Bästa Lökhackarna För Dig Som Älskar Mat (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilken lökhackare som är bäst i test enligt vår testpanel!

Om du är på jakt efter en lökhackare kommer vi här tipsa om de bästa på marknaden. Vi har tittat på flera olika modeller och utsett en klar vinnare. Vår vinnare av lökhackare bäst i test blev Alligator på grund av hur snabbt det går att hacka en lök samt priset. Den praktiska uppsamlaren gör att du enkelt fångar upp allt utan att kladda ner ditt kök.

Många tycker att det är väldigt jobbigt att hacka lök eftersom det svider, bränner och tåras i ögonen. Dessutom tar det lång tid om du ska ha många lökar i maten. En lökhackare är alltså en bra investering som kommer bespara dig värdefull tid i köket. Läs mer i vårt lökhackare test om du vill veta vilka som är de bästa och mest prisvärda modellerna på marknaden enligt oss.

Marknadens tre bästa lökhackare för matälskare

Vi har testat och jämfört de tre bästa lökhackarna så att du slipper stå och gråta vid maten!

1. Vinnare och bäst i test blev lökhackaren Alligator

Fördelar

 • Lågt pris
 • Liten och smidig
 • Kommer med uppsamlare

Nackdelar

 • Inget nämnvärt

Specifikationer

Mer om lökhackaren Alligator

Den lökhackare som vi tycker är allra bäst är Alligator i rostfritt stål eftersom den är prisvärd och gör jobbet enkelt för dig. Den kostar runt 1000 kronor och är alltså även ett bra val för dig som kan tänka dig att lägga lite mer pengar på en kvalitativ lökhackare. En stor fördel är att den kommer med en praktisk uppsamlare så att du enkelt kan förflytta löken från skäraren till stekpannan.

Något som också bör poängteras är att den är väldigt enkel att använda. När du köper lökhackaren kan du även köpa till fler skär för olika storlek på bitarna. Modellen är väldigt enkel att rengöra och går även att diska i maskin för enkelhetens skull. Den är konstruerad med säkerheten som högsta prioritet så du inte skadar dig.

Det enda som kan upplevas negativt med den här modellen är att den är lite dyrare. Det ger dock en härlig känsla av kvalitet och en ypperlig funktionen. Du kommer alltså inte hitta en bättre lökhackare för samma pris. Med andra ord är det både vår vinnare och det perfekta valet för en långsiktig ny bästa vän i köket.

2. Tvåa blev lökhackaren Philips Daily Collection HR1393

Fördelar

 • Lågt pris
 • Liten och smidig
 • Kommer med uppsamlare

Nackdelar

 • Svårdiskad

Specifikationer

Mer om lökhackaren Philips Daily Collection HR1393

Om du är ute efter en liten och smidig lökskärare är nummer två på vår lista ett mycket bra alternativ. Den är väldigt enkel att använda och kommer snabba på din matlagning något oerhört. Du kan hålla ett högt tempo och hacka mycket lök på kort tid. Lökhackaren kan hacka allt från lök till nötter eller grönsaker.

Designen är simpel men snygg och lökhackaren kommer ha en självklar plats i varje kök. Den är tillverkad i plast med kniv i rostfritt stål så om du sköter om den på rätt sätt har du en lökhackare som håller länge. Den går även att diska i maskin vilket är ett stort plus i kanten.

Den här modellen är perfekt om du vill ha en enkel och pålitlig maskin som snabbt hackar din lök. Det enda som är lite negativt är att den kan upplevas lite svår att ta isär när den ska diskas. Det är därför viktigt att du har torra händer när du hanterar den för att underlätta för dig själv.

3. PHILIPS elektriska lökhackare kom på en tredjeplats

Fördelar

 • Enkel att använda
 • Tål maskindisk
 • Passar utmärkt till lök, nötter och grönsaker

Nackdelar

Specifikationer

Mer om PHILIPS lökhackare

På tredje plats i vårt lökhackare test kommer Philips HR1393/00 Minihackare som är en elektrisk lökhackare. Den här maskinen har fått mycket bra recensioner av användare och klarar av att hacka allt i grönsaksväg samt hårdare produkter som nötter. Du kan själva välja storlek på grönsakshacket genom att låta maskinen stå på lite längre. Vill du ha stora bitar låter du den endast vara igång en liten stund,

Säkerheten på maskinen är god och det går inte att göra sig illa på maskinen när den är igång. Den har en väldigt kraftfull motor för att vara en så liten maskin. Tyvärr ger den ifrån sig lite mer ljud än önskat men det är marginellt. Bladen till maskinen är tillverkade av rostfritt stål och blir inte slöa i första taget.

Alla tillbehör och behållare går att diska i diskmaskin vilket är en fördel. Vill du att en elektrisk lökhackare ska klara av andra funktioner rekommenderar vi en dyrare modell med fler tillbehör. Den här maskinen fungerar alldeles utmärkt om du vill hacka grönsaker och nötter och är en maskin vi garanterat kan rekommendera till våra läsare.

