Bästa Skottkärrorna För Din Trädgård (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilken skottkärra som är bäst i test enligt vår testpanel!

En skottkärra, med sin enkla men effektiva design, har länge varit en trogen följeslagare för villaägare, trädgårdsentusiaster samt hantverkare världen över. Denna praktiska kärra är en pålitlig partner i allt från att flytta jord, grus, sten och växter till att fylla på med ved eller andra tunga fysiska arbete.

I denna artikel kommer vi att utforska och belysa tre av de bästa skottkärrorna som erbjuder optimal funktionalitet och användarvänlighet för villaägare. Genom att investera i en kvalitativ skottkärra kan du inte bara förenkla ditt trädgårdsarbete utan också öka din effektivitet och samtidigt spara på din rygg. Låt oss dyka in i världen av skottkärror och upptäcka vilka modeller som bäst passar dina behov och förvandlar dina tunga arbeten till en barnlek!

1. Vinnare och bäst i test blev skottkärran från HÖRBY BRUK Ekeby, 110 liter

Fördelar

 • Klassikern av hög kvalitet
 • Balanserad och stabil kontruktion att köra
 • Trähandtag ger bra grepp
 • Pulverlackad skottkärra tåler väder och vind bra
 • Svensktillverkad i Hörby

Nackdelar

 • Inget nämnvärt

Specifikationer

Mer om HÖRBY BRUK Ekeby, 110 liter

Hörby bruks klassiska skottkärra är verkligen en imponerande kombination av traditionellt hantverk och modern design. Dess välbalanserade och stabila konstruktion gör trädgårdsarbetet till en fröjd. Den ergonomiska utformningen gör att du spar på ryggen och kroppen genom möjligheten att lyfta endast 15-20 % av lastens vikt. Skalmarna av trä ger en behaglig känsla i handen och känns greppsäkra.

Det svenska arvet är tydligt närvarande i denna klassiska Ekebykärra, och träskalmarna bidrar till den autentiska känslan av kvalitet. Med en pulverlackerad korg och rörunderrede kan du vara säker på att skottkärran kommer att stå emot både väder och vind, och kommer att hålla sig i toppskick under lång tid framöver.

Förmonterad med punkteringsfria hjul för enkel användning direkt ur lådan är detta en kärra som är redo att hjälpa dig ta itu med trädgårdsprojekt av alla storlekar. Med en generös volym på 110 liter finns det gott om utrymme för alla dina behov.

Det faktum att skottkärran är designskyddad säkerställer att du får en unik produkt som inte bara utmärker sig genom sin funktionalitet, utan också genom sin exklusiva design. Sammantaget är Hörby bruks klassiska skottkärra en pålitlig och stilfull partner för ditt trädgårdsarbete, och den kommer säkert att bli en oumbärlig stöttepelare i familjens trädgård.

2. På en andraplats kommer skottkärran från ZARGES Clipso

Fördelar

 • Lättviktare
 • Punkteringsfritt hjul
 • Finns även som murbrukskärra
 • Prisvärd och populär modell

Nackdelar

 • Upplevs inte lika gedigen i konstruktionen som Hörby bruk

Specifikationer

Mer om ZARGES Clipso

Skottkärra Clipso från Zarges imponerar med sin lätta konstruktion och praktiska design. Den polyesterlackerade svarta korgen med en tjocklek på 1,0 mm och räfflad insida är både hållbar och funktionell. Tippbygeln i ramkonstruktionen gör att tippningen blir säker och enkel.

Med en imponerande kapacitet på 100 liter och förmågan att klara ett fallprov med en belastning på 380 kg, visar denna skottkärra sin pålitlighet och styrka. De punkteringsfria 400 mm hjulen och det breda utrymmet mellan skalmarna, tillsammans med bekväma handtag, säkerställer en behaglig och ergonomisk användning. Dessutom är kärran tillverkad av 100 % återvinningsbara material och bidrar därmed till hållbarhet.

Det faktum att den levereras omonterad kan vara en liten nackdel, men det är gjort på några få sekunder och busenkelt. Sammanfattningsvis är det en pålitlig partner för trädgårdsarbetet som kombinerar hållbarhet, användarvänlighet och hållbarhet på ett imponerande sätt.

