Bästa Bandsliparna För Grovslipning (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka bandslipar som är bäst i test enligt vår testpanel!

Bandslipen är ett utmärkt verktyg till dig som snabbt och smidigt behöver grovslipa större ytor som golv, bänkskivor, plankor, räcken, träunderhåll eller andra typer av ytor. Du kan även slipa bort färg eller kalk. Bandslipen är till för en hel del olika arbetsuppgifter, men först och främst till grovslipning av material längs med ådringar. Eftersom det är en grövre typ av slip så kan den komma att lämna märken efter sig, då får dessa slipas bort med antingen ett sandpapper för hand eller med en mindre slipmaskin.

För att få bästa resultat på ditt utförda arbete krävs den bästa bandslipen på marknaden. Det finns ju trots allt en uppsjö att välja mellan. Vinnaren i vårt bäst i test blev MAKITA 9404J, läs mer nedan i vår bäst i test recension om varför!

1. Vinnare och bäst i test blev bandslipen från MILWAUKEE M12 FBFL13-402B

Fördelar

 • Kraftfull, hastighet upp till 14 500 rpm
 • Användarvänlig design
 • Lätt vikt
 • Medföljer två stycken batterier

Nackdelar

 • Begränsad slipplattbredd för större ytor

Specifikationer

Mer om bandslipen från MILWAUKEE M12 FBFL13-402B

Milwaukee 4933480961 M12 FUEL bandslip imponerar med sin kraftfulla prestanda och användarvänliga design. Den höga varvtalskapaciteten på 14 500 rpm möjliggör effektiv slipning, och de två lägena för variabel hastighet ger maximal kontroll.

Den 360° verktyglösa justeringen och möjligheten att ändra rotationsriktning ökar flexibiliteten vid arbete i olika vinklar. Trots dess kompakta storlek och lätta vikt på 1 kg levererar den tillförlitig kraft, drivet av två stycken medföljande REDLITHIUM-batterier.

Den enda nackdelen är den begränsade slipplattbredden på 13 mm som kan vara en utmaning vid arbete på större ytor. Välj därför rätt maskin för dina behov! Sammantaget är Milwaukee 4933480961 M12 FUEL en pålitlig och portabel bandslip för användare som kräver kraft och flexibilitet på olika arbetsplatser.

2. På andra plats kommer bandslipen från Bosch PBS 75 AE

Fördelar

 • Har dammbehållare
 • Enkelt byte av slippapper
 • Kraftfull och känns robust

Nackdelar

 • Dammfiltret blir fullt snabbt
 • Handtaget är i vägen vid vissa arbeten

Specifikationer

Mer om bandslipen från Bosch PBS 75 AE

Bosch PBS 75 AE är en av de stora favoriterna i vårt bandslip test. Med sin bandlängd på 75 x 533 mm och en bandhastighet på 350 m/minut. Detta är en enklare och billigare slip med således också utmärkt att arbeta med effektivt i många olika material. Till båten, golvplankor, köksbänkar, ben, renoveringar av möbler, i metall och liknande.

Den här behändiga slipen från Bosch är en otroligt mångsidig batteridriven bandslip. Som flertalet både hemmafixare och professionella hantverkare känner till så finns det både gröna och blå verktyg från Bosch. Där de gröna maskinerna/verktygen är bättre anpassade till hemmafixaren eller mer sporadiskt arbete. Däremot är den blå serien som även går under namnet “Professional”, bättre lämnad för hantverkare och proffs. Viktigt att tänka på även gällande deras laddare som endast passar med verktyg i samma färg.

3. På tredjeplats kommer bandslipen från PELA 64747

Fördelar

 • Professionell bandslip
 • 1500 W motor
 • Justerbart arbetsbord
 • Med en oscillerande rörelse på 10 mm erbjuder denna bandputsmaskin en jämnare slipning och minskar risken för repor och ojämnheter på ytan.

Nackdelar

 • Installation behöver utföras av en elektriker

Specifikationer

Mer om bandslipen från PELA 64747

Pela bandslip imponerar som en robust och kraftfull oscillerande bandputsmaskin, idealisk för yrkesbruk. Den 1500 W motorn ger tillräcklig kraft för att hantera krävande arbetsuppgifter, och det justerbara arbetsbordet i gjutjärn möjliggör noggrannhet i olika arbetsvinklar. Den oscillerande rörelsen på 10 mm ger en jämnare och finare yta.

Trots dessa fördelar är det värt att notera att installationen kräver en behörig elektriker, vilket kan vara en potentiell nackdel med ökade kostnader och krav på professionell assistans. Sammantaget är Pela 64747 en pålitlig maskin för yrkesmässig användning som levererar kraft och precision vid olika slipningsbehov.

