Bästa Blender Och Mixer För Dig Och Ditt Kök (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka blenders och mixers som är bäst i test enligt vår testpanel!

Vilken mixer är bäst i test? I den här artikeln kan du läsa vilken vi på Testjakt valt i de olika kategorierna; bäst i test, bäst premium och bästa budget. Det finns mängder av alternativ på marknaden idag och som konsument är det svårt att veta vad du ska välja. Läs vidare för att få tips och råd som hjälper dig hitta rätt blender för dina behov. Vi har gjort grovjobbet åt dig! Både det stora och det lilla köket har idag nytta och behov av en välfungerande mixer.

I vårt jämförelse och test utsåg vi vinnaren och bäst i test, Magimix Power Blender. Läs mer i artiklen varför vi utsåg just Magimix Power Blender till vinnare. Du får även en hel del matnyttig information som kan vara bra att ha i åtanke när du ska göra ditt val.

1. Vinnare och bäst i test blev Blendern från Magimix Power Blender

Fördelar

 • 4 automatiska program
 • Kraftfull motor och vassa blad
 • Minimal temperaturförändring – bevarar bättre näringsämnena
 • Rengöringsprogramfunktion
 • Lågt behagligt ljud

Nackdelar

 • Kunde varit en pip på kannan för enklare servering, annars inget nämnvärt!

Specifikationer

Mer om blendern/mixern från Magimix Power Blender

Magimix Power Blender är verkligen en blender att lita på när det kommer till mixning med perfekt resultat. Med sin kraftfulla motor på 1300 watt och upp till 22 000 omrörningar per minut gör den inget annat än att leverera perfekta resultat varje gång. Oavsett om du vill mixa smoothies, soppor, krossad is eller glassdesserter kommer denna blender att klara av det utan problem.

En av dess imponerande funktioner är de fyra automatiska powerprogrammen. Med bara ett enkelt knapptryck aktiveras de vassa knivbladen som förvandlar dina ingredienser till krämiga soppor eller iskalla smoothies. Behållaren är tillverkad av hållbart och robust termoglas som klarar av både höga och låga temperaturer. Trots den snabba rotationen av knivbladen garanterar Magimix-teknologin en minimal temperaturförändring i behållaren, vilket bevarar näringsämnena i maten.

Denna blender är också mycket praktisk att använda och rengöra. Den har en pulsfunktion för extra kontroll och ett rengöringsprogram som gör det enkelt att rengöra efter användning. Medföljande tillbehör som en spatel och en receptbok med hälsosamma och läckra recept gör det ännu mer lockande att använda denna blender i ditt kök.

Magimix Power Blender har en stilren design som passar in i de flesta kök. Dess garantiperiod på 3 år och den imponerande 30-åriga motorgarantin ger dig extra förtroende för produkten.

Sammanfattningsvis är Magimix Power Blender en kraftfull, pålitlig och användarvänlig mixer som levererar perfekta resultat varje gång. Med sina imponerande funktioner och tillbehör är den ett utmärkt tillskott till ditt kök.

2. Tvåa blev blendern/mixern från Hamilton Beach Professional Blender

Fördelar

 • Förinställda program
 • Klarar alla råvaror hela
 • Hög effekt
 • Garanti på 8 år

Nackdelar

 • Högt pris
 • Hög ljudnivå

Specifikationer

Mer om blendern/mixern från Hamilton Beach

På andra plats i vårt bäst i test kommer Hamilton Beach Professional Blender. Det är en professionell blender som klarar alla typer av råvaror du utmanar den med. Den enda nackdel vi kan hitta är priset, den är lite dyrare och så kraftfull att ett vanligt hushåll inte alltid har användning för den fullt ut.

Tillverkaren är så säker på sin produkt att de lämnar 8 års garanti på motor, blad och kanna. Det säger ju en hel del om vad du som konsument kan förvänta dig av din nya blender! Motorn är på 1400 W och låter dig mala, hacka, blanda och mycket mer. Här finns det få begränsningar i vad du kan åstadkomma i köket. Du kan slänga ner hela frukter och grönsaker utan att dela dessa innan. Den klarar det mesta i form av prestanda! Den har även fyra stycken förinställda program med bildval på knapparna. Kan knappast bli enklare! Denna maskin andas kvalitet rätt igenom! Den har dessutom en kanna som är i okrossbar Tritan. Detta material är även fritt från ämnet Bisfenol A som är ett skadligt ämne.

Hamilton Beach Professional Blender är det självklara valet för dig som använder en mixer ofta och till mycket. Den klarar av att hantera både färsk och frusen frukt och utför jobbet på kort tid. Ett lyxigt tillbehör att unna sig i vardagen.

