Bästa Hårborstarna För Glansigt, Välmående Hår (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka hårborstar som är bäst i test enligt vår testpanel!

Snyggt och välskött hår är något vi alla suktar efter. Håret är trots allt kronan vi aldig tar av! Ett välskött hår som du känner dig vacker i kan även inbringa ett större självförtroende. När det kommer till hårvård fokuserar vi ofta på våra schampo eller vilken locktång vi använder. Många glömmer dock en av de viktigaste produkterna, själva hårborsten!

Oavsett om du har långt och böljande hår eller en kort och snygg frisyr, så är valet av rätt hårborste en avgörande faktor för att ditt hår ska skonas från slitage och samtidigt vårdas på bästa sätt. I en värld full av olika hårborstar och teknologiska innovationer är det inte alltid lätt att veta vilken som är den bästa för just ditt hår.

I denna artikel kommer vi att utforska de allra bästa hårborstarna som finns på marknaden, så att du kan se till att ditt hår alltid hanteras så skonsamt och bra som möjligt. Oavsett om du har lockigt hår, rakt, tunt eller tjockt hår, kommer vi att guida dig genom de olika alternativen och hjälpa dig att hitta den borsten som kommer att ge ditt hår den kärlek och omsorg det förtjänar. Så låt oss dyka in i världen av hårborstar och upptäcka de bästa hårborstarna…

1. Vinnare och bäst i test blev hårborsten från Mason Pearson Handy Pure Bristle

Fördelar

 • Borstarnas borste, lyxig!
 • Borst av etiskt vildsvinshår
 • Bra storlek som enkelt går ner i handväskan
 • Handtillverkad i England
 • Ingår en rengöringsborste så du kan hålla din lyxiga hårborste i toppskick!

Nackdelar

 • Priset

Specifikationer

Mer om borsten Mason Pearson Handy Pure Bristle

Mason Pearson hårborste “Handy Bristle and Nylon” är ett magiskt verktyg för ditt hår. Denna borste är skapad och handtillverkad i England. Under flertalet år har denna hårborste varit känd som hårborstarnas Rolls Royce, och det råder ingen tvekan om att användare är nöjda, trots det höga priset. Detta gör Mason Pearson hårborste helt klart värd sin utmärkelse som bäst i test.

Den kultförklarade hårborste är höjden av vardagslyx, med ett handpolerat handtag så slätt och balanserat att det gör din hårborstning till en lyxig upplevelse. Borsten från Mason Pearson ett mästerverk i kvalitet och stil, dessutom i ett format som inte blir för klumpigt. Du får enkelt ner den i din handväska så du under dagen kan dra några borsttag genom håret vid behov.

Borsten har en unik design med svinborst, närmare bestämt etiskt vildsvinshår, sex rader av borsthår på den flexibla gummikudden gör att din hårborstning blir både effektiv och skonsam. Den stimulerar också blodcirkulationen i din hårbotten och fördelar dina naturliga oljor jämnt, vilket gör ditt hår glansigt och mer välmående.

För att hålla din borste i toppskick ingår en rengöringsborste, som är enkel att använda och gör underverk för att hålla borsten fri från hår och smuts.

Så om du har normalt till tjockt mellankort hår, är Mason Pearsons BN3 borste din bästa vän. Med dagliga borströrelser kommer du att uppleva ett starkare, smidigare hår med en strålande glans. Det är en investering i ditt hår som varar livet ut.

2. På andra plats kommer hårborsten från Bobbys Hair Care Detangling Brush

Fördelar

 • Passar ALLA hårtyper, långt, kort, lockigt, vågigt, rakt, tjockt eller tunt hår
 • Borsten är en kombination av svinborst och nylonstift
 • Skonsam för håret
 • Fantastiskt bra, håret känns mjukt, utrett och blankt

Nackdelar

 • Egentligen ingen nackdel. Möjligen är enbart svinborst än lyxigare och bättre för håret

Specifikationer

Mer om Bobbys Hair Care Detangling Brush

Detangling Brush är svaret på ditt önskemål om en effektiv utredningsborste som är vänlig mot ditt hår, och den passar perfekt för alla hårtyper. Den här borsten är ett resultat av noggrant urval tillsammans med Bobbys Hårstudio och den har en unik fördel – en kombination av svinborst och nylonstift, till ett mycket bra pris!

