Bästa Eyeliners För Markerade Ögon (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka eyeliners som är bäst i test enligt vår testpanel!

En eyeliner är en sminkprodukt som är perfekt för dig som vill ta din ögonmakeup till nästa nivå. Kärt barn har många namn… En eyeliner kan komma i flera olika utföranden, flytande eller som penna. I vardagen kallas eyeliner ibland för kajal och tvärtom. I vårt test har vi valt att enbart testa flytande eyeliners.

Vilken eyeliner är bäst?

Innan du köper en eyeliner kan det dock vara bra att fundera över vilken typ av makeup du primärt ska använda den till? Ska du mest göra diskreta inramningar, precisionsarbete i form av tunna vingar eller cat-eye markeringar? Är du ute efter sotiga, väldigt markerade ögon kan det vara bättre med en grövre applikator/pensel. Alternativt en kajalpenna.

1. Vinnare och bäst i test blev eyelinern från IsaDora Colourful Eyeliner

Fördelar

 • Enkel till både tunna och bredare markeringar
 • Oerhört dryg

Nackdelar

 • Tar några gånger att lära sig

Specifikationer

Mer om eyelinern från IsaDora Colourful Eyeliner

IsaDoras Colourful Eyeliner är vinnaren i vårt test, en riktigt prisvärd och fantastisk bra eyeliner. Denna produkt har funnits på hyllorna i många, många år och fortfarande säljer den som smör. Trots att vi testat flertalet dyrare märken så är denna budgetvänliga eyeliner från IsaDora den helt klart bästa.

Den sitter på plats hela dagen utan problem och utan att flagna. Den tunna penseln är enkel att måla både diskreta fransmarkeringar till djärva cat-eye looks. I början krävs det lite träning för att lära känna penseln, även om du är en van användare av flytande eyeliners sedan tidigare. Den innehåller 4 ml och är oerhört dryg, det som eventuellt kan göra att du behöver köpa en ny är att den efter några månader till år kan torka ut. Denna eyeliner från IsaDora finns även som vattenfast med en något glossigare finish.

2. På andra plats kommer eyelinern från Idun Minerals Liquid Eyeliner Kol

Fördelar

 • Passar även linsbärare
 • Vattenfast och hållbar
 • Enkel att applicera

Nackdelar

 • Svår att få bort

Specifikationer

Mer om eyelinern från Idun Minerals Liquid Eyeliner Kol

Denna eyeliner från Idun Minerals är superenkel att applicera då den har en tunn spets som du enkelt vinklar efter behov. Du kan skapa diskreta inramningar men även mer dramatiska looks. Dessutom är den perfekt för personer med känslig hud som lätt blir irriterad, eller är allergibenägen. Bär du kontaktlinser är denna flytande kajal en av de mest skonsamma du kan använda.

Idun Minerals eyeliner innehåller ingen parfym, är vegansk och är oftalmologiskt testad. När en produkt är just oftalmologiskt testad innebär det att den är testad på människor under bevakning av ögonläkare, oftalmologer.

Något som gör att denna hör hemma på en pallplats i vårt bäst i test är dess hållbarhet, den sitter på plats hela dagen och är vattenfast! Du behöver alltså inte oroa dig för att råka det är fuktigt ute, ett spontant dopp eller en snabb dusch. Denna sitter på oavsett situation! Den är högt mineralpigmenterad och ger ett kolsvart resultat.

3. På tredjeplats kommer eyelinern från Clarins Graphik Ink Liner

Fördelar

 • Sitter på plats
 • Enkel applicering
 • Mycket pigment, kolsvart

Nackdelar

 • Högt pris

Specifikationer

Mer om eyelinern från Clarins Graphik Ink Liner

Clarins Graphik Ink Liner är tack vare sin tunna filtspetsen väldigt enkel att applicera. Vare sig du söker en smokey-eye makeup eller bara en tunn eyeliner så passar denna produkt perfekt för jobbet. Det är enkelt att jobba med den och resultatet sitter sedan utan att kladda eller flagna. Är du ute efter en cat-eye look med en vinge är detta den ultimata produkten för enkel applicering. Att ha en tunnare filtspets gör det betydligt mycket enklare vid applicering och precisa skarpa linjer.

Den ligger i det lite högre prissegmentet, men det är också betydligt enklare att applicera denna än många av de billigare märkena som vi testat och läst användarrecensioner om. De flesta användare går tillbaka till denna gång på gång. Den ger en kolsvart finish som är väldigt fördelaktig för att skapa en intensiv blick med. Du kan välja att applicera den enbart på den övre fransraden, eller alternativt på den undre och övre för en mer markerad blick.

