Bästa Skötborden För Blöjbyten På Ditt Barn (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka skötbord som är bäst i test enligt vår testpanel!

Välkomna till vår djupdykning i en oumbärlig hjälpreda för alla föräldrar – skötbordet! När det gäller föräldraskapets alla viktiga delar så är just blöjbytena något som är en central del i många månader. När det kommer till just blöjor och blöjbyten finns det ingenting som är viktigare än bekvämlighet, hygien och säkerhet. Det är här skötbordet tar plats som en av de mest praktiska och älskade föremålen i varje nybliven förälders hem.

Det är på detta enkla men geniala möbelstycke som vi skapar stunder av ömhet och omsorg, samtidigt som vi lär oss ovärderliga färdigheter i vår föräldraroll. Det byts blöjor, kläs på kläder, tas tempen, ges alvedon och sjungs lugnande melodier. Många väljer även att placera en mobil ovanför skötbordet för att skapa en än mer spännande upplevelse för våra små.

I denna artikel kommer vi att utforska olika modeller, både för dig med mycket utrymme, men även för dig som vill ha en smidig portabel eller ihopfällbar lösning.

1. Vinnare och bäst i test blev skötbordet från Troll Lux

Fördelar

 • Fyra låsbara hjul gör att du kan flytta runt skötbordet i hemmet efter behov
 • Tillverkat av giftfri och vattenbaserad färg, giftfritt limm och massiv, solid Nordisk björk
 • Mjuka former
 • Två öppna hyllplan och en låda för förvaring av blöjor, våtservetter mm.

Nackdelar

 • Finns inte plats för så mycket förvaring på översta planet

Specifikationer

Mer om skötbordet från Troll Lux

Upptäck det perfekta skötbordet för dig och ditt barn, Troll skötbord. Tillverkat i Sverige med en smart design som passar perfekt i både barn- och badrummet. Detta stadiga skötbord har allt du behöver för en smidig blöjbyte.

Troll Skötbord erbjuder gott om förvaringsutrymme med en rymlig låda och två hyllor, vilket gör det enkelt att hålla blöjor, tvättlappar, kläder och andra tillbehör organiserade och nära till hands. Säkerheten är alltid prioriterad med extra höga kanter, så du kan känna dig trygg och fokusera på det viktigaste – ditt barn. Lämna aldrig ditt barn obevakat på skötbordet!

Du kan lita på Troll’s höga kvalitetsstandarder, då de kontrollerar varje produktionssteg noggrant. Från det nordiska timret som används till den färdiga produkten som lämnar fabriken. Detta skötbord är verkligen för dig som letar efter hög kvalitet och ett skötbord med hjul.

Sammanfattningsvis, om du vill ha ett svensktillverkat skötbord som kombinerar praktisk förvaring med säkerhet och stilren design, är Troll Skötbord det perfekta valet för dig och ditt barn.

2. På en andraplats kommer Beemoo Care hopfällbart skötbord

Fördelar

 • Hopfällbart skötbord
 • Portabelt skötbord
 • Perfekt för dig med begränsat utrymme, packas snabbt och enkelt undan vid behov
 • Praktisk korg till förvaring

Nackdelar

 • Inte rejält eller särskilt snyggt sett som inredningsdetalj

Specifikationer

Mer om Beemoo Care hopfällbart skötbord

Beemoo Care Skötbord är verkligen ett utmärkt val för föräldrar med små barn. Dess stilrena och praktiska design gör det till en perfekt lösning för att spara utrymme samtidigt som det erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. Med en korg längs ena långsidan och en hylla under skötbordet finns det gott om plats för att organisera och hålla ordning på alla nödvändigheter för blöjbyten och tvättning.

En av de mest fördelaktiga egenskaperna hos Beemoo Care Skötbord är dess ihopfällbara design, vilket gör det idealiskt för små hushåll, sommarstugor eller för familjer som är ofta på resande fot. Så oavsett om det är för användning hemma eller för att ta med på resor, ger skötbordet flexibilitet och bekvämlighet.