Svinborstens naturliga mjukhet och förmåga att fördela hårets naturliga oljor gör borsten skonsam mot ditt hår och hårbotten. Samtidigt ger nylonstiften en extra effektiv utredning, oavsett om ditt hår är långt, kort, lockigt, vågigt, rakt, tjockt eller tunt.

Så oavsett din hårtyp kommer Detangling Brush att vara en ny favorit för ett välmående hår och skonsam borstning. Släpp oro på kluvna hårstråoch irriterad hårbotten – denna borste har det bästa av två världar och kommer att göra din hårborstning till en ren fröjd.

3. På tredjeplats kommer hårborsten från IberoOval Hair Brush With Bamboo Pins

Fördelar

 • Borst av bambu
 • Passar alla hårtyper och hårlängder
 • Borstens skaft är även det av bambu
 • Ökar blodcirkulationen i hårbotten, skalpmassage-känsla!

Nackdelar

 • Ger inte samma glans som en borste av svinborst

Specifikationer

Mer om IberoOval Hair Brush With Bamboo Pins

Ibero Oval Hair Brush With Bamboo Pins är en enkel men fantastisk borste som överraskar med sin effektivitet. Borsten är utformad med omtanke och har bambupinnar som gör den exceptionellt mild mot håret samtidigt som den reder ut det utan problem.

Den ovala formen gör det enkelt att hantera och borsta igenom ditt hår med lätthet. Bambupinnarna ger en skön och avslappnande känsla på hårbotten samtidigt som de hjälper till att fördela naturliga oljor jämnt genom håret.

Ibero Oval Hair Brush är ett utmärkt val för daglig användning, oavsett hårtyp. Den enkla designen och de miljövänliga bambupinnarna gör den till en borste som både är skonsam mot ditt hår och planeten. Ett enkelt men kraftfullt verktyg för att få ditt hår att se och må fantastiskt ut varje dag.

4. På en fjärdeplats i vårt test kommer hårborsten för lockigt hår från Hairlust, Bamboo Defining Brush

Fördelar

 • Perfekt för lockigt hår
 • Trähandtag i bambu
 • Används med fördel i vått hår tillsammans med någon form av stylingkräm för lockigt hår
 • Bambu har antistatiska egenskaper
 • Går att lossa de 9 radera med stift från borthuvudet= smidig rengöring

Nackdelar

 • Oklart vad piggarna är tillverkade av

Specifikationer

Mer om hårborsten för lockigt hår från Hairlust, Bamboo Defining Brush

Den här borsten är en absolut game-changer för dig med naturligt lockigt hår. Användare som testat Bamboo Defining Brush är imponerad av hur smidigt den glider igenom håret. Slut på friss och kaos!

Med sina nio avtagbara rader av släta, anti-statiska stift kan du anpassa borsten efter dina unika behov. Den hjälper till att fördela stylingprodukter, ger volym från rötterna och skapar definierade lockar alternativt mjuka lockar, självklart till viss del beroende på ditt utgångsläge.

Denna borste är inte bara effektiv, den är också snäll mot miljön. Handtaget är tillverkat av 100% naturligt hållbar bambu och har en ergonomisk design som gör den bekväm att använda. Dess anti-statiska egenskaper håller elektriskt hår i schack.

Bamboo Defining Brush är ett måste för alla med lockigt, krulligt eller vågigt hår. Den är verkligen en skonsam och effektiv borste för dig med lockigt hår.

5. På en femteplats kommer hårborsten Balmain Hair Extension Brush White

Fördelar

 • Svinborst och siliconborst
 • Perfekt för dig med extensions (men fungerar super även för dig utan)
 • Tillverkad i trä
 • Känns lyxig och sober

Nackdelar

 • Primärt en borste för dig med hårlängning/extensions

Specifikationer

Mer om hårborsten från Balmain

Balmain Hair Extensions Brush är en fantastiskt hårborste som är idealisk för dig med hair extensions. Dess unika sammansättning av svinborst och siliconborstar gör den till en oumbärlig hjälp när det kommer till att reda ut tovor och trassel, samt att vårda och styla ditt hår.

Oavsett om du har hair extensions eller om ditt hår är skadat, frissigt eller torrt, kommer denna borste att bli en viktig punkt i din hårdvård. Många användare lovprisar denna fantastiska borste från Balamain. Handtaget är handgjort i trä och har en sober och stilren lackad vit färg med den ikoniska BALMAIN Paris loggan.

Sammanfattningsvis är Balmain Hair Extensions Brush en oumbärlig följeslagare för alla som uppskattar en riktigt bra borste av svinborst och siliconborst. Vi rekommenderar verkligen denna borste som kommer till ett överkomligt pris sett till vår testvinnares prisbild.

