Bästa Resväskorna För Barn På Äventyr (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka resväskor för barn som är bäst i test enligt vår testpanel!

Går du i tankarna på att införskaffa en resväska till barn? Det finns flera olika tillfällen när en resväska till ditt barn kan vara praktisk och smidig. Att få ha sin egen packning och resväska är för de flesta barn ett uppskattat inslag som gör övernattningen eller resan lite mer spännande och rolig.

För att hänvisa till den praktiska aspekten av ett inköp av en resväska så är det framförallt några punkter som uppskattas lite extra av både barn som vuxna. Exempelvis är det enklare att ha ditt barns underhållning, leksaker och kläder särskilda från resterande familjs packning. Det blir enklare att hitta rätt pyjamas eller tröja när olyckan varit framme utan att behöva rota igenom hela familjens tillhörigheter.

Andra stora fördelar är att ditt barn säkerligen kommer känna sig både stolt och glad över att få visa att hen klarar av att ha sin egen packning. Med ansvar växer också barnens självförtroende.

En resväska för barn måste ju inte nödvändigtvis användas enbart som packning för utlandssemestern. Du kan därför också utöka användningen och ta med barnens resväska till övernattningen hos mormor eller farmor. Varför inte också använda ditt barns resväska på roadtrip i Sverige, för en dagstur med övernattning till ett hotell eller barnvänliga utflyktsmål som Astrid Lindgrens- värld.

Fem bästa resväskorna för barn

I vårt test har vi samlat fem olika modeller av resväskor för barn som alla håller mycket god kvalitet och har flera bra egenskaper och funktioner för ditt barns resa eller lek. Vinnaren i vårt bäst i test av resväskor för barn blev väskan från Stokke JetKids Kabinväska och ryggsäck.

1. Vinnare och bäst i test blev resväskan för barn från Stokke JetKids Kabinväska och ryggsäck

Fördelar

 • Resväska och ryggsäck
 • Barnet kan åka på kabinväskan eller dra den själv
 • Tillhörande madrass i väskan förvandlar flygsätet till en sovplats

Nackdelar

 • Priset är högt

Specifikationer

Mer om resväskan för barn från Stokke JetKids Kabinväska och ryggsäck

För de minsta upptäckarna och resenärerna finns det inte något bättre alternativ på modell av resväska till barn än Stokke JetKids. Denna funktionella kombination av resväska, i form av kabinväska och ryggsäck, säkerställer att du som förälder får de absolut bästa förutsättningarna för en lyckad flygtur eller resa med ditt barn. I resväskan/kabinväskan kan ditt barn packa kläder, hygienartiklar och andra nödvändiga saker till hotellet eller resmålet. Den medföljande ryggsäcken kan fyllas med papper, kritor och leksaker till ditt barn vilket kan göra tiden i luften eller andra stunder av stillasittande under resans gång mer stimulerande.

Ryggsäcken, Crew BackPack™ kan fästas på kabinväskan, Bedbox™ eller förvaras inuti den. Skulle ditt barn bli trött i benen efter långa promenader på flygplatsen kan du enkelt placera barnet på väskan och dra honom eller henne vidare med hjälp av bandet. Väskan rullar smidigt med de två swivel-hjulen fram och de två fasta hjulen bak. Som vi tidigare nämnt kan självklart ditt barn själv dra resväskan också vilket förenar nytta och nöje för dig som förälder.

Sätet på flyget förvandlas enkelt till en sovplats genom att fälla ut madrassen som finns i kabinväskan och placera själva väskan enligt instruktion nedanför sätet. Detta är en otroligt genomtänkt funktion som uppskattas om du ofta flyger med dina mindre barn. Väskan har flera genomtänka detaljer som kommer väl till pass, exempelvis har den en bärrem som gör att föräldern enkelt kan ta resväskan och bära den över axeln. Andra genomtänkta detaljer och tillbehör är de medföljande arken med klistermärken som möjliggör för ditt barn att själv dekorera sin resväska efter smak och tycke.

2. På en andraplats kommer resväskan för barn från Samsonite Happy Sammies ECO

Fördelar

 • 100% RPET tyg
 • Med hjul
 • Fina djurmönster
 • 2-års garanti
 • Fungerar som handbagage på flera flygbolag

Nackdelar

 • Endast två hjul

Specifikationer

Mer om resväskan för barn från Samsonite Happy Sammies ECO

Denna söta trolleyväska för barn från Samsonite är verkligen något utöver det vanliga rent estetiskt. Redan vid första anblick inser nog majoriteten av alla föräldrar till mindre barn att barnets nya favoritväska till övernattningen hos far eller morföräldrarna kommer bli denna charmiga modell från Samsonite. Väskan är tillverkad i mjukt tyg och gestaltar olika djurmotiv. Välj om ditt barn föredrar att packa för sin övernattning i väskan i form av ett lejon, en tvättbjörn, en pingvin eller en nyckelpiga.

