Bästa Solskydd För Barnvagnar (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka solskydd för barnvagnar som är bäst i test enligt vår testpanel!

Att skydda ditt barn från solens farliga strålar är viktigt, speciellt under de varma sommarmånaderna. Det är inte bara viktigt att applicera solkräm på barnets hud, utan också att ha ett solskydd för barnvagnen för att skydda dem från direkt solljus.

Barns hud är mer känslig och sårbar än vuxnas hud, därför är det viktigt att vara extra restriktiv med att exponera dom för solen. Förutom att använda solkräm på ditt barns hud kan du också investera i ett solskydd för deras barnvagn för att skydda dem mot solens skadliga strålar.

Det finns många olika typer av solskydd för barnvagnar som du kan välja mellan, i vår jämförelse har vi samlat flera av de mest populära på marknaden. Välj mellan parasoll, solsuffletter, solgardiner och univeral-lösningar, allt för att förbereda din barnvagn för soliga dagar!

1. Vinnare och bäst i test blev solskyddet från GEGGAMOJA UV-GARDIN TILL VAGN

Fördelar

 • Blockerar 98% av solens farliga UVA- och UVB-strålar
 • Universal-lösning som fungerar till barnvagn och bilstol/babyskydd
 • Enkel att fästa med plastringar

Nackdelar

 • Basic, ganska tråkiga färger

Specifikationer

Mer om GEGGAMOJA UV-GARDIN TILL VAGN

Den briljanta lösningen för solskydd till barnvagnen är en smart, säker och praktisk UV-gardin. Denna modell från Geggamoja bockar av alla kraven på vår lista. Förutom att vara universal, vilket innebär att den fungerar till alla barvagnar så fungerar den även till bilbarnstolen eller babyskyddet.

Solskyddet till barnvagnar från Geggamoja tillverkas av 100% polyestermesh, materialet är både andningsbart och snabbtorkande. För att fästa gardinen på barnvagnen eller bilstolen medföljer det plastringar som gör att montering eller demontering blir superenkel.

Det som gör denna UV-gardin särskilt användbar är dess förmåga att blockera 98% av solens farliga UVA- och UVB-strålar. Detta skyddar barnet från att utsättas för skadliga strålar som kan skada deras hud och ögon. Genom att använda en UV-gardin som denna, kan föräldrarna känna sig trygga och säkra när de tar med sina barn ut i solen.

2. På andra plats kommer solskyddet från Petite Chérie

Fördelar

 • UV 50
 • Passar nästan alla barnvagnar, universal
 • Finns i 5 olika färger
 • Går att använda på bilstolen

Nackdelar

 • 100% bomull, ej mesh

Specifikationer

Mer om Petite Chérie Solskydd

En härlig promenad i solen kan snabbt för småbarnsföräldrar förvandlas till en stressig situation om solen strålar rakt in i barnvagnen. Du vet att solens strålar kan vara skadliga, särskilt för de små. Alla vill vi skydda våra minsta, men den där solhatten som satt på åkte av snabbare än blixten, och riktigt små barn bör inte utsättas för direkt solljus överhuvudtaget.

Där kommer Petite Chéries praktiska solskydd in i bilden. Med dess höga skydd på UPF 50+ kan du känna dig lugn och trygg medan du njuter av dagen med din lilla. Detta solskydd är universellt och passar till de allra flesta barnvagnar på marknaden, vilket gör det till en mångsidig lösning som passar alla.

Du ser hur solskyddet enkelt fästs på din barnvagn med universalfästena och du känner dig tacksam för det extra skyddet det ger ditt barn mot skadliga UV-strålar. Du kan fortsätta njuta av dagen med din lilla utan oro för att solen ska skada deras hud. Med Petite Chéries praktiska solskydd kan ni båda njuta av en underbar dag i solen utan bekymmer.

