Bästa Blender Och Mixer För Dig Och Ditt Kök (Bäst i Test 2023)

I denna artikel kommer vi recensera vilka blenders och mixers som är bäst i test enligt vår testpanel!

Läs vårt stora blender och mixer test. Vilken mixer är bäst i test? I den här artikeln kan du läsa vilken vi på Testjakt valt i de olika kategorierna; bäst i test, bäst premium och bästa budget. Det finns mängder av alternativ på marknaden idag och som konsument är det svårt att veta vad du ska välja. Läs vidare för att få tips och råd som hjälper dig hitta rätt. Vi har gjort grovjobbet åt dig! Både det stora och det lilla köket har idag nytta och behov av en välfungerande mixer.

I vårt stora bäst i test blev Hamilton Beach SoundShield Blender​ utsedd till vinnare. Läs mer i detta test varför vi utsåg Hamilton Beach SoundShield Blender till vinnare. Du får även en hel del matnyttig information som kan vara bra att ha i åtanke när du ska göra ditt val.

Marknadens tre bästa blenders och mixers för dig

1. Vinnare och bäst i test blev Blendern från Hamilton Beach Soundshield

Fördelar

 • Låg ljudnivå tack vare extra skyddande lock
 • Smidig resebägare att dricka direkt ur ingår
 • Extra vass på att krossa is

Nackdelar

 • Stor
 • Kunde varit ännu tystare

Specifikationer

Mer om blendern/mixern från Hamilton Beach

Vinnare i vårt stora test är Hamilton Beach SoundShield Blender då den överlägset är en av de tystaste modellerna på marknaden. Den gör allt från smoothies till att krossa is på ett perfekt och smidigt sätt. Du startar och stoppar din blender med ett enkelt tryck på knappen och den kör igång utan att väcka resten av huset. Ovärderligt om du är uppe först i familjen! Det specialdesignade extra skyddslocket bidrar verkligen till en mycket mer tystgående maskin. Det märks att man ligger före i utvecklingen här jämfört med många andra blenders och mixers. Den har även en såkallad “Wave-Action” teknik som gör att maten du ska mixa hela tiden slungas ner mot mixerns rostfria knivblad.

Vid köp av blendern får du med både en glasbägare på 1,5 liter och en resebägare på 0,6 liter. Resebägaren passar perfekt för dig som ständigt är på språng och vill kunna ta med dig frukosten på promenaden eller till jobbet.

Det är en mycket flexibel maskin som fungerar lika bra för att göra en nyttig frukost likväl som att förbereda riktigt goda drinkar till festen. Hamilton Beach SoundShield Blender är en produkt som kommer att användas flitigt i köket.

2. Tvåa blev blendern/mixern från Hamilton Beach Professional Blender

Fördelar

 • Förinställda program
 • Klarar alla råvaror hela
 • Hög effekt
 • Garanti på 8 år

Nackdelar

 • Högt pris
 • Hög ljudnivå

Specifikationer

Mer om blendern/mixern från Hamilton Beach

På andra plats i vårt bäst i test kommer Hamilton Beach Professional Blender. Det är en professionell blender som klarar alla typer av råvaror du utmanar den med. Den enda nackdel vi kan hitta är priset, den är lite dyrare och så kraftfull att ett vanligt hushåll inte alltid har användning för den fullt ut.

Tillverkaren är så säker på sin produkt att de lämnar 8 års garanti på motor, blad och kanna. Det säger ju en hel del om vad du som konsument kan förvänta dig av din nya blender! Motorn är på 1400 W och låter dig mala, hacka, blanda och mycket mer. Här finns det få begränsningar i vad du kan åstadkomma i köket. Du kan slänga ner hela frukter och grönsaker utan att dela dessa innan. Den klarar det mesta i form av prestanda! Den har även fyra stycken förinställda program med bildval på knapparna. Kan knappast bli enklare! Denna maskin andas kvalitet rätt igenom! Den har dessutom en kanna som är i okrossbar Tritan. Detta material är även fritt från ämnet Bisfenol A som är ett skadligt ämne.

Hamilton Beach Professional Blender är det självklara valet för dig som använder en mixer ofta och till mycket. Den klarar av att hantera både färsk och frusen frukt och utför jobbet på kort tid. Ett lyxigt tillbehör att unna sig i vardagen.

