Bästa Plattängerna För Ditt Hår (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka plattänger som är bäst i test enligt vår testpanel!

En plattång är ett verktyg som används för att styla håret. Den avger värme som gör det möjligt att styla håret, precis som du vill ha det. Plattänger är ett mångsidigt stylingverktyg som ibland misstas för att enbart göra håret rakt. Med en riktigt bra plattång gör du enkelt och snabbt snygga lockar, vågor, böjer toppar eller andra typer av effekter i ditt hår. Dessutom är uppvärmning oftast fenomenalt snabb vilket gör att du snabbt piffar till frisyren på jobbet, skolan eller inför festen.

Vilken plattång är bäst?

En bra plattång ska givetvis ha keramiska plattor och framför allt ställbara gradantal för att du lättare ska kunna justera värmen. Dessutom bör den ha nanoteknik som gör att den glider betydligt lättare mot håret.

1. Vinnare och bäst i test blev plattången från Cloud Nine Original Iron

Fördelar

 • Automatisk avstängning
 • Reglerbar värme
 • Lång sladd

Nackdelar

 • Inget nämnvärt

Specifikationer

Mer om plattången från Cloud Nine Original Iron

En testvinnande plattång med keramiska plattor och reglerbar värme. Den har sju olika lägen och ger ditt hår glans och minimerar frissighet. Den når önskad värme på bara 20 sekunder, vilket är ultimat när det är bråttom. Enkelt att ställa in rätt temperatur som du anpassar efter ditt hårs kvalitet och tjocklek.

Dessutom universalvolt-anpassning, vilket gör den alldeles utmärkt att ta med sig på resor till andra länder. Sladden på 3 meter gör det enkelt och smidigt att få till alla typer av frisyrer, från rakt till vågor och böljande lockar.

Plattången Original Iron från Cloud Nine har blivit en stor favorit hos många konsumenter. Den har dessutom blivit bäst i test på flera testsidor. Den är pålitlig och avger en jämn och bra värme, vilket gör att den är väldigt behaglig att hantera.

2. På andra plats kommer plattången från GHD Gold New Styler

Fördelar

 • Professionell kvalitet
 • Används av frisörer
 • Automatisk avstängning
 • Keramiska plattor

Nackdelar

 • Ej reglerbar temperatur

Specifikationer

Mer om plattången från GHD Gold New Styler

GHD Gold New Styler har verkligen alla egenskaper som kan önskas av en bäst i test plattång. Inte undra på att just GHD är frisörernas favoritmärke. Detta är en plattång i det lite högre prissegementet, men i detta fall får du vad du betalar för. Plattången från GHD har en konstant temperatur på 185 grader som värmer jämnt över den keramiska beläggningen. En skyddande värmekåpa har placerats över plattorna. Detta är en favorit hos många stylister, den värms upp för användning till perfekt användartemperatur på endast 20 sekunder.

Gold New Styler är plattången som kan ersätta både din locktång, värmeborste och rundborste. Du skapar enkelt vågar, lockar eller glansigt rakt hår. Att locka håret med en plattång går betydligt mycket fortare än att göra det med en locktång. Det kan krävas lite övning men när du fått in tekniken är det busenkelt.

3. På tredjeplats kommer plattången från Remington PRO LUXE Straightener S9100

Fördelar

 • Prisvärd
 • Minnesfunktion
 • Reglerbar värme

Nackdelar

 • Svårare att göra lockar med

Specifikationer

Mer om plattången från Remington PRO LUXE Straightener S9100

PRO Luxe Straightener S9100 är en prisvärd plattång med keramiska plattor och med ställbar temperatur. Det är en oerhört prisvärd plattång som nästintill alla användare är mycket nöjda med. Just att den går att reglera mellan 160-230 grader gör att den passar fint både till tunnare, mer bräckliga hår, men även till grövre och tjockare hår. Den har även ett temperatur-lås för att du inte ska råka ändra temperaturen under användning. Den har dessutom automatisk avstängning efter 60 minuter vilket är bra för den som är glömsk.

Mycket prisvärd och professionell plattång med som har dem viktigaste egenskaperna. PRO Luxe Straightener S9100 är en favorit hos många konsumenter på grund av att den har precis samma egenskaper som de dyraste tängerna, till ett relativt lågt pris.

