Bästa Elektriska Babygungorna/Babysitters (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka elektriska babygungor till din bebis som är bäst i test enligt vår testpanel!

Väntar du barn och är gravid, eller har du nyligen fått barn? Upplever du som många andra föräldrar att din bebis inte trivs när den sitter eller ligger still utan någon form av vaggning?

Många små bebisar vill gärna ha en lugnande rytmisk rörelse för att de ska känna sig trygga och kunna komma till ro. Därför sover många barn också bättre när du vaggar dom eller gungar deras barnvagn. Glöm inte att bebisen legat i din eller din partners mage och där har det varit full rörelse om dagarna. Att bära runt på barnet och vagga det, eller köra runt vagnen inomhus kan bli slitsamt, särskilt om man har mycket som ska göras i hemmet med andra syskon och dessutom sover dåligt.

För att få tid att äta, gå på toaletten, ta en dusch, eller bara vila en stund kan en elektrisk babysitter vara räddningen. Vi i testpanelen har själva erfarenhet från just oroliga barn och räddningen de första 6 månaderna blev den elektriska babysittern, förmodligen en av de viktigaste prylarna vi införskaffade. Den gjorde så vi kunde äta middag tillsammans hela familjen, och när bebis var som mest skrikig på kvällarna fanns det bara en plats som lugnade och det var just i den elektriska babygungan.

Fem bästa elektriska babysitters på marknaden

I vårt test har vi samlat fem olika modeller av elektriska babygungor som vi anser är av riktigt bra kvalitet och med fina rekommendationer och recensioner. Det finns ett stort utbud att välja mellan, därav har vi samlat utöver testvinnare, en budget-vinnare och en premium-modell. Vi hoppas att vår bäst i test-guide ska hjälpa dig att hitta en babysitter som kommer avlasta dig och familjen, samtidigt som den håller bebisen nöjd och glad. De första månaderna av er nya familjemedlems liv är det mycket som förändras, finns det förutsättningar och produkter som kan bara hjälpsamma och göra livet enklare så anser vi att de är väl värda att investera i. En elektrisk babysitter har dessutom ett förhållandevis bra andrahandsvärde och kan även senare ärvas till vänner, släkt och bekanta som väntar barn.

1. Vinnare och bäst i test blev elektrisk babysitter från 4moms MamaRoo 4.0

Fördelar

 • Vaggar och gungar
 • Kan kopplas med din mobil
 • Snygg minimalistisk design
 • Fantastiskt nöjda användare

Nackdelar

 • Priset är något högt

Specifikationer

Mer om elektrisk babygungan från 4moms MamaRoo 4.0

Vår bäst i test elektriska babygunga blev 4moms MamaRoo 4.0. Denna fantastiska pryl är lovprisad av nästintill varenda förälder som införskaffat den under småbarnsåren. Just denna elektriska babysitter har 5 inbygga lägen i form av gungningar, vibrationer och andra lugnande rörelser. Det finns även möjlighet att välja mellan 5 olika hastigheter att variera mellan. Rörelserna hos denna unika elektriska babysitter lugnar de flesta barn och gör att många barn blir väldigt tillfreds i denna elektriska babysitter. Snudd på magi!

Vår testvinnare 4moms MamaRoo 4.0 kan spela inbyggda läten och ljud från naturen som ska lugna din baby. Föredrar du som förälder hellre att använda din mobil och därmed välja mellan andra ljud eller låtar så fungerar detta utmärkt. Du kopplar enkelt ihop din telefon med babysittern 4moms MamaRoo 4.0 och väljer utifrån din och din bebis smak vad ni önskar spela för musik.

Tyget på denna elektriska babysitter går alldeles utmärkt att tvätta i maskin om olyckan skulle vara framme. Tänk på att maxvikten är 9 kg, eller när bebisen själv lär sig att sitta upp, rekommenderar ålder är cirka 0-6 månader. Skulle din bebis somna i babysittern går det utmärkt att vinkla den i både sittande och liggande läge. Just det sittande läget räddar faktiskt många föräldrar när deras barn har sin första förkylning och har svårt att ligga ner.

