Bästa Regnvantarna För Barn Vid Slaskigt Väder (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka regnvantar som är bäst i test enligt vår testpanel!

Regnvantar är ett måste på hösten och vintern! Det är rent krasst den enda vante som duger när barnen är ute i busväder. Tyvärr är ju inte svensk vinter alltid iskall och kripspig med härlig kramsnö. Allt som oftast är det blött, rejält slaskigt, blött och kallt! Men leken fortgår och på rasterna i skolan, på förskolan, eller på fritids är man ute oavsett väder. Vantarna ska helst vara helt vattentäta med svetsade sömmar och självklart huvudfunktionen, se till så att ditt barn inte blir kall om händerna.

Det finns många olika slags modeller av regnvantar på marknaden med diverse design och vattenmotstånd. Vi har försökt samla de bästa alternativen för att du som förälder ska kunna göra rätt val till ditt barn. Även om det är rejält med snö så går det alldeles utmärkt att använda ett par regnvantar istället för den klassiska vinterhandsken. En stor fördel med just regnvanten är att den går enkelt att torka av med en fuktig trasa, eller helt enkelt spola av vid behov. Dessutom torkar den mycket fortare än en vanlig vante. Är det riktigt, riktigt kallt går det bra att använda en vante i ull under din regnvante. På så sätt skyddar du din ullhandske från väta och håller dig varm längre.

1. Vinnare och bäst i test blev regnvantarna från Didriksons Pileglove Fodrad

Fördelar

 • Vind och vattentät
 • Flera olika färger
 • Mysigt, värmande fleecefoder

Nackdelar

 • Önskat fler naturfärger

Specifikationer

Mer om regnvantarna från Didriksons Pileglove Fodrad

De här vantarna från Didriksons kollektion är oslagbara som regnvantar. Med sin klassiska konstruktion med vattentätt yttermaterial, vadd i fleece på insidan och band med knäppning runt handlederna. Yttermaterialet stöter ifrån sig vatten och snö och dessa vantar fungerar perfekt för barn som tillbringar mycket tid utomhus. Att kunna leka i vatten och snö och ändå hålla händerna varma är inget omöjligt alls med Didriksons Pileglove.

Regnvantarna från Didrikson är en storfavorit hos både föräldrar och barn. Storleksspannet är brett och sträcker sig till de allra minsta upp till 6 år. Det gör Pileglove till den perfekta regnvanten för dagisbarn/förskolebarn som tillbringar mycket tid utomhus. Vi valde just Didriksons Pileglove till bäst i test på grund av vattentätheten, vatttenpelare 8000 mm. Dessutom är vantarna enkla att ta på och mudden, längden och spännet runt handleden håller vantarna på plats.

2. På en andraplats kommer Nordbjørn Fjord Fodrad Regnmössa och Vantar

Fördelar

 • Både regnmössa och matchande vantar
 • Otroligt fina designer
 • Bra pris
 • Reflexer på vantarna

Nackdelar

 • Kort skärm både fram och bak på regnmössan

Specifikationer

Mer om Nordbjørn Fjord Fodrad Regnmössa och Vantar

Nordbjørn Fjord Fodrad Regnmössa och vantar är något av det mest prisvärda marknaden har att erbjuda. Vantarna är fodrade och alla sömmar på både mössa och vantar är svetsade. Materialet är även vindtätt och PFC-fritt.

Regnmössan har en skärm vilket gör att regnet rinner av ditt barn, det enda vi önskat hade varit att skärmen var några centimeter längre för förbättrad förmåga. Dock vägs detta tillkortakommande upp av att vantarna är väl värda pengarna och mer än så. Vantarnaär enkla att ta av och på, även för de mindre barnen och har reflexdetaljer på ovansidan av handflatan. Viktigt då det ökar säkerheten och ditt barns synlighet under den mörka vintern. Detta sett finns från 0-6 år gamla barn och i en hel drös av fantastiska färger och mönster att välja emellan.

3. På en tredjeplats kommer regnvantarna från Lindberg Forshem

Fördelar

 • Bra kvalitet
 • Härliga mönster och fina färger
 • Hög vattenpelare, 8 000 mm
 • Finns från 1-6 år

Nackdelar

 • Önskat fler färger

Specifikationer

Mer om Lindberg Forshem regnvantar

I vårt test ville vi absolut ha med regnvantarna Forshem från Lindberg! Detta är en riktigt kvalitativ regnvante som tåler mycket blask, slask, snö och regn. Vattenpelaren är på 8 000 mm och dessutom har vantarna en andningsförmåga på 5.000 g/m2/24h, vilket gör att ditt barn slipper svettas och känna obehag. Storlekarna sträcker sig liksom i resterande vantar i vårt test från 1-6 år.

Lindberg regnvante finns i flera olika kulörer, flera av dom mönstrade och i fina sobra färger. Vi hade dock önskat ett ännu bredare färgutbud på en så bra vante. Regnvanten har reflexdetaljer, resår runt handleden och ett långt skaft för att enklare trä på vanten och minska risken för att vatten ska komma in.

