Bästa Smyckeskrinen För Dina Accessoarer (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka smyckeskrin som är bäst i test enligt vår testpanel!

Ett smyckeskrin är en förvaringsbox som är skräddarsydd för att på ett säkert och organiserat vis förvara dina smycken och accessoarer. Du kan förvara dina halsband, ringar, armband, örhänge och andra typer av juveler. Vill du även förvara klocka eller andra accessoarer såsom glasögon rekommenderas att välja ett större smyckeskrin. Det är faktiskt inte bara kvinnor utan även män som väljer att placera såväl smycken som plånbok i ett smyckeskrin.

Flera olika fack, både större och mindre möjliggör för en trasselfri och repfri förvaring där smycken med både ekonomiskt och sentimentalt värde förvaras säkert. Smycken är trots allt något av det mest personliga vi har. För att öka deras livslängd är det en fördel att de förvaras på rätt sätt, därför hoppas vi att vår bäst i test recension av smyckesskrin ska kunna ge dig bra och värdefull information. Att slänga dina vigsel eller förlovningsringar på handfatet i badrummet på kvällen är inget att rekommendera.

Smycken mår bäst av att förvaras i ett eget fack och borta från fukt, hårspray och bodylotions. Att avlägsna smycken och accessoarer på natten ger dina smycken en längre livslängd.

Ett smyckeskrin ger dig en bra överblick över dina accessoarer vilket gör valet inför jobb, skola, fest eller vardag enklare. Dessutom vet du alltid var du lagt dina smycken, glöm paniken på morgonen när du letar överallt efter örhänge nummer två som av någon anledning fått fötter och försvunnit spårlöst.

1. Vinnare och bäst i test blev smyckeskrinet från Efva Attling Treasure Box

Fördelar

 • Perfekt för resan
 • Försluts med dragkedja
 • Finns i 3 färger
 • I varianterna gjorde av läder finns spegel

Nackdelar

 • Litet

Specifikationer

Mer om smyckeskrinet från Efva Attling Treasure Box

För dig som söker efter ett lite mindre smyckeskrin där du kan få med dig dina dagliga smycken eller dina mest värdefulla juveler har hittat helt rätt i Efva Attlings Treasure Box. Ett snyggt och lite kaxigt smyckeskrin som du enkelt slänger ner i väskan för att ta med på resan, till gymmet, övernattningen eller liknande. Självklart fungerar det även hemma, men vi tycker det är en stor fördel att det försluts med just en dragkedja. Det minimerar risken för att smycken ska trilla ut och blandas ihop om det ska packas ner och tas med.

Treasure Box från Efva Attling är precis som namnet säger, skrinet där du förvarar dina skatter. Smycken är trots allt något av det mest värdefulla vi har, både rent ekonomiskt såklart men framförallt är det ett sentimentalt värde som är oersättligt. Din vigsel eller förlovningsring, örhängena som gått i arv från mormor eller varför inte den där examenspresenten i form av ett halsband eller armlänk.

Detta smyckeskrin finns i färgerna taupe och black, då tillverkade i läder och med en insida av mockaimitation. Inuti finns även en inbyggd spegel, perfekt då örhängena är svåra att sätta i och man är på språng! Färgen pink är i mocka och med en insida av mockaimitation, denna variant saknar dock spegel. Det finns flera olika fack och en ficka för både ringar, örhänge, armband och halsband.

2. På en andraplats kommer smyckeskrinet från Dacapo Stories Stort Svart

Fördelar

 • Rymmer alla dina smycken
 • Mängder av fack
 • Stor spegel
 • Rejält magnetlås

Nackdelar

 • PU-läder
 • Lite dyrt

Specifikationer

Mer om smyckeskrinet från Dacapo Stories Stort Svart

För dig som är lite en kråka när det gäller smycken så finns det rejält med plats för dina skatter i Dacapo Stories, den stora versionen. Här rymmer du allt från billiga accessoarer från kedjorna till dina mest värdefulla smycken med högt affektionsvärde. En stor fördel med att ha ett rejält tilltaget skrin att förvara smycken i är att risken för att de ska repas mot varandra är snudd på obefintlig. Du behöver inte heller oroa dig över att kedjor, örhänge eller liknande ska blandas ihop och trassla. I Dacapo Stories smyckesskrin finns det plats för mängder av juveler.

I tre olika våningar väljer du själv hur du ska organisera smyckena för att få så bra överblick som möjligt när det ska väljas ut rätt smycken för vardag eller fest. I locket är det en stor spegel och i två av våningarna finns det utdragbara lådor. Du försluter säkert skrinet med hjälp av det silverfärgade magnetlåset på utsidan. Materialet består av svart slitstarkt PU-läder och insidan är klädd i ljus textil.

