Bästa Värmeskydden För Styling Av Ditt Hår (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka bäst i test värmeskydd för ditt hår som är bäst enligt användare!

De flesta av oss äger någon form av värmeverktyg som används för styling av håret. Flera är vi som dagligen fönar eller lockar vårt hår och temperaturerna kan ligga mellan 180-260 grader. Ju högre temperatur du använder utan värmeskydd desto större skada på ditt hår.

Hög värme är något som kan orsaka stora skador på keratin-bindningarna i håret, bl.a. i form av kluvna hårstrå eller i värsta fall sönderbrända hårstrån. Ett hår som kontinuerligt utsätts för värme utan skydd kommer bli sprött, torrt och risigt. För att ditt hår ska klara av värmestyling måste du använda ett värmeskydd!

Värmeskydd finns både i spray och i creme, vad du väljer är en smaksak. Applicera rikligt i handdukstorkat hår eller torrt hår och används sedan säkert och skonsamt din värmeborste eller locktång på håret.

Vilka värmeskydd är bäst?

Vilka värmeskydd som är bäst kan du läsa mer om nedanför i vår recension där vi samlat användarrecensioner, bäst i test-resultat och egna erfarenheter av de bästa värmeskydden som finns att hitta på marknaden idag. Vi har valt att presentera både exklusivare och mer budget-vänliga varianter. Välj själv vilket skydd för ditt hår du ska investera i baserat på din smak och budget. Oavsett val kommer ditt hår att tacka dig! (Förmodligen även din frisör!)

1. Vinnare och bäst i test blev värmeskyddet från Kérastase Genesis Defense Thermique leave-in

Fördelar

 • Reducerar friss
 • Skyddar håret mot upp emot 220 grader värme
 • Kan användas i både vått och torrt hår
 • Underbar doft av citrus
 • Perfekt för dig som lider av håravfall

Nackdelar

 • Ganska stark (men god) doft för dig som är känslig

Specifikationer

Mer om värmeskyddet från Kérastase Genesis Defense Thermique leave-in

Värmeskyddet från Kérastase är vårt bäst i test-val när det kommer till att finna det allra bästa skyddet mot skador uppkomna av värmestyling. Kérastase Defense Thermique är en fantastisk produkt som inte bara skyddar ditt hår mot värmeskador utan även innehåller Anti Hair-fall Fortifying Blow-dry Fluid som minskar håravfall. Detta är den perfekta produkten för dig som upplever att du tappar mycket hår efter duschen.

De starka vårdande ingredienserna i värmeskyddet motverkar att dina hårstå bryts och därmed faller av. Den innehåller ingefärsrot och edelweiss-celler som både stärker ditt hår och skyddar det mot värme upp till 220 grader.

Användare och testare älskar detta värmeskydd, dels för den goda doften av citrus, men också av den anledningen att de tydligt märker en skillnad på sitt hårs kvalitet. Flera användare vittnar om ett glansigare och mer välmående hår efter bara en kortare tids användning. Detta värmeskydd är helt klart värt att spendera några extra kronor på. Du eliminerar även friss och bygger upp en bra grund för resterande stylingprodukter efter hårtvätt. Helt klart ett bäst i test värmeskydd som håller måttet!

2. På andra plats kommer värmeskyddet från Color Wow Extra Strength Dream Coat

Fördelar

 • Behöver bara användas var 3-4 tvätt, skyddar trots tvättar emellan
 • Perfekt för dig som vill använda plattång eller önskar ett slätt rakt hår
 • Utslätande och eliminerar friss
 • Aktiveras vid värme

Nackdelar

 • Ska bara sprayas i var 3-4 tvätt, görs det oftare tyngs håret ner

Specifikationer

Mer om värmeskyddet från Color Wow Extra Strength Dream Coat

Extra Strength Dream Coat är en kraftfull värmeskyddande behandling som gör underverk för torrt och lockigt hår. Med sin extremt återfuktande formula lämnar den håret silkeslent och glansigt samtidigt som den bekämpar frissighet på ett imponerande sätt. Den moderna och unika tekniken tränger in i håret och fyller det med fukt, vilket gör det motståndskraftigt mot hög luftfuktighet som annars kan förvandla det till ett frissigt kaos. Det bästa är att denna ultralätta spray aktiveras av värme och fungerar som ett effektivt värmeskydd. Du behöver endast applicera den var 3-4 tvätt, var noga med att följa det då håret lätt upplevs tungt och fett annars vid för frekvent applicering.