Köpguide för dig som söker en lökhackare

En lökhackare är verkligen inget måste i köket men den hjälper till och underlättar när du lagar mat och sparar in en hel del tid som du kan lägga på annat. Om du ska köpa en lökhackare är det väldigt viktigt att den är lätt att rengöra, de manuella brukar gå att spola av under en kran.

Delarna på en elektrisk kan också spolas av men det brukar vara lättare att bara köra dem i diskmaskinen. Uppsamlaren är också en annan grej som kan ha betydelse eftersom du säkert inte vill behöva tömma behållaren flera gånger under användning. Vill du ha en hackare med stor behållare är det bäst att välja en elektrisk.

Vill du hacka själv, med en bra kökskniv så är det viktigt att ha den bästa knivslipen.

Bäst i test elektriska lökhackare hos oss på Testjakt!
Bäst i test elektriska lökhackare hos oss på Testjakt!

Lätt att rengöra

Redskap som används i köket ska vara lätta att diska. Det är otroligt irriterande att använda verktyg som senare tar en evighet att få rena. De flesta lökhackare som säljs är väldigt enkla och lätta att diska men det finns undantag. Köper du en elektrisk hackare finns det en del modeller som är betydligt jobbigare att rengöra än många andra.

När du står och lagar mat vill du inte lägga en massa tid på att rengöra verktyg som du använt. Det absolut bästa är om du kan köra alla delar av hackaren i diskmaskinen. Har du en elektrisk variant brukar allt gå att diska i maskin utom själva delen med motor, den kan du enkelt torka av med en fuktig trasa eller papper,

Elektrisk

Det finns flera olika modeller när det kommer till lökhackare. Först har du den manuella lökhackaren som är väldigt enkelt gjord och som klarar av att hacka olika grönsaker. Det finns också den elektriska lökhackaren som hackar grönsaker men som också brukar klara av att hacka nötter, örter med mera utan att du behöver göra något annat än att starta maskinen.

En elektrisk hackare är ett mycket bra val, du slipper hacka manuellt och allt som blivit hackat samlas i behållaren. De brukar även vara utrustade med andra funktioner som vispning. Med en elektrisk lökhackare behöver du aldrig använda en matberedare som också brukar vara ganska jobbiga att rengöra. Köper du en elektrisk hackare bör den vara lätt att diska.

Tillbehör

Ibland vill vi använda ett köksverktyg till flera saker och då är det perfekt om verktyget kommer med andra tillbehör. Olika tillbehör kan till exempel vara andra knivar som istället för att hacka kan strimla dina grönsaker. Har du en elektrisk variant kan det hända att du får en visp till som kan användas för att vispa grädda eller vispa ihop en smet.

Om du vill använda maskinen till något annat är det rekommenderat att du köper en elektrisk lökhackare med extra tillbehör, de kan som sagt variera beroende på vilken modell du köper och vem som har tillverkat den. Om du inte är intresserad av en hackare med flera användningsområden gör du bäst i att köpa en manuell.

Storlek på uppsamlare

Som vi sa tidigare är det viktigt att det är lätt och smidigt att använda ett verktyg. Samma sak gäller med behållaren du får med till din lökhackare. De minsta produkterna har ofta en väldigt liten behållare, speciellt på de manuella lökhackarna. Köper du en elektrisk brukar de ha en betydligt större behållare men en del kan ända vara relativt små. Det är upp till dig att bestämma vilken storlek som passar dina köksbehov.

Med en mindre uppsamlare kommer du behöva tömma den stup i kvarten och det kan vara jobbigt om du lagar mat till många. Med en elektrisk hackare får du en större behållare som du troligtvis inte behöver tömma flera gånger under en användning. Det ska vara enkelt och roligt att laga mat annars kan motivationen försvinna.

Lökhackare summering

Det finns så många lökhackare att välja mellan på marknaden att det kan vara svårt att bestämma sig. Vill du bara ha ett verktyg som hjälper dig att hacka är en manuell något för dig. Vill du att den ska kunna göra flera saker än att hacka bör du välja en elektrisk. Har du några funderingar eller frågor ber vi dig lämna en kommentar längst ner på sidan.

Vanliga frågor om lökhackare

Ska jag köpa en manuell eller elektrisk lökhackare?

En manuell hackare är perfekt om den ska användas för att hacka mindre mängder grönsaker till en sallad till exempel. En elektrisk hackare är bättre om du lagar mat till flera personer eller om du vill välja storlek på lökhacket.

Vad kan jag använda en lökhackare till?

Du kan använda en manuell lökhackare till de flesta grönsaker som du i vanliga fall tärnar. En elektrisk variant har fler användningsområden beroende på tillbehör. Du kan även välja storlek med en elektrisk, för mindre bitar kör du maskinen längre.

Hur stor behållare behöver jag?

Det beror helt på vad du ska använda den till. Har du en stor familj där många samlas och äter tillsammans kan det vara en bra idé att köpa en elektrisk som gör allt jobb åt dig.

Hur mycket kostar en lökhackare?

Priset varierar lite från tillverkare och modell men de kostar från runt 300 kronor till 700 kronor. En del elektriska hackare kan vara lite dyrare men det finns även elektriska hackare i samma prisklass som en manuell hackare.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 16/10/2023 •  11 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test