Happy Sammies-väskorna är tillverkade i 100% RPET återvunnet tyg vilket är bra för både ditt barn och planeten. Funktionerna är inte överväldigande på denna resväska, däremot har den det du behöver för att enklare få med ditt barns packning.

Som vi tidigare nämnt har väskan två hjul nedtill för enkel hantering av ditt barn. Att själv få dra sin packning är ett mycket uppskattat inslag som bidrar till en känsla av ökat självförtroende och ansvarstagande för många barn. Inuti i väskan finns spännband som håller ditt barns packning på plats även vid häftiga turer och svängar.

När Samsonite Happy Sammies inte används för övernattning, weekend eller resa så är den ett fint inslag i lekarna på hemmaplan eller till att förvara utklädningskläder till ditt barn. Många föräldrar och barn tycker också att de små djuren förgyller och är en passande och funktionell inredningsdetalj i barnrummet.

3. På en tredjeplats kommer resväskan för barn från Samsonite Dream Rider

Fördelar

 • Hög kvalitet och rolig design
 • Barnet kan åka på väskan
 • Remmar som barnet kan hålla fast sig i
 • Bärrem ingår

Nackdelar

 • Priset är lite högt
 • Passar bättre för resan med övernattning än dagsutflykten

Specifikationer

Mer om resväskan för barn från Samsonite Dream Rider

Från tillverkaren Samsonite kommer ytterligare en väska för resor till barn. Modellen som kallas “Dream Rider” är just som namnet antyder, en resväska speciellt framtagen för barn. När en resväska både praktiskt och dessutom inkluderar en rolig åktur så vet man att det är bäddat för succé!

På fyra hjul och med en stabil konstruktion sitter ditt barn säkerligen mer än gärna längre stunder när du småjoggar fram dragandes i snöret som även går att använda som bärrem. På resväskan håller sig barnen fast tack vare de två handtagen som erbjuder ett stadigt grepp.

Med tanke på den stabila konstruktionen väger resväskan för barn enbart 1,93 kg, och sväljer hela 28 liter packning. Denna användbara väska som även kan användas som extra skjuts till ditt barn går även att få i olika mönster och färger i form av djur eller Disney-karaktärer. En givet uppskattad födelsedagspresent, julklapp, uppmuntran till barnet som tycker om att sova borta eller ska ut på sin första resa.

4. På en fjärdeplats kommer resväskan för barn från American Tourister Wavebreaker

Fördelar

 • Finns i 3 olika storlekar
 • Motiv av Disney och superhjältar
 • Enkel att känna igen vid resor
 • 4 hjul

Nackdelar

 • Kombinationslås kan vara svårt för mindre barn

Specifikationer

Mer om resväskan för barn från American Tourister Wavebreaker

För barn som tycker om att resa eller övernatta borta är American Tourister Wavebreaker ett perfekt val! Denna modell av resväska till barn går dessutom också att anpassa efter era behov då den är tillverkad i tre olika storlekar; small, medium och large. Måtten till respektive modell står angivet i specifikationerna.

Känslan och recensionerna av denna resväska till barn är idel positiva. Flera användare uttrycker att väskan känns lätt och behändig samtidigt som den är rejäl. Det finns flera fördelar utöver de vi tidigare nämnt, likadana väskor för hela familjen är inte bara roligt utan det är också praktiskt! Vill man skapa lite variation och kunna särskilja barnens resväskor kan man som ett exempel välja olika motiv.

American Tourister Wavebreaker går enkelt att hitta på bagagebandet eller andra allmänna platser där du snabbt vill kunna finna och urskilja din och ditt barns resväska.

De fyra hjulen som är placerade undertill gör att resväskan har ett fint rull och är enkel för ditt barn att själv hantera, beroende på ålder. Andra funktioner som urskiljer denna väska är det praktiska kombinationslåset som håller packningen säker och väl försluten.

För dig som har ett barn som gärna sover borta, eller följer med dig på en weekend kan denna fina väska komma till användning ofta. Det blir extra spännande och roligt att ditt barn eller barnbarn själv får packa och ta med sin resväska.

5. På en femteplats kommer resväskan för barn från Pippi Långstrump rullväska

Fördelar

 • För alla Pippi-älskare!
 • Liten väska som barnet kan ha med lite underhållning i
 • Fungerar även som leksak i barnrummet

Nackdelar

 • Går inte att packa samtliga kläder i

Specifikationer

Mer om resväskan för barn från Pippi Långstrump rullväska

För alla små pippi-älskare finns den ultimata resväska! Ditt barns nya favoritleksak kommer säkerligen bli Pippi Långstrumps reväska i gult. Denna färgstarka resväska är inte bara rolig att använda i fantasilekarna på barnets rum utan är även praktiskt till flera andra ändamål.

Pippi-väskan är praktiskt för små upptäckare som gärna tar en tur till mor och farföräldrarna eller sover borta hos bekanta. Det fina motivet är ett stort plus och den främsta anledningen till att vi valde att ta med denna väska i vårt test.