En riktigt kvalitativ elektrisk babysitter som är lovprisad i mängder av tester och recensioner. Den är inte bara praktiskt utan rent utseendemässigt är den stilren och minimalistisk. Detta är en pryl som kan göra livet betydligt mycket enklare de första 6 månaderna av din och din bebis nya liv tillsammans.

2. På en andraplats kommer elektriska babysittter från Graco Slim Spaces Linus

Fördelar

 • Går att fälla ihop enkelt
 • Enkel att ta med eller flytta runt i hemmet
 • Bra pris
 • Drivs på batteri istället för el

Nackdelar

 • Spelar inga ljud
 • Inga vibrationer, endast gungande rörelse

Specifikationer

Mer om elektriska babygungan från Graco Slim Spaces Linus

Vårt bäst i test budgetvinnare av elektriska babygungor drivs på batteri och inte el. Däremot är funktionen densamma som på en elektrisk babysitter. Dvs. den gungar i olika hastigheter och lägen. Denna modell är enkel och utan mängder av funktioner. Den har det mest funktionella, en lugnande gungade rörelse som går att reglera hastighet på. Dessutom har den ett bra pris och tar minimalt med plats.

En stor fördel för dig som bor lite trångt eller vill ha smarta lösningar är att just Graco Slim Spaces Linus enkelt går att fälla ihop. Detta gör att du kan flytta den mellan olika rum i ditt hem, ta enkelt med den in på toaletten så du får möjlighet att ta en dusch och samtidigt ha bra överblick på din bebis. Ställ den i köket eller vid matplatsen när du ska förbereda lunch eller middag.

Som vi nämnde ovan finns det fördelar med en portabel elektrisk babysitter, att den dessutom drivs på batteri och inte på el gör att du inte heller behöver anpassa dess placering baserat på var eluttag finns. Du kan också enkelt ta med den hem till vänner och bekanta när ni är bortbjudna.

3. På en tredjeplats kommer den elektriska babysitter från Maxi-Cosi Cassia

Fördelar

 • Känner av när din bebis är orolig och anpassar vaggningen
 • Väger endast 4 kg, enkel att flytta
 • Touch-panel för inställningar
 • Fungerar på el eller med batteri

Nackdelar

 • 3-punktssele istället för 5-punktssele

Specifikationer

Mer om elektriska babygungan från Maxi-Cosi Cassia

På en tredjeplats, och som bästa premiumval har vi den elektroniska babysitter “Cassia” från erkända varumärket Maxi-Cosi. I denna roterande och gungande babysitter kommer ditt barn vara sysselsatt och tillfreds. Märker den automatiska rörelsedetekteringen av att bebis verkar orolig så anpassas gungningsfrekvensen utan att du behöver göra något alls. Detta är verkligen alla småbarnsföräldrar räddningen i vardagen!

Den avtagbara lekbågen med två hängade djur fångar snabbt bebisens uppmärksamhet. Dessutom har babysittern från Maxi-Cosi ett antal olika inställningar som kan bidra till att hen känner sig bekväm och nöjd i sin nya babygunga. Du som förälder väljer enkelt mellan 5 olika hastigheter i kombination med 2 olika svängriktningar, antingen framåt och bakåt, eller från sida till sida. Under den stund som din bebis sitter och gungar finns det även 12 olika melodier som kan hänföra och lugna honom eller henne. Du kan även rotera sätet på själva babysitter i 360 grader, vilket gör att din bebis kan följa dig med blicken. Skulle ditt barn somna i den elektroniska babysittern så är det inga problem att växla från sittande position till ligg/viloläge.

Klädseln på babysittern är enkel att ta av och tvätta i maskin, även 3 punktsselen går att avlägsna för rengöring. Vi på Testjakt uppskattar att du fritt kan välja hur du vill driva din elektroniska babysitter, välj mellan el eller batteri. Att den dessutom har en såpass lätt vikt som 4 kg gör att du även med denna babysitter enkelt flyttar den från rum till rum eller tar med till mor och farföräldrar om de ska passa sitt barnbarn.