Eftersom rekommenderad ålder är från nyfödd, kan föräldrar vara säkra på att skötbordet är lämpligt och funktionellt under de tidiga stadierna av barnets liv.

Sammanfattningsvis är Beemoo Care Skötbord en tillförlitlig och praktisk investering för föräldrar som vill ha en smidig och platsbesparande lösning för blöjbyten och skötsel av sina små barn.

3. På en tredjeplats kommer väggskötbordet från JLY Dream

Fördelar

 • Vägghängt skötbord som fälls upp snabbt och enkelt
 • Går att montera på valfri höjd för att anpassas efter din längd
 • Tar inte upp något golvutrymme

Nackdelar

 • Saknar hyllplan för förvaring

Specifikationer

Mer om väggskötbordet från JLY Dream

JLY:s väggskötbord är en praktisk lösning för föräldrar som vill optimera utrymmet i barnrummet. Dess smidiga fällfunktion gör det enkelt att använda och vika ihop när det inte behövs, vilket är perfekt för mindre utrymmen.

En extra fördel är den praktiska kroken på sidan av skötbordet, som erbjuder en smart lösning för att hänga upp kläder eller annat som kan vara bra att ha nära till hands. Dock är det värt att notera att skötbädden måste köpas separat, vilket kan vara något att tänka på vid inköp. Du kan också behöva någon lättare förvaring brevid skötbordet då detta saknar hyllplan.

Sammanfattningsvis erbjuder JLY:s väggskötbord både funktionalitet och estetik, med smarta detaljer som gör det till en bra investering för den platsmedvetne föräldern.

4. På en fjärdeplats kommer skötbordet från JLY Heaven

Fördelar

 • Två hyllplan för förvaring
 • Enkel och klassisk design
 • Bra pris

Nackdelar

 • En del användare kan sakna en bredare skötdel där mer kan förvaras

Specifikationer

Mer om skötbordet från JLY Heaven

Jollyroom’s egna märke JLY har verkligen lyckats leverera ett fantastiskt skötbord som kombinerar stilren design med praktisk funktionalitet. Skötbordet är inte bara snyggt att titta på, det är också säkert för ditt barn med sina höga kanter som förhindrar att barnet rullar av.

En av de bästa funktionerna är de tre rymliga hyllorna som erbjuder smart och enkel förvaring. Dessa hyllor gör det möjligt för dig att ha alla viktiga saker nära till hands under blöjbyten – från våtservetter och blöjor till salvor och andra nödvändigheter.

För att ge din bebis maximal komfort rekommenderas det starkt att köpa till en skötbädd. Denna mjuka underlägg kommer att göra varje blöjbyte till en bekväm upplevelse för ditt barn.

Sammanfattningsvis är JLY:s skötbord en perfekt kombination av stil, funktionalitet och säkerhet. Det är en oumbärlig möbel för alla föräldrar som söker både praktisk förvaring och en bekväm plats för blöjbyten.

5. På en femteplats kommer skötbyrån från Troll Royal

Fördelar

 • Erbjuder riktigt bra “osynlig” förvaring
 • Kan även användas som byrå till kläder eller leksaker även efter tiden med blöjor är över
 • Stor och bred yta för blöjbyta. Barnet ligger tryggare med mer utrymme
 • Fin inredningsdetalj i barnrummet

Nackdelar

 • Priset är högt och skötbordet kräver mer plats än övriga modeller i vår jämförelse

Specifikationer

Mer om skötbyrån från Troll Royal

Trolls skötbyrå Royal är en fantastiskt mångsidig val för skötbord då det kombinerar skötbord med möbel och förvaring. Ett skötbord som är perfekt för både barnrummet och badrummet. Med sin smarta dubbelfunktion erbjuder den en praktisk skötdel, tre rymliga lådor och ett skåp för smidig förvaring av barnets kläder, blöjor och andra viktiga saker.

