Bästa Krämrouge & Puderrouge För Din Makeup (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka krämrouge och puderrouge som är bäst i test enligt vår testpanel!

Rouge, en produkt som gör stor skillnad för din makeuprutin. Just själva rouget har följt med oss kvinnor genom århundraden som ett kraftfullt verktyg för att framhäva kindbenen och ge en fräsch lyster till ansiktet. Två huvudtyper av rouge dominerar marknaden – krämrouge och puderrouge.

Dessa varianter tjänar olika syften och integreras på olika sätt i sminkrutinen. Vilken du föredrar beror också på vilka övriga produkter du använder i din makeup. Hitta din favorit bland våra fem utvalda rouge som samtliga är bästsäljande rouge och har mängder av goda recensioner!

1. Vinnare och bäst i test blev rouget från Sensai Blooming Blush

Fördelar

 • Fantastiska nyanser att välja mellan
 • Dryg, varar otroligt länge
 • Ger ett naturligt glow och rosig känsla med silkeslen finish

Nackdelar

 • Högre prisbild

Specifikationer

Mer om Sensai Blooming Blush

Sensai Blooming Blush är en subtil men förtrollande upplevelse för kinderna. Den fina formulan glider smidigt över huden, ger en naturlig look som sömlöst blandas in i din övriga makeup, samt lämnar en silkeslen känsla. Färgerna är perfekt balanserade och ger en härlig lyster och ett glödande glow utan att kännas “too much” eller överpigmenterade. Dessutom är produkten otroligt dryg, vilket väger upp lite för den högre prisbilden.

Förpackningen är elegant och enkel, perfekt för att fräscha upp din makeup när som helst. Trots det högre priset är detta rouge helt klart värt sina pengar. Sensai Blooming Blush är en vinnare när det gäller kvalitet och estetik.

2. På andra plats kommer krämrouge från PIXI On The Glow Blush

Fördelar

 • Mångsidig produkt, rouge, läppar, ögonlock
 • Ser naturlig ut, men det fantastiska pigmentet går att bygga upp
 • Dryg, varar väldigt länge
 • Krämprodukter är perfekta för torrare hudtyper

Nackdelar

 • Den mest populära nyansen “Fleur” är ofta slutsåld

Specifikationer

Mer om rouge PIXI On The Glow Blush

PIXI cremerouge är en otroligt populär produkt för dig som söker efter det bästa krämrouget. Stiftet är högpigmenterat och går att bygga upp för en mer markerad färg eller ton. Du kan självklart enbart hålla din make väldigt naturlig för en fräsch och naturligt glowig look. Den återfuktande formulan är rik på fruktextrakt, aloe vera och ginseng. När du applicerar rouget blendar den sömlöst in på dina kinder vilket gör att resultat blir naturligt, något som många uppskattar med just detta rouge. Är du dessutom en torris så är det en stor fördel, samt enklare att få ett bra resultat vid användning av krämrouge, kontra puderrouge.

Resultatet är ett naturligt glow som lyfter ansiktet. Dessutom är detta krämrouge vegansk, utan några animaliska ingredienser. PIXI har verkligen lyckats skapa en multifunktionell skönhetsprodukt som både vårdar och framhäver naturlig skönhet. On the glow Blush är ett måste för den som vill ha en produkt som går att använda såväl som rouge men även till läpparna eller ögonlocken!

3. På tredjeplats kommer rouge från ALL I AM BEAUTY Supreme Creme Stick

Fördelar

 • Kräm-stick
 • Multifunktionell makeupprodukt med flera användningsområden
 • Enkel att blenda och ger ett fantastiskt glow

Nackdelar

 • Enbart 2 av nyanserna passar som just rouge, Romantic Plum och Pink Coral.

Specifikationer

Mer om ALL I AM BEAUTY Supreme Creme Stick

All I AM BEAUTY Supreme Crème Sticks är en fantastisk upplevelse för din dagliga make-up. Deras silkeslena, krämiga formula gör appliceringen enkel och ger ett snyggt resultat som varar hela dagen.

Med fem nyanser att välja mellan är dessa multifunktionella sticks ett oumbärligt verktyg för makeup on-the-go. Särskilt imponerande är Supreme Creme Stick Rouge, som kommer i två nyanser: Romantic Plum och Pink Coral. Dess sammetslena textur glider smidigt över huden, smälter sömlöst in och lämnar en vacker färgton. Ett måste för att ta din make-up rutin till nästa nivå.

Köpguide – Ska man välja krämrouge eller puderrouge

Valet mellan krämrouge och puderrouge kan påverkas av vilken hudtyp du har, samt den övriga makeup-formulan på din makeup. Personer med torr hud kan dra nytta av krämrouge, eftersom dess fuktgivande egenskaper kan ge extra lyster och undvika att huden ser uttorkad ut. För dig med en normal till fetare hud och som använder en puderfoundation finna puderrouge mer lämpligt, då den blir lättare att applicera utan att skapa skarpa kanter eller göra resultatet fläckigt.

Slutligen är valet mellan krämrouge och puderrouge starkt påverkat av personlig preferens och individuell sminkstil. Vissa föredrar den lätta känslan av krämrouge, medan andra uppskattar den precision och varaktighet som puderrouge ger. Att utforska båda typerna kan hjälpa till att hitta det perfekta rouget för varje individ. Vårt råd är helt enkelt att du ska testa dig fram och kika på produkterna du redan har i din necessär.

Hitta bäst i test krämrouge och puderrouge hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test krämrouge och puderrouge hos oss på Testjakt.se!

Användningsområden och effekter

Beroende på önskat utseende kan krämrouge och puderrouge användas för olika ändamål. Krämrouge ger en fräsch och fuktig känsla, idealisk för att skapa en naturlig glöd. Puderrouge ger en mattare finish och är perfekt för att definiera kindbenen och lägga till en touch av färg. Idag finns det en uppsjö av rouge att välja mellan, både med skimmer och utan skimmer.

Appliceringsordning i sminkrutinen

En viktig aspekt av att använda rouge är att veta när och hur man ska applicera den i sminkrutinen. Många föredrar att använda krämrouge före foundation för att uppnå en smidig och naturlig effekt, medan puderrouge vanligtvis appliceras efter foundation för att fixera och framhäva.

Du kan välja att applicera ditt rouge med fingrarna, en borste eller en beautyblender, välj det som passar ditt rouge och din makeup.

Vilken färg ska jag välja på mitt rouge?

Valet av rougefärg kan göra en betydande skillnad i din sminkrutin och påverka hur ditt ansikte ser ut. Att få fram en färg du passar i kräver att du tar hänsyn till din hudton samt underton, dvs om du är varm eller kall.

För personer med ljus hudton fungerar rosa och persiko-toner ofta bra. För dig med medium hudton kan exempelvis rosiga persikofärger och koralltoner. Människor med mörk hudton kan överväga djupare bärtoner, plommon eller varma chokladnyanser för att komplettera sin skönhet.

Din underton spelar också en viktig roll i valet av rouge. Om du har en kall underton kan rosafärgade nyanser vara smickrande, medan de med varma undertoner kan prova varmare toner avpersikofärger eller korallnyanser. De med neutrala undertoner har ofta möjlighet att bära en bredare variation av färger, lås dig aldrig vid något utan be om råd eller testa dig fram!

När det gäller tillfället kan du tänka på att välja en mer subtil färg för vardaglig användning och utforska djupare eller mer intensiva färger för festliga tillfällen eller kvällsmakeup.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Helena Månsson, auktoriserad hud & skönhetsterapeut , medlem i SHR.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 31/01/2024 •  7 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test