För dig som letar efter hög kvalitet och ska använda väskan på längre resor rekommenderar vi någon av våra hårda kabinväskor för barn i vårt test.

Köpguide för att hitta rätt resväska för ditt barn

Vissa egenskaper är viktigare än andra när det kommer till resväskor. Ska resväskan användas till resmål där ditt barns bagage eller väska ska checkas vid flygturer kan det vara klokt att välja en resväska av bättre kvalitet på material, hjul och handtag.

Börja med att fundera över vad ert primära användningsområde är. Vår testvinnande resväska har många fördelar för just barn som ska ut och flyga. Att välja en resväska som går att sitta på är en funktion som kan bli väldigt användbar. Om du tror dig behöva spendera tid på flygplatser och gå mellan olika gates kan det bli både roligt och enkelt om ditt barn har en resväska att sitta på!

Som vi nämnt tidigare i vårt test finns det olika användningsområde och du måste inte ut och resa för att införskaffa en resväska till ditt barn. Många barn uppskattar att leka med väskor och packar gärna ner både gosedjur och kläder och leker att de är på väg ditt fantasin bär.

Materialet är viktigt

När det kommer till resväskor för barn är materialet som vi nämnt tidigare viktigt om resväskan ska klara av att bli kastad, eller använd som transport för ditt barn på exempelvis en flygplats eller annat ställe där ditt barn behöver lite extra skjuts för att vila benen.

För att en resväska ska klara större påfrestningar är materialet polypropen att rekommendera. Annars finns det risk att en väska i tyg eller billigare plast kan gå sönder eller krackelera vid påfrestningar.

Att införskaffa en väska till ditt barns utflykter och övernattningar är därför en god ide om den håller under många år. En väska av god kvalitet kan nämligen sedan ärvas vidare till andra barn i din familj eller släkt.

Bäst i test resväskor för barn hos oss på Testjakt.se!
Bäst i test resväskor för barn hos oss på Testjakt!

Storlek på resväskan till ditt barn

När du väljer storlek på resväskan till ditt barn finns det några aspekter att tänka på. Därför är det viktigt att välja rätt väska så du slipper ångra dig efter ditt köp och ha en storlek som inte passa era behov

En större väska passar bäst för barn som ofta sover borta eller behöver ha med sig mycket packning av någon anledning. Att resa utomlands kräver såklart mer packning än kortare övernattningar hos familj och vänner. Se därför till att ha era behov för tillfället, men också eventuella framtida behov i åtanke när du väljer resväska för ditt barn.

Har ditt barn gosedjur eller särskilda snuttefiltar eller kuddar som måste med kan det vara bra att ha utrymme till dessa i väskan. I vårt test här ovan har vi också valt att recensera en modell med en kombination av kabinväska och ryggsäck i ett. Denna modell passar därför utmärkt för dig med barn som vill ha tillgång till sitt pyssel, en bok, iPad eller annan underhållning i ryggsäcken medans mer praktiska delen av packningen ligger i kabinväskan.

Priset

När du ska införskaffa en resväska till ditt barn kan priset vara en väsentlig avgörande faktor som skall tas med i beräkningen. Att antyda att det dyraste alltid är bäst är inte helt sant. Du kan absolut få en väldigt bra resväska till ditt barn för en billig peng. Fördelen med de lite dyrare väskorna är att de oftast håller lite bättre i lås och eventuella dragkedjor då materialet är mer påkostat.

Väljer du en modell från en känd tillverkare av resväskor som exempelvis Samsonite så har du ofta en bra garantitid på ditt barns nya resväska.

Glöm aldrig att du också alltid utöver garantin även kan använda dig av konsumentlagen. För att förenkla konsumentlagen kan man alltså även använda den som en form av skydd om inte varan du inhandlat klarar måttet rent kvalitetsmässigt, och varpå felet är ett ursprungsfel, alternativt ett fel som varan huvudsakligen hade innan du tog emot den.

När behöver du en resväska till ditt barn?

Sammanfattningsvis används vanligen resväskor till barn i syfte att tillsammans med ditt barn övernatta någonstans. Detta behöver inte nödvändigtvis vara någon längre tripp eller resa, att sova över hos grannen eller bästa kompisen kan vara nog så spännande för ett barn. Att dessutom få lov att packa sin egna resväska gör mycket för upplevelsen hos ditt barn.

Men det finns såklart tillfällen när det kan vara extra användbart att ha ditt barns packning i en egen väska. Exempel på sådana tillfällen är som vi tidigare nämnt en utlandssemester,en roadtrip, en weekend, en övernattning med skolan eller något annat tillfälle där ditt bar behöver en egen packning. Då kan ett inköp av en övernattningsväska för ditt barn komma väl till pass.

Det är emellertid för många familjer enklare att förvara varje barns saker och kläder i en egen resväska då det blir enklare att hitta och organisera. Det är framförallt just detta syfte som framförallt gör att många föräldrar väljer att förse sina barn med egna resväskor.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 12/05/2023 •  17 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test