Bästa SUP-brädorna För Härliga Äventyr (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka SUP som är bäst i test enligt vår testpanel!

SUP eller Stand Up Paddle-board som det egentligen heter, har på senare år vuxit till en av de mest populära vattensporterna runt om i världen. Denna unika och roliga aktivitet kombinerar balans, styrka och lugn. Många upplever det nästintill meditativt att kunna utforska våra vatten hav, sjöar och vatten, helt utan motorljud. Central för denna spännande sport och aktivitet är SUP-brädan – en stabil och mångsidig plattform som transporterar dig med hjälp av en paddel.

SUP erbjuder en komplett träning för hela kroppen. Genom att balansera på brädan och använda paddeln tränar du styrka, uthållighet och flexibilitet samtidigt som du spenderar tid utomhus och får njuta av havets lugn. I vår artikel har vi samlat SUP med bäst i test-placeringar, goda recensioner och nöjda användare. Nedan kan ni läsa mer om dessa fantastiska brädor innan ni gör ert val. Glöm inte flytvästen!

1. Vinnare och bäst i test blev Arctic Tern Leaf SUP

Fördelar

 • Uppblåsbar och kan transporteras och förvaras i ryggsäck
 • Finns ringar på brädan där du kan fästa eventuell utrustning
 • Paddel, pump och reperationskit ingår
 • Rejäl och stabil

Nackdelar

 • Får inte utsättas för väldigt lång exponering i sol då värmen kan göra att luften i SUP’en expanderar

Specifikationer

Mer om Arctic Tern Leaf SUP

Väck din inre äventyrare med Leaf SUP, en uppblåsbara stand-up paddleboard från Arctic Tern! Denna fantastiska bräda är allt du behöver för att ta dina första steg in i stand-up paddlingens värld och utforska naturen från vattnet.

Leaf SUP är enastående med sina mångsidiga egenskaper och robusta design. Den är skapad för att ge dig den perfekta all-around upplevelsen. Med dess enkla uppblåsbara konstruktion och förvaringsryggsäck är den enkel att ta med sig överallt.

En av de största fördelarna Leaf SUP är dess praktiska tillbehör som ingår i paketet. Du får en avtagbar fena, som ger dig extra stabilitet när du glider över vattenytan. En ryggsäck för förvaring erbjuds också, vilken är den ultimata lösningen för att bära och förvara allt på ett smidigt sätt. Ett reparationskit finns även med och en paddel så du kan styra din SUP dit du vill.

Fyra D-ringar med elastiska snören gör att du enkelt kan säkra din utrustning eller fästa ett bekvämt säte om du vill ta en paus och njuta av naturens tystnad. Med Leaf SUP finns det ingen gräns för vad du kan utforska och uppleva.

Att blåsa upp brädan är enkelt och smidigt med den medföljande pumpen. Rekommenderat tryck är upp till 15 PSI för optimal prestanda, så du kan vara säker på att brädan håller formen och ger dig den bästa möjliga paddlingsupplevelsen.

Sammanfattningsvis är Leaf SUP från Arctic Tern ett oslagbart val för alla som vill ge sig in i stand-up paddlingens värld. Med sin imponerande stabilitet, mångsidiga tillbehör och användarvänliga design kommer denna bräda att bli din trogna följeslagare på alla dina äventyr. Dessutom är priset helt rimligt och användare har lämnat flertalet positiva recensioner efter sina köp.

2. På en andraplats kommer Bestway Hydro-Force Panorama Set Paddelbräda

Fördelar

 • Titthål gör att du kan se vattnet under dig
 • Uppblåsbar
 • Bred modell som är stabil och säker, passar bra för nybörjare

Nackdelar

 • Lite högre pris

Specifikationer

Mer om Bestway Hydro-Force Panorama Set Paddelbräda

Uppblåsbar Hydro-Force Panorama Set paddelbräda från Bestway tar dig med på ett äventyr som överträffar förväntningarna. Den här otroliga paddelbrädan är utrustad med ett transparent titthål, vilket ger dig möjlighet att utforska världen under ytan medan du glider fram över vattnet.

Setet levereras komplett med allt du behöver för en bekväm och spännande paddelupplevelse. Den justerbara paddeln i aluminium ger dig möjlighet att anpassa den till din längd och paddelstil, vilket ökar din komfort och prestanda. Dessutom inkluderar setet en kraftfull handpump som gör uppblåsningen enkel och snabb.

Setet innehåller också en ryggsäck, vilket gör det enkelt att transportera din utrustning till och från vattnet. En fena är också inkluderad för att förbättra din manövreringsförmåga på vattnet.

Det är viktigt att notera att denna paddelbräda är CE-märkt, vilket garanterar att den uppfyller europeiska säkerhetsstandarder och är tillverkad med hög kvalitet och hållbarhet i åtanke.

Sammanfattningsvis är Bestway’s Uppblåsbar Hydro-Force Panorama Set paddelbräda den perfekta SUP-brädan för dig som är nybörjare. Den är bred och stabil och för mindre passagerare kan även barnet hänga med utan problem, eller varför inte hunden?