4. På en fjärdeplats kommer den elektriska babysitter från Beemoo rocker

Fördelar

 • Styrs med fjärrkontroll
 • Timer-funktion
 • Automatisk rörelsedetektering
 • 16 olika melodier för att lugna ditt barn

Nackdelar

 • Inte så kraftigt gung som på dyrare modeller

Specifikationer

Mer om elektriska babygungan från Beemoo rocker

För barn som trivs med att bli burna, vaggade eller rullas i vagnen brukar en elektrisk babysitter innebära en ny favoritplats. Små barn tycker ofta om att vaggas då det är lugnande och känns igen från tiden i magen. Modellen Beemoo rocker är funktionell och lättstyrd med hjälp av den medföljande fjärrkontrollen. Från 0-6 månader, eller upp till 9 kg i vikt kan du använda denna babysitter i ditt hem.

Även om de flesta föräldrar älskar att mysa och bära runt på sina små bebisar så kan det behövas stunder av avlastning. En elektronisk babygunga är lite som en andra famn, vilket ibland kan vara välbehövligt när man är ensam hemma och inte har någon hjälp eller avlastning.

Beemoo Rocker går att använda i fem olika hastighetslägen och i kombination med hela 16 olika melodier. Du kan även ställa in timer-funktionen som sedan automatiskt stänger av gungan åt dig efter, 15, 30 eller 60 minuter. Vill du kontrollera din babysitter på avstånd gör du enkelt detta med hjälp av fjärrkontrollen. Sätet på babysittern går att rotera i 360 grader och det finns 2 olika lägen att justera för upprätt eller mer liggande position på ditt barn.

En otroligt prisvärd elektrisk babysitter som är funktionell och till ett bra pris. Stort plus för fjärrkontrollen och den automatiska rörelsedetektorn som justerar gunghastighet åt dig baserat på din bebis rörelser.

5. På en femteplats kommer elektriska babysitter från Nuna LEAF GROW

Fördelar

 • Bekväm och ombonad för barnet
 • Går att anpassa efterhand som barnet växer
 • Stilren och moden design

Nackdelar

 • Priset är något högt

Specifikationer

Mer om elektriska babygungan från Nuna LEAF GROW

Nuna LEAF GROW Babysitter är en fantastiskt bekväm och stilren babysitter som verkligen imponerar. Dess eleganta design smälter väl in i alla hem, och dess mjuka svängningar är perfekta för att lugna och underhålla småbarn. Vi älskar att den kan anpassas efter barnets vikt och växa med dem, vilket ger en långvarig användning.

Tyget är otroligt mjukt och lätt att rengöra, vilket är en enorm fördel för föräldrar. Dess stabilitet är också imponerande, vilket ger en trygg plats för barnet att vila eller leka. Den är enkel att montera och tar inte upp för mycket plats, vilket är perfekt för mindre utrymmen. Sammanfattningsvis så menar vi att Nuna LEAF GROW babysitter är en ett riktigt bra val för dig som har en något högre budget och söker en kvalitativ och stilren babygunga åt ditt lilla barn.

Köpguide – Behöver jag en elektrisk babysitter till mitt barn?

Som förstagångsförälder kan det vara svårt att sålla mellan vad man faktiskt behöver och vad som är överflödigt. Att få barn är något som förändrar hela ens liv och tillvaro. Detta lilla liv kommer vända upp och ner på både era hjärtan och er tillvaro.

Det finns ingen som kan svara på frågan om man behöver en elektrisk babysitter till sitt barn eller ej, särskilt inte innan bebisen är född. Olika barn har olika behov, en del barn är “enklare” och nöjer sig med att ligga i ett babynest och jollra, medans andra inte vill ligga ensamma ens i enstaka minuter. Det enda vi med säkerhet vet är att barnets tillvaro i magen på mamman var ombonad och full av rörelse och ljud. Förmodligen är det därför så många nyfödda och andra små bebisar uppskattar de självgungande babysitters som finns idag.