3. Blendern/mixern från Wilfa BL-1000S Smooth blender kom på en tredjeplats

Fördelar

 • LED-dispplay ger ett modernt intryck
 • 3 förinställda program
 • Perfekt för smoothies till hela familjen

Nackdelar

 • Tung kanna

Specifikationer

Mer om blender/mixern från OBH Nordica

Wilfas Smooth-blender är den ultimata kökshjälpen för att skapa härliga smoothies åt hela familje. Med tre förinställda program och en kraftfull pulsfunktion är detta en uppskattad mixer som inte kommer göra dig besviken. Att den dessutom är rejält tilltagen med sina 1,5 liter gör att du kan blanda smoothies till både frukost och mellis och sedan förvara kannan i kylen.

Den snygga LED-displayen lyser upp i en lugnande blå nyans, vilket gör användningen ännu enklare, och snyggare! Blenderns botten är lätt att avlägsna för att skapa snabb och effektiv rengöring. Wilfa Smooth-blender har fyra stycken knivar och dessa rengör du bäst genom att enbart använda varmt vatten direkt efter använding. Detta är vårt en bra mixer till ett mycket bra pris och därmed har den placerat sig högt i vår jämförelse.

Så väljer du den bästa blendern

Med en blender i köket blir arbetet både lite roligare och enklare. Att kunna mixa ihop ett riktigt gott och nyttigt mellanmål är tidsbesparande! En smoothie är både lyxig och väldigt gott. Dessutom går smaker och kombinationer att variera i all oändlighet! Krossa is, skapa fantastiska pureér till både de yngre och äldre. Listan kan göras lång på funktionerna en blender kan fylla i ditt hem.

I vårt stora test av blenders och mixers utsåg vi Hamilton Beach SoundShield Blender till vinnare då den har ett stort utbud av funktioner till ett bra pris. En blender som enligt oss borde utgöra en bas i varje hem. Läs mer nedan för att få tips och råd hur du väljer ut en blender som passar dig bäst.

Bäst i test blender och mixer hittar du hos oss på Testjakt.se
Bäst i test blender och mixers hittar du hos oss på Testjakt!

Varför en blender?

Är en blender verkligen något som behövs i ett hem? Här svarar testpanelen med ett enigt JA. En blender gör verkligen livet mycket lättare och skapar både möjligheter och spar tid hemma. Blanda snabbt ihop ett mellanmål eller skapa drinkar till gästerna – kul och så enkelt!

Hur förvarar du blendern?

En nackdel med en blender är att de ofta kräver en hel del plats i köket. Får du plats med ännu en köksapparat? Tack vare att det är en så mångsidig maskin som verkligen kan användas av de flesta i familjen rekommenderar vi att göra sig plats. Antingen låta den stå framme om den används mycket eller skapa plats. Ofta går kannan att lösgöra från motorn och den tar då betydligt mindre plats.

Med en bra blender kan du göra:

Rengöring av blender

Blendern är tillverkad i delar av rostfritt stål och plast. Det gör den lätt att hålla ren. Läs alltid de medföljande instruktionerna för att vara säker på om det går att köra i diskmaskin eller inte. Var noga med rengöringen så att det inte finns några gamla rester kvar när du ställer undan maskinen. Rengöringen är alltid väldigt viktig eftersom du hanterar livsmedel i.

Frågor och svar om blender

Kan alla använda en blender?

Alla kan använda sig av en blender, men barn ska alltid göra det i sällskap av en vuxen. Det är lätt att använda en blender idag och oftast handlar det om ett enda knapptryck. På vår premium modell finns det förvalda program med lysande knappar. Allt för att förenkla! Med alla modeller medföljer en instruktionsbok. Denna kan vara klokt att läsa igenom innan du börjar använda din maskin.

Är en dyrare blender ett bättre alternativ?

En dyrare blender har generellt en starkare motor vilket gör att den klarar av mer avancerade arbeten. Dock bör du utgå ifrån dig själv och exakt vad och hur du kommer att använda din blender. Är det endast en smoothie till mellanmål klarar du dig bra med den billigare varianten vi tipsar om i vårat test.

Är en blender en bra investering i köket?

Vi i testpanelen älskar blenders som kökstillbehör och använder våra på daglig basis. Aldrig har det varit så enkelt att krossa is eller kasta ner olika örter för att göra god dressing till salladen. I början använde vi vår blender till enstaka saker, men allt eftersom den kommer till användning upptäcker vi också nya saker att nyttja den till! Så, ja, en blender är ett riktigt bra arbetsredskap i köket.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 06/10/2023 •  10 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test