Bästa Torrschampo För Rent Hår Utan Tvätt (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka torrschampo som är bäst i test enligt vår testpanel!

Hår som håller sig rent längre än någon enstaka dag kan vara en riktig utmaning. Att tvätta håret för ofta skapar onödigt slitage på håret, rekommendationen är att försöka hålla hårtvättarna till 1-2 gånger per vecka. Tack vare en innovation inom hårvårdsindustrin har vi fått en för många avgörande produkt som löser detta eviga hårtvättande – torrschampot. Torrschampot som produkt är en snabb och bekväm lösning för att avlägsna fett och ge ditt hår en nytvättad känsla. Dessutom uppskattas produkten oerhört även som stylingprodukt i rent hår. Att spraya eller dosera torrschampo i rent hår ger håret lite textur och stadga och din styling håller ofta bättre än i ett glatt och rent hår.

I denna artikel kommer vi att jämföra fem av de bästa torrschampona som finns på marknaden just nu. Oavsett om du är en van användare av torrschampo eller funderar på att prova det för första gången, kommer vår recension att ge dig en djupgående inblick i vilka produkter som presterar bäst och hjälpa dig att köpa en produkt som du kommer bli nöjd med.

Vi har noggrant analyserat och jämfört användarrecensioner, jämförelser och tester av varje produkt utifrån flera viktiga faktorer. Först och främst har vi bedömt effektiviteten av torrschampot när det gäller att absorbera överflödigt fett och ge håret en ren och fräsch känsla. Vi har också värderat produkternas doft och hur effektivt torrschampot tar bort fett och hur mycket stadga eller textur det ger håret.

Så, om du är redo att upptäcka vilka torrschampon som är värda att lägga till i din hårvårdsrutin, låt oss dyka in i vår recension och avslöja vilka produkter som imponerade på oss mest!

1. Vinnare och bäst i test blev torrschampot från Maria Nila Style & Finish Dry Shampoo

Fördelar

 • Får håret att kännas rent utan att tvättas
 • Ger härlig volym
 • God doft
 • Fri från sulfater och parabener

Nackdelar

 • Lite högt pris i förhållande till hur dryg den är

Specifikationer

Mer om Maria Nila torrschampo

Maria Nila torrschampo är en fantastisk produkt för de dagar när du behöver fräscha upp ditt hår snabbt och enkelt. Konsumenter uppger att de provat många olika torrschampon genom åren, men detta är utan tvekan en av de bästa. Även vi på Testjakt har under flera år använt detta torrschampo och det är en storfavorit!

För det första är doften underbar, fräsch och blommig utan att dofta för mycket. När torrschampot appliceras i håret blir det genast en fräschare känsla och håret både ser och känns mindre fett och oljigt. Det absorberar omedelbart överflödig olja och ger även håret rejält med volym och en del stadga. Många konsumenter och recensioner vittnar om att torrschampot från Maria Nila även med fördel kan användas i rent hår för att bättre få lockar eller andra frisyrer att hålla längre.

Maria Nila torrschampo lämnar inte några synliga rester och inte heller någon klibbig känsla i håret. En annan fördel är att detta torrschampo är veganskt och cruelty-free, som samtliga av Maria Nilas produkter. En av många anledningar till att både Testjakt och mängder av anändare älskar dessa produkter! Produkterna är också tillverkade utan sulfater och parabener, vilket är bra för både håret, dig och miljön. Dessutom är förpackningen snygg och sprayflaskan för det enkelt att applicera produkten.

Favoriten av torrschampo är ett bra val för alla som vill förlänga tiden mellan tvättar och få ett hår med volym som dessutom känns rent utan att behöva tvättas i onödan.

2. På andra plats kommer torrschampot från Living Proof – Perfect hair day

Fördelar

 • Fungerar på både blondiner, brunetter och svart hår
 • Lämnar inga rester eller gråa toner
 • Absorberar både lukt och oljig hårbotten
 • Fritt från silikoner
 • Finns i tre olika storlekar på förpackningen

Nackdelar

 • Lite tråkig flaska

Specifikationer

Mer om Living Proof – Perfect hair day

Living Proof torrschampo är ett revolutionerande torrschampo som gör underverk för ditt hår! Med en unik formula rengör det håret på djupet och efterlämnar en fräsch och ren känsla. Doften är ljuvlig och håller sig hela dagen. Det här torrschampot har vunnit såväl flertalet tester men även utmärkelser.