Det bästa med denna skötbyrå är att skötdelen enkelt kan avlägsnas när barnet blir äldre och skötbordet inte längre behövs. Det gör att möbeln kan växa med barnet och användas i många år framöver. Royal-serien från Trolls är verkligen populär, och dekorationen med den klassiska kronmotivet ger en charmig och klassisk touch.

En annan positiv aspekt är att Troll sätter barnets säkerhet och hälsa i första rummet. Möblerna är tillverkade med giftfria, vattenbaserade färger från Sverige och giftfritt lim. De är även testade och uppfyller europeiska säkerhetsstandard.

Sammanfattningsvis är Trolls skötbyrå Royal en utmärkt investering för föräldrar som söker en pålitlig och tidlös möbel för sina barn. Dess dubbla funktion och höga kvalitetsstandarder gör den till ett perfekt val för att hålla ordning och stil i barnets rum. Priset är något högre men möbeln kan också användas i flertalet år längre än ett klassisk skötbord.

Köpguide – Säkerthet

Stabilitet och hållbarhet och är viktiga aspekter att ta hänsyn till när du och din eventuella partner ska välja skötbord till ert barn. Se till att skötbordet är stabilt och tillverkat av högkvalitativa material som tål daglig användning.

Ett skötbord med upphöjda sidoräcken minskar risken för att barnet rullar av bordet och förbättrar därmed säkerheten. Det är av högst vikt att man aldrig lämnar sitt barn obevakad på skötbordet. En olycka kan ske på ett ögonblick! Även om du vet mig dig att ditt barn inte kan rulla eller röra sig i sidleds än så är det bra att alltid ha som rutin att hålla en hand på ditt barns mage om du sträcker dig efter något. På så vis har du kvar den rutinen även när ditt barn växer och såsmingom blir mer rörlig.

Hitta bäst i test skötbord hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test skötbord hos oss på Testjakt.se!

Rätt höjd och ergonomi

Ett skötbord med justerbar höjd minskar belastningen på förälderns rygg och gör det bekvämare att byta blöjor, ett skötbord överlag är något som avlastar vid blöjbyten. Alternativet för dig med platsbrist är att använda en skötdyna och byta på exempelvis en säng eller på golvet. Tänk på att en förlossningen kan vara tuff och att försöka ge dig eller din partner de bästa förutsättningarna för att kroppen ska få läka.


Se till att skötbordet har tillräckligt med plats för blöjor, våtservetter och andra nödvändiga tillbehör som du kan komma att behöva. Många föräldrar föredrar att förvara våtservetter, krämer, babypuder och liknande under skötbordet.

Förvaringsmöjligheter

Ett skötbord med inbyggda hyllor eller lådor möjliggör enkel åtkomst till blöjor, kläder och andra babyartiklar. Vårt premiumval är en byrå med stor skötyta och mycket förvaring. Denna modell kan även användas efter blöjåren är slut som enbart byrå.
Hängare: Fundera på ett skötbord som har krokar eller hängare för att hänga upp kläder eller handdukar.

Överväg platsen för skötbordet

Om du har tillräckligt med plats i barnets rum kan du överväga att ha skötbordet där för enkel tillgänglighet. För de som vill ha en smidig lösning kan ett skötbord placeras i badrummet för att underlätta vid badstunden, du har då också nära till vatten om du skulle vara i behov av det vid exempelvis en större olycka med en “sprängd” blöja. Ett skötbord med hjul gör det enkelt att flytta det till olika platser i hemmet vid behov.

Sammanfattningsvis

Genom att överväga dessa punkter när du köper ett skötbord, kan du säkerställa att du väljer en praktisk och säker lösning som passar för både förälder och barn. Kom ihåg att skötbordet är en plats där ni spenderar mycket tid, så investera i ett som möter era behov och ger en positiv blöjbytesupplevelse för er båda.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 28/07/2023 •  13 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test