Bästa Skruvdragarna För Proffs och Hobby (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilken skruvdragare som är bäst i test enligt vår testpanel!

Jakten på marknadens bästa skruvdragare behöver inte vara svår, åtminstone inte efter att du läst vår artikel. Vilken som är bäst beror till stor del på dina personliga behov.

Vi har granskat flera skruvdragare bäst i test för att kunna förse dig med den information du behöver för att göra ett bra val. Vår köpguide hjälper dig sedan ytterligare.

De sex bästa skruvdragarna på marknaden just nu

För dig som söker en skruvdragare så finns det många att välja bland. Vi har underlättat för dig genom att testa sex av de absolut bästa borr, slag och gips skruvdragarna på marknaden.

1. Vinnare och bäst i test blev BOSCH GSR 18V-28

Fördelar

 • Batteriindikator
 • Medföljer snabbladdare
 • Ergonomiskt utförande

Nackdelar

 • Något dyr
 • Knepig bruksanvisning

Specifikationer

Mer om BOSCH GSR 18V-28

BOSCH GSR 18V-28 har vunnit flera skruvdragare test och är en modell med bra prestanda. Den är en del i Bosch Professional-serien och har en effekt på 18 V, samt att du kan välja mellan två olika hastigheter vid användning.

Det här är en batteridriven skruvdragare med LED-ljus och som har både vänster- och högergång för insättning såväl som borttagning av skruvar. Den har ett elektroniskt motorskydd, samt en ergonomisk design för att den ska vara bekväm att hantera.

2. Tvåa blev HIKOKI DB3DL2 som den skruvdragare med mest värde för pengarna

Fördelar

 • Överbelastningsskydd
 • Ergonomiskt handtag
 • Låg vibrations- och ljudnivå

Nackdelar

 • Något lågt maxvarvtal

Specifikationer

Mer om HIKOKI DB3DL2

HIKOKI DB3DL2 är en skruvdragare på 3,6 V och ett varvtal på 600 varv/minut. Tack vare dess låga bygghöjd är den utmärkt för arbeten i mindre utrymmen, samtidigt som den har LED-belysning som också kan behövas på trängre platser.

Denna skruvdragare är utrustad med ett ergonomiskt gummibelagt grepp, samt att både vibrations- och ljudnivåerna är låga. Den har en hög och en låg växel samt ett överbelastningsskydd, dessutom konverterar du den enkelt från rak form till pistolform beroende på användningsområdet.

3. MAKITA DDF484Z kom på en tredjeplats som bästa borrskruvdragare

Fördelar

 • Batteriindikator
 • Kolborstfri motor
 • Varvtal upp till 2 000 varv/minut

Nackdelar

 • Något tung

Specifikationer

Mer om MAKITA DDF484Z

Med MAKITA DDF484Z får du en prisvärd borrskruvdragare på 18 V och ett varvtal upp till 2 000 varv/minut. Denna skruvdragare har en kolborstfri motor vilket innebär lägre strömstyrka, längre arbetstid på en uppladdning och även en lägre värmeutveckling.

MAKITA DDF484Z är dessutom en skruvdragare som är framtagen för utomhusmiljöer och krävande miljöer, tack vare sin XPT-teknologi. Andra funktioner maskinen har är LED-belysning, smalt handtag för smidigare användning, skyddssystem för batteriet och ett mycket hållbart växelhus av metall.

4. MILWAUKEE M12 FQID-202X kom på en fjärdeplats som bästa slagskruvdragare

Fördelar

 • Tystgående
 • Batteriindikator
 • Fyra hastighetsinställningar

Nackdelar

 • Något högt pris

Specifikationer

Mer om MILWAUKEE M12 FQID-202X

Det här är en slagskruvdragare på 18 V och ett maximalt varvtal på så mycket som 3 200 varv/minut. Denna skruvdragare är utrustad med fyra hastighetslägen, ett vridmoment på upp till 50 Nm samt en maximal slaghastighet på 3 400 slag/minut.

Denna skruvdragare är dessutom väldigt kompakt vilket innebär att den fungerar utmärkt även när du behöver arbete i trånga utrymmen. Dessutom är den utrustad med ett digitalt överbelastningsskydd som både skyddar batteriet och förbättrar verktygets prestanda när det belastas.

