Bästa Citruspressarna För Ditt Kök (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka citruspressar som är bäst i test enligt vår testpanel!

En citruspress är ett verktyg som bör finnas i allas hem. Det är ett perfekt tillskott till köket för dig som gillar att laga mat, baka, göra härlig juice utan några tillsatser och blanda drinkar. Med hjälp av denna press kan du enkelt och smidigt extrahera saften från citrusfrukter, såsom citroner, apelsiner och lime. Genom att undvika att pressa citrusfrukten för hand minimerar du risken för oönskade kärnor och fruktkött att rinna igenom.

Användningsområdena är många och för dig som tycker om att spendera många timmar i köket är detta ett perfekt verktyg att ha nära till hands. Oavsett om du ska blanda drinkar, göra ett glas apelsinjuice till frukost, slänga ihop en citronkaka eller vill spritsa färsk limejuice över en maträtt är en citruspress rätt för dig. Vi har valt ut tre stycken riktigt bra citruspressar i olika prisklasser, här finns något för alla. Vinnaren i vårt test blev citruspressen från Smeg. Funktionalitet och design är en vinnande kombination!

1. Vinnare och bäst i vårt test blev citruspressen från Smeg

Fördelar

 • Lyxig
 • Klassisk design
 • Flera olika färger

Nackdelar

 • Dyr
 • Kräver strömförsörjning

Specifikationer

Mer om citruspressen från Smeg

Smeg är ett populärt märke på hushållsmaskiner som vunnit mycket popularitet på sina retro-inspirerade och exklusiva design. Om du söker ett alternativ som utstrålar både kvalitet, lyx och stil så är Smegs press helt klart det rätta valet för dig. Detta är marknadens bästa citruspress kan vi intyga, men det är helt klart också den lyxigaste. Smakar det så kostar det!

Smegs press för citrusfrukter är elektronisk vilket innebär att du inte själv behöva pressa citrusfrukterna för hand – detta gör pressen åt dig. Pressen kan hantera samtliga olika typer av citrusfrukter, från små till stora. Du kan således göra både juicer såväl som pressa enstaka frukter för att extrahera ett par matskedar som ingrediens i exempelvis en maträtt. En väldigt mångsidig produkt som passar perfekt på köksbänken.

2. På andra plats i testet kommer citruspressen från Sage The Citrus Press

Fördelar

 • Högpresterande och effektiv
 • Hållbar

Nackdelar

 • Stor och tung
 • Dyr

Specifikationer

Mer om citruspressen från Sage The Citrus Press

För dig som sätter kvalitet och kapacitet i första hand är The Citrus Press från Sage helt klart passande. Som namnet säger är detta en citruspress i dess sanna bemärkelse, med prestationer som inte sviker. Denna press kan pressa samtliga typer av citrusfrukter, inte bara snabbt utan också effektivt.

Om du vill kunna pressa stora mängder juice effektivt och utan ansträngning är The Juice Press helt rätt. Pressen är designad för att ta vara på all juice i frukterna och kan enkelt diskas i diskmaskinen efter användning.

3. På tredjeplats kommer citruspressen från Alpina Citrus Juicer

Denna vara finns tvärr inte i lager hos våra partners för tillfället.

Fördelar

 • Praktisk
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Mindre kapacitet jämfört med andra pressar
 • Kräver strömförsörjning

Specifikationer

Mer om citruspressen från Alpina Citrus Juicer

Alpinas Citrus Juicer är ett prisvärt alternativ för dig som varken är sugen på en dyr och exklusiv press – men inte heller den mest simpla på marknaden. Med denna citruspress får du med ett filter som ser till att samla upp oönskad fruktkött och eventuella kärnor. Detta är en funktion som är mycket eftertraktad hos manuella pressar.

Citrus Juicer från Alpina är den perfekta hybriden mellan praktikalitet och bekvämlighet. Den passar många användare och har en kapacitet på 0,7 liter – ett mått som räcker alldeles utmärkt för dig som vill göra ett par glas färskpressad juice. Denna citruspress är enkel att använda och desto enklare att rengöra då du bara kan placera delar av den i diskmaskinen efter användning.

