Bästa Kajalpennorna För Markerade Ögon (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilken kajalpenna som är bäst i test enligt vår testpanel!

I denna jämförelse av de tre bästa kajalpennorna på marknaden kommer vi att utforska och jämföra dessa tre bästsäljare från populära varumärken. Genom att granska faktorer såsom pigmentering, hållbarhet och användarvänlighet kommer vi att guida dig till att göra ett bra val i jakten på den bästa kajalpennan och hjälpa dig att välja den som bäst kompletterar din stil, krav och behov.

Ögonen sägs vara själens spegel och att dra en snygg kajal längs franslinjen, eller i vattenlinjen på ögat ger sig en intensivare och mer markerad blick. En bra vattenfast kajalpenna är ett måste i varje makeup-neccesär!

1. Vinnare och bäst i test blev kajalpennan från IsaDora Intense Eyeliner 60 

Fördelar

 • Sitter på plats utan att kladda hela dagen
 • Går att använda både som klassisk kajal och i vattenlinjen
 • Enkel att måla, mjuk
 • Varar i en evighet
 • Bra pigment

Nackdelar

 • Upplevs den lite mjuk för att göra superskarpa linjer

Specifikationer

Mer om IsaDora Intense Eyeliner 60 

IsaDora Intense Eyeliner är helt klart den bästa kajalen vi har testat! Den förtjänar med råge att utses till testvinnare och bäst i test kajalpenna. Denna kajal levererar på alla fronter med sin imponerande långa hållbarhet på upp till 24 timmar. Dess vattenfasta formula gör att den sitter säkert hela dagen utan att smeta av sig. Den mjuka och följsamma texturen möjliggör en precision som imponerar, och dess intensiva färg ger ögonen en fantastisk inramning och du kan enkelt leka fram din önskade look med dess mjuka konsistens.

Dessutom fungerar den både som en precisionseyliner för skarpa linjer eller tonad för mjukare konturer. En extra bonus är möjligheten att använda den på vattenlinjen för att ge ögonen en extra intensiv blick. IsaDora Intense Eyeliner är helt klart en oumbärlig favorit för dem som söker kvalitet och en prisvärd eyeliner.

2. På andraplats kommer kajalpennan från MAC Cosmetics Colour Excess Gel Pencil

Fördelar

 • Finns i flera olika nyanser
 • Lätt att använda
 • Håller länge
 • Högpigmenterade

Nackdelar

 • Lite tjock vilket kan göra att du behöver en pensel för att skapa en perfekt look eller vinge

Specifikationer

Mer om MAC Cosmetics Colour Excess Gel Pencil

Lek med olika nyanser och party-looks med denna populära högpigmenterade kajal från MAC. Pigment Alchemy-teknologin garanterar en silkeslen och mättad pigmentering som ger en högdefinierad technicolor-edge till din ögonmakeup.

Pennan är vattenfast och sitter som berget i över 24 timmar på ögonlocken och hela imponerande 12 timmar på vattenlinjen. Appliceringen är en fröjd och konsistensen är superhärlig att jobba med, även för dig som inte är van vid att lägga kajal. Line-Lock-teknologin säkerställer att resultatet är långvarigt utan att färgen flyter ut. Denna kajalpenna är definitivt ett måste för den som vill ha en hållbar och kreativ ögonmakeup som håller stilen i timmar.

Vill du lägga en skarp linje kan vi rekommendera att du använder en angled brush för att skapa ett perfekt resultat, detta då kajalen kan upplevas något tjock för att få riktigt skarp.

3. På en tredjeplats kommer kajalpennan från Clinique High Impact Gel Tech Eyeliner Intense Black

Fördelar

 • Testad av ögonläkare
 • Sitter på plats hela dagen
 • Härlig gel-formula för den superenkel att applicera
 • Fungerar även på vattenlinjen

Nackdelar

 • Lite högre pris

Specifikationer

Mer om Clinique High Impact Gel Tech Eyeliner Intense Black

Denna testvinnande ultrapigmenterade gel-eyeliner överträffar alla våra förväntningar! Med sin silkeslena formula blir det superenkelt, även för den mer ovana att applicera denna kajalpenna. Denna eyeliner ger en intensiv färg som varar hela dagen, hela 24 timmars hållbarhet på ögonlocken och 12 timmars hållbarhet på vattenlinjen.

Denna kajal är en produkt som inte bara lovar, utan levererar – den kladdar inte, smetar inte ut och behöver varken slitas eller tryckas för att appliceras. Andra fördelar är att den är vattenfast, vilket gör den idealisk för långvarig användning, träning eller den där oförutsedda regnskuren påväg till jobbet.

Då den är testad av ögonläkare och även allergitestad är den säker på vattenlinjen allra närmast ditt öga. Därav rekommenderas den för personer med känsliga ögon och kontaktlinsbärare. En fantastisk kajalpenna som lever upp till sitt löfte om hållbarhet och kvalitet.

Köpguide – Välj bästa kajalpennan för dig

Att köpa en kajalpenna kan vara en relativt enkel process om du känner till några grundläggande faktorer. Här är några saker att tänka på när du väljer en kajalpenna:

Ingredienser och allergier

Kontrollera ingredienslistan för att undvika allergener eller ingredienser som du är känslig för. Många kajalpennor är hypoallergena, men det är alltid bra att dubbelkolla, speciellt om du vet med dig att du tidigare varit känslig mot makeup nära ögonen.

Hitta bäst i test kajalpennor hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test kajalpennor hos oss på Testjakt.se!

Formula och konsistens

Välj en formula och penna som passar dina behov. Om du föredrar en mjuk och krämig konsistens, leta efter en kajalpenna med denna typ av formula. Om du föredrar en mer fast konsistens för exakt applicering, leta efter det istället.

Rent generellt kan man säga att en fastare konsistens möjliggör en skarpare linje, medans en krämigare konsistens är att föredra för dig som vill sota linjen, eller ögat. Det ena utesluter dock inte det andra, du kan alltid gå in med en flytande eyeliner eller vinklad borste för att skapa en skarpare linje.

Vattenfast kajalpenna eller ej?

Om du letar efter en kajalpenna som ska hålla hela dagen och vara tåla vatten och svett, välj en vattenfast formula. Om du föredrar lättare borttagning kan du välja en som inte är vattenfast. Idag finns det bra makeup-removers för just vattenfasta produkter så det bör inte vara avgörande i ditt val.

En vattenfast kajal sitter oftast på plats längre och har mindre tendens att smeta ut och kladda, varpå vi starkt rekommenderar dig att använda just en sådan.

Välj rätt färg på din kajal

Välj en färg som passar din ögonfärg och din personliga stil. Kajalpennor kommer i olika nyanser, inklusive svart, brunt, grått och andra mer festliga färgglada alternativ.

Tips till dig som upplever att mycket svärta runt ögonen ger ett hårt intryck är att testa färgen brun! För en mjukare look välj en brun kajalpenna och en brun mascara!

Pris

Priset på kajalpennor varierar, från flera hundra kronor till under hundralappen. Vårt testvinnare är en otroligt prisvärd kajalpenna som dessutom håller otroligt länge!

Sätt en budget och avgör hur mycket pengar du vill och kan spendera på just en kajalpenna.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 17/01/2024 •  7 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test