Bästa Tigersågarna För Proffs och Hobby (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilken tigersåg som är bäst i test enligt vår testpanel!

I det här testet av bästa tigersåg kan du läsa om vilka egenskaper olika varianter av tigersågar har. Det här verktyget kan du använda till de flesta olika material och underlag.

Exempelvis för att kapa bland annat material i metall, plast eller trä. Utöver hantverksarbeten kan du använda tigersågar som jägare till att ta hand om ditt skjutna vilt.

De fyra bästa tigersågarna på marknaden just nu

För dig som söker en tigersåg så finns det många att välja bland. Vi har underlättat för dig genom att jämföra fyra av de absolut bästa tigersågarna på marknaden.

1. Vinnare och bäst i test blev METABO ASE 18 LTX

Fördelar

 • Inklusive förvaringslåda
 • Inkluderar 1 sexkantnyckel
 • SoftGrip-handtag

Nackdelar

 • Något hög ljudeffektnivå (95db)
 • Kunde väga mindre

Specifikationer

Mer om METABO ASE 18 LTX

Favorit i vårt tigersåg-test är METABO ASE 18 LTX som inkluderar 4,0Ah batterier samt tillhörande laddare. Den hat stark effekt för att vara en batteridriven apparat med en slagfrekvens på ända upp till 3700 slag/minut och en slaglängd på 30 mm.

Sågen är smidig och utrustad med softgrip-handtag för enklare sågning. Det är en batteridriven tigersåg med justerbart djupanslag för optimal användning av sågbladet samt fler variationer av tillämpningar. Den har också ett brett användningsområde tack vare vårt anpassade Metabo sågbladssortiment.

2. Tvåa blev MILWAUKEE C18 HZ-402B som mest värde för pengarna

Fördelar

 • Inbyggd batteriindikator
 • Inklusive REDLITHIUM ION batterier
 • Multiladdare & väska medföljer

Nackdelar

 • Kunde inkludera extrablad

Specifikationer

Mer om MILWAUKEE C18 HZ-402B

Milwaukee M18 BSX är en tigersåg med 4-polig högeffektiv motor och slaglängd på 28,6 mm samt 3000 slag /minut. Den är dessutom utrustad med ett snabbfäste för smidiga bladbyten utan hjälpverktyg. Utöver det har den här tigersågen ett inbyggt överbelastningsskydd.

Det här är en tigersåg som passar alldeles utmärkt för arbeten vilka kräver precision och effektivitet. Oavsett ifall du arbetar på något mer professionell nivå eller med hobbyprojekt och hemmafix så kan dra stor nytta av dess mångsidiga kapegenskaper.

3. MILWAUKEE M18 FHZ-502X kom på en tredjeplats som bästa premium

Fördelar

 • Enkelt bladbyte
 • Vridbart anhåll möjliggör ett utmärkt kapläge
 • Inbyggd LED-belysning
 • Passar med samtliga Milwaukee M18 batterier

Nackdelar

 • Något tung

Specifikationer

Mer om MILWAUKEE M18 FHZ-502X

Milwaukee M18 FHZ-502X är en imponerande 18V kolborstfri tigersåg som levererar imponerande prestanda. Med en maxhastighet på 3000 varv/min och en slaglängd på 22 mm imponerar den med sin kapacitet. Tigersågens FIXTEC bladfäste gör det enkelt att byta sågblad snabbt och smidigt, vilket är en tidssparande funktion.

Det vridbara anhållet ger användaren möjlighet att hitta det optimala kapläget, vilket är särskilt användbart i olika kapningssituationer. Den inbyggda LED-belysningen är en ytterligare bonus, vilket förbättrar synligheten vid arbete i dåligt belysta områden.

Dess 22 mm slaglängd ger kontrollerade kapningar och 3000 slag/min gör jobbet effektivt. Milwaukee POWERSTATE kolborstfri motor är ett bevis på högkvalitativ teknik som ökar effektiviteten och hållbarheten hos denna tigersåg.

Med två 5,0 Ah batterier och en laddare som medföljer i paketet är Milwaukee M18 FHZ-502X ett komplett paket. Den staplingsbara HD-boxen ger enkel förvaring och transport. Denna tigersåg är ett utmärkt val för professionella hantverkare, men även för den seriösa hobbysnickaren som söker pålitlig och kraftfull utrustning för kapningsuppgifter.

