Bästa Volympuder För Håret (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka volympuder som är bäst i test enligt vår testpanel!

I jakten på den perfekta frisyren med härlig volym har skönhetsvärlden kontinuerligt gett upphov till en mängd innovativa produkter och lösningar. Både i form av produkter och värmeverktyg/stylingverktyg.

En lovprisad och högt älskad produkt är volympudret, produkten är en viktig del av många kvinnors styling och något som gör stor skillnad för dig med ett tunnare hår. Volympudret är det ultimata hjälpmedlet för dig som önskar skapa frisyrer med fokus på en matt-look med hållbar volym och textur.

Med en förmåga att förvandla platt- och livlöst hår till magiska svall har volympuder, eller stylingpuder blivit ett oumbärligt verktyg även för professionella stylister och frisörer. Denna artikel tar en närmare titt på fenomenet volympuder – dess användning, fördelar och framförallt vilka volympuder som är värda sina pengar. Vi på Testjakt har samlat de, enligt oss, allra bästa volympuder på marknaden! Håll i dig för du kan förvänta dig VAVAVOOM-volym!

1. Vinnare och bäst i test blev volympuder från Kevin Murphy Powder Puff

Fördelar

 • Skapar otrolig volym
 • Dryg, varar länge, du behöver väldigt lite produkt för bra resultat!
 • Ger en matt textur med volym
 • Fri från sulfater och parabener

Nackdelar

 • Inte lika mycket volym som Osis (men känns lättare i håret)

Specifikationer

Mer om Kevin Murphy Powder Puff

Kevin Murphy’s Volumepuder är verkligen en game-changer när det gäller att skapa volym och textur i håret. Denna produkt levererar verkligen vad den lovar och ger omedelbart en imponerande volym utan att tynga ner håret. Pudrets lätta konsistens gör det enkelt att applicera och fördela jämnt genom håret. Resultatet är en naturlig och fyllig look som varar länge.

Det som verkligen imponerar är hur lätt det är att arbeta med produkten. Den ger en fantastisk volymboost även för tunnare hårtyper, och det är imponerande hur lite produkt som behövs för att uppnå önskad effekt. Dessutom känns håret fortfarande mjukt och rörligt efter applicering, vilket är en stor fördel jämfört med många andra produkter som kan lämna håret klibbigt eller stelt. Osis volympuder är en favorit i vårt test men den ger en något kletigare känsla i hårbotten, samt är lättare att överdosera.

Sammanfattningsvis är Kevin Murphy’s Volumpuder en imponerande produkt som verkligen gör sitt jobb när det gäller att skapa volym och textur i håret. Dess lätta applicering, långvariga effekt och hårets naturliga känsla efter användning gör det till en vinnande produkt för alla som söker en boost av volym till håret!

2. På andra plats kommer volympuder från Schwarzkopf Professional Osis+ Dust it

Fördelar

 • Ger galen volym
 • Tämjer glatt hår inför uppsättningar eller frisyrer
 • Håret blir härligt matt och ser naturligt poröst ut
 • Varar hur länge som helst då du behöver väldigt, väldigt lite

Nackdelar

 • Lätt att överdrosera. Håret blir då platt o fett i hårbotten, börja med väldigt LITE

Specifikationer

Mer om Schwarzkopf Professional Osis+ Dust it

OSIS Dust It Volympuder är en produkt som funnits i många, många år och fortfarande är en storsäljare! Vi har läst recension och även testat Osis volympuder, ingen annan produkt kommer i närheten av Osis Dust it när det gäller att skapa volym, textur och matt hår.

För det första älskar vi förpackningen och hur enkelt det är att använda och applicera. Pudret kommer i en smidig liten flaska med en doseringskork som gör det enkelt att applicera produkten jämnt i håret. Pudret i sig självt är lätt och fint, och det är imponerande hur lite produkt som behövs för att uppnå önskad effekt. Vi föredrar att applicera pudret i handen först för att sedan ta det i håret. Risken när man pudrar det direkt i hårbotten är att man lättare överdoserar!

Du kan enkelt applicera en liten mängd med hjälp av dina fingrar vid rötterna och försiktigt arbeta in det i håret genom att gnugga in det.

En annan fördel med OSIS Dust It är att hårets volym och textur håller hela dagen! Detta är särskilt imponerande eftersom många med tunt och fint hår tappar volymen snabbt.

En liten nackdel är dock att produkten kan vara lite klumpig om den inte appliceras jämnt. Det är viktigt att arbeta in den noggrant för att undvika att håret ser smutsigt ut eller att pudret blir synligt.

3. På tredjeplats kommer volympuder från Hairlust, Volume Wizard Hair Powder

Fördelar

 • Härlig doft
 • Smidig applicering
 • Innehåller ekologisk aloe vera, vitamin E och havreextrakt som vårdar hårbotten
 • Innehåller inte sulfater, silikoner, parabener eller mineralolja
 • Imponerande volym som håller länge

Nackdelar

 • Krävs några gånger för att få in snitsen med doseringen, är du osäker applicera i handen först!