En av de största fördelarna med just Living proof torrschampot är att det fungerar på alla hårfärger, och lämnar inga synliga rester eller beläggningar. Tack vare den patenterade Healthy Hair Molecule (OFPMA) och Triple-Action Cleaning-teknologin tar det effektivt bort olja, svett och lukt. Du kan vara säker på att håret ser, känns och doftar rent, även mellan schamponeringarna.

Perfect hair day från Living proof är perfekt för alla hårtyper och det är säkert att använda även på färgat och kemiskt behandlat hår. Dess silikonfria formula gör att det inte påverkar din styling, utan tar bara bort oönskad olja och smuts.

Användningen är enkel: Skaka flaskan ordentligt och spraya torrschampot på torrt hår, sektion för sektion. Låt pudret aktiveras och rengöra i 30 sekunder, och sedan kan du enkelt massera eller borsta bort det. Vid behov kan du applicera mer (kom bara ihåg att skaka flaskan igen).

Om du ser några vita rester är det helt normalt. Det betyder bara att torrschampot arbetar med att absorbera olja och svett. Vänta några sekunder och borsta sedan försiktigt bort resterna.

3. På tredjeplats kommer torrschampot från Löwengrip

Fördelar

 • Inga silikoner
 • Bra pris
 • Ger bra med volym men håret känns inte stelt
 • Lovprisas för sin härliga doft

Nackdelar

 • Ganska rejält tryck när man sprayar, svårt att applicera väldigt lite produkt för den som önskar det.

Specifikationer

Mer om Löwengrip torrschampo

För ett rent hår utan tvätt kan Löwengrips torrschampo varmt rekommenderas då detta torrschampo kontinuerligt får goda recensioner och höga placeringar i jämförelser och tester. Torrschampot absorberar effektivt överskottsfett från din hårbotten och ger en omedelbar ren känsla som varar mellan schamponeringarna.

Det som verkligen skiljer detta torrschampo från mängden är dess vårdande egenskaper. Med provitamin B5 och kamomillextrakt tar det hand om din hårbotten samtidigt som det ger en frisk och ren look. Det är en riktig fröjd för alla hårfärger, så oavsett om du har ljust eller mörkt hår kan du njuta av dess fördelar. Tänk på att borsta håret ordentligt efter några minuter så eventuella produktrester avlägsnas.

För bästa resultat, skaka flaskan ordentligt innan användning. Håll sedan munstycket cirka 30 cm från håret och spraya vid hårrötterna. Du kommer att känna hur produkten smidigt och enkelt appliceras. Sedan är det bara att borsta igenom eller massera med händerna för att styla ditt hår precis som du önskar.

Sammanfattningsvis är detta torrschampo en produkt som snabbt blir en favorit och en oumbärlig del av din hårrutin, kombinationen av prisvärd och effektiv gör att det är med i vår jämförelse av de bästa torrshampona på marknaden.

4. På en fjärdeplats kommer torrschampot från Maria Nila Cleansing Powder

Fördelar

 • Pulverform
 • Slipp aerosolgaserna från sprayflaskor
 • Varar en evighet – otroligt dryg!
 • Håret känns rent och får volym utan stadga och textur, en härlig nytvättad känsla!

Nackdelar

 • Kan vara svårt att applicera utan att spilla pulver på golvet

Specifikationer

Mer om Maria Nila Cleansing Powder

Med Maria Nila torrschampo i pulverform får du ett rent och fräscht hår utan sprayflaska. Upplev en omedelbar uppfriskning av ditt hår med detta fantastiska rengörande puder. Med bara en snabb applicering i ditt torra hår kan du säga adjö till oönskad olja och få en känsla av nytvättat hår som gör att du kan skjuta på hårtvätten några extra dagar.

Det bästa är att du kan använda detta puder med gott samvete. Det är sulfat- och parabenfritt, vilket gör det skonsamt för ditt hår. Dessutom består det av 100% veganska ingredienser, så du kan njuta av dess fördelar utan att kompromissa med dina värderingar eller din hälsa.