Köpguide – Välj rätt hårborste

Vi listar och recenserar några av de bästa hårborstarna på marknaden, baserat på prestanda, användarrecensioner, samt egna tester. Hårborstar är en oumbärlig del av vår dagliga skönhetsrutin. I den här artikeln vi granskat flera populära hårborstar och valt ut några bästsäljare.

Många glömmer idag att hårborsten är en stor del av din skönhetsrutin och ett oumbärligt verktyg när det kommer till att bibehålla en friskt och glansigt hår.

Hitta bäst i test hårborstar hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test hårborstar hos oss på Testjakt.se!

Material på din hårborste

Hårborstar tillverkas vanligtvis med olika material, och valet av material påverkar både borstens hållbarhet och dess förmåga att vårda ditt hår. Här är de vanligaste materialen:

Trä: Hårborstar med träskaft och träborstar är populära för sin naturliga estetik och hållbarhet. Trä absorberar även naturliga oljor från ditt hår, vilket kan fördela dem jämnt genom håret. Detta gör träborstar särskilt bra för personer med torrt hår. De är också skonsamma mot hårbotten.

Plast: Plasthårborstar är ofta mer prisvärda och lätta än träborstar. De är enklare att rengöra och kan vara försedda med olika typer av borsthår beroende på användning. Plastborstar är vanligtvis bra för dem som vill ha en ekonomisk lösning.

Metall: Metallborstar har vanligtvis metallborsthår och används oftast för att reda ut tovor i tjockt eller lockigt hår. De är särskilt effektiva för att ta bort statisk elektricitet från håret. Dock kan de vara mindre skonsamma mot hårbotten och bör användas med försiktighet.

Bambu: Bambu som material till hårborste har blivit allt vanligare då det har minimal påverkan på miljön då det är ett naturligt och biologiskt nedbrytbart material. Bambu-hårborstar är ett bra val för dig som kämpar med ett “elektrisk hår”/statiskt hår då trä är neutralt laddad och dämpar just detta.

Borsthårtyper

Det är viktigt att välja borsthår som passar din hårtyp och stylingbehov. Till exempel är naturliga borsthår bra för att vårda fint och torrt hår, medan syntetiska borsthår är mer lämpliga för att hantera grovt och tjockt hår eller för styling.

Naturliga borsthår: Dessa är vanligtvis gjorda av hår från grisar, hästar eller getdjur. Naturliga borsthår är skonsamma mot håret och hjälper till att fördela hårets naturliga oljor från hårbotten till topparna, vilket ger glans och mjukhet. Svinborst är ett populärt och dyrare alternativ som ger en otrolig glans till håret.

Syntetiska borsthår: Syntetiska borsthår är tillverkade av konstgjorda material som nylon eller polyester. De är ofta mer hållbara än naturliga borsthår och är bra för att reda ut tovor och styling.

Blandborsthår: Vissa hårborstar har en kombination av naturliga och syntetiska borsthår. Dessa borstar försöker förena fördelarna med både naturliga och syntetiska borsthår för att ge en mångsidig och effektiv stylingupplevelse. Se vårt alternativ, Bobbys Hair Care Detangling Brush.

Handkrämer som är bäst i test är de som gör händerna mjuka. Om du har små barn så vill du ha mjuka händer när du badar dem till exempel. Det kan vara riktigt smärtsamt att få runt med torra händer. Använder du inte någon form av mjukgörande kräm så kommer det till slut bildas torrsprickor i huden, det kan svida och göra ont.

Handkräm tillför huden näringsämnen som ger mjukare hud och motverkar torrhet och sprickor. Speciellt användbart på vintern men nödvändigt även under varma förhållanden då huden lätt blir torr.

Rengöring av Hårborstar

För att hålla din hårborste i bästa skick är det viktigt att veta hur man rengör och underhåller den. Till vår testvinnande hårborste från Mason Pearson ingår en rengöringsborste som är avsedd för att hålla din dyrgrip i topptrimm.

För övriga borstar är vårt tips en tuperingskamm som du kan använda för att avlägsna hår som fastnat i din hårborste. Du kan tvätta din hårborste med schampo med försiktighet. Låt dock inte ett handtag av trä ligga i vatten. Fokusera på att tvätta enbart borstens borsthår.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Helena Månsson, auktoriserad hud & skönhetsterapeut , medlem i SHR.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 04/09/2023 •  13 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test