Voksi premium babynest kommer i fina diskreta färger och med ett mönster av svalor på samtliga färger. På sidorna finns något underdimensionerade bärhandtag och klädseln plus samtliga delar går att tvätta i maskin.

3. På en tredjeplats kommer ELODIE Babynest

Fördelar

 • Babynest med bärhandtag
 • Går att förflytta enkelt från rum till rum
 • Kan användas i barnvagnen för dig som saknar hiss och vill slippa bära barnvagnen eller barnet när denna somnat

Nackdelar

 • Kostar lite mer än standard-modeller

Specifikationer

Mer om ELODIE Babynest

Babynestet från Elodie är en storfavorit och vårt premiumval. För dig som söker ett praktiskt babynest med bärhandtag är detta ett utmärkt val. De långa bärremmarna gör det enkelt att förflytta din bebis sovplats på ett smidigt vis. Har barnet somnat på en plats vill man inte behöva väcka honom eller henne för att förflytta sig.

Med hjälp av babynest med handtag kan du smidigt ta med dig bebisen överallt. För dig som bor i lägenhet eller ett hus med hög trappinsats och har svårt att få in barnvagnen i hemmet ensam så kan du med fördel använda babynestet från Elodie i barnvagnen. Du kan få enkelt bära in och ut barnet i barnvagnen utan att behöva väcka det lilla knytet.

Utöver de smidiga bärhandtagen har även detta babynest höga kanter och tyget går att avlägsna för tvätt. Ett bra val för dig som vill ha ett babynest med bärhandtag. Den enda nackdelen är att priset är lite högre än för ett standardval, samtidigt tycker många föräldrar att det lite högre priset är väl spenderade pengar tack vare dess flexibilitet.

4. På en fjärdeplats kommer babynest från FILIBABBA

Fördelar

 • Den vadderade kanten går att ta av
 • Går att justera storleken med snören
 • Snygg läderrem på kanten
 • Fina mönster och färger

Nackdelar

 • Inga handtag

Specifikationer

Mer om FILIBABBA babynest

Babynest från FILIBABBA är ett populärt val när det ska väljas ut ett bra babynest till familjens lilla nykomling. Just FILIBABBAs babynest sticker ut rent stilmässigt då de har en vegansk skinnflärp nedtill, en snygg och innovativ detalj som ger det där lilla extra rent estetiskt. Med hjälp av snören längs sidorna går storleken på babygymmet att justera efterhand som bebisen växer och behöver mer plats.

Kanten på babynestet går att lossa från madrassen och de separata delarna kan få användas var för sig. Toppen när barnet exempelvis ska öva på att sitta själv senare. Stoppningen är mjuk och tyget är i100% ekologisk bomull. Färgmässigt så finns det otroligt många fina varianter att välja mellan, även med fina mönster.

5. På en femteplats kommer babynest från Minitude

Fördelar

 • Dekorativ volangkant
 • Finns i behagliga dova färger
 • En trygg sovplats för små bebisar

Nackdelar

 • Önskar fler färger eller med diskret mönster

Specifikationer

Mer om Minitude babynest

Det fina babynest som Minitude levererar är mer än bara en sovplats för bebisen. Minitude babynest har nämligen en fantastisk dekorativ volangkant för att skydda barnet. Att placera detta babynest i spjälsängen ger en otroligt fin detalj och känsla till barnrummet. Dessutom skapar det en trygg och ombonad sovplats för de minsta.

Detta babynest har inga särskilda egenskaper eller funktioner men det erbjuder ditt barn en trygg sovplats och det är trots allt dess huvudsakliga och viktigaste uppgift.

Köpguide – Vad är ett babynest?

Ett babynest är en liten, bärbar och mjuk madrass med skyddande kant för spädbarn att sova på. Denna produkt har blivit alltmer populär under de senaste åren och anses nu vara ett av de mest praktiska och användbara babyprodukterna på marknaden.

Den består vanligtvis av en liten madrass som är omgiven av mjuka upphöjda sidor, vilket ger en ombonad och trygg känsla för barnet. Många babynest är även utformade med ett avtagbart eller justerbart mittstycke för att anpassa sig till barnets växande storlek. Materialet som används kan variera, men det är vanligt att det är en kombination av bomull och polyester för att ge en mjuk och bekväm yta för barnet att ligga på. Flera av tygerna går att avlägsna och tvätta i maskin, en fördel om olyckan skulle vara framme.

Hitta ett bäst i test babynest i vår jämförelse på Testjakt.se!
Hitta ett bäst i test babynest i vår jämförelse på Testjakt.se!

Fördelar med ett babynest

En babynest har flera fördelar för både barnet och föräldrarna. Här är några av dem:

Hur länge använder man ett babynest?

Hur länge du väljer att använda ett babynest beror på många olika faktorer. Ett genomsnitt kan sägas vara från nyfödd till barnet är ungefär 6-7 månader. Sen kan det självklart variera och är högst individuellt. Vissa barn trivs väldigt bra i sitt babynest och då väljer man att behålla det så länge som möjligt medans andra barn vill breda ut sig mer allt eftersom de växer och blir både längre och större.

När bebisen börjar vända sig från rygg till mage kan det vara läge att skapa mer utrymme i spjälsängen eller annan sovplats och ta bort ett eventuellt babynest från sängen.

Hur tvättar man ett babynest?

Flera av våra testvinnande babynest har avtagbara överdrag som enkelt kan avlägsnas för maskintvätt i 40 grader. Detta är en egenskap att föredra då ert babynest kan behövas fräschas upp om exempelvis olyckor i form av läckande blöjor eller kräk skulle vara framme. Tänk på att använda ett skonsamt tvättmedel utan parfym då små bebisar kan vara känsliga mot starkt parfymerade tvättmedel och sköljmedel.

När är babynest för litet?

Det finns ingen specifik ålder för när ett babynest är för litet. Du som förälder kommer märka när barnet blir mer och mer rörligt att det inte längre är en bekväm sovplats för barnet. Flera av modellerna av babynest går att förlänga vid fotändan och även kanterna går att släppa på för att skapa mer utrymme och en större sovplats. När barnet börjar kunna sätta sig upp själv börjar det absolut bli dags att byta ut babynestet mot spjälsängen som erbjuder större utrymme.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 07/08/2023 •  12 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test