4. På en fjärdeplats kommer regnvantarna från Lindberg Tahult

Fördelar

 • Finns i härliga dova nyanser
 • Bra pris
 • Rejält långt skaft att trä över jacka eller overall

Nackdelar

 • Lite svårt att få i tummen då den är väl bred

Specifikationer

Mer om regnvantarna från Lindberg Tahult

Lindberg Tahult är en rejäl regnvante i riktigt bra kvalitet men egenskaper som gör den till en bäst i test regnvante. Den har ett långt skaft vilket skyddar både regn och slask från att komma in jackärmar eller overall. Skaftet går sedan att spänna med ett resårband kring handleden, allt för att vanten ska sitta perfekt på plats och inte hindra någon del av leken.

Vattenpelare är på 8000 mm och sömmarna är svetsade, här håller man sig alltså både torr och varm. Skulle det blir flera minusgrader och behovet av en varmare vante med foder ökar kan man använda en ullfingervante under som ett första lager. Enkel och smidig lösning för att kunna förlänga användningen! Då kan man utan problem också använda regnvantarna på höst och vår.

Lindberg är den vante i vårt test där färgerna är dova, naturnära och det finns dessutom ett härligt utbud på hela 7 olika färger att välja mellan. Att priset dessutom är riktigt, riktigt bra avgör saken. Bra jobbat Lindberg!

5. På en femteplats kommer Petite Chérie Lyon Fodrad Regnmössa och Vantar

Fördelar

 • Fina färger och mönster
 • Vattenpelare 8000mm
 • Resårband runt handleden

Nackdelar

 • Längre skärm fram och bak hade ökat vattenavvisande förmågan

Specifikationer

Mer om regnvantarna från Petite Chérie Lyon Fodrad Regnmössa och Vantar

Detta oerhört fina sett bestående av regnmössa och vantar är något av det finaste du kan använda i regn och rusk. Ditt barn kommer lysa upp vilken gråmulen dag som helst när hen traskar runt i någon av de härliga kombinationerna. Petit Chérie kan det här med prisvärda produkter som är något designmässigt roligare än vad vi är vana vid att se.

Vattenpelaren är på 8000 mm så ditt barn ska hålla sig både torr och varm hela dagen. På händernas ovansida sitter också reflexer för synligheten och säkerheten. Ett prisvärt sett för dig som önskar mer mönster, färg och dessutom en renmössa!

Köpguide – Välj rätt regnvantar

När du köper regnvantar till dina barn så finns flera saker att tänka på och eventuella kriterier som du vill se uppfyllda i dessa vantar. De bör vara vattentäta och även sitta stadigt på små händer så de inte så lätt kan komma bort, skapa obehag eller trilla av.

Vantarna bör även vara varma och bekväma för ditt barn, inget skav eller känsla av att det är för tight över handleden. Det kan skapa obehag för barnet och obehag brukar innebära att barnet vägrar använda det. Många barn känner sig begränsade med vantar på när de vill leka och kanske plocka upp saker så det är av yttersta vikt att vantarna passar bra.

Hitta bäst i test regnvantar hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test regnvantar hos oss på Testjakt.se!

Regnvantar ska vara vattentäta

Det är självklart att regnvantar ska vara vattentäta och hålla små händer torra och varma. Dock är så inte alltid fallet så det lönar sig att ta reda på hur pass vattentäta, dvs hur hög vattenpelare vantarna har innan du köper. Läs gärna vårt test där vi specificerat varje pars vattenpelare.

Om barnens händer blir blöta trots vantar och barnet fortsatt spendera timmar ute i kyla kan tillslut händerna ta skada. Köldskador märker man oftast inte förrän man kommer in i värmen. Se därför till att vantarna verkligen är vattentäta och dessutom varma nog. Små barn har svårt att förstå och uttrycka detta så här är det upp till föräldrarna att vara dels vaksamma men även klä barnen rätt.

Regnvantarna ska vara enkla att ta på och av

Små barn vill gärna göra så mycket som möjligt själva och då hjälper det om vantarna är lätta att få på och av. Konstruktionen ska vara så pass enkelt att en två-treåring klarar av kardborrband, resår och eventuella dragkedjor.

Det är bra om vantarna har både resår och kardborrband eftersom det ger extra skydd mot väta och hindrar snö att slinka in. Om vantarna även har en klämma så de kan hängas på barnets ytterkläder så är det ett plus.

Vantarna ska vara bekväma och inte skapa obehag för barnet

Naturligtvis måste vantarna vara bekväma så att barnet inte känner att de skaver eller sitter för hårt runt handleden till exempel. De ska även kännas mjuka och sköna inuti och vara flexibla nog så att barnet enkelt kan greppa saker.

Om vantarna har dragkedja så se till så att den inte kommer för nära skinnet så du riskerar att barnet skadar sig. Likaså bör resåren testas för att säkerställa att den inte är för tajt men inte heller för lös.

När behöver man använda regnvantar?

Regnvantar är praktiska för små händer i alla oväder, vare sig regn, slask eller snö. De bör användas om barnet ska leka utomhus i kallare temperaturer till exempel i sandlådan eller på lekplatsen.

Det ska vara roligt att vara ute och leka i snön eller gå på en friluftstur med familjen även om det regnar. Om du då ser till så att barnens händer är torra och varma så blir det mycket roligare för samtliga!

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 24/08/2023 •  11 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test