Bästa Bandsliparna För Grovslipning (Bäst i test 2023)

I denna artikel kommer vi recensera vilka bandslipar som är bäst i test enligt vår testpanel!

Bandslipen är ett utmärkt verktyg till dig som snabbt och smidigt behöver grovslipa större ytor som golv, bänkskivor, plankor, räcken, träunderhåll eller andra typer av ytor. Du kan även slipa bort färg eller kalk. Bandslipen är till för en hel del olika arbetsuppgifter, men först och främst till grovslipning av material längs med ådringar. Eftersom det är en grövre typ av slip så kan den komma att lämna märken efter sig, då får dessa slipas bort med antingen ett sandpapper för hand eller med en mindre slipmaskin.

För att få bästa resultat på ditt utförda arbete krävs den bästa bandslipen på marknaden. Det finns ju trots allt en uppsjö att välja mellan. Vinnaren i vårt bäst i test blev MAKITA 9404J, läs mer nedan i vår bäst i test recension om varför!

1. Vinnare och bäst i test blev bandslipen från MAKITA 9404J

Fördelar

 • Kraftfull
 • Dammuppsugare
 • Smidigt bandbyte

Nackdelar

 • För hantverkare eller seriösa amatörer
 • Tung

Specifikationer

Mer om bandslipen från MAKITA 9404J

MAKITA 9404J batteridrivna bandslip ger ett otroligt jämnt och fint slipresultat. Den har en vikt på 4,8 kg, en av de tyngre pjäserna i vårt test men också en av de mer kraftfulla med sina 1010 W. Den är även utrustad med många andra välbehövliga funktioner som gör den till en av de mest prisvärda bandsliparna på marknaden. Bäst i test recensioner och användarrecensioner är eniga, MAKITA är kända för sin höga kvalitet och deras 9404J lämnar ingen besviken.

Det här är som vi tidigare nämnt en kraftfull bandslip med automatisk bandcentrering, banddimension är 100×610 mm. Det är gynnsamt att ha en bandslip kan du arbeta hela dagen med utan onödiga avbrott, tack vare de låga ljudnivån på 85 dB klarar du de längre passen utan problem. Den är mycket skön att hålla i handen tack vare god ergonomi och ger heller inga krämpor. På maskinen sitter sitter en dammuppsamlare som låter dig slipa dammfritt. Supersmart och uppskattat för att slippa långa sessioner av dammsugning efter arbetet.

2. På andra plats kommer bandslipen från Bosch PBS 75 AE

Fördelar

 • Har dammbehållare
 • Enkelt byte av slippapper
 • Kraftfull och känns robust

Nackdelar

 • Dammfiltret blir fullt snabbt
 • Handtaget är i vägen vid vissa arbeten

Specifikationer

Mer om bandslipen från Bosch PBS 75 AE

Bosch PBS 75 AE är en av de stora favoriterna i vårt bandslip test. Med sin bandlängd på 75 x 533 mm och en bandhastighet på 350 m/minut. Detta är en enklare och billigare slip med således också utmärkt att arbeta med effektivt i många olika material. Till båten, golvplankor, köksbänkar, ben, renoveringar av möbler, i metall och liknande.

Den här behändiga slipen från Bosch är en otroligt mångsidig batteridriven bandslip. Som flertalet både hemmafixare och professionella hantverkare känner till så finns det både gröna och blå verktyg från Bosch. Där de gröna maskinerna/verktygen är bättre anpassade till hemmafixaren eller mer sporadiskt arbete. Däremot är den blå serien som även går under namnet “Professional”, bättre lämnad för hantverkare och proffs. Viktigt att tänka på även gällande deras laddare som endast passar med verktyg i samma färg.

3. På tredjeplats kommer bandslipen från MAKITA DBS180Z

Fördelar

 • Kolborstfri motor
 • Inbyggt sidohandtag
 • Låg vikt

Nackdelar

 • Uppmärksam på längden på slipbandet

Specifikationer

Mer om bandslipen från MAKITA DBS180Z

DBS180Z från MAKITA är en högpresterande batteridriven bandslip för både hobbyamatörer likväl som till dig som arbetar på professionell nivå. Du kan dessutom justera handhastighet efter materialet på mellan, 600-1700 m/min. En säker batteridriven slip med inbyggt skyddssystem för batteriet.

Med Makitas effektiva bandslip kan du utföra slipning och polering i de flesta typer av material. Den här batteridrivna bandslipen från Makita är speciellt lämplig till bland annat efterbehandling, gradning eller arbeten i något mindre, kanske lite trånga utrymmen.

