Bästa Blonderingarna Och Blekningarna För Ditt Hår (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka blondering och blekningar som är bäst i test enligt vår testpanel!

Genom att använda blondering och blekning i ditt hår kan du skapa smickrande highlights som lyser upp ditt hår och ansikte. Med en blekning kan du även göra andra typer av slingor med hjälp av olika tekniker som hätta, folie eller balayage. Alternativt kan du också bleka en ombre eller blondera hela håret.

Vilken blondering och blekning är bäst?

Det finns många olika medel och märken för blondering och blekning hemma. Det finns dessutom olika nyanser och grader av blekning, både mörkare och ljusare toner. Blekning är även ett utmärkt sätt att dölja gråa hår.

1. Vinnare och bäst i test blev blonderingen/blekningen från Schwarzkopf Blonde L1 Intensiv Blondering

Fördelar

 • Bleker 7 nyanser
 • 80% mindre hårslitage
 • Fint resultat

Nackdelar

 • Inte för svart hår

Specifikationer

Mer om blonderingen/blekningen från Schwarzkopf Blonde L1 Intensiv Blondering

Schwarzkopf Blonde L1 Intensiv Blondering är perfekt för blondering och blekning av mellanmörkt hår till mörkblont och blont. Det innehåller en oljeberikande formula utan ammoniak med modern anti-damage teknologi. Utan ammoniak undviker du även den stickade känslan som du annars kan känna av under blondering.

Den här blekningen prisas ofta av både användare och i bäst i test. Den är otroligt fördelaktig i pris, har en hög blekningsgrad, och är enkel att använda. Många upplever att den lyckas dölja gråa hår väldigt bra och ger ett fint naturligt resultat utan gula undertoner.

Graden av blekning på Schwarzkopf Blonde L1 Intensiv Blondering är stark, vilket innebär att den bleker upp till sju nyanser. Enkel applicering av blekningsmedlet över hela håret. Börja inifrån hårtopparna och arbeta dig mot utväxten.

2. På andra plats kommer blonderingen/blekningen från Schwarzkopf MOOD Hair Color 107 Silverblond

Fördelar

 • Täcker gråa hår
 • Bleker sju nyanser
 • Kalla nyanser

Nackdelar

 • Önskar större mängd

Specifikationer

Mer om blonderingen/blekningen från Schwarzkopf MOOD Hair Color 107 Silverblond

MOOD Palette är den mest prisvärda blondering och blekning du kan köpa. Trots att det är ett billigt blekmedel så är MOOD väldigt effektivt, speciellt mot gråa hår.

Vi valde denna då är en smått kultförklarad blondering och blekning. Den är välkänd och lovprisas för att den ger en kylig och naturlig blond nyans. Om du har långt hår som räcker längre än till dina axlar så rekommenderar vi att du använder två förpackningar.

Blekningen från Schwarzkopf MOOD bleker upp till sju nyanser. Eftersom slutresultat är en kallare nyans så täcker den grå hår väldigt fördelaktigt. Denna blondering innehåller ammoniak och är alltså en permanent färgbehandling vilket innebär att den inte tvättas av utan växer ur. Användningsområden är helblondering, slingning eller andra typer av tekniker. Du kan lätt applicera blonderingsmedlet, börja inifrån hårbottnen och arbeta mot utväxten. För bästa resultat, beroende på din hårtyp, är cirka 35 minuter rekommenderat. Denna blekning är inte tillräckligt stark för att bleka ett väldigt mörkt eller svart hår. Konsultera en frisör!

3. På tredjeplats kommer blonderingen/blekningen från Garnier Truly Blondes Nutrisse Ultimate Platinum

Fördelar

 • Intensiv platinablond
 • Täcker gråa hår
 • Bleker åtta nyanser

Nackdelar

 • Inte för överkänslig hud

Specifikationer

Mer om blonderingen/blekningen från Garnier Truly Blondes Nutrisse Ultimate Platinum

Nutrisse Truly Blonde från Garnier är en lättanvänd och välbeprövad hemblekningsprodukt. Nutrisse innehåller ljusreflektorer för att optimera resultatet och ge mer lyster. Det är en stark blondering och blekning som ger fina resultat upp till 8 nyanser ljusare. Det ingår även en efterbehandling för att stärka upp och skydda ditt hår efter blekning.

Nutrisse är populär bland recensioner och användare och blir ofta vald till bäst i test framför andra blonderingar och blekningar. Populariteten kommer från de vackra, naturliga blekresultaten produkten avger utan att kännas för starkt mot huden. Var noga med att utgå från din hårfärg när du väljer verkningstid. Ett ljusare hår behöver kortare verkningstid medan ett mörkare hår behöver längre.

