Bästa Ögonfransböjarna För Perfekta Fransar (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka ögonfransböjare som är bäst i test enligt vår testpanel!

En ögonfransböjare är ett viktigt redskap i din sminkväska. Den bidrar dels till att du ser piggare ut, men även för att undvika att fransarna ser raka och tynger ner ögat istället för att öppna upp. Vilken ögonfransböjare är bäst?

Det finns många ögonfransböjare på marknaden, därför är det viktigt att jämföra olika innan du bestämmer dig för vilken du ska köpa. Det kan skilja väldigt mycket på kvalitet, resultat och pris.

1. Vinnare och bäst i test blev ögonfransböjaren från Shiseido Eyelash Curler Makeup

Fördelar

 • Fantastiskt resultat som håller hela dagen
 • Får med även de kortare fransarna i ögonvrån
 • Många nöjda användare
 • Lovprisas för att den verkligen håller fransarna böjda hela dagen
 • Hög kvalitet och hållbar

Nackdelar

 • Dyr

Specifikationer

Mer om Shiseido Eyelash Curler Makeup

Shiseido ögonfransböjare är en kult-klassiker som kostar en rejäl