4. På en fjärdeplats kommer bandslipen från METABO RB 18 LTX 60

Fördelar

 • Ultra-M-teknologi
 • Vridbart batteripaket
 • Skydd mot återstart

Nackdelar

 • Exklusive batteri och laddare
 • Inget övrigt nämnvärt

Specifikationer

Mer om bandslipen från METABO RB 18 LTX 60

RB 18L TX 60 från Metabo är en effektiv batteridriven bandslip på 18 V. Den här kvalitativa rörbandslipen har en väldigt kompakt och stark konstruktion med stor omslutningsvinkel på 190° vilket ger en sömlös yta samt snabbt synliga arbetsresultat.

Med den här bandslipen kan du även utföra slipbandsbyte utan verktyg vilket låter dig arbeta utan långa tekniska avbrott. Den inställbara bandstyrningen underlättar och effektiviserar också arbetsgången markant. En hållbar batteridriven bandslip med avtagbart dammskyddsfilter som skyddar motorn mot grova partiklar.

5. På en femteplats kommer bandslipen från MAKITA 9911

Fördelar

 • Kraftfull prestanda
 • Automatisk bandcentrering
 • Dammfri slipning

Nackdelar

 • Kan upplevas tung för långa arbetspass

Specifikationer

Mer om bandslipen från MAKITA 9911

Makita 9911 är en kraftfull bandslipmaskin med imponerande prestanda och användarvänliga funktioner. Med en effekt på 650W och en banddimension på 76×457 mm klarar den smidigt av olika material med reglerbar bandhastighet, vilket ger flexibilitet och precision i slipprocessen.

En av dess framstående egenskaper är den automatiska bandcentreringen, som säkerställer en optimal positionering för effektiv och jämn slipning. Dess låga ljudnivå på 83dB gör arbetet behagligt och minskar störningar i arbetsmiljön.

Makita 9911 visar också hänsyn till användarens hälsa och miljö genom att erbjuda dammfri slipning. Den är utrustad med en praktisk dammuppsamlare som effektivt suger upp dammet och förhindrar spridning. Med den medföljande dammsugarpåsen (Makita 122548-3) blir dammhanteringen ännu mer effektiv.

Sammanfattningsvis är Makita 9911 en pålitlig och effektiv bandslipmaskin som levererar imponerande resultat. Dess användarvänliga egenskaper och fokus på dammhantering gör den till ett utmärkt val för både professionella och hobbyanvändare.

Köpguide – Vad du bör fundera på innan inköpet av bandslip

Det finns många varianter av batteridrivna slipar att välja bland och en del bandslipar är bättre lämpade än andra till vissa typer projekt. Behöver du komplettera med annan utrustning så ta gärna en kik på våra andra bäst i test i kategorin verktyg.

Tänk på att det är mer är bara pris och ljudnivå att väga in när vi väljer batteridrivna verktyg. Därför kan det vara bra om du funderar över ett par saker innan du köper din batteridrivna bandslip.

Hitta bäst i test bandslipar hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test bandslipar hos oss på Testjakt.se!

Funktionalitet

Titta efter vilka funktioner den batteridrivna bandslipen har så att den slip du köper faktiskt klarar av att utföra de jobb du behöver ditt verktyg till. Har bandslipen tillräckligt med effekt, hastighet, storlek? Saker som dammuppsamlare eller möjlighet att koppla din bandslip till en dammsugare kan också väga in. Slipning är trots allt en dammig historia. Handtaget bör också vara bekvämt, säkert och ergonomiskt. Detta kan vara mer eller mindre viktigt beroende på användningsområde. Tumma dock aldrig på just säkerheten, kika på hantagets placering, startknapp etc.

Med hjälp av en välfungerande, högeffektiv bandslip blir ditt arbete både lättare och snabbare avklarat. Du slipper dessutom onödiga avbrott i ditt arbetsflöde för att fixa eventuella problem.

Lätthanterlig

Det bästa är en lättanvänd batteridriven bandslip. Eftersom en svårhanterad bandslip inte bara kommer att försämra kvaliteten på det arbete du utför, utan dina arbetsuppgifter kommer dessutom att ta betydligt längre tid.

Du kan arbeta mer fritt om du väljer en bandslip mer rätt vikt och storlek för dig och ditt ändamål. Att stå med en väldigt tung och stor bandslip i obekvämma positioner kan vara påfrestande och ge ett sämre resultat. Se också till att det går att reglera hastigheten utifrån behov.

Kvalitet

Är det en batteridriven bandslip av högre kvalitet har den ofta också en kraftfullare motor, det gör ditt arbete mer effektivt och bättre utfört.

För att kunna fokusera och utföra dina arbetsuppgifter med full perfektion är det viktigt att du arbetar med en bra bandslip som ger tillfredsställande samt önskvärda resultat utan att den glitchar eller annat.

Den batteridrivna bandslipen ditt bästa renoverings & byggnadsverktyg

Sammanfattningsvis hoppas vi att att du med hjälp av vårt test känner dig lite säkrare på vilken typ av märke och modell som passar till dina önskemål och användningsområde.

Vårt bandslip bäst i test är till för att guida dig genom några av de bästa bandsliparna på dagens marknad, alla med olika egenskaper och priser.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Philip Hector byggproduktionsledare och även utbildad snickare.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 19/02/2024 •  10 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test