3. På tredjeplats kommer solskyddet från Elodie Details barnvagnsparasoll

Fördelar

 • Universalfäste passar alla barnvagnar
 • Går att justera och vinkla i valfri riktning
 • 2 färger att välja mellan

Nackdelar

 • Kan bli kämpigt om det blåser mycket

Specifikationer

Mer om Elodie Details barnvagnsparasoll

Även om solen är underbar kan dess skarpa strålar vara för starka för de små. Att ha tillgång till skugga är nödvändigt och ett vagnsparasoll kan vara till stor hjälp under de dagar då solen är lockande och vi vill spendera mer tid utomhus.

Elodie Details har designat ett vagnsparasoll med både funktionalitet och stil. Det kan enkelt fästas på alla typer av vagnar och har dubbla ledade delar som tillåter dig att justera parasollets position och vinkel efter behov. Solskyddet är UPF 50 vilket ger bra skydd mot skadliga solstrålar.

4. På en fjärdeplats i vårt test kommer Dooky Universal Solsufflett

Fördelar

 • UPF40
 • Solsuflett/solgardin för både barnvagn och babyskydd
 • Univeral-lösning med snabb upphängning
 • Justerbar i höjd tack vare kardborrelösning

Nackdelar

 • Viktigt att inte täcka barnvagnen helt om tyget inte andas. Rulla upp en bit av gardinen för att släppa in luft

Specifikationer

Mer om Dooky solskydd barnvagn

Barnvagnsgardinen är det ultimata tillbehört till barnvagnen under sommarmånaderna. Oavsett om det är en liggdel, sittdel eller ett babyskydd så kan du enkelt hänga upp babyskyddssuffletten för att skapa skydd mot både sol och vind.

Denna gardin ger ett utmärkt UV-skydd, som kan blockera upp till UPF 40. Den är också mycket praktisk och passar alla modeller och fabrikat av barnvagnar. Med hjälp av den praktiska kardborrejusteringen kan du enkelt anpassa höjden på gardinen.

Gardinens finns i flera olika färger som du kan välja efter smak och tyckte. vilket är perfekt för att skapa en lugn och rofylld miljö för ditt barn. När det är dags att rengöra gardinen, kan du enkelt tvätta den i maskin.

Men kom ihåg, det viktigaste är att på varma sommardagar se till att det finns tillräcklig ventilation för ditt barn i barnvagnen. Täck aldrig för hela suffletten, det måste komma in luft i banvagnen då det blir väldigt varmt där inne annars. Något som kan vara väldigt farligt för de små. Tack vare kardborrelösningen kan du justera höjden på gardinen vilket gör användning trygg och säker för ditt barn.

5. På en femteplats kommer solskyddet från Tinkafu Solskärm Universal

Fördelar

 • Universalskydd mot stolen för barnvagn
 • Fästes enkelt
 • Perfekt design, slipp oroa dig för luftflödet i vagnen

Nackdelar

 • Enbart två färger

Specifikationer

Mer om Tinkafu Solskärm Universal

Tinkafus universella solskydd är en praktisk lösning som ger enastående skydd mot den starka solen och dess skadliga UV-strålar för ditt barns känsliga hud. Det passar till de flesta barnvagnar som finns på marknaden och är enkel att montera.

Med denna solskärm kan du och ditt barn njuta av tiden utomhus utan att oroa er för solens strålar. Den skyddar effektivt ditt barns känsliga hud från UV-strålning och hjälper till att hålla dem svala och bekväma. Du kan anpassa solskyddet för att få önskad skugga genom att justera det efter solens position. Fördel är att det inte täcker luftflödet in i vagnen så du behöver aldrig oroa dig för detta, då en del andra solskydd behöver användas med uppsikt.

Tack vare dess universella design passar solskyddet på de flesta barnvagnar, så du behöver inte oroa dig för passformen eller montering, superenkelt! Så låt ditt barn njuta av sommaren med skydd och säkerhet tack vare Tinkafus praktiska solskydd! Önskvärt att det funnits i fler färger än svart och grå!

