Bästa Värmeborstarna För Ditt Hår (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka värmeborstar som är bäst i test enligt vår testpanel!

En värmeborste är ett smidigt verktyg för styling, som beroende på vilken borste du väljer kan styla, torka, locka eller platta till håret. Den kombinerade fönen och värmeborsten kan användas direkt efter att du handdukstorkat håret. Idag har många lagt sin gamla hårfön på hyllan och vi förstår varför! Med en bra värmeborste behöver du den inte längre. Välj rätt värmeborste och kan du lägga undan ALLA dina andra värmeverktyg! Väljer du rätt stylingvertyg för ditt hår så kommer du kunna minimera din packning, det du behöver oavsett vardag eller fest finns i en enda produkt.

Vilken värmeborste är bäst?

Valet av värmeborste beror alltså primärt på vilket resultat du vill uppnå med din styling. De produkter vi valt till vårt bäst i test är utvalda för att få ett så brett urval av funktion, kvalitet och prisklass som möjligt.

Vinnaren i vårt bäst i test blev värmeborsten/allt i ett-stylingverktyget Dyson Airwrap, här nedan kan du läsa mer om varför.

1. Vinnare och bäst i test blev värmeborsten från Dyson Airwrap

Fördelar

 • Fantastiskt resultat
 • Sliter mindre på håret då den har låg värme
 • Coanda-effekten

Nackdelar

 • Priset är högt

Specifikationer

Mer om värmeborsten från Dyson Airwrap

Testets vinnare är Dyson Airwrap Complete. Denna snudd på kultförklarade produkt för värmestyling är något av det mest avancerade du kan finna på marknaden idag. Trots sitt förhållandevis respektingivande pris så bokstavligt talat flyger den ut ur butikerna. Det är inte så konstigt dock! Detta är ett stylingverktyg för ditt hår som kan allt, och lite till.

Dyson Airwrap jobbar med något som kallas “coandaeffekten”, ett aerodynamiskt fenomen som gör att ditt hår med hjälp av luft sugs emot dysons cylinder och omsluter den. Du kan skapa lockar och vågor utan stark värme som skadar ditt hår. En Dyson Airwrap är alltså betydligt mer skonsam än en klassisk locktång som ofta behöver värmas upp till kring 180-210 grader för att ge önskad effekt. Dyson har tre olika värmelägen, 90 grader, 60 grader och kalluft på 28 grader. Kalluft används för att fixa frisyren, locken eller vågen du skapat. Den har en intelligent värmekontroll som ser till att Dyson aldrig når över 150 grader, den kontrollerar temperaturen på verktyget 40 gånger per sekund så du aldrig riskerar att bränna ditt hår.

Allt du behöver finns i den praktiskt förvaringsväskan, munstyckena är utbytbara och du kan föna, locka, skapa effekter, volym med mera. När Dyson Airwrap introducerades inom hårbranschen var det något av en revolution och idag några år senare är den fortfarande marknadsledande. Vill du ha det bästa för ditt hår behöver du inte leta längre, Dyson Airwrap Complete är allt du och ditt hår behöver för att kunna utnyttja er fulla potential. Har du väldigt långt hår finns idag även Dyson Airwrap Complete Long.

Att använda Dyson Airwrap är superenkelt, men kräver lite övning. Tips är att kika på videos på nätet där den används, där får du många tips och trix. Smakar det så kostar det, men denna värmeborste ersätter alla andra stylingverktyg i ditt badrum och förmodligen kommer den bli din och ditt hårs allra bästa vän.

2. På andra plats kommer värmeborsten från OBH Nordica Björn Axén Tools Magic Style Brush

Fördelar

 • Minimerar statiskt hår
 • Extra lång roterande sladd underlättar

Nackdelar

 • Håret kan fastna och trassla sig

Specifikationer

Mer om värmeborsten från OBH Nordica Björn Axén Tools Magic Style Brush

Värmeborste av hög kvalitet, med keramisk tourmaline beläggning som ger glansigt hår med mycket volym. Passar de flesta hårtyper. 38 mm i diameter, 5 olika temperaturer och roterande sladd ger många stylingmöjligheter på ett smidigt sätt. Denna värmeborste finns även i 30 mm och 45 mm. Har du ett riktigt långt hår rekommenderar vi 45 mm, medans ett kortare hår än axlarna klarar sig bra på 30 mm. Vi valde att recensera den mest sålda storleken.

Björn Axéns magic style bursh är en oerhört populär värmeborste då den kombinerar funktion och kvalitet, samtidigt som den ändå är vänlig mot din plånbok. Enkel och smidig funktion med extra lång sladd på 2,8 m, digital temperaturdisplay och endast 30 sekunders uppvärmningstid gör den enkel och rolig att använda. Fantastiskt bra resultat och efter lite övning så har man ett salongsfönat hår!

3. På tredjeplats kommer värmeborsten från GHD Glide Professional Hot Brush

Fördelar

 • Lättanvänd och snabb
 • Eliminerar frissigt hår
 • Perfekt för tjocka hår

Nackdelar

 • Ej för lockar

Specifikationer

Mer om värmeborsten från GHD Glide Professional Hot Brush

Professionell värmeborste som gör styling av torrt hår snabb och enkel. Keramisk teknologi med joner eliminerar frissighet med några få tag genom håret. Långa och korta borst kombinerade gör att stora sektioner av håret kan stylas samtidigt.