För att använda produkten, spraya en generös mängd i nytvättat, handdukstorkat hår och föna in den. För enklare applicering kan håret delas upp i sektioner och produkten fördelas jämnt. Det är viktigt att inte använda andra stylingprodukter när håret är blött, men efter att Extra Strength Dream Coat har fönats in kan du lägga till andra produkter för att styla håret ytterligare. Men detta ska gå göras när håret väl är torrt! För optimala resultat rekommenderas det att använda behandlingen var 3–4:e tvätt som vi skrev ovan. Detta är verkligen en lifesaver för dig som kämpar med frissigt hår och vill minimera antalet produkter för din styling.

3. På tredjeplats kommer värmeskyddet från Maria Nila Quick Dry Heat Spray

Fördelar

 • Kortar ner torkningstiden efter tvätt
 • UV-skydd
 • Skydd mot fria radikaler
 • Funkar för alla hårtyper

Nackdelar

 • Priset är lite högre

Specifikationer

Mer om värmeskyddet från Maria Nila Quick Dry Heat Spray

I vårt bäst i test av värmeskydd så presterade Maria Nilas Quick Dry Heat Spray inte helt oväntat på topp. Detta kända märke från Sverige, närmare bestämt Skåne, har varit dominerande inom hårvård under flera år. Deras serier Heal, True Soft, Structure Repair mfl. är fantastiska och självklart förväntade vi oss inte mindre av deras värmeskydd.

Maria Nila har två olika värmeskydd i sin serie av produkter, vi valde att recensera värmeskyddet som kallas Quick Dry då det har egenskaper vi uppskattar, bl.a. förkortad torktid efter hårtvätt. För dig som letar efter ett riktigt bra värmeskydd, oavsett hårtyp är detta ett av de bästa marknaden har att erbjuda.

Doften är underbar, inte för stark men anas när man sveper förbi med sitt hårsvall. Svaga antydningar av ros, vit musk och päron. Colour Guard Complex skyddar hårfärgen och står även emot UV-strålar och fria radikaler. Spraya jämnt över hela håret innan värmestyling på såväl vått som torrt hår. Värmesprayen lämnar sedan en glansig finish och blank finish på ditt hår.

Det vi uppskattar mest med just värmeskyddet från Maria Nila är att det, liksom övriga produkter av märket, är 100% veganskt, animal friendly och fritt från parabener och sulfater.

4. På en fjärdeplats kommer värmeskyddet från Antonio Axu Heat Protection Spray

Fördelar

 • Budgetvänlig
 • Tynger inte ner håret
 • Doftar underbart!
 • Bränner inte fast på plattången

Nackdelar

 • Innehåller vattenlösliga silikoner vilka dock kan tvättas ut (för dig som önskar så) med ett sulfat-fritt shampoo

Specifikationer

Mer om värmeskyddet från Antonio Axu Heat Protection Spray

I vårt bästa budgetval bland marknadens värmeskydd valde vi Antonio Axu Heat Protection Spray, ett riktigt prisvärt alternativ för dig som inte vill lägga flera hundralappar på ett värmeskydd.

Vi uppskattar värmeskydd som inte tynger ner håret, detta är särskilt viktigt för dig med ett tunnare hår. En tung spray som skapar för mycket struktur och stadga i ditt hår kan göra att ditt hår ser platt och livlöst ut. Detta är dock inget problem med värmeskyddet från Antonio Axu Heat Protection Spray. Håret känns starkt, mjukt och levande och även om vi applicerade stora mängder kändes håret varken tungt eller fett efteråt.

Andra fördelar med just detta värmeskydd är att flera användare upplever att deras lockar håller bättre vid användning i samband med locktång. En stor fördel alltså för oss som föredrar ett vågigt eller lockigt hårsvall. Doften är härlig och lätt, åt det sötare hållet, dock inget som vi upplever störande. Vid användning av detta värmeskydd bör det appliceras innan övriga stylingprodukter, dvs. först av dina produkter.

Ett grymt bra budgetval för dig som letar efter ett prisvärt värmeskydd som skyddar och vårdar ditt hår.

5. På en femteplats kommer GHD värmeskydd Bodyguard Heat Protect Spray 

Fördelar

 • Innehåller GHD’s egna värmeskyddssystem
 • Lätt känsla i håret, tynger inte ner
 • Fungerar för styling av såväl lockar som rakt
 • Härlig salongs-doft

Nackdelar

 • Innehåller inte UV-skydd

Specifikationer

Mer om värmeskyddet från GHD värmeskydd Bodyguard Heat Protect Spray 

Letar du efter en prisvärd värmeskyddande spray är storfavoriten för många användare och konsumenter just nu GHD värmeskydd. Det marknadsledande märket GHD som är mest känt för sina stylingverktyg i form av föner, locktänger och plattänger har nu med hjälp av sina hårstylister tagit fram ett bästsäljande värmeskydd.