4. På en fjärdeplats i vårt test kommer eyelinern från IsaDora Flex Tip Eyeliner Matt Black

Fördelar

 • Enkel att applicera
 • Vattenfast och hållbar

Nackdelar

 • Du behöver använda rengöring för vattenfast makeup

Specifikationer

Mer om eyelinern från IsaDora Flex Tip Eyeliner Matt Black

En produkt med riktigt bra applikator är Isadoras Flex Tip Eyeliner Matt Black. Denna ser ut som en supersmal tuschpenna, ungefär, men den är i flytande form. Den har ett handtag runt skaftet och en filtapplikator som är enkel att använda.

Tack vare förpackningen är denna eyeliner otroligt enkel att använda. Den är dessutom vattenfast vilket gör att den håller hela dagen. Högpigmenterad och snabbtorkande vilket gör att den ger ett svart och fint resultat som sitter på plats utan att flagna eller kleta. Enda nackdelen är att du behöver en riktigt bra rengöring för att få bort den.

5. På en femteplats kommer eyelinern från KVD Beauty Eyeliner Tattoo Liner

Fördelar

 • Smal spets
 • Perfekt för precision och skarpa linjer
 • Högt pigmenterad, kolsvart
 • God doft

Nackdelar

 • Lite dyr

Specifikationer

Mer om eyelinern från KVD Beauty Eyeliner Tattoo Liner

KVD Beauty Eyeliner Tattoo Liner är märket som skapades av tatueraren Kat Von D, även en stark veganförespråkare. Numera är märket sålt men det bär fortfarande hennes namn. Produkterna är snudd på ikoniska och just denna eyeliner är världskänd för att vara knivskarp och högpigmenterad. Dessutom är alla hennes KVD -produkter 100% veganska. Bara det ett bra skäl att ta en extra kik på KVD Beauty!

Att måla en knivskarp eyeliner är även för den mest tränade lite trixigt. Men med KVD Beauty Eyeliner Tattoo Liner blir det betydligt mycket enklare, även för den mest ovana. Penseln är supertunn vilket gör det enkelt att skapa effekter som framhäver dina ögon och skapar en mer intensiv blick. Denna flytande eyeliner är högpigmenterad och resultatet blir kolsvart, hela dagen! Den är alltså vattenfast och sitter på utan att kladda, krackelera eller smetas ut. Även om du har oljiga eller hängiga ögonlock, den sitter där den ska, vi lovar! Arbetsdag, gympass, denna eyeliner klarar allt! En fantastiskt god doft som påminner om godis ingår.

Köpguide – Välj rätt eyeliner

Som du sett ovan i vårt test av flytande eyeliners så finns det mycket att ha i åtanke för att kunna välja rätt produkt. Det viktigaste är att du väljer en penna med goda recensioner och som kan prestera det du önskar. För att ta reda på vilken formula som passar dig kan du fundera på din hudtyp, hur duktig du är på smink, samt hur länge sminket ska hålla. Att måla med en flytande eyeliner kräver lite mer övning än vad användning av en kajalpenna gör. Men när man vält lärt sig hur man använder applikatorn du väljer så kan du skapa fina, hållbara inramningar och intensivt djup i din makeup av ögonen.

Appliceringen

Denna aspekt är bland de viktigaste då du måste kunna applicera din eyeliner utan svårigheter. Det får inte vara för svårt att få den rak och fin. Appliceringen måste bli bra för att resultatet ska bli bra. Kika därför noga på vilken typ av applikator, eller pensel din eyeliner har. Vill du kunna måla grövre linjer eller vill du endast ha tunna linjer? Många tycker att valet av foundation och eventuell primer bidrar till hur hållbar din eyeliner är.

Hitta bäst i test eyeliners hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test eyeliners hos oss på Testjakt.se!

Hållbarheten

Om du lyckats få till en fin eyeliner vill du ju att den stannar så. Kika på hur bra hållbarhet man kan räkna med för respektive märkes produkt.

Om du har oljiga eller hängiga ögonlock är det extra viktigt att eyelinern har en bra hållbarhet. Du vill inte att den smetas bort när du fått till den perfekta linjen. Väljer du en vattenfast eyeliner sitter den oftast betydligt mycket bättre, både genom träning och en hel arbetsdag. Det är bra att ha övat en hel del på applicering av flytande eyeliner innan du börjar använda en vattenfast. Det blir lätt mycket rengöring och pillande vid applicering.

När behöver man använda en eyeliner?

Du måste aldrig använda en eyeliner, men om du börjar använda en, och speciellt en som är bäst i test, så ska du se att din sminkning lyfts till nästa nivå. Du kan skapa en intensivare blick genom att göra en diskret markering eller till fest göra en sotig blick med mycket markering runt ögonen. Vill du ha ett naturligare resultat och är väldigt ljus i din hy och dina färger så kan man även välja exempelvis en flytande eyeliner i brunt, då blir det inte ett lika hårt uttryck.

Fundera på vilken eyeliner som passar dig bäst, både i applikatorn, formulan och utförandet, och prova dig fram. Övning kräver färdighet så börja i tid!

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Helena Månsson, auktoriserad hud & skönhetsterapeut , medlem i SHR.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 09/05/2023 •  10 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test