Bästa Micellära Vatten För Fräsch Hy & Rengöring (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilket micellärt vatten som är bäst i test enligt vår testpanel!

Micellärt vatten är en mild och effektiv rengöringsprodukt som vanligtvis används för att avlägsna smuts, olja, makeup eller andra typer av orenheter från huden i ansiktet.Produkten består av en vattenbaserad lösning som innehåller miceller, små sfäriska partiklar som har en lipofil (fettälskande) och en hydrofil (vattenälskande) sida. Dessa miceller kan omge och avlägsna orenheter från huden utan att behöva gnugga eller skölja kraftigt.

Vi på Testjakt föredrar användning av micellärt vatten på vinternhalvåret då det inte torkar ut din hud i samma utsträkning som en gel eller rengöringsmjölk. Det fungerar även utmärkt att använda det micellära vattnet som steg 2 i din rengöringsrutin. Börja då med att rengöra ditt ansikte från makeup eller orenheter med din vanliga rengörings, därefter fuktar du en bomullspad med micellärt vatten och går över hela ansiktet med strykande rörelser. Du kommer bli förvånad över hur mycket smuts det finns kvar i ansiktet (åtminstone du som använder en del makeup).

1. Vinnare och bäst i test, micellärt vatten från Bioderma Sensibio H2O

Fördelar

 • Effektiv rengöring
 • Skonsam och passar för känslig hud
 • Torkar inte ut och kan användas morgon och kväll
 • Otroligt prisvärd

Nackdelar

 • Det behövs inhandlas bomullspads

Specifikationer

Mer om Bioderma Sensibio H2O

Sensibio H2O är ett bästsäljande micellärvatten som du med normal och känslig hud kommer älska! Med sin prisbelönta formula tar den effektivt bort smuts och makeup, samtidigt som den respekterar hudens balans. Den unika Micellär teknologi™, skapad av Laboratoire BIODERMA, använder sig av cellulära lipider för att skonsamt rengöra och bevara hudens hydrolipida film.

Med ett fysiologiskt pH-värde på ca 5,5 och renat, farmaceutgradigt vatten är den skapad för att respektera hudens biologiska balans. Sensibio H2O är oparfymerad, behöver inte sköljas av, och har utmärkt tolerans. Dermatologiskt testad och lämplig för både vuxna och tonåringar. Ett enkelt och effektivt sätt att vårda din hud morgon och kväll. För dig som inte tidigare testat micellärt vatten kommer detta blir en revolutionerande upptäckt. Känslan efter användning är en återfuktad och rengjord hy, glöm den där strama känslan som klassiska makeupborttagning ger dig! Att den dessutom säljs i tre olika förpackningsstorlekar till ett otroligt bra pris gör Bioderma micellärt vatten till bäst i test!

2. På andra plats kommer micellärt vatten från Dermaceutic Purify Oxiybiome

Fördelar

 • Oxybiome tar bort makeup utan att att irritera ögonen
 • Anpassad för alla hudtyper
 • Återställer hudens microbiota
 • Minskar porer då den innehåller niacinamid 

Nackdelar

 • Ett premium val med en högre prislapp

Specifikationer

Mer om Dermaceutic Purify Oxiybiome

Det populära märket Dermaceutic har med sitt micellära vatten Oxiybiome blivit en del av flera hudintresserade kvinnors hudvårdsrutin. Perfekt för alla hudtyper, särskilt de med orenheter, känslig samt torr hud och rodnad.

Vi älskar att den återställer hudens microbiota och tar bort makeup utan att behöva sköljas bort, smidigt och enkelt och perfekt när man är trött! Enkel att använda – bara applicera på en bomullspads och stryk över ansikte och hals, inklusive ögon. För ögonmakeup, låt bomullspadsen vila mot ögonen någon sekund för enklare borttagning. Efter användning upplevs ingen stram känsla alls, därför är just detta micellära vatten ett utmärkt val för dig som lätt blir torr eller är känslig mot starka dofter eller formulas.

För dig med mycket makeup kan det vara klokt att använda en gelrengöring eller liknande först och sedan avsluta med det micellära vattnet, eventuellt efterföljt av en toner. Vi upplever dock att för oss med en måttlig mängd makeup fungerar Dermaceutic Purify Oxiybiome utmärkt som enda rengöring.

