Bästa Ansiktskrämerna För Strålande Hy (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka ansiktskrämer som är bäst i test enligt vår testpanel!

En ansiktskräm är en produkt som är till för att vårda din hy, ge den näring, reparera, balansera talgproduktionen och se till att effekten av serum, oljor och andra vitaminer aktiveras i huden. Det finns ansiktskrämer som är anpassade för olika hudtyper och därav skiljer sig de aktiva ingredienserna åt

En ansikskräm är en av de viktigaste delarna av en bra hudvårdrutin. Att ta väl hand om sin hud är inget någon någonsin ångrat. Du lägger grunden tidigt för hudens framtida åldrande. Varje morgon och kväll bör du applicera en ansiktskräm/fuktkräm. Alternativt att du på kvällen byter mot en mer fuktgivande nattkräm. Detta beror på vilken hudtyp du har och vilka resultat du önskar.

Vilken ansiktskräm är bäst?

Vilken ansiktskräm som är bäst beror på hudtyp och även klimatet du lever i. Vad som fungerar på din hud behöver nödvändigtvis inte vara det bästa för någon annan.

1. Vinnare och bäst i test blev ansiktskrämen från Filorga Oxygen Glow Cream

Fördelar

 • Ger lyster
 • Återfuktande
 • Jämnar ut huden

Nackdelar

 • Behövs olja eller serum under för torrare hudtyper

Specifikationer

Mer om ansiktskrämen från Filorga Oxygen Glow Cream

Filorga Oxygen Glow är en otrolig ansiktskräm med ett glow som sällan skådats av en ansiktskräm. Denna har en tunnare konsistens och är enkel att applicera och absorberas snabbt av huden. Du får ett magiskt glow direkt! Huden känns återfuktad och snudd på glittrande. En återfuktande och mjukgörande ansiktskräm som jämnar ut huden och ger lyster. Den boostar glowet i huden vilket gör den en vacker och naturlig. Krämen innehåller hyaluronsyra som upprätthåller fuktbalansen och avgiftar huden, det ger en direkt ökad lyster.

Passar alla hudtyper. Aktiva ingredienser: hyaluronsyra och peptider. Innehåller Super-skin Boosting Factors (syre-booster + hyaluronsyra + L-enzymer) som avgiftar huden och ger en ökad lyster. Hyaluronsyra upprätthåller hudens fuktighetsnivåer och friskar upp hudens utseende. Photoperfector HD ger direkt lyster för en photoshop-effekt, med förstärkt effekt av en tonkontrollerande peptid som har egenskapen att jämna ut hudtonen.

2. På andra plats ansiktskrämen från ACO Face 3+3 Day Cream

Fördelar

 • Mjukgörande
 • Går lätt in i huden
 • Billigare prisklass

Nackdelar

 • Kan upplevas för lös i konsistensen

Specifikationer

Mer om ansiktskrämen från ACO Face 3+3 Day Cream

 Mjukgörande kräm för dig med torr hy. Tack vare tre naturliga oljor och tre återfuktande ämnen ger den en intensiv och direkt återfuktning på huden. Detta är den bästa ansiktskrämen för dig som letar efter en i budgetklassen men som levererar ett fantastiskt fint resultat och känsla. Denna kräm kommer i en tub vilket vi på Testjakt föredrar av hygieniska skäl. Den är dessutom perfekt att använda under ditt smink. I samma serie finns även en nattkräm.

Att den här är så populär i olika bäst i test av ansiktskräm är kombinationen av det otroligt låga priset och det fina resultat den ger till din hud. Den är mjukgörande, återfuktande och passar de flesta hudtyper, framförallt dig med yt-torr hud. På vinter och vid kallare klimat kan huden behöva lite mer återfuktning. Att använda ett serum eller olja under denna fuktkräm från ACO gör huden än mer spänstig och återfuktad.

