Bästa Elektriska Grilltändare För Din Grill (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilken elektriska grilltändare som är bäst i test enligt vår testpanel!

En elektrisk grilltändare är en apparat som används för att snabbt tända träkol eller briketter i en grill. Den fungerar genom att leverera en hög temperatur, ofta genom en glödtråd eller värmeelement, som tänds vid kontakt med kol eller briketter. Den elektriska grilltändaren är ett säkert och effektivt alternativ till traditionella metoder som tändvätska eller briketter, vilket eliminerar risken för oönskade kemiska smaker i maten och dessutom minskar brandrisken och allvarliga olyckor.

Sommar och grillning går hand i hand för många människor runt om i världen. Att laga mat på grillen ger inte bara utsökt mat, utan det är också ett sätt att förena vänner och familj i en avslappnad och trevlig atmosfär. I denna artikel kommer vi att utforska de olika fördelarna med elektriska grilltändare och varför de är ett smart val för alla grillentusiaster.

1. Vinnare och bäst i test blev Kamado Sumo Grillstartare

Fördelar

 • Glödande kol eller briketter på några få minuter
 • Lovprisad och med mängder av goda recensioner
 • Adjö till tändvätskan
 • Säkrare vis att tända grillen
 • Slipp kemikalier

Nackdelar

 • Drar lite el vilket inte exempelvis tändvätska gör

Specifikationer

Mer om Kamado Sumo Grillstartare

Sumo Lighter Fire Starter är enastående när det kommer till att tända din grill. Dess snabbhet imponerar verkligen, med förmågan att få glödande kol på bara 60 sekunder. Det är fantastiskt att den fungerar helt utan öppen eld och endast med varmluft, vilket ger en säker och pålitlig tändning varje gång. Det är också mycket positivt att den inte kräver användning av kemikalier för att få grillen igång snabbt.

Sumo Lighter Fire Starter kombinerar säkerhet och effektivitet på ett imponerande sätt och är ett oumbärligt verktyg för alla som älskar att grilla. Vi rekommenderar den starkt till alla grillägare där ute som inte vill stå med kemikalier och slösa tid på krångliga tändningar av grillen. Detta kommer bli sommarens mest använda pryl för dig som gillar att grilla!

2. På en andraplats kommer Boretti Elektrisk koltändare för grill

Fördelar

 • Ingen låga enbart varmluft
 • Ett säkert alternativ till att snabbt tända på din grill
 • Lyxigare modell i antracitgrå
 • Få grillen redo på några få minuter

Nackdelar

 • Lite dyrare

Specifikationer

Mer om Boretti Elektrisk koltändare för grill

Borettis smidiga grilltändare är en riktig vinnare för grillentusiasten som vill ha den allra bästa kvaliteten. Med fokus på säkerhet och miljövänlighet levererar denna tändare snabb glöd utan att använda onödiga kemikalier. Genom att arbeta uteslutande med varmluft och utan öppen eld ger den enkel och problemfri tändning av grillkol. Med denna grilltändare blir grillningen både smidig och miljömedveten, vilket gör den till den perfekta följeslagaren för alla som älskar att grilla.

Köpguide – Vad är en elektrisk grilltändare?

En grilltändare är det perfekta redskapet för dig som snabbt och smidigt vill tända din grill. Slipp tändvätska och kol som är omöjlig att få fyr på. De flesta grilltändare drivs med el och samtliga i vår jämförelse gör det. En grilltändare på el har en glödtråd eller annat värmeelement som generar värme och på så vis gör kolen enklare att tända på. Det finns även grilltändare som drivs med gas, dessa genererar då en gaslåga som antänder kolen eller briketterna.

Värmeelement-tändare: Istället för en glödtråd använder denna typ av grilltändare ett värmeelement för att generera värme och tända kolen. Värmeelement-tändare är också mycket effektiva och enkla att använda.

Blåsande tändare: Vissa elektriska grilltändare är utrustade med en inbyggd fläkt som blåser luft mot kolen för att accelerera tändningsprocessen. Denna funktion är särskilt användbar vid tändning av större mängder kol.

Hur används elektrisk grilltändare

Placera träkolen eller briketterna jämnt för bästa resultat. Försök att undvika högar eller klumpar av kol, eftersom det kan försvåra en jämn tändning.

För att underlätta tändningsprocessen kan du placera en liten mängd tändpasta på kolet innan du använder din elektriska grilltändare. Detta kan hjälpa till att snabba upp tändningen och säkerställa att allt kol blir jämnt tänd. Det fungerar dock oftast enligt vår erfarenhet ypperligt utan så länge din kol inte är fuktig eller gammal.

Var nog med att e till att sladden inte kommer i kontakt med den heta delen av grilltändaren eller den glödande kolet. Detta kan orsaka skador på sladden och utgöra en brandrisk.

Bäst i test elektriska grilltändare hos oss på Testjakt!
Bäst i test elektriska grilltändare hos oss på Testjakt!

Grilltändare eller koltändare

Ordet grilltändare eller kolträndare används lite varierande eftersom båda termerna används för att beskriva verktyg som används för att tända eld på kol eller briketter i en grill. Ibland används termerna även omväxlande, vilket kan orsaka förvirring. Men det finns en viss distinktion mellan de två begreppen.
Båda dessa typer av grilltändare erbjuder snabb och pålitlig tändning utan behov av öppen låga eller tändvätska.

Uttrycket “kolträndare” är mindre vanligt och kan referera till ett specifikt typ av grilltändare – en anordning som används för att tända kol eller briketter. Termen kan vara en förkortning av “elektrisk kolträndare” eller “elektrisk koltändare”, vilket betyder samma sak som en elektrisk grilltändare. Så i det här sammanhanget kan en kolträndare helt enkelt vara en synonym för en elektrisk grilltändare.

Sammanfattningsvis

Sammanfattningsvis är skillnaden mellan en grilltändare och en kolträndare inte särskilt stor. En grilltändare är ett övergripande begrepp som inkluderar både elektriska grilltändare och gasdrivna grilltändare. Å andra sidan är kolträndare ett mindre vanligt begrepp som sannolikt syftar på en specifik typ av grilltändare, nämligen en elektrisk grilltändare. Oavsett vad man kallar dem, är båda dessa verktyg användbara och praktiska för att tända en kolgrill på ett säkert och effektivt sätt.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 17/08/2023 •  7 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test