En mycket lättanvänd värmeborste som får högt betyg i många test. Snabb 30 sekunders uppvärmning, och den platta borsten med både korta och långa borst gör stylingen mycket enkel. Automatiskt viloläge efter 60 minuter gör användningen extra trygg. Denna värmeborste är perfekt för dig som lider av frissigt hår och som önskar mer glans och ett mer glansigt hår. Denna värmeborste är inte tillverkad för att användas till att locka håret. Denna fungerar som en plattång, samma typ av resultat fast mer skonsamt mot ditt hår och mer glans. Letar du efter ett stylingverktyg som ska ersätta din plattång är detta helt rätt värmeborste för dig!

4. På en fjärdeplats i vårt test kommer värmeborsten från BaByliss Shape & Smooth AS82E

Fördelar

 • Prisvärt budgetalternativ
 • Kraftfull

Nackdelar

 • Känns lite plastig till en början

Specifikationer

Mer om värmeborsten från BaByliss Shape & Smooth AS82E

Prisvärd värmeborste med flera funktioner tack vare sina två medföljande borsthuvuden, en keramisk 38 mm för att torka och forma håret, den andra 20 mm mjuk borste för volym. Två värmeinställningar och ett kalluftsläge. 2 meter lång sladd med roterande fäste.

En värmeborste som ofta får goda omdömen, tack vare sin mångsidiga funktionalitet till ett mycket rimligt pris. Kraftig 800 W effekt ger snabb och effektiv styling. Utbytbara borsthuvuden och olika värmeinställningar ger ytterligare möjligheter till variation. Denna är verkligen perfekt istället för en vanlig fön! Du får mer volym och ett glansigt hår. Topparna kan enkelt böjas in eller utåt eller för att skapa mer volym från rötterna. Ditt hår upplevs friskare och glansigare!

5. På en femteplats kommer värmeborsten från Amika Hair Blow Dryer Brush 2.0

Fördelar

 • Justerbar värme
 • Motverkar statisk elektricitet
 • Fantastisk glans

Nackdelar

 • Något svåranvänd innan man lär sig
 • Bättre till hår längre än axlarna (stort borsthuvud)

Specifikationer

Mer om värmeborsten från Amika Hair Blow Dryer Brush 2.0

Detta är en värmeborste som kombinerar rundborste och fön i ett. Tre justerbara värme- och hastighetslägen gör att den passar alla hårtyper. Den har en turmalinbeläggning som slätar ut och minimerar frissighet. Sladden är hela 3 meter lång och har en rotering på 360 grader. Smidigt då man inte alltid har ett eluttag precis bredvid spegeln.

En avancerad värmeborste som fått högt betyg i tester, bland annat på grund av möjligheten att justera värme och hastighet. Denna värmeborste från Amika passar bättre till dig med ett hår som sträcker sig till axlarna eller längre. Det är ett förhållandevis stort borsthuvud som kan vara lite trixigt att manövrera innan man lär sig tekniken. Till kortare hår rekommendera vi hellre Björn Axén Tools Magic Style Brush.

Köpguide – Välj rätt värmeborste

Välj värmeborste efter vad du vill uppnå med din styling! Olika borstar har olika funktioner, som att skapa lockar och volym eller glans och eliminera frissighet.

Det är viktigt att välja en värmeborste som passar dina önskemål och din hårkvalitet. Det kan vara ett bra val att välja en kombinerad borste för att kunna skapa olika frisyrer. Dessutom slipper du köpa flera olika stylingverktyg/värmeverktyg om du har en som klarar av både föning, locka, eliminera frissighet och skapa ett glansigt välkammat hår.

Lättanvänd

Poängen med en värmeborste är att underlätta styling och daglig hårskötsel, så det känns ju ganska självklart att en lättanvänd produkt är mycket viktig för att uppnå detta.

Att både kunna forma och torka håret på samma gång på ett enkelt och lättförståeligt vis utan krångliga moment är en exempel på en viktig funktion. I början kan det vara lite krångligt att lära sig bemästra sin nya värmeborste, ett tips är att kika på videos på youtube. Där finns massor med tips och råd från helt vanliga användare som lärt sig knep för att förenkla och få ut maximalt av verktyget.

Hitta bäst i test värmeborstar hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test värmeborstar hos oss på Testjakt.se!

Varierande funktioner

Att produkten har olika funktioner och inställningsmöjligheter är viktigt för att du ska kunna anpassa den efter just dina behov vid styling.

Till exempel kanske du vill torka, forma och skapa volym, eller kanske räta ut, eliminera friss och ge glans åt håret.

När behöver man använda en värmeborste?

En värmeborste är ett fantastiskt verktyg som kan användas varje dag för att styla ditt hår på det sätt du önskar. Välj efter dina personliga behov, inte nödvändigtvis efter vad som är bäst i test, även om det kan ge en fingervisning.

Börjar man använda en värmeborste så brukar man inte kunna sluta. Det är som att få ett professionellt stylat hår varje dag. Glansen du uppnår med en värmeborste är väldigt svår att uppnå med hjälp av en fön, om du inte är arbetar som frisör. Dessutom är det mer slitsamt för armar och axlar att behöva stå med en rundborste och en fön i varsin hand. Ofta tar det dessutom betydligt längre tid och resultatet blir inte lika bra.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 10/05/2023 •  12 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test