Specifikationer

Mer om Hairlust, Volume Wizard Hair Powder

Volume Wizard Hair Powder från Hairlust är verkligen den perfekta hårprodukten för dig som vill styla ditt hår naturligt men med MASSOR av volym! Du skapar med detta hårpuder superenkelt ett svall med stadga, matt finish och mycket volym. Vi på Testjakt älskar att applicera Hairlust volympuder som finish när vi lockat håret. Börja med hårbotten och krama sedan lite, lite produkt i lockarna för att skapa en busig och mer naturlig look på dina lockar.

Ett stort plus är att produkten är helt fri från sulfater, silikoner, parabener och mineralolja, vilket bidrar till håret, samt din hårbottens välmående. Oavsett din hårtyp, färg eller längd kan du använda Volume Wizard hårpuder från Hairlust. Ju tunnare hår, desto mindre produkt. Börja alltid med en liten mängd och bygg sedan gradvis på med mer produkt om du önskar och håret känns mottagligt. Du märker snabbt om du överdoserat då det ger motsatt effekt.

Appliceringen är otroligt lätt och smidig – du behöver bara försiktigt fördela en liten mängd puder vid dina hårrötter och arbeta in det med hjälp av dina fingrar. Resultatet är en imponerande och du får omedelbart ett fylligare och tjockare hår. Guld värt för oss med tunt skandinaviskt hår, en ny favoritprodukt i vårt badrumsskåp!

Köpguide – Skapa omedelbar volym i ditt hår

Volympuder erbjuder en omedelbar volymskott till ditt hår. De fungerar genom att absorbera överflödigt fett vid rötterna och lyfta håret från roten, vilket resulterar i en fylligare look. Dessa produkter har snabbt blivit populära för deras förmåga att ge volym och textur till håret på ett enkelt sätt.

En av de stora fördelarna med volympuder är deras mångsidighet. De kan användas på både rent hår för att skapa stadga och textur. Ett nytvättat hår tenderar att lägga sig platt och vara väldigt “glatt” och svårstylat. Volympudret som produkt kommer göra både lockar, styling och uppsättningar betydligt mer hållbara.

Hitta bäst i test volympuder för ditt hår hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test volympuder för ditt hår hos oss på Testjakt.se!

Enkel applicering

Appliceringen av volympuder är enkel. Skaka produkten försiktigt över rötterna och fördela sedan med fingrarna. Det krävs ingen avancerad teknik för att uppnå önskad volym. Vi har upplevt det betydligt enklare att få önskat resultat om produkten i första hand appliceras i handen för att sedan appliceras i håret. Risken minimeras då för överdoseringen och du har full kontroll över mängden produkt som appliceras i håret.

Använd volympudret enbart i torrt hår, med fördel kan det användas på både rent hår som behöver stadga, men även på hår som inte tvättats på några dagar och behöver volym och “hålla sig på plats” i tofsen eller flätan.

Lätt viktlös textur

Vid korrekt doseringsmängd av volympuder ger produkten en ökad textur till håret utan att lägga till onödig vikt. Detta är särskilt fördelaktigt för personer med fint hår som vill ha volym utan att få håret att se tungt ut.

För dig som inte testat hårpuder för volym tidigare är den största skillnaden enligt oss att håret känns mindre “stylat” än med volymspray av typerna “rootlifting spray”. Med ett volympuder har du full kontroll och ditt hår känns naturligare både i hårbotten och i sin rörelse.

Undvik skador på ditt hår från värme

Med en bra stylingprodukt för volym så minskar du behovet av värmeverktyg. Många är vi som alltid dragit fram fönen, rundborsten med mera för att skapa volym. Nu kan du istället låta värmeverktygen du använt för att skapa volym vila ett slag, alternativt använda dessa mindre sällan.

Volympuder ger ofta en långvarig volym som håller hela dagen. Detta gör dem till ett utmärkt val för att slippa tvätta håret dagligen eller bara för att hålla håret on point under långa arbetsdagar.

Diskret och liten i din handväska

Volympuder är vanligtvis små och smidiga förpackningar som enkelt kan förvaras i handväskan, vilket gör dem perfekta för att fräscha upp din look när som helst och var som helst!

Ett annat plus med volympuder är att de är lätta att tvätta ur. En enkel schamponering tar bort produkten från håret och lämnar inga rester. Upplever du rester efter schamponering kan det bero på att du behöver schamponera ditt hår två gånger för att tvätta ur stylingprodukter.

Tips för bästa resultat

Några tips för bästa resultat med volympuder är att försiktigt massera in produkten i rötterna, undvika överdosering och borsta håret för att fördela produkten jämnt.

För dig som vill testa den bästa produkten för volym i ditt hår så rekommenderar vi starkt att du kikar närmare på volympuderna i vårt test. Dessa är fantastiska alla tre och vi rekommenderar dig att testa en av produkterna om du är intresserad av att få den där härliga och eftertraktade volymen i håret.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 31/08/2023 •  10 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test