Förpackningen är också värd att nämna. Den är inte bara praktisk och lätt att använda, den är även 100% CO2-kompenserad. Så varje gång du använder detta puder, kan du vara säker på att du gör en miljövänlig insats.

Ge ditt hår den snabba uppfräschning det behöver med detta rengörande puder från Maria Nila. I början kan appliceringen kännas lite svår då det är ett pulver som påminner om mjöl som ska appliceras i framförallt hårbotten. Ett tips är att ställa sig i duschen med huvudet upp och ner. Dutta lite puder i händerna och massera sedan in produkten i hårbotten. Låt verka någon minut och borsta sedan igenom håret.

5. På en femteplasts kommer torrschampot från INGREDIEN DRY SHAMPOO

Fördelar

 • Går att få med eller utan parfym
 • Håller håret rent länge
 • Tynger inte ner håret och gör det inte strävt
 • Svanenmärkt och “grön salong”-märkt
 • Produceras i Danmark

Nackdelar

 • Inget nämnvärt utom priset

Specifikationer

Mer om INGREDIEN DRY SHAMPOO

Ingredien torrschampo är verkligen det ultimata sättet att snabbt och enkelt rengöra och fräscha upp ditt hår mellan hårtvättarna! Med Ingredien torrschampo får du möjligheten att ge ditt hår en “nytvättad” känsla på ett ögonblick.

Vi på Testjakt har blivit förälskade i detta magiska torrschampo som snabbt och enkelt löser ett snygg och fräsch hår på morgonen, helt utan vatten och hårtvättar. Dessutom är Ingredien torrschampo enkelt att applicera och sprayflaskan gör doseringen smidig. Du kan snabbt spraya produkten i ditt hår och genast märka skillnaden. Det tar bort oönskad olja från hårbotten och ger håret en ren och fräsch känsla. Tänk dock på att skaka flaskan ordentligt så ingredienserna blandas väl!, skaka gärna mellan sprayningarna!

Ingredien torrschampo finns både med och utan parfym, du som konsument väljer själv vad du önskar. Vi testade den parfymerade varianten och doften är behaglig och fräsch, inte alls stark. Att torrschampot produceras i Danmark och är svanenmärkt uppskattas enormt! Ingrediens produkter är dessutommärkta med “grön salong” och torrschampot är fritt bland annat 26 doftämnen som finns med på EU:s lista över ämnen som är särskilt allergiframkallande.

Sammanfattningsvis är Ingredien hårvårdsprodukter imponerande med sin höga kvalitet och goda resultat. Ingredien är inget budgetmärke men sett till kvalitén så rekommenderar vi verkligen detta torrschampo av salongskvalitet! Håret känns nytvättat och håller sig fräscht riktigt länge, stort plus även för den härliga volymen håret får på köpet!

Köpguide – Hur fungerar torrschampo?

Torrshampo är en hårvårdsprodukt, som även av flera används för hårstyling. Torrschampot som produkt ger dig möjlighet att fräscha upp ditt hår utan att använda vatten. Traditionella schampon fungerar genom att lösa upp och avlägsna olja och smuts från håret med hjälp av vatten och lösningsmedel. Men hur fungerar då torrschampo?

Torrschampo innehåller pulverformiga eller aerosoliserade ingredienser som är utformade för att absorbera överflödigt fett och smuts från hårbotten och håret. Det primära ämnet i torrschampot är vanligtvis ett absorberande pulver, såsom risstärkelse, majsstärkelse eller kaolinlera. Dessa pulverpartiklar fungerar som små svampar som drar åt sig oljan och fettet i håret, vilket gör det möjligt att borsta bort dem.

När du använder torrschampo applicerar du det vanligtvis genom att spraya eller pudra det på hårrötterna och i områden där håret är oljigt eller fett. När torrschampot appliceras absorberar pulverpartiklarna oljan och fettet och ger håret en renare och fräschare känsla. Du kan sedan borsta eller massera torrschampot genom håret för att fördela det jämnt och avlägsna eventuella vita rester.

Vad är torrschampo bra för?