Med hjälp av GHD Wetline Bodyguard behöver du inte oroa dig för skador på ditt hår när du använder värme till din hårstyling. Tack vare ett termiskt skyddslager klarar sig dina hårstå friska och välmående undan värmen. GHD rekommenderar att deras värmeskydd används i kombination med deras plattång och locktåck, detta framförallt då dessa har en mer skonsam temperatur än många andra märken på marknaden.

Användare som testat detta värmeskydd är lyriska och lovorden regnar över dess fantastiska egenskaper och doft. Flera personer upplever detta som det bästa värmeskydd de testat och kommer aldrig byta! Anledningen nog att vilja testa anser vi!

Köpguide – Bästa värmeskydd för håret

För att hitta rätt värmeskydd för ditt hår kan du läsa olika bäst i test värmeskydd som finns. Detta gör att du enklare kan göra ett urval av produkter som passar dels din hårtyp men även ditt ändamål.

Många vill idag ha värmeskydd utan silikon, värmeskydd utan parabener och sulfater. Detta har vi tagit hänsyn till och försökt i den mån det gått att finna information om dessa ingredienser är en del av det aktuella bäst i test värmeskydd som recenseras.

En annan aspekt när du väljer värmeskydd för ditt hår är att kika på om det finns någon särskild rekommendation för vilken hårtyp som produkten är framtagen för. Ett tyngre värmeskydd som ger mycket struktur och stadga kan lätt tynga ner ett tunt fint skandinaviskt hår, medan ett lätt värmeskydd kanske inte ger någon stadga alls. För personer med tjocka och grova hårstrån kan det vara den fördel att ha ett värmeskydd med lite mer stadga då detta kan hjälpa lockar och styling att hållas på plats.

Solskydd och värmeskydd är likvärdigt

Flera kändisfrisörer brukar likna värmeskydd för hår vid solkräm för huden. Du skulle förmodligen aldrig utsätta din hud för solens starka strålar utan någon form av solskydd. Skulle så vara fallet är sannolikheten stor att du bränner dig. För ditt hår innebär värmen detsamma. Skyddar du inte håret kommer det knäckas och efter en tids användning även brännas av.

Ett värmeskydd behöver inte kosta skjortan, vilket vi försökt visa ovan när vi samlat in användarrecensioner och sammanställt bäst i test av värmeskydd för att du ska kunna finna en produkt som kan hålla ditt hår friskt och glansigt. Det viktiga är inte vilket värmeskydd du väljer till ditt hår utan det viktiga är att du faktiskt införskaffar ett. Alla användning av värmestyling bör enbart ske på hår som preparerats med värmespray/värmecreme innan.

Hitta det bästa värmeskyddet hos oss på Testjakt.se!
Hitta det bästa värmeskyddet hos oss på Testjakt.se!

När ska jag använda värmeskydd i mitt hår?

Många användare känner sig osäkra på när ett värmeskydd ska användas. Du bör alltid applicera värmeskyddet på rutin efter du tagit en dusch, innan du eventuellt vill föna håret. Ska du sedan använda en plattång eller locktång därefter bör håret få en ny dusch av värmeskydd. För varje nytt stylingsredskap bör ett nytt lager av värmeskydd spray eller värmeskydd creme appliceras, snåla inte!

Vått och torrt hår

På flera produkter finns det inte specificerat när värmeskyddet bör användas, dvs. när håret är blött eller när håret är torrt. Detta har vi även upplevt är en av de vanligaste frågorna från användare gällande värmeskydd. Samtliga värmeskydd som vi har i vårt “bäst i test värmeskydd” går att använda i både torrt och vått hår.

En tumregel kan vara att hellre applicera en gång för mycket än en gång för lite. Hög värme på ditt hår kan orsaka stora skador på keratin-bindningarna i ditt hår. Tyvärr är fallet även så att många billiga värmeverktyg idag har för hög maxtemperatur. En temperatur runt 180-210 grader är det mest skonsamma för ditt hår i kombination med ett värmeskydd. Temperaturer över detta kan orsaka större skador.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Helena Månsson, auktoriserad hud & skönhetsterapeut , medlem i SHR.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 22/04/2024 •  14 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test