Bästa Solglasögonen För Barn (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka solglasögon för barn som är bäst i test enligt vår testpanel!

Det är lätt att glömma bort att skydda barns ögon mot solens farliga strålar. Eftersom barns ögon är känsligare än vuxnas är det extra viktigt med solglasögon. Barnens ögon har en lins som är mer biologiskt aktiv, och den släpper därmed också igenom större mängder UV-strålning än vad linsen på en vuxen/äldre person gör. Med ett par solglasögon kan du som förälder säkerställa att ditt barns ögon är ordentligt skyddade.

Om barns ögon utsätts för solens farliga strålar i ung ålder utan skydd kan det leda till problem med synen i vuxen ålder. Det är därför viktigt att se till att barnen använder bra solglasögon för barn.

Om vi vuxna upplever solens strålar och ljuset utomhus som störande upplever förmodligen barnen samma känsla. Däremot har barnen inte möjlighet att uttrycka sig på samma vis, det är vår skyldighet att hjälpa dom. Gör ditt barns ögon en tjänst och skydda dom mot solen med ett par solglasögon anpassade till barn.

1. Vinnare och bäst i test blev solglasögonen för barn från Julbo Kids’ Walk Spectron 3

Fördelar

 • Olika färger
 • Perfekt passform
 • Modern rund form

Nackdelar

 • Passar ålder 1-4 år

Specifikationer

Mer om solglasögonen för barn från Julbo Kids’ Walk Spectron

Du som är ute efter det allra bästa för att skydda ditt barns ögon bör investera i det Julbo Kids’ Walk Spectron 3 solglasögon. Ett utmärkt val för barn i åldern 1-4 år! Dessa solglasögon är utrustade med Spectron 3-linser som erbjuder optimalt skydd och högkvalitativ optik för barnets ögon.

Det första som imponerar är att dessa barnsolglasögon går att använda med en rem. Detta gör att solglasögonen kan sättas fast på barnets huvud och förhindrar att de tappas bort under lek och aktiviteter. Ingen oro för att förlora dessa solglasögon!

Designen är också väldigt smart med sina böjda skalmar. Det ger en ergonomisk profil som ger ett utmärkt grepp runt ansiktet och huvudet. Barnet kan springa, hoppa och utforska omgivningen utan att solglasögonen glider av. Det ger både barnet och föräldrarna en känsla av trygghet och komfort.

För att skydda barnets ögon från oönskade ljusstrålar finns det även små sidoskydd på solglasögonen. Dessa skyddar mot starkt ljus och ger extra säkerhet för barnets känsliga ögon. Med dessa solglasögon kan barnet njuta av utomhusaktiviteter utan att bli bländad eller utsätta sina ögon för skadligt ljus.

Sammanfattningsvis vill vi rekommendera Julbo Kid’s Walk Spectron 3 solglasögon, med optimalt skydd, högkvalitativ optik och smarta funktioner som avtagbar rem, böjda skalmar och små sidoskydd får barnet möjlighet att skydda sina ögon även i riktigt starkt solljus.

2. Tvåa blev solglasögonen för barn från Izipizi

Fördelar

 • Ergonomisk design
 • Flera olika färger
 • Perfekt för de lite äldre barnen

Nackdelar

 • Ej okrossbara

Specifikationer

Mer om solglasögonen för barn från Izipizi Solglasögon

Du som är ute efter de bästa solglasögon för ditt mindre barn bör investera i dessa häftiga solglasögon. Unisex designen finns i flera olika färger och ger 100% UV-skydd till barnens känsliga ögon. Det justerbara bandet i silikon säkerställer att glasögonen håller sig på plats i alla situationer och inte tappas bort.

Anledningen till att just dessa solglasögon vinner bästa premium i de allra flesta solglasögon för barn test är den ergonomiska broformen utformad för barns ansikten. Det här är solglasögon barn tycker om att bära när de upptäcker världen utomhus. Samtidigt kan du som förälder känna dig helt trygg då ditt barns ögon är skyddade.

3. På en tredjeplats kommer solglasögonen för barn från Ki ET LA Diabola

Fördelar

 • Blue Block Filter
 • Okrossbara
 • Sitter på plats även på de minsta

Nackdelar

 • Passar endast 0-1 år

Specifikationer

Mer om solglasögonen för barn från Ki ET LA Diabola

De återvinningsbara solglasögonen från det franska märket Ki ET LA är 100% okrossbara samt 100% säkra mot solens farliga UV strålar som kan skada ögonen på lång sikt. Dessa solglasögon för barn levereras med en söt liten påse och ett praktiskt snöre för att hålla glasögonen på plats.