3. På en tredjeplats kommer skottkärran från GREENWORKS G40GC

Fördelar

 • Självkörande
 • Olika hastigheter och även möjlighet att backa
 • Tre hjul
 • Perfekt för dig som vill spara på kroppen eller för äldre släktingar som inte orkar häva

Nackdelar

 • Maxlast 100 kg
 • Batteriet, 40V litiumjonbatteri behöver köpas till

Specifikationer

Mer om skottkärran från GREENWORKS G40GC

Greenworks G40GC är en smidig och självkörande skottkärra på 40V som gör trädgårdsarbetet lättare och roligare. Den är perfekt för att flytta tunga saker runt i trädgården. Med en imponerande maxlast på 100 kg och en fjäderassisterad tippanordning blir det enkelt att hantera verktyg, stenar och avfall.

Kärran har en variabel hastighet framåt och en praktisk backfunktion, vilket gör den lämplig för olika arbetsuppgifter. Ett fjäderassisterat lyfthandtag gör det enkelt att hantera lasten, och det stora bakre svänghjulet ger utmärkt manövrerbarhet. Dessutom kan du använda samma batteri i andra Greenworks 40V-verktyg, vilket ger extra flexibilitet. (Obsevera att du behöver köpa till ett 40V litiumjonbatteri om du inte redan äger ett sådant).

Tack vare säkerhetsstartnyckeln och den smarta designen kan du arbeta säkert och effektivt med denna skottkärra. Med Greenworks självkörande skottkärra får du en pålitlig partner som gör trädgårdsarbetet både enklare och roligare.

Köpguide – Skottkärran, ett måste i trädgården

Om du älskar trädgårdsarbete och uppskattar att pula i trädgården förstår du säkert vikten av att ha rätt utrustning. En av de mest oumbärliga verktygen för alla som älskar att hålla sin trädgård i trimm är en pålitlig skottkärra. Att hitta den bästa skottkärran, “trädgårdspolaren” eller rullebör som den kallas, kan göra hela skillnaden när det gäller bekvämlighet och effektivitet i trädgårdsarbetet.

Att välja rätt skottkärra handlar om att balansera dina specifika behov med de funktioner som erbjuds. Kom ihåg att ta hänsyn till din trädgårdsstorlek, arbetsstil och förvaringsbehov.

Hitta bäst i test skottkärror hos Testjakt.se!
Hitta bäst i test skottkärror hos Testjakt.se!

Vilken typ av hjul är bäst för skottkärror?

De flesta föredrar luftfyllda hjul eftersom de ger en jämnare rörelse och bättre hantering av ojämn terräng. Att välja punkteringsfria hjul är populärt då det kräver minimalt med underhåll på din skottkärra och eliminerar risken för punktering.

Kan jag använda en skottkärra för att transportera andra saker än jord?

Absolut! Skottkärror är mångsidiga och kan användas för att transportera allt från växter till verktyg och byggmaterial. Har du en kamin eller eldstad behöver du förmodligen hämta in ved från ett eventuellt vedskjul. Med hjälp av en bra skottkärra kan du spara både tid samt kånkande, bära ved 2.0 så att säga!

Hur rengör jag min skottkärra efter användning?

Efter varje användning bör du rengöra skottkärran noggrant med vatten för att ta bort smuts och jord. Detta ger din skottkärra en längre livslängd.

Finns det skottkärror med elektrisk assistans?

Ja, det finns elektriska skottkärror som kan underlätta tunga lyft och manövrering. I vår jämförelse finns den elektriska skottkärran från GREENWORKS G40GC som bästa premium-alternativ. Denna modell spar rejält på din kropp och har blivit väldigt populär bland användare.

Vilken är den bästa skottkärran för små trädgårdar?

För mindre trädgårdar kan en lätt och kompakt skottkärra vara ett bra val för att hantera mindre projekt. Vi rekommenderar ZARGES Clipso som enbart väger 13 kg och har en lätt och smidig konstruktion!

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 29/08/2023 •  8 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test