4. På en fjärdeplats i vårt test kommer plattången från OBH Nordica Björn Axén Tools Straight & Curl Nano Pro

Fördelar

 • Mycket prisvärd
 • Nanoteknik
 • Ställbar värme
 • Rundade kanter

Nackdelar

 • En del kunder upplever att den gnisslar

Specifikationer

Mer om plattången från OBH Nordica Björn Axén Tools Straight & Curl Nano Pro

OBH Nordica Björn Axén Tools Straight & Curl Nano Pro 3099 är just nu marknadens mest prisvärda plattång. De keramiska plattorna och nanotekniken fungerar utmärkt för att minska statisk elektricitet. Fungerar givetvis bra till att både skapa rakt och lockigt hår och har ställbar temperatur för allra bästa resultat.

En välfungerande plattång som gör sitt jobb. Den har dessutom fördelaktigt pris. Största fördelen med OBH Nordica 3099 är faktiskt priset. Den har dessutom rundande kanter vilket är en stor fördel som underlättar om du tänker använda plattången till att göra lockar. Plattorna är av högresistent nano-keramisk beläggning med tourmaline för minskad friktion och mindre knäckta hårstån.

5. På en femteplats kommer plattången från GA.MA CP1

Fördelar

 • Väldigt prisvärd
 • Snabb uppvärmning

Nackdelar

 • Ingen ställbar temperatur
 • Ej automatisk avstängning

Specifikationer

Mer om plattången från GA.MA CP1

GA.MA CP1 plattång är en utmärkt utmanare, och är också den absolut snabbaste på att nå rätt arbetstemperatur, endast 2 sekunder. Du får helt enkelt mycket tid över som du senare dessutom kan använda till annat. Håret påverkas på ett positivt sätt av den konstanta arbetstemperaturen, vilken beror på en jonisering över plattorna. De keramiska plattorna är behandlade med ceramic crystal coating som gör att håret glider lättare och minimerar skador.

Den mest prisvärda plattången på marknaden just nu, dessutom väldigt uppskattad hos många konsumenter. Saknar däremot en hel del funktioner som finns på lite på dyrare plattänger. Om du letar en mer budgetvänlig plattång och inte har krav på automatisk avstängning eller reglerbar temperatur så kan vi rekommendera just denna plattången från GA.MA.

Köpguide: Att välja rätt plattång

För att välja rätt plattång behöver du veta vilken hårtyp du har. Detta eftersom det finns tänger där värmen inte går att reglera. Att köpa en plattång som blir väldigt varm och inte går att ändra i temperatur kan vara förödande för ett tunt, torrt och skadat hår.

En bra plattång ska dessutom ha keramiska plattor som är behandlade för bättre glid för att du inte ska skada ditt hår vid användning.

Keramiska plattor

Keramiska plattor som är behandlade hjälper håret att glida bättre, vilket dessutom minskar synligheten av stripiga och kluvna toppar. Behandlingen på plattorna varierar mellan olika tillverkare.

De keramiska plattorna ska gärna vara rörliga för att minska trycket på håret. Det kommer hjälpa till att skydda håret från skador och ger ett bättre resultat.

Hitta bäst i test plattänger hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test plattänger hos oss på Testjakt.se!

Reglerbar värme

De flesta dyrare modellerna har dessutom en praktisk funktion med reglerbar värme. Det betyder att du kan välja värme på tången under användning. Rekommenderas!

Reglerbar värme är fördelaktigt eftersom användning med för hög värme kan orsaka stora skador på håret vid regelbunden användning. Lägre värme orsakar mindre skador. Den ultimata temperaturen för skonsam styling är 185 grader.

När behöver man använda en plattång?

En plattång är bra att använda för att på ett smidigt sätt styla håret i olika frisyrer. Många både kvinnor och män använder dagligen sin plattång. Du kan enkelt skapa lockar, raka längder eller vågor. Ditt hår ser mer välmående ut och frissighet och småhår tyglas lätt.

En plattång med behandlade keramiska plattor kommer därför i längden hjälpa dig att hålla ditt hår mer hälsosamt. Du kommer få ett mjukare och glansigare resultat vid varje användning.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 09/05/2023 •  9 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test