Bästa Sheet Masks För Glow & Återfuktad Hy (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka sheet masks som är bäst i test enligt vår testpanel!

Varför sheet masks har blivit så populära? Vi menar på att det beror på deras förmåga att ge omedelbara resultat! En sheet mask kan ge huden en fräsch och återfuktad känsla samt förbättra dess utseende genom att minska rodnad, ojämn hudton och samtidigt ge din hy ett härligt glow. En annan stor fördel är att sheet masks kan användas av olika hudtyper och för olika typer av hudvårds-“problem”, till ett rimligt pris som de flesta av oss har råd att betala.

En sheet mask är i grunden en tunt ark av papper, tyg, cellulosa eller annat material. Masken är indränkt i en koncentrerad lösning av aktiva hudvårdingredienser från olika serum. Dessa serum kan innehålla en mängd olika ämnen, inklusive vitaminer, antioxidanter, hyaluronsyra, aminosyror och andra aktiva ämnen som är kända för sina positiva effekter på huden. Vilka du väljer att tillföra din hud beror på vad du har för mål eller önskan med din hudvårdsrutin.

För att använda en sheet mask, applicerar du den över ditt ansiktet och låter den sitta i en förbestämd tid, vanligtvis mellan 15-20 minuter. Under denna tid får huden absorbera de näringsämnen som finns i masken, samtidigt som masken även hjälper till att låsa in fukt i huden. Efter att masken har tagits bort, masseras kvarvarande essensen i huden eller du följer upp med sin vanliga hudvårdsrutin.

I vårt test av sheet masks har vi samlat 5 stycken fantastiska produkter, vi hoppas att någon av dessa kommer vara din nya “go to” i badrumsskåpet.

1. Vinnare och bäst i test blev sheet mask från Filorga Time-Filler Mask

Fördelar

 • Anti-age
 • Stramar upp och ger ett lyft
 • Stimulerar cellförnyelsen
 • Innehåller naturligt kollagen från alger
 • Lyxig känsla och enligt många den bästa sheetmasken på marknaden

Nackdelar

 • Det tar en bra stund för produkten att sjunka in i huden

Specifikationer

Mer om Filorga Time-Filler Mask

Filorga sheetmask är en omedelbar räddare för trött och ojämn hud! Med sitt naturliga kollagen ger den en fantastisk lyster, samt upplyftande effekt på ditt ansikte på bara 15 minuter. Den svarta fibermasken, inspirerad av japansk ek, dränerar och motverkar åldrande samtidigt som den ökar hudens förmåga att ta upp ingredienserna.

Denna lyxiga sheet mask är enkel att applicera och passar alla hudtyper. Ett omedelbart lyft och en jämnare hud är värt pengarna och detta är en bästsäljande sheet mask från Filorga som rekommenderas att användas i kombination med TIME-ZERO serumet från samma märke. Formulan innehåller ingredienser som gör att din hy känns fastare direkt, samt naturligt kollagen från alger som synligt minskar rynkor och fina linjer. Helt klart vår favorit och många tester visar detsamma!

2. På andra plats kommer sheet mask från Acasia Skincare Start Me Up Sheet Mask

Fördelar

 • Aktivt kol binder till sig orenheter i hyn
 • Innehåller retinol
 • Ger dig både en rengörande effekt samtidigt som en stramar upp huden och lyfter, samt slätar ut fina linjer
 • Många kallar denna populära sheet mask för askungemasken

Nackdelar

 • Passar inte dig med väldigt torr hud

Specifikationer

Mer om Acasia Skincare Start Me Up Sheet Mask

Denna bästsäljande och populära sheet mask med aktivt kol och retinol är som en magisk ansiktsbehandling, men i en smartare engångsförpackning! Fräscht, smidigt och enkelt, samtidigt som du får en synlig effekt och toppenresultat. Det är inte för inte som denna ansiktsmask kallas för “askungemask”.

Acasia sheet mask binder effektivt orenheter och talg, och resultatet är en hud som strålar av lyster. Dessutom är masken berikad med retinol som boostar kollagen och elastin, vilket ger huden en ungdomlig spänst och förbättrad struktur. Fina linjer blir mindre synliga, och hudtonen jämnas ut. Masken är smart designad med öppningar för ögon, näsa och mun, och den är enkel att bära, bara kasta när du är färdig efter cirka 15-20 minuter.

Denna sheet mask är det perfekta knepet när din hud behöver både rengöring och uppstramning. Glöm inte den fantastiska lystern den ger! Passar de flesta hudtyper, förutom de allra torraste som bör undvika denna mask. För bästa resultat, använd 1-2 gånger i veckan. Din hud kommer att tacka dig!

3. På tredjeplats kommer sheet mask från Klairs Rich Moist Soothing, Tencel Sheet Mask

Fördelar

 • Sheet mask av tencel, ett material som passar känsliga hudtyper och även fäster bra mot huden
 • Tvådelad -mask vilket uppskattas av många då det kan upplevas enklare att få på plats bra
 • Rejält återfuktande och reparerande
 • Bra pris

Nackdelar

 • Upplevs inte lika återfuktande som testvinnare och premiumvinnaren.

Specifikationer

Mer om sheet mask från Klairs Rich Moist Soothing

Klairs sheet mask/ ansiktsmask är en riktig räddare för dig med känslig hud! Tillverkad av tencel så fäster den bra mot huden. Just denna variant är i två delar vilket många tycker gör passformen och applicering enklare. Klairs sheet mask smyger sig nästan som en andra hud och ger perfekt vidhäftning.

Med ceramider som stärker hudbarriären, är den en frälsning även för känsliga hudtyper. Ansiktsmasken ger en intensiv dos av fukt, arbetar lugnande, samt reparerar hudens fuktbarriär.