Innehåller bara ingredienser som är bevisat säkra – tre naturliga oljor och tre återfuktande ämnen som noga valts ut för att återfukta på djupet. Canola oil (en typ av rapsolja) som ger näring åt huden och bildar ett skyddande lager. Glycerin som återfuktar effektivt. Dimetikon som är mjukgörande och gör krämen enkel att applicera och mindre kladdig på huden.

3. På tredjeplats kommer ansiktskrämen från Filorga Time Filler 5XP Cream

Fördelar

 • Korrigerar ålderstecken
 • Perfekt för mogen hud
 • Återfuktar och ger en otrolig känsla i huden

Nackdelar

 • Priset är högt

Specifikationer

Mer om ansiktskrämen från Filorga Time Filler 5XP Cream

Filorgas Time Filler 5 XP Cream har fantastiska recensioner, användare är lyriska. Resultaten av denna utslätande, korrigerande kräm är helt magiska! Denna ansiktskräm är idealisk för en mogen hud med fina linjer, rynkor och fuktfattig känsla. Var noga med att smörja/masssera in denna i hela ansiktet och på halsen, då den även på halsen korrigerar linjer och rynkor. Använd tumme och pekfinger och nyp försiktigt på rynkorna när du är färdig med appliceringen av krämen. Detta ökar blodcirkulationen och gör att huden tar upp krämen bättre.

Filorgas Time Filler 5 XP Cream innehåller bland annat tripeptid, hyaluronsyra, strandsilja, vegetabiliskt extrakt och en aktiv ingrediens för förnyad struktur av din hud. Den korrigerar 5 olika typer av rynkor: mimiska rynkor, djupa linjer, ytliga linjer, halsrynkor och eventuella spår av uttorkning.

Denna ansiktskrämen är vårt premiumval och den lämnar ingen besviken. Huden känns återfuktad och resultat låter inte vänta på sig. Time Filler är utvecklad av Filorga och den har en kliniskt bevisad effektivitet. Du kan använda den både som dag och nattkräm för bästa resultat.

4. På en fjärdeplats i vårt test kommer ansiktskrämen från Ole Henriksen Truth C-Rush Brightening Gel Creme

Fördelar

 • 24 timmars fukt
 • Fylld med c-vitamin
 • Magiskt lyster och glow
 • Väldigt dryg

Nackdelar

 • Speciell doft av apelsin
 • Ingen SPF

Specifikationer

Mer om ansiktskrämen från Ole Henriksen Truth C-Rush Brightening Gel Creme

Denna gelkräm från Ole Henriksen är en glow-bomb! Huden strålar ikapp med solen, fuktfattig, trött och matt hy kan vinka adj! Ole Henriksen Truth C-Rush Brightening Gel Creme bokstavligen dränker huden i fukt, under 24 timmar. Den kommer i en burk på 50 ml och konsistensen är i en gel-form, vilken är otroligt dryg. Priset på denna kräm är lite högre men den är också väldigt dryg. En större ärta räcker till hela ditt ansikte. Den är packad med mängder av c-vitamin och lägger sig fantastiskt på huden utan att varken flagna eller skapa orenheter. Passande för alla hudtyper, från torr till normal till mogen hud.

Krämen innehåller extrakt från “Rose Of Winter”, en blomma som växer på Jejuön i Sydkorea. Dessa extrakt skyddar huden från föroreningar och minskar också tecken i huden på både rynkor och fina linjer. Trots att den är så pass fuktgivande känns huden aldrig fet eller tung, vilket kan vara vanligt förekommande bland rikligt fuktgivande krämer. Den innehåller även viktiga ingredienser som essentiella fettsyror, hyaluronsyra och kollagen.