Hur gammal måste bebisen vara för att kunna sitta/ligga i en babysitter?

När man kikar på åldersrekommendationer för användning av just babysitters eller babygungor så är den vanligast rekommendationen 0-6 månader, eller från nyfödd upp till bebisen väger kring 9 kg. En bebis som väger 9 kg kan dock vara väldigt rörlig så se kontinuerligt över att bebisen sitter säkert och inte försöker ta sig ur sin gunga. Du som förälder kommer märka när ditt barn inte länger nöjer sig med att sitta fastspänd i babygungan.

När du först börjar använda din elektriska babygunga kan du starta med korta stunder och sedan öka längden på sessionerna i gungan om din bebis verkar tillfreds. Många barn somnar snabbt i gungan tack vare de rytmiska rörelserna.

Hitta din bäst i test elektriska babygunga hos oss på Testjakt.se!
Hitta din bäst i test elektriska babygunga hos oss på Testjakt.se!

Det finns babygungor på el och på batteri

Idag kan man välja mellan elektriska babygungor på el, dessa kräver en nätverks-adapters som kopplas i ett eluttag i väggen. Dessa adapters ingår oftast vid köp. Däremot finns det också för dig som vill spara ström även flertalet modeller som drivs på batterier.

En batteridriven babygunga är enklare att flytta runt då du inte är beroende av ett eluttag, du behöver inte heller riskera att småsyskon eller robotdammsugaren kör fast i sladden. Vi rekommenderar att du införskaffar uppladdningsbara batterier vilket kommer spara dej mycket frustration och turer till affären när batterierna behöver bytas.

Priset

Precis som på flertalet andra prylar till småbarn finns det en förhållandevis stor variation i pris. Här kan du själv välja vad du tycker är rimligt att lägga för budget på en elektrisk babygunga. Modellerna med en högre prisbild har oftast lite fler funktioner än de billiga elektriska babygungor som finns.

Barnen kanske inte behöver mängder av olika melodier eller en mängd olika program med varierande vibrationer och hastigheter. Däremot brukar de flesta barn uppskatta en rytmisk gungning som påminner om ett vaggande. Har du en smalare budget så kika på vårt budgetval.Det kan också vara så att mor och farföräldrar, vänner och bekanta eller andra vill ge bort en present eller en babyshower. Detta är tillfällen när en elektrisk babygunga kan hamna på din önskelista.

Sammanfattning- Den elektriska babysittern, en extra famn

För att summera vårt bäst i test av elektriska babygungor och babysitters kan man konstatera att denna pryl är något som väldigt många föräldrar värdesätter högt när de rankar de viktigaste och mest välanvända prylarna under barnets första halvår.

Många föräldrar spenderar tid ensamma hemma under föräldraledigheten, ens partner är på jobbet flera timmar per dag och ibland behöver man avlastning. Alla har inte möjlighet att få hjälp eller besök så ofta som man hade önskat eller behövt. Att köpa en elektrisk babygunga är för många som att få ytterligare en famn som kan avlasta och trösta när tiden och orken tryter.

Många föräldrar är trötta och utmattade under de första månaderna, inget märkligt alls då livet tagit en ny vändning. Både ni och er bebis ska anpassa sig till sin nya tillvaro. Det ligger ingen prestige i vem som orkar sitta och vagga längst. Vissa bebisar blir inte nöjda hur länge man än går runt, gungar och nynnar. Då kommer den elektriska babysittern vara en enorm hjälp, och även en glädje för barnet som ofta uppskattar både musiken, rörelsen och de fina leksakerna som hänger från flera modellers medföljande lekbåge. Vi på Testjakt skulle helt klart värdera babygungan som en av de allra bästa prylarna till dig med en liten bebis. När din bebis vuxit ur sin gunga så kan du med gott samvete låta någon glad nybliven förälder ärva den.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 30/04/2024 •  16 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test