4. På en fjärdeplats kommer bandslipen från METABO RB 18 LTX 60

Fördelar

 • Ultra-M-teknologi
 • Vridbart batteripaket
 • Skydd mot återstart

Nackdelar

 • Exklusive batteri och laddare
 • Inget övrigt nämnvärt

Specifikationer

Mer om bandslipen från METABO RB 18 LTX 60

RB 18L TX 60 från Metabo är en effektiv batteridriven bandslip på 18 V. Den här kvalitativa rörbandslipen har en väldigt kompakt och stark konstruktion med stor omslutningsvinkel på 190° vilket ger en sömlös yta samt snabbt synliga arbetsresultat.

Med den här bandslipen kan du även utföra slipbandsbyte utan verktyg vilket låter dig arbeta utan långa tekniska avbrott. Den inställbara bandstyrningen underlättar och effektiviserar också arbetsgången markant. En hållbar batteridriven bandslip med avtagbart dammskyddsfilter som skyddar motorn mot grova partiklar.

5. På en femteplats kommer bandslipen från RYOBI R18BS

Fördelar

 • Inbyggt dammsugarmunstycke
 • Jämt & fin slutfinish
 • Smidig slippapperjustering

Nackdelar

 • Dammupptaget går förbättra

Specifikationer

Mer om bandslipen från RYOBI R18BS

Det här är en väldigt lättanvänd batteridriven bandslip från RYOBI som passar utmärkt till hemmafixaren. Den här väldigt prisvärda bandslipen är extremt smart konstruerad. Med ett väl genomtänkt system samt ett simpelt reglage för att du enkelt ska kunna justera slippappret.

För att byta ut slippapperet på den här batteridrivna bandslipen behöver du bara lossa på en fjäder. För dig som ska utföra hemmafix eller arbetar med projekt i verkstaden är en sådan här batteridriven bandslip från RYOBI ett alldeles perfekt verktyg.

Köpguide – Vad du bör fundera på innan inköpet av bandslip

Det finns många varianter av batteridrivna slipar att välja bland och en del bandslipar är bättre lämpade än andra till vissa typer projekt. Behöver du komplettera med annan utrustning så ta gärna en kik på våra andra bäst i test i kategorin verktyg.

Tänk på att det är mer är bara pris och ljudnivå att väga in när vi väljer batteridrivna verktyg. Därför kan det vara bra om du funderar över ett par saker innan du köper din batteridrivna bandslip.

Hitta bäst i test bandslipar hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test bandslipar hos oss på Testjakt.se!

Funktionalitet

Titta efter vilka funktioner den batteridrivna bandslipen har så att den slip du köper faktiskt klarar av att utföra de jobb du behöver ditt verktyg till. Har bandslipen tillräckligt med effekt, hastighet, storlek? Saker som dammuppsamlare eller möjlighet att koppla din bandslip till en dammsugare kan också väga in. Slipning är trots allt en dammig historia. Handtaget bör också vara bekvämt, säkert och ergonomiskt. Detta kan vara mer eller mindre viktigt beroende på användningsområde. Tumma dock aldrig på just säkerheten, kika på hantagets placering, startknapp etc.

Med hjälp av en välfungerande, högeffektiv bandslip blir ditt arbete både lättare och snabbare avklarat. Du slipper dessutom onödiga avbrott i ditt arbetsflöde för att fixa eventuella problem.

Lätthanterlig

Det bästa är en lättanvänd batteridriven bandslip. Eftersom en svårhanterad bandslip inte bara kommer att försämra kvaliteten på det arbete du utför, utan dina arbetsuppgifter kommer dessutom att ta betydligt längre tid.

Du kan arbeta mer fritt om du väljer en bandslip mer rätt vikt och storlek för dig och ditt ändamål. Att stå med en väldigt tung och stor bandslip i obekvämma positioner kan vara påfrestande och ge ett sämre resultat. Se också till att det går att reglera hastigheten utifrån behov.

Kvalitet

Är det en batteridriven bandslip av högre kvalitet har den ofta också en kraftfullare motor, det gör ditt arbete mer effektivt och bättre utfört.

För att kunna fokusera och utföra dina arbetsuppgifter med full perfektion är det viktigt att du arbetar med en bra bandslip som ger tillfredsställande samt önskvärda resultat utan att den glitchar eller annat.

Den batteridrivna bandslipen ditt bästa renoverings & byggnadsverktyg

Sammanfattningsvis hoppas vi att att du med hjälp av vårt test känner dig lite säkrare på vilken typ av märke och modell som passar till dina önskemål och användningsområde.

Vårt bandslip bäst i test är till för att guida dig genom några av de bästa bandsliparna på dagens marknad, alla med olika egenskaper och priser.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Philip Hector byggproduktionsledare och även utbildad snickare.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 10/08/2023 •  10 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test