4. På en fjärdeplats i vårt test blonderingen/blekningen från Loreal Paris Préférence Ultra Light 11.21 Crystal

Fördelar

 • Vacker, fyllig glans
 • Innehåller inte ammoniak
 • Kall ton

Nackdelar

 • Enbart för ljusare hår

Specifikationer

Mer om blonderingen/blekningen från Loreal Paris Préférence Ultra Light 11.21 Crystal

Det här är en blondering och blekning från Loreal Paris som ger dig en vacker och kylig platinablond-ton med strålande lyster. Den har en vårdande formula utan ammoniak för fräschare doft som dessutom motverkar gula toner i ditt hår. Den vårdande efterbehandling gör att du får ett glansigare och friskare resultat upp till 8 veckor.

Det här är en professionell blondering och blekning för blondering av naturligt hår, ljust hår eller för avfärgning. Den är populär för användning till hår med ett ljust utgångsläge då den är skonsam mot håret, tack vare sin lägre halt av väteperoxid. Har du mörkt hår bör du välja en annan starkare blekning. Välj en av våra andra blekningar som bleker mellan 7-8 nyanser.

Grad av blekning kan göras upp till tre nyanser. Täcker inte grått hår särskilt bra, krävs en starkare grad av blekning för ett resultat som passar gråhåriga. Den innehåller ingen ammoniak, vilket vi tycker är positivt! Du applicerar blekmedlet över hela håret, på slingor eller utvalda partier. Jobba inifrån hårtopparna och arbeta dig mot utväxten. För bästa resultat rekommenderas ca 25-40 minuter, beroende på utgångsläge och önskat resultat.

5. På en femteplats kommer blonderingen/blekningen från Depend blondering

Fördelar

 • Innehåller Jojobaolja & Aloe Vera
 • Bra pris

Nackdelar

 • Inget nämnvärt

Specifikationer

Mer om blonderingen/blekningen från Depend blondering

Med blonderingen för brunt/ljusbrunt hår från Depend kan du själv göra en professionell blondering och blekning hemma. Det här är en billig blondering som fungerar väldigt bra och ljusar upp ditt hår flera nyanser, närmare bestämt 2-6 nyanser.

Det är tack vare att det här är en relativt skonsam blekning som kunder uppskattar den. Den innehåller vårande ingredienser som jojobaolja och veteprotein. Den vårdande efterhandlingen gör håret lent och glansigt med hjälp av aloe vera. Applicera på partier, slingor eller pensla på frihand, med eller utan folie.

Köpguide – Välj rätt blondering och blekning

En snygg och lyckad blondering/ blekning kan du få till hemma om du använder rätt produkter. Läs därför igenom instruktioner och innehållsförteckningar noga innan du ska köpa blekning.

När du ska välja blondering finns det några saker som är väldigt viktiga att tänka på och vi ska här nedan gå igenom vissa av dem.

Hårfärg

Det gäller din egna hårfärgs utgångsläge, tidigare eventuella färgbehandling som sitter kvar i ditt hår,( redan behandlat hår) samt graden på blekning från din inköpta blondering. Du bör alltså vara väldigt noga med att kolla antal nyanser som blekningen du tänker använda kan bleka. Har du ett mörkare hår behöver du en blondering som bleker upp emot 7-8 nyanser. Är du naturligt ljus räcker det kanske med 3-4 nyanser? Alla blekningar innehåller väteproxid, som är ett oxidationsmedel. Det får max lov att vara 12% väteperoxid i en hemmablekning. Det är en kemisk process som sker när du bleker ditt hår, ämnena öppnar upp ditt hårstå, penetrerar hårstået och löser upp färgpigmentet som ger ditt hår dess naturliga färg.

Har du ett mörkare utgångsläge kan det krävas flera sessioner för att få till rätt nyans. För en så skonsam blekning som möjligt bör det ske i etapper, särskilt om du planerar att göra en större förändring. Ingen blondering kan trolla, däremot kan du riskera att knäcka hårståna och förstöra ditt hår om du inte är försiktig och följer anvisningar och rekommendationer.

Hitta bäst i test blondering och blekning hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test blondering och blekning hos oss på Testjakt.se!

Känslighet

Vet du med dig att du har känslig hud bör du göra en “testslinga” innan påbörjad blekning. Det gör du för att kontrollera att du inte får en allergisk reaktion. Det minimerar också risken för att du ska bli missnöjd med resultatet. Du får chansen att se färgen på en liten yta innan du använder den på resterande delar av håret där du önskar slingor eller liknande.

Ditt hår kan också vara skört och i för dålig kondition för att klara av en blekning. Är håret till exempel mycket torrt och poröst från tidigare färgbehandlingar eller blekningar bör du inte bleka, utan först försöka kurera det med hjälp av exempelvis inpackningar, bra hårvård och klippningar innan du utför en blekning.

När behöver du använda en blondering och blekning?

Oavsett om du vill fräscha upp en urmattad färg, täcka gråa hår eller se om det stämmer att blondiner har mycket roligare, kan du göra blonderingen hemma med rätt produkter och efterforskningar.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 11/05/2023 •  11 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test