5. På en femteplats kommer ansiktskrämen från Lumene Nordic-C Glow Reveal Vitamin C Moisturizer

Fördelar

 • Absorberas snabbt av huden
 • Bra som dag och nattkräm
 • Gel-kräm formula
 • Innehåller Niacinamide (B3)

Nackdelar

 • Har du väldigt torr hud måste du använda ett serum under

Specifikationer

Mer om ansiktskrämen från Lumene Nordic-C Glow Reveal Vitamin C Moisturizer

Lumene Nordic-C Glow Reveal Vitamin C Moisturizer är precis som namnet beskriver det, packad med c-vitamin. Den ger en magisk glow och återfuktning. Krämen kommer i en mycket behaglig, lättarbetad gel-formula som du enkelt applicerar i ansiktet och på halsen. Den innehåller mängder med återfuktande ämnen som jobbar för att motverka torrhet, bland annat rent nordiskt källvatten, hyaluronsyra och vitaminerna B3 och B5, även omega fettsyror från hjortronfröolja. Dessutom är 87% naturliga ingredienser. Just vitamin B3 är för många mer känd som Niacinamid, vilket jobbar för att stärka hudens elasticitet och förminska stora porer och fina linjer. Niacinamid hjälper också till att jämna ut din hudton. Låt oss även röra vid vitamin B5 som i hudvård omvandlas till pantotensyra, ett ämne som har förmågan att återfukta, lugna, reparera och ge ny styrka till huden.

Har du en torr till mycket torr hud hud kan du uppleva att återfuktningen av Glow Reveal Vitamin C Moisturizer inte är tillräcklig. Om du applicerar serumet från Lumene i samma serie, Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence innan du använder ansiktskrämen så får du den där extra kraften i form av fukt och näring som en torrare hud behöver. Självklart är denna kombination av serum och kräm även passande för dig med normal hud som vill ha än mer glow och lyster.

Lumene Nordic-C Glow Reveal Vitamin C Moisturizer ger fantastiska resultat och känslan är verkligen återfuktad och spänstig hy. Lumene som märke faktiskt från Norden, närmare bestämt från Finland. Det kanske inte är så förvånande att Lumene var det också är det första varumärket som använt vilda finska handplockade bär i sina produkter.

Köpguide – Välj rätt ansiktskräm

Det finns många olika ansiktskrämer på marknaden med diverse vårdande egenskaper och ingredienser. För att veta vilken som passar din hud behöver du först ta reda på vilken hudtyp du har.

Om du har en fet, torr, normal eller känslig hy spelar stor roll. Är du osäker så konsultera en hudterapeut som har utbildning och som kan hjälpa dig.

Den ska vara återfuktande

Det är viktigt för att skydda huden mot yttre påfrestningar som föroreningar och fria radikaler som finns i luften. Huden är känslig och kan ta åldras i förtid av kyla, värme, blåst, sol, stress och otillräcklig hudvård.

Fukt hjälper till att reparera och motverka en torr och irriterad hud. En återfuktad hud är mjuk och smidig samt att den ser frisk och stark ut.

Hitta bäst i test ansiktskrämer hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test ansiktskrämer hos oss på Testjakt.se!

Den ska gå in lätt i huden

En ansiktskräm som lätt absorberas av huden är behagligare att använda. Du vill att din kräm ska kunna komma ner i hudlagret och jobba på djupet. Det är även svårt att arbeta med smink eller liknande ovanpå en kräm som inte sjunker in bra i huden.

När behöver man använda en ansiktskräm ?

Huden utsätts för mycket yttre påfrestningar. Beroende på hudtyp kan det variera vilka egenskaper din kräm behöver ha. En bra hudvårdrutin är A och O för att din hud ska åldras med värdighet och inte drabbas av obalans i exempelvis talgproduktionen. En bra fungerande hudvårdrutin består av rengöring, toner, serum följt av dagkräm alternativt nattkräm. Du kan också vid användande av bra ansikskräm och hudprodukter reducera hudens åldrande, motverka och återuppbygga huden. Det har aldrig funnits någon som sagt att dom ångrar att de tog bra hand om sin hud.

Att använda en nattkräm kan vara bra för dig som har en torrare hud exempelvis. Det är enklare att jobba med tyngre produkter när du inte behöver applicera makeup efter.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Helena Månsson, auktoriserad hud & skönhetsterapeut , medlem i SHR.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 09/05/2023 •  11 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test