3. Blendern/mixern från OBH Nordica Master Blender kom på en tredjeplats

Fördelar

 • 3 enkla program
 • Glaskanna + smoothiebägare medföljer
 • BPA-fri

Nackdelar

 • Tung kanna

Specifikationer

Mer om blender/mixern från OBH Nordica

På tredjeplats kommer OBH Nordica Master Blender som är ett bra alternativ för dig som använder en mixer ibland, kanske till dina frukostjuice eller smoothie. Designen är tidlös och stilren den ser ut som många förväntar sig av en blender. Nackdelen är att den tar mycket plats att förvara.

OBH Nordica Master Blender har tre inbyggda program för frukt och grönt, iskrossning och smoothie. Den går även att köra helt manuellt för dig som föredrar det. Vid leverans medföljer en större glaskanna på 1,5 liter och en mindre smoothiebägare, perfekt för den som vill ta med sig en smoothie till träningen.

En blender som gör det den ska till ett riktigt bra pris! Motorn är på 1000 W och imponerande stark. Fungerar mer än väl för dig som inte har riktigt höga krav på din maskin men vill ha något som är prisvärt och gör jobbet. Helt klart en stark kandidat!

Så väljer du den bästa blendern

Med en blender i köket blir arbetet både lite roligare och enklare. Att kunna mixa ihop ett riktigt gott och nyttigt mellanmål är tidsbesparande! En smoothie är både lyxig och väldigt gott. Dessutom går smaker och kombinationer att variera i all oändlighet! Krossa is, skapa fantastiska pureér till både de yngre och äldre. Listan kan göras lång på funktionerna en blender kan fylla i ditt hem.

I vårt stora test av blenders och mixers utsåg vi Hamilton Beach SoundShield Blender till vinnare då den har ett stort utbud av funktioner till ett bra pris. En blender som enligt oss borde utgöra en bas i varje hem. Läs mer nedan för att få tips och råd hur du väljer ut en blender som passar dig bäst.

Bäst i test blender och mixer hittar du hos oss på Testjakt.se
Bäst i test blender och mixers hittar du hos oss på Testjakt!

Varför en blender?

Är en blender verkligen något som behövs i ett hem? Här svarar testpanelen med ett enigt JA. En blender gör verkligen livet mycket lättare och skapar både möjligheter och spar tid hemma. Blanda snabbt ihop ett mellanmål eller skapa drinkar till gästerna – kul och så enkelt!

Hur förvarar du blendern?

En nackdel med en blender är att de ofta kräver en hel del plats i köket. Får du plats med ännu en köksapparat? Tack vare att det är en så mångsidig maskin som verkligen kan användas av de flesta i familjen rekommenderar vi att göra sig plats. Antingen låta den stå framme om den används mycket eller skapa plats. Ofta går kannan att lösgöra från motorn och den tar då betydligt mindre plats.

Med en bra blender kan du göra:

Rengöring av blender

Blendern är tillverkad i delar av rostfritt stål och plast. Det gör den lätt att hålla ren. Läs alltid de medföljande instruktionerna för att vara säker på om det går att köra i diskmaskin eller inte. Var noga med rengöringen så att det inte finns några gamla rester kvar när du ställer undan maskinen. Rengöringen är alltid väldigt viktig eftersom du hanterar livsmedel i.

Frågor och svar om blender

Kan alla använda en blender?

Alla kan använda sig av en blender, men barn ska alltid göra det i sällskap av en vuxen. Det är lätt att använda en blender idag och oftast handlar det om ett enda knapptryck. På vår premium modell finns det förvalda program med lysande knappar. Allt för att förenkla! Med alla modeller medföljer en instruktionsbok. Denna kan vara klokt att läsa igenom innan du börjar använda din maskin.

Är en dyrare blender ett bättre alternativ?

En dyrare blender har generellt en starkare motor vilket gör att den klarar av mer avancerade arbeten. Dock bör du utgå ifrån dig själv och exakt vad och hur du kommer att använda din blender. Är det endast en smoothie till mellanmål klarar du dig bra med den billigare varianten vi tipsar om i vårat test.

Är en blender en bra investering i köket?

Vi i testpanelen älskar blenders som kökstillbehör och använder våra på daglig basis. Aldrig har det varit så enkelt att krossa is eller kasta ner olika örter för att göra god dressing till salladen. I början använde vi vår blender till enstaka saker, men allt eftersom den kommer till användning upptäcker vi också nya saker att nyttja den till! Så, ja, en blender är ett riktigt bra arbetsredskap i köket.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 08/05/2023 •  9 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test