Köpguide – hur du väljer den bästa citruspressen

Det är viktigt att fatta rätt beslut när du är på jakt efter den rätta citruspressen. Den ska inte bara fylla de önskade funktionerna och se snygg ut – den ska även finnas med dig i ditt kök under en lång tid.

Så, hur går du då till väga för att hitta den rätta produkten för just dig och dina behov? Innan du fattar ett beslut bör du ha ett flertal faktorer i åtanke. På så vis minimerar du risken för ett felköp.

Hitta bäst i test citruspressar hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test citruspressar hos oss på Testjakt.se!

Kvalitet

Det första du bör ha i åtanke vid val av den rätta citruspressen är givetvis dess kvalitet. Om du investerar i en kvalitativ produkt kommer den givetvis att hålla länge – något som vi alla eftersträvar. Med hållbara produkter bidrar du till en välmående planet.

När du ska fundera kring kvalitet på en produkt bör du fundera över ditt behov av produkten. Tänk på hur ofta och mycket du kommer att använda din press och sätt detta i förhållande till dina förväntningar kring pressens kvalitet och hållbarhet.

Design

Ytterligare något du bör ha i åtanke vid val av rätt citruspress är dess design. Pressen är ett redskap som kommer att befinna sig i ditt kök hela tiden. Välj därför en snygg press som passa.

Om du är nöjd med designen på din citruspress är det större sannolikhet att du använder den. Detta är bra av flera anledningar men den främsta fördelen med detta är givetvis att du får valuta för dina pengar.

Praktikalitet och kapacitet

Innan du blir distraherad av snygga former och häftiga funktioner bör du tänka på vad du egentligen behöver få ut av din citruspress. Om du inte pressar mycket citrusfrukter kanske du inte ska satsa på den dyraste varianten.

Satsa i stället på en press som går hand i hand med dina behov. Matcha ditt inköp och pressens kapacitet efter dina behov. På så vis blir det ett praktiskt val – oavsett vilken press du än väljer.

Varför du bör investera i en citruspress

Många kanske tänker att en citruspress är ett onödigt köp av flera anledningar. Men fördelarna är desto fler. Det är bland annat mer kostnadseffektivt att pressa din egen juice än att köpa färdig i affären. Dessutom slipper du undan alla dolda koncentrat och oönskade ingredienser.

Med en citruspress får du transparens i din egna juice då du vet precis vad den består av. Det är dessutom härligt att kunna tillhandahålla färskpressad juice – en råvara som många imponeras av. Ta matlagningen eller bakningen till nästa nivå och införskaffa en citruspress.

Vanliga frågor och svar

Jag är intresserad av att skaffa en citruspress men jag vill inte behöva koppla in den i väggen vid användning. Finns det citruspressar som är manuella?

Det finns många alternativ på marknaden som är manuella och inte kräver varken batterier eller strömförsörjning. En manuell citruspress fungerar utmärkt och är även praktisk att ta med sig på exempelvis resor. Dessutom återspeglar dess manuell natur i det fördelaktiga priset.

Jag är sugen på att skaffa en citruspress men är osäker på om jag kommer få någon användning för den. Hur ofta kommer jag att använda min press?

Hur ofta du kommer att använda din citruspress är givetvis individuellt. Däremot finns det många fördelar med att pressa din egna juice i förhållande till att köpa den färdiga. Om du tycker om att laga mat, baka eller slänga ihop en och annan drink kommer din press garanterat inte stå på hyllan och damma. Välj efter dina intressen och ditt behov.

Jag behöver införskaffa en citruspress men vet inte om jag kommer pressa stora citrusfrukter eller små. Hur ska jag tänka vid val av den rätta pressen för att undvika felköp?

I detta fall är det absolut bästa att skaffa en citruspress som är designad för att pressa både stora och små citrusfrukter. På så vis behöver du inte oroa dig över att göra ett felköp där användningsområdet inte stämmer.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 11/05/2023 •  9 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test