3. På en tredjeplats kommer SUP-brädan från Arctic Tern Gotland SUP

Fördelar

 • Finns i 2 färger
 • Pump, ryggsäck, paddel mm. ingår
 • Stabil och enkel

Nackdelar

 • Inget nämnvärt förutom att den inte tåler väldigt lång tid i stark solexponering då den består av luft

Specifikationer

Mer om SUP-brädan från Arctic Tern Gotland SUP

Gotland SUP från Artic Tern är den ultimata följeslagaren för vattensportälskare! Denna uppblåsbara SUP levereras med allt du behöver för en fantastisk upplevelse på vattnet. Med den medföljande pumpen blir det enkelt att snabbt blåsa upp eller tömma brädan på luft. Dess relativt långa längd och låga vikt ger en stabil känsla i vattnet och gör den otroligt användarvänlig.

Praktiska D-ringar med elastiskt snöre möjliggör säker förvaring av din utrustning eller att fästa ett bekvämt säte om du föredrar det. Gotland SUP kommer med rekommenderat tryck på max 15 PSI för optimal prestanda.

Paketet innehåller allt du behöver för en komplett upplevelse: en SUP-bräda, ett reparationskit för extra trygghet, en paddel, en ryggsäck för enkel transport, en pump för snabb uppblåsning, en fena för stabilitet och en fångrem för att hålla dig säker. Med Gotland SUP är du redo att erövra vattnet och skapa minnesvärda stunder!

Köpguide – Vad är SUP och vad står SUP för?

SUP står för “Stand Up Paddleboarding.” Det är en vattensport där man paddlar på en surfliknande bräda med hjälp av en paddel. Aktiviteten är en kombination av surfing och paddling och har blivit allt mer populär runt om i världen.

Paddlaren står upprätt på brädan och använder paddeln för att framdriva sig framåt på vattnet. Det är vanligt att paddla på lugna vatten som sjöar, floder eller lugna havsområden, men det går även att använda SUP-brädan för surfing i vågor om man har tillräcklig erfarenhet.

SUP har lockat både motionärer och entusiaster inom olika åldersgrupper, eftersom det är relativt lätt att lära sig och ger en möjlighet att njuta av naturen och vattnet på ett unikt sätt. Eftersom det är en mångsidig aktivitet, används SUP även för träning, yoga på vattnet och utforska svåråtkomliga platser längs kustlinjer och floder.

Bäst i test SUP hos oss på Testjakt.se!
Bäst i test SUP hos oss på Testjakt.se!

Vilken SUP-bräda ska man välja?

Välj en bräda som passar din erfarenhetsnivå, kroppsvikt och de vatten du tänker paddla på. Större brädor ger mer stabilitet, medan smalare brädor är snabbare. Nybörjare bör satsa på bredare brädor för bättre balans och enklare paddling. En enklare bräda kan dessutom användas av hela familjen, såväl vuxna som barn. En del hundar har också visat stor uppskattning när de får följa med ut på en tur en varm sommardag.

Vilket material är SUP-brädor tillverkade i?

SUP-brädor tillverkas vanligtvis i tre huvudsakliga material: hårdplast, uppblåsbara (inflatable) och epoxy/glasfiber. Hårdplastbrädor är hållbara men mindre portabla, medan uppblåsbara brädor är lätta att transportera men kan vara mindre stabila. Epoxy/glasfiber-brädor ger bra prestanda men kan vara dyrare.

Paddel till SUP

Paddeln är en viktig del av utrustningen. Välj en paddel av lätt material som passar din längd och paddelstil. Justerbar längd är praktiskt om flera personer med olika längder kommer att använda samma paddel.

Säkerhetsutrustning

Tänk på att alltid använda en säkerhetslina (ankarlina) som fäster dig till brädan. Bär en flytväst för personlig säkerhet, speciellt om du paddlar på öppet vatten eller om du inte är en stark simmare. En vissel pipa kan också vara användbar för nödsituationer. Använder du flytväst finns det oftast en medföljande visselpipa. Paddlar du nära stranden kan du klara dig utan flytväst om du är en god simmare, detta ligger i varje individs egna bedömning. Tänk på att du kan trilla och slå dig med huvudet i brädan, då kan en flytväst vara livsviktig!

Förvaring och packning på brädan

Om du planerar att ta med dig saker som vattenflaska, fika, solskyddsmedel, eller en vattentät väska för värdesaker, se till att brädan har fästen eller elastiska band för att hålla sakerna på plats.

Transport

Tänk på hur du ska transportera brädan till vattnet. Uppblåsbara brädor är enklare att transportera i en väska eller ryggsäck, medan hårdplastbrädor kan kräva ett takräcke eller en släpvagn. Välj en bräda som passar din livsstil och som du har möjlighet att förvara under vinterhalvåret.

Sammanfatttning

SUP har blivit oerhört populärt av flera anledningar. Enkelheten gör det till en sport som kräver minimal inlärning, du behöver inte vara expert på paddling eller surfning. Såväl barn som vuxna kan utföra aktiviteten och just tiden i naturen med roliga och lekfulla aktiviteter tillsammans är värt mycket.

En annan stor fördel är träningsaspekten, du stärker din balans, din bålmuskulatur samt tränar dina ärmar när du paddlar sup. Många föredrar att kombinera sup med andra härliga aktiviteter som fiske, yoga och camping.

Vi på Testjakt kan rekommendera en uppblåsbar sup för dig som ska inhandla din första sup. Modellen är både lätt att använda samt smidig att transportera och förvara. Hur mycket luft du ska pumpa i din sup står alltid med i instruktionerna för brädan. I samtliga modeller i vår bäst i test av sup ingår en pump.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 18/09/2023 •  11 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test