4. MAKITA JR105DZ tigersåg kom på en fjärdeplats som bästa budget

Fördelar

 • Lättviktig endast 1,5 Kg
 • Batteridriven
 • Ergonomiskt & gummerat handtag

Nackdelar

 • Av enklare modell

Specifikationer

Mer om MAKITA JR105DZ

En liten och kompakt tigersåg från Makita på 12V och en slaglängd på 13mm. Tillverkad i en väldigt smart och smidig konstruktion vilket gör den utomordentligt nyttofull vid arbeten med mindre typer av projekt som kräver lite mer finess.

Makitas lilla, behändiga tigersåg är utrustad med ett bladfäste som har kompatibilitet med både tiger- och sticksågsblad. Den är liten, väger ingenting vilket gör den enkel att transportera ifall du behöver fixa något vid exempelvis sommarstugan eller ute på gården.

Köpguide för vad du bör tänka på när du köper tigersåg

Då det finns så otroligt många olika modeller att välja bland kan det vara svårt att veta vilken tigersåg just du bör köpa. Beroende på vilka material du vanligtvis arbetar med lämpar sig olika modeller bättre än andra.

Med det långa bladet kan en tigersåg skära sig igenom de allra flesta material som bland annat träskivor, gips och puts.

Lättanvänd

Är tigersågen komplicerad eller enkel att lära dig och använda? Fungerar den som den ska utan att du behöver lägga ner extra tid och energi på att få de resultat du eftersöker till dina projekt.

Det är viktigt att du kan fokusera på ditt arbete istället för en komplicerad maskin. Eller att du kanske konstant tappar greppet på grund av ett dåligt konstruerat handtag som gör att verktyget glider i din hand.

Bäst i test Tigersågar för hobbyanvändare och proffs hos Testjakt.se!
Bäst i test Tigersågar för hobbyanvändare och proffs hos Testjakt.se!

Funktion

Vad har du användning av för funktioner? Vilka funktioner är tigersågen utrustad med och fungerar de väl? Du behöver en modell som klarar av din typ av arbete och arbetsförhållanden.

Exempelvis till större arbeten behöver du rejäla verktyg. Medan du till skrymmande utrymmen behöver en mindre, något mer behändig tigersåg för att komma åt bra. Fundera igenom vilka funktioner som passar dina behov.

Tigersågar hos Jula

Vi rekommenderar endast butiker som erbjuder online marknadsföring och att jämföras med konkurrenter. Därav rekommenderar vi inte att du handlar på Jula då dem inte erbjuder detta.

Tillbehör

Vilka tillbehör medföljer? Tänk på att det inte är med alla tigersågar det medföljer extrablad, verktyg, batterier, laddare eller förvaringsväska. Därför är det bra att ta med tillbehören i dina prisberäkningar framförallt.

Du vill inte beställa en tigersåg med förväntning att kunna arbeta direkt och så kommer den utan batterier eller laddare, tillbehör dessutom ofta dyra att köpa. Vissa leverantörer skickar även med sågblad.

Skaffa en tigersåg för smidigare kapning

Det här är rätta sågen för dig som söker både ett smidigt verktyg och allsidighet att kunna arbeta i många olika material. Med en tigersåg klarar du allt från trä, metall och plast till att kapa kött.

Vi hoppas att du fått den information du behöver för att kunna göra ett välinformerat beslut. Ifall du skulle ha några frågor eller kanske saknar något så är du hjärtligt välkommen att lämna en kommentar.

Vanliga frågor om tigersågar

Varför heter det tigersåg?

Kommer från engelskans “Sabre Saw” på något vis har detta översatts till tigersåg på svenska.

Hur mycket kostar en tigersåg?

En elhyvel kostar mellan 1 000 kr och 7 000 kr.

Vad används en tigersåg till?

Antingen för trädgården att få bort grenar eller möblemang. Används också för rivningsprojekt då tigersågen tar sig igenom de flesta material.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Philip Hector byggproduktionsledare och även utbildad snickare.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 16/10/2023 •  8 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test