Applicera enligt följande: Efter din rengöringsrutin, appliceras masken varsamt runt ögon och näsa, låt masken verka cirka 15 till 20 minuter. Avlägsna sedan masken och säg hej till en friskare, starkare hud. Eventuellt överflöd kan masseras in på halsen och dekolletaget. Efter sheet masken avlägsnat kan du vänta en stund innan du sedan applicerar din ansiktskräm.

4. På en fjärdeplats i vårt test kommer sheet mask från Garnier Skin Active

Fördelar

 • Intensiv fukt och härlig lyster
 • Budgetvänlig, billig!
 • Innehåller ginseng, hyaluronsyrederivat och ett serum fullpackat med fukt

Nackdelar

 • Känns vattnig och väldigt blöt

Specifikationer

Mer om Garnier sheet mask

Garnier Tissue Mask Moisture Bomb Super Hydrating & Energizing är en riktig fuktbomb för din hud. (Och har förmodligen världens längsta produktnamn) Denna sheeetmask, även kallad tissue mask förvandlar torr, livlös, och trött hud på bara 15 minuter verkningstid.

Med en impregnerad väv som bas rymmer denna billiga och prisvärda sheet mask en kraftfull formula med ginseng, hyaluronsyrederivat, samt fuktgivande serum den intensiva återfuktning din hud behöver.

Masken fungerar som en fuktig kompress för ditt ansikte. Efter avslutad verkningstid kan du med masseradnde rörelser varsamt fördela överflödigt serum över huden, samt ner mot hals och dekolletage. Ge din hud den extra omtanke den behöver och njut av den strålande lystern som denna ansiktsmask ger. Garnier sheet mask är ett effektivt och billigt alternativ för att återfukta och boosta din hud.

5. På en femteplats kommer sheet mask från dr. Ceuracle Royal Vita Propolis

Fördelar

 • Innehåller bland annat propolis extrakt och bidrottning gelé
 • Fullpackad med vitamin C som jämnar ut och ger din hud ett härligt glow
 • Passar alla hudtyper, ultimat till dig som är torr

Nackdelar

 • Speciell doft som påminner om humle

Specifikationer

Mer om Dr. Ceuracle sheet mask

Dr. Ceuracle sheetmask vid namn “Royal Vita Propolis Anti-oxidant Mask” är en riktig hudvårdspärla, till en bra peng. Denna sheet mask innehåller kraftfulla ingredienser som propolis extrakt och royal jelly extrakt, vilket är bidrottning gele. Fuktmasken återfuktar och revitaliserar huden på djupet samtidigt som vitamin C jämnar ut hudtonen och ger en härligt glow och glöd till din hy.

Det bästa av allt är att masken är biologiskt nedbrytbar, vilket gör den miljövänlig. Den passar perfekt för alla hudtyper, inklusive glåmig, torr, ojämn och känslig hud. Användningen är enkel, och resultatet är en frisk och strålande hud.

Köpguide – Hur fungerar en sheet mask

En sheet mask är en tunn mask i tyg eller, papper, cellulosa eller hydrogel som är dränkt med en koncentrerad lösning av aktiva hudvårdsingredienser.
Maskens material hjälper till att låsa in fukt och verksamma ämnen i huden, vilket gör att de kan tränga djupt in i huden och ge bättre resultat jämfört med traditionell kräm eller serum. Under de kallare månaderna är det otroligt behagligt och skönt för huden att applicera en sheet mask efter duschen på kvällen. Under sommarmånaderna när solen utsätts för sol och bad kräver den fukt och mer omvårdnad, även då passar en kylande sheet mask perfekt!

Sheet masks finns med olika ingredienser som retinol, hyaluronsyra, vitamin C, och niacinamid, var och en med sina specifika fördelar för huden.
För dig som är en riktig hudvårdsentusiasten är det spännande att välja sheet masks som innehåller ingredienser som passar ditt specifika hudtillstånd och behov. Det kan vara en god ide att ha flera olika typer av sheet masks för olika dagar, på så vis kan du jobba återfuktande, förebyggande och vårdande.

Hitta bäst i test sheet masks hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test sheet masks hos oss på Testjakt.se!

Hur använder man en sheet mask?

Pris

Priset på sheet masks varierar kraftigt beroende på varumärke och kvalitet. Det finns prisvärda alternativ för små summor under 50-lappen, men även lyxigare alternativ som kan kosta betydligt mer.

Förvara den i kylskåpet

Ett hett tips från oss på Testjakt och vår hudvårdterapeut är att förvara din sheet mask i kylen! På så vis får du en kylande och lugnande känsla när du applicerar din mask. Detta kan också dämpa svullnader och puffighet i ditt ansikte.

Känn till din hudtyp

Det är också viktigt att känna till din hudtyp. Är din hud torr, fet, känslig eller blandad? Välj sheet masks som är formulerade för din hudtyp för bästa resultat. Är du osäker så rekommenderar vi att du konsulterar en utbildad hudvårdsterapeut för att få en hudanalys.

Sammanfattningsvis

Sheet masks har blivit en spännande del av hudvårdsrutinen för många och erbjuder möjlighet att experimentera med olika ingredienser och behandlingar för att uppnå strålande hud. Sheet masks har sina rötter i Korea och började populariseras på 2000-talet, numera vet de flesta vad det är och många är vi som älskar dessa ansiktsmasker. Ett produkt som uppskattas för sina fina och direkt uppfräschande resultat.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Helena Månsson, auktoriserad hud & skönhetsterapeut , medlem i SHR.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 11/09/2023 •  11 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test