3. På tredjeplats kommer smyckeskrinet från STORiES Smyckeskrin, Greige

Fördelar

 • Rymligt
 • 3 våningar
 • Mängder av fack i olika storlekar

Nackdelar

 • Är inte äkta läder

Specifikationer

Mer om smyckeskrinet från Stories

Smyckeskrinet från Stories kommer i en gråbeige färg och skrinet består av tre våningar som ger dig ultimat förvaring för alla dina smycken. Varje våning har flera olika fack i varierande storlek, perfekt att förvara accessoarer och smycken, både billiga som dyra. Utsidan består av materialet konstläder vilket är väldigt slitstarkt och är snudd på identiskt med äkta läder, dock till ett bättre pris.

Insidan av skrinet är ljust beige och klätt i textil. Du hittar snabbt och enkelt i skrinet då det är enklare att hitta i en ljus klädsel än en mörk. Det finns fack för både ringar, örhängen, halsband och armband vilket gör att du inte riskerar att ha halsband som fastnar i varandra eller i andra smycken. Just halsband och kedjor har en tendens att skapa trassla om de ligger tillsammans vid förvaring.

Storleksmässigt är detta skrinet från Stories rymligt och passar perfekt för dig som letar efter ett medelstort smyckeskrin.

Köpguide – Välj rätt smyckeskrin

Att välja smyckeskrin kan vara lite klurigt. Börja med att inventera alla dina smycken, accessoarer och klockor. Sortera upp och sortera ut för att få en bra överblick på vilken storlek på smyckeskrinet som passar dina behov. Kommer du vilja införskaffa och komplettera med mycket smycken framöver? Är det framförallt äkta metaller du har i din ägo så kommer förmodligen inte din samling att minska då man högst sällan gör sig av med dessa.

Satsa hellre på ett skrin som är lite mer överdimensionerat än för litet. Det är viktigt att det finns gott om utrymme så smyckena inte ligger o trasslar ihop sig eller nöter och skaver mot varandra, det kan orsaka fula repor.

Lättanvänt

När du väljer smyckeskrin så är det viktigt att det inte är några krångliga fack som är våra att öppna eller få ut, det ska inte heller vara svårt att öppna upp själva skrinet. Kika också på vilken typ av lock det är på skrinet till dina smycken, kommer locken kunna hållas i en öppen position utan stöd av din hand så du har full överblick medans du genomsöker innehållet är detta att föredra. Ett skrin med exempelvis en dragkedja är något krångligare och med tidskrävande att öppna än ett smyckeskrin du endast tar handen och för upp locket på.

Hitta bäst i test smyckeskrin hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test smyckeskrin hos oss på Testjakt.se!

Ett smyckeskrin som passar dina behov

Bor du ofta borta, reser mycket eller helt enkelt har ett behov att vid träning eller arbete avlägsna dina smycken. Jobbar man exempelvis inom tandvården eller delar inom vården är det perfekt med vårt minsta skrin från Efva Attling som har dragkedja. Detta slänger du enkelt ner i handväskan, träningsväskan, resväskan eller ryggsäcken när du behöver enkelt och snabbt kunna addera eller ta av dina smycken.

Att lägga smycken löst i en handväska är inget vi rekommenderar, dels är risken att små örhänge försvinner, att det blir repor och att kedjor till halsband och armband fastnar i varandra.

I ett portabelt smyckesskrin kan du även förvara din klocka om du föredrar att förvara den säkert och organiserat vid behov.

När behöver du använda smyckeskrin?

Ett smyckesskrin används ofta dagligen då det på natten kan vara både obekvämt, orsaka irritation och onödigt slitage på smyckena att sova med dessa på. Är dina smycken oäkta eller om du har mer delikata kedjor, armband eller örhänge är rekommendationen trots att de är gjorda av äkta guld eller silver att dessa avlägsnas innan dusch, vid insmörjning av bodylotions eller vid applicering av parfym.

Du kan också behöva använda ett bäst i test smyckesskrin om du ska bo på hotell eller ut och resa. Chansen minskar att slarva bort eller tappa dina smycken om du tar för vana att alltid placera dom enligt rutin i deras smyckesbox på kvällen. Istället för att ha flera små askar som ligger slänga eller utplacerade lite varstans i hemmet möjliggör ett smyckesskrin en organiserad och prydlig förvaring för dina smycken.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 10/10/2023 •  9 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test