5. BOSCH DIY IXO V Basic kom på en femteplats som bästa billiga skruvdragare

Fördelar

 • Billig skruvdragare
 • LED-belysning

Nackdelar

 • Klarar inte tuffare arbeten

Specifikationer

Mer om BOSCH DIY IXO V Basic

BOSCH DIY IXO V Basic är en liten skruvdragare som har en väldigt liten prislapp men ändå presterar väl. Den har en integrerad LED-belysning som både kan belysa en bestämd, liten punkt och ge en bredare belysning för bättre översyn över området.

Det här är en skruvdragare som är perfekt när du ska skruva ihop möbler eller avlägsna skruvar i ditt hem. Den är inte så kraftfull men klarar de mindre arbetena galant, dessutom har den ett ergonomiskt handtag och laddas med Micro-USB.

6. DEWALT DCF620D2K kom på en sjätteplats som bästa gips-skruvdragaren

Fördelar

 • Kolborstfri motor
 • Tillhörande skruvmagasin: DEWALT DCF6201.
 • Batteri och laddare ingår

Nackdelar

 • Separat för sitt ändamål

Specifikationer

Mer om DEWALT DCF620D2K

DeWalt är en av de mer beryktade tillverkarna inom kraftverktyg (power tools). Många är ute efter just deras produkter då de kommer med tillbehör inkluderade mer ofta än sällan.

DEWALT DCF620D2K är en gips skruvdragare som vi varmt rekommenderar om du frekvent jobbar med gips eller har ett särskilt projekt där gips kommer att vara involverat. Vi har ofta fått frågor om denna produkt och nu kan du jämföra den här hos oss på Testjakt.

Köpguide att titta på när du ska köpa skruvdragare

Det finns flera typer av skruvdragare på marknaden och skruvdragare bäst i test kan variera beroende på vilken typ du behöver. Dessutom finns det en del faktorer du bör ta en titt på för att hitta rätt.

En batteridriven skruvdragare ska till exempel ha ett batteri som varar och som är enkelt att ladda. Många skruvdragare test visar också på vikten av användarvänligheten och ergonomin för att du som konsument ska bli nöjd.

Bäst i test gips, borr och slag skruvdragare hos Testjakt.se!
Bäst i test gips, borr och slag skruvdragare hos Testjakt.se!

Användarvänlig

Marknadens bästa skruvdragare ska vara enkel att använda, det är någonting alla konsumenter är överens om. Det ska vara enkelt att byta bits, lätt att byta hastighetsläge och smidigt att ladda skruvdragarens batteri när det behövs.

En annan viktig aspekt av användarvänligheten är ergonomin, du ska inte få ont eller bli onödigt belastad när du använder en skruvdragare bäst i test. Välj därför gärna en skruvdragare med ergonomiskt och greppvänligt handtag.

Varvtal och vridmoment

Varvtalet talar om hur snabbt du kan skruva i och ur skruvar, vilket är viktigt för många konsumenter. Det behöver inte gå otroligt snabbt men det ska inte ta lång tid.

Vridmomentet talar om hur hårt (eller mjukt) skruven skruvas i och hur högt sådant du behöver beror förstås på användningsområdet. Ett vridmoment på 40 Nm brukar klara det mesta inom skruvdragning.

Batterikapacitet

Inom nästan alla produktkategorier, oavsett om det gäller en borrhammare eller en skruvdragare, är batterikapaciteten en viktig faktor. Batteriet ska helst klara av flera timmar, om inte dagar, för nöjda användare.

Batteriet ska helst inte heller laddas ur för snabbt om skruvdragaren inte används på ett tag. Dessutom ska det helst inte ta för lång tid att ladda upp batteriet heller.

Slutsats om bästa skruvdragare

Vi har granskat flera skruvdragare test för att hjälpa dig att hitta marknadens bästa skruvdragare, och ovan hittar du några av dem. Med hjälp av vår köpguide kommer du hitta rätt skruvdragare på ett enklare sätt.

Utgå alltid från dina behov vid valet av skruvdragare, vad du behöver beror på vad verktyget ska användas till. Har du frågor eller kommentarer om vår artikel får du gärna kommentera nedan så svarar vi snarast.

Vanliga frågor om skruvdragare

Hur stark skruvdragare behöver man för att använda som isborr?

Vi rekommenderar inte att använda en skruvdragare som isborr men om du ska göra det så sikta på en skruvdragare som har minst: 70Nm och ett varvtal på 1800 i minuten.

Hur byter man bits på skruvdragare?

Det gör du enkelt genom att skruva på munstycket moturs för att lossa bits och sedan skruva medurs på munstycket för att låsa fast bitsen.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Philip Hector byggproduktionsledare och även utbildad snickare.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 28/08/2023 •  9 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test