3. På tredjeplats kommer micellärt vatten från FILORGA Micellar Solution

Fördelar

 • Skonsam och ej uttorkande
 • Ger dig hud en otrolig känsla av renhet
 • Dryg och varar i sin 400 ml flaska otroligt länge

Nackdelar

 • För vattenfast ögonmakeup kan det krävas ytterligare rengöringsprodukt

Specifikationer

Mer om FILORGA Micellar Solution

Filorga micellar solution är ett bästsäljande micellärt vatten som bör klassas som en sann hudvårdshjälte! Den effektivt avlägsnar t dinmake-up, samtidigt som den lugnar och återfuktar huden. Perfekt för snabb rengöring utan vatten (vilket även är guld värt på exempelvis, semester, campingen, vandringen) passar alla hudtyper, inklusive känslig hud.

I Filorgas micellära vatten respekteras hudens naturliga fuktbalans och vid användning ger de verksamma ämnena en vattenbevarande och lugnande effekt.Micellärt vatten kräver vid användning pads i bomull för att enkelt kunna användas både morgon och kväll. För bästa resultat kombinera med Filorga FOAM-CLEANSER och det micellära vattnet före ditt serum efterföljande ansiktskräm. Vi rekommenderar starkt FILORGA Micellar Solution och efter att ha läst hundratals recensioner är vi benägna att påstå att många med oss håller detta micellar water som ett måste för att uppnå eb fräsch och ren hud!

Köpguide – Rengöring för känslig hy

Micellärt vatten används främst som en mild rengöringsprodukt för att avlägsna smuts, olja och makeup från ansiktet. Det är särskilt bra för personer med känslig hud eftersom det inte kräver att man gnuggar huden hårt. Det är inte heller uttorkande, utan många upplever tvärtemot att huden återfuktas och boostas av just det micellära vattnet.

Makeupborttagning utan irritation och svidande ögon

Eftersom micellärt vatten effektivt kan bryta ner och avlägsna makeup, är det en populär produkt för att ta bort ögonmakeup och läppstift utan att irritera ögonen. Miceller är små sfäriska partiklar som har två delar – en vattenälskande (hydrofil) och en fettälskande (lipofil) del. Den fettälskande delen dras till olja och fett, medan den vattenälskande delen dras mot vatten.

När micellerna har bundit till makeup och oljebaserade ämnen, skapas små sfärer som kallas micellaggregat. Dessa aggregat gör det enklare att avlägsna smutsen från huden utan att behöva gnugga hårt.

Hitta bäst i test micellärt vatten hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test micellärt vatten hos oss på Testjakt.se!

Du behöver inte skölja av micellärt vatten

En av fördelarna med micellärt vatten är att det inte kräver sköljning efter användning. Du kan helt enkelt applicera det på en bomullspad, torka av ansiktet och lämna resterna på huden.

Kan användas både morgon och kväll

Utöver makeuprengöring kan det micellära vattnet också användas för att fräscha upp huden under dagen, särskilt om du inte har tillgång till vatten eller vill undvika överdriven tvättning.

Vi på Testjakt föredrar även att använda det på morgonen istället för en klassisk rengöring som då kan upplevas väldigt uttorkande på någon med normal till torr hud. Vi föredrar att börja med lite kallvatten för att vakna till liv, sedan torka ansiktet med bomullspads med micellärt vatten och därefter applicera serum och ansiktskräm.

Hudvårdande egenskaper

Många micellära vattenformuleringar innehåller inte hårda kemikalier och alkohol, vilket gör dem lämpliga för olika hudtyper. Micellära vattenformuleringar kan innehålla fuktgivande ingredienser som glycerin eller andra fuktighetsbevarande ämnen. Flertalet har också ingredienser, som exempelvis antioxidanter, vitaminer eller lugnande ämnen. Dessa tillsatser kan bidra till att ge ytterligare hudvårdande fördelar.

Sammanfattningsvis är micellärt vatten en bekväm och skonsam rengöringsprodukt som passar för olika hudtyper, särskilt för dem som har känslig hud eller vill undvika starka kemikalier i sina hudvårdsrutiner. Även om micellärt vatten kan ge vissa hudvårdande fördelar, bör det kompletteras med andra specifika hudvårdsprodukter, som fuktighetskräm, solskydd och eventuellt serum, för att adressera olika hudvårdsbehov. Varje persons hud är unik, så det är viktigt att hitta en hudvårdsrutin som passar just din hudtyp och behov.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Helena Månsson, auktoriserad hud & skönhetsterapeut , medlem i SHR.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 30/01/2024 •  8 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test