Den största fördelen med torrschampo är att det ger håret en ren känsla. Ett “fett hår” beror oftast på en oljig hårbotten och efter bara 1-2 dagar väljer många att tvätta håret. Med ett torrschampo kan du avlägsna både fet hårbotten och dålig lukt. Dessutom ger torrschmpot håret extra volym och textur. Genom att absorbera överflödig olja vid rötterna kan torrschampot lyfta och ge fyllighet till håret, vilket gör det idealiskt för att skapa volym eller förlänga hårtiden mellan tvättar.

Det är viktigt att komma ihåg att torrschampo inte är samma sak som en traditionell hårtvätt med vatten. Det är en temporär lösning för att fräscha upp håret mellan tvättar och ge det en ren och fräsch känsla. Torrschampo kan vara särskilt användbart i situationer där tillgången till vatten är begränsad, när tiden är knapp eller när du helt enkelt bara vill undvika att tvätta håret ofta.

Sammanfattningsvis fungerar torrschampo som en räddare i nöden för dig som snabbt och enkelt vill fräscha upp ditt hår. Många är vi som sedan år tillbaka också användar torrschampot som en stylingprodukt då det ger en härlig volym och gör håret mer lättstylat.

Hitta bäst i test torrschampo hos oss på Testjakt.se!

Hur ofta ska man använda torrschampo?

Hur ofta du bör använda torrschampo kan variera beroende på individuella hårtillstånd, hårtyp och personliga preferenser. Det finns ingen strikt regel för hur ofta man bör använda torrschampo, men det finns några faktorer att ta hänsyn till när man bestämmer användningsfrekvensen.

Generellt sett kan torrschampo användas som ett snabbt trick för att få fräscht hår mellan traditionella hårtvättar. Det är en användbar produkt när du behöver snabbt avlägsna olja och fett från håret och ge det en renare och fräschare känsla. Det kan vara särskilt praktiskt om du har en hektisk livsstil, reser mycket, tränar ofta eller helt enkelt bara vill spara på ditt hår och inte tvätta det allt för ofta.

För de flesta människor fungerar det bra att använda torrschampo en till tre gånger i veckan. Det kan användas när du märker att ditt hår blir oljigt eller platt mellan tvättar. Användningen kan variera beroende på din hårtyp och hur snabbt ditt hår blir oljigt. Personer med fet hårbotten kan behöva använda torrschampo oftare än de med torr hårbotten.

Hur använder man torrschampo?

Att använda torrschampo är relativt enkelt och kan göras på någon enstaka minut. Här är en grundläggande guide för dig som känner dig osäker på hur man använder torrschampo:

Förberedelse: Borsta eller kamma igenom håret för att avlägsna eventuella trassel och förbereda det för applicering av ditt önskade torrschampo.

Skaka flaskan: Om du använder ett spraytorrschampo, skaka flaskan ordentligt för att blanda ingredienserna väl. Detta hjälper till att säkerställa en jämn applicering av produkten.

Applicera torrschampo: Håll torrschampoflaskan cirka 15-30 centimeter från håret. Spraya produkten jämnt över hårrötterna och i de områden där håret är oljigt eller fett. Var försiktig så att du inte överapplicerar och undvik att spraya för nära hårbotten för att undvika att håret blir för torrt eller att det bildas en vit beläggning.

Om du använder torrschampo i pulverform kan du hälla en liten mängd i din handflata eller använda en speciell torrschampoborste. Massera sedan försiktigt in pulvret i hårrötterna och fördela det genom håret. Ett bra tips är att ställa sig i duschen med huvudet upp och ner. På så vis riskerar du inte att få mängder av pulver på dina kläder och på resten av golvet i badrummet. Efter applicering spolar du enkelt bort eventuella rester från golvet med duschslangen.

Vänta några minuter: Låt torrschampot sitta i håret i några minuter för att ge det tid att absorbera olja och fett.

Borsta eller massera: Använd en borste eller dina fingrar för att noggrant borsta eller massera torrschampot genom håret. Detta hjälper till att fördela produkten jämnt och ta bort eventuella vita rester.

Styla håret: Efter att du har applicerat och arbetat in torrschampot kan du styla ditt hår som vanligt. Du kan använda värmeverktyg, hårprodukter och andra stylingmetoder för att skapa önskad frisyr.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 19/06/2023 •  17 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test