Köpguide – Solskydd för barnvagn

Riktigt små barn ska inte utsättas för solens skadliga strålar och det kan vara ett gissel att försöka undvika solen när barnen sitter i sin barnvagn. Som tur är finns det flera olika typer av lösningar på marknaden som kan göra ditt och ditt barns soliga dagar betydligt mycket säkrare och lugnare.

Vi har valt att jämföra användarrecensioner och modeller som är solskydd för barnvagnar universal. Med universal menas att solskyddet till barnvagnen går att använda på nästintill alla barnvagnar. Många barnvagnsmodeller såsom Emmaljunga, Bugaboo, Britax, Joolz, Beemoo mfl har ofta egna solskydd som är speciellt utformade för att passa deras specifika sufflett eller barnvagn.

Fördelen med ett univeral-solskydd för barnvagn är att du i de flesta fall kan flytta solskyddet mellan barnvagn och bilstol. Du kan även använda det under flera år om du skulle byta barnvagn eller sittvagn när barnet blir lite större. Det blir också lättare att ärva vidare till vänner och bekanta om solskyddet passar flera olika barnvagnsmodeller.

Solskydd bör ha UV-skydd

Se till att solskyddet för barnvagn du väljer har ett högt UV-skydd för att skydda ditt barn från solens farliga UV-strålar. Ett solskydd med en hög UPF (Ultraviolet Protection Factor) är det bästa valet. En UPF50 är det säkraste skyddet och det vi rekommenderar. Ditt barn kan självklart även bära solhatt eller annat för att skydda kroppen.

Är barnet äldre än 1 år och sitter i sittvagn är det viktigt att smörja in benen och armarna som gärna hamnar utanför vagnen. Använd en solskyddskräm för barn för att få ett så säkert skydd som möjligt.

Hitta bäst i test solskydd för barnvagnar hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test solskydd för barnvagnar hos oss på Testjakt.se!

Se över hur solskyddet ska monteras

Du vill ha ett solskydd som är lätt att montera och ta bort från din barnvagn. Ett solskydd som tar för lång tid att montera eller tar upp för mycket plats kan vara opraktiskt när du är på språng. Flera av modellerna i vår jämförelse är väldigt enkla att montera med exempelvis ringar som enkelt fästes på barnvagnens sufflett eller bilbarnstol.

Ventilation i barnvagnen – Säkerhet

Ett solskydd som har god ventilation är viktigt för att hålla ditt barn svalt och bekvämt när det är varmt ute. Se till att solskyddet du väljer har ventilationsöppningar som släpper in luft. Täck aldrig för hela sufflettens öppning med ett solskydd om det inte är ett meshtyg med ventilation.

Tänk på det som en bil, du skulle aldrig stänga av bilen när det är varmt ute och låta ditt barn sitta där inne utan AC. Det blir snabbt extrema temperatur och för små barn kan detta vara direkt livsfarligt!

Parasoll till barnvagn

Ett parasoll är en enkel lösning för att skydda ditt barn från solen. Detta är ett praktiskt alternativ om du bara behöver skydda ditt barn för en kort tid, men det kan vara opraktiskt att använda hela tiden eftersom det kan vara svårt att justera och inte täcker hela sittytan. Ska du använda parasollet under promenaden kräver det en någorlunda vindstilla väderlek, samt att du eventuellt justerbar parasollet under promenaden beroende på var solen träffar.

Ett parasoll som solskydd till barnvagnen är däremot perfekt för barn som exempelvis ska sova ute i vagnen eller vara på stranden i barnvagnen.

Sammanfattningsvis

Vi hoppas att vår jämförelse av solskydd för barnvagn har gett mer information gällande vad som är viktigt när du som förälder ska införskaffa en produkt som skyddar mot solens strålar. Solskydd kommer i många olika skepnader och det finns idag flera olika lösningar.

Välj ett solskydd som passar ditt barns behov och er livsstil, vare sig det är ett solparasoll, solsufflett, solskyddsgardin, solkeps eller ett meshnät med solskydd.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 12/05/2023 •  12 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test