Tack vare den okrossbara designen och det faktum att dessa solglasögon är tillverkade av återvunnen plast vinner de många olika bäst i test. Men utöver dessa praktiska funktioner blockerar även dessa solglasögon det farliga blå ljuset från datorer, skärmar, Ipads och telefoner. Vilket många föräldrar idag eftersöker i just solglasögon. Storleksmässigt är detta ett par solglasögon för de allra minsta barnen, rekommendationen för användning är 0-1 år.

4. På en fjärdeplats kommer solglasögonen för barn från Julbo Kids’ Fury Mini Spectron

Fördelar

 • Perfekt för cykling
 • Böjda skalmar
 • Onesize

Nackdelar

 • ej 100% uv-skydd specificerat

Specifikationer

Mer om solglasögonen för barn från Julbo

Solglasögon för barn bör vara hållbara eftersom barn gärna leker vilda lekar. Dessa tåliga och sportia solglasögon passar därför helt perfekt för barn mellan fyra till åtta år. Har du ett aktivt barn som gärna cyklar mountainbike eller vill se tuff ut på stranden, då kan Julbo Kids’ Fury Mini Spectron vara helt rätt val.

Julbo Kids’ Fury Mini Spectron kommer i flera olika färgval, vilket vi ser som en stor fördel. . Oavsett om ni semestrar utomlands eller håller er hemma i Sverige är det viktigt att använda solglasögon för barn. Utomlands är dessutom solens farliga strålar starkare och därmed är det ännu viktigare att skydda ditt barn.rger och även i flera storlekar att välja mellan, 0-2 år, 2-4 år eller 4-6 år.

Köpguide – Välj rätt solglasögon för barn

Barn är mycket känsligare mot solens farliga strålar än vad vuxna är. Och precis som du använder solkräm och kläder med UV-skydd till barnen borde du använda solglasögon till barn. Dessutom tillbringar ofta barn mycket mer tid utomhus i solens strålar än vad vuxna gör.

Solglasögon för barn borde vara okrossbara och inte heller ha några lösa delar som barnet kan sätta i halsen. Och självklart bör de ha 100% UV-skydd för bästa möjliga skydd. Men det är bäst att involvera barnet i köpet eftersom de bästa solglasögonen är de som används.

Hitta bäst i test solglasögon för barn hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test solglasögon för barn hos oss på Testjakt.se!

Okrossbar design

Eftersom små barn inte har hunnit lära sig att vara försiktiga med sina tillhörigheter är det bäst att leta efter solglasögon i en okrossbar design. Med en okrossbar design slipper du köpa nya solglasögon titt som tätt samt att du slipper oroa dig.

Om ett litet barn lyckas ha sönder ett par solglasögon finns det stor risk att barnet stoppar de lösa delarna i munnen och därmed sätter i halsen. Undvik enkelt problemet genom att endast se efter okrossbara solglasögon som har tillverkats i ett stycke. För de äldra barnen går det självklart att välja en annan typ av design.

100% UV-skydd

Det finns otaliga solglasögon för barn på marknaden men alla är inte bra för ditt barns ögon. Endast de solglasögon som faktiskt erbjuder 100% UV-skydd är bra nog. Men se gärna efter solglasögon som skyddar mot mer än endast UVA-strålar.

Barn ögon är extra känsliga mot solens farliga strålar eftersom deras linser är klarare och pupillen som släpper in ljus i ögat är större. Flera ögonsjukdomar förknippas med UV-strålning. Undvik ögonsjukdomar senare i livet genom att använda solglasögon för barn.

Utgå från barnets ålder

När du köper solglasögon för barn är det viktigt att se efter vilken ålder som rekommenderas av tillverkaren. Eftersom ett barn i ett ettårsåldern inte använder ett par solglasögon på samma vis som en treåring eller femåring gör.

Vissa barn lär sig snabbt att använda solglasögon utan rem medans andra behöver en rem för att hålla dem på plats mycket längre. Och det är alltid bättre och även lättare om de solglasögon du köper levereras med en praktisk rem.

När behöver man använda solglasögon för barn?

Kanske är du av uppfattningen att solglasögon endast behövs användas då ni är på semester utomlands eftersom solen är starkare där. Så är faktiskt inte fallet, utan barn bör alltid använda solglasögon. Även under sommaren i Sverige blir solens strålar farliga för barns känsliga ögon.

Men det är inte bara under sommaren som solens strålar blir farliga för barns känsliga ögon, utan du bör skydda barns ögon även under vintern. Speciellt de vintrar som snön lägger sig tjock på marken och reflekterar solens strålar bör barn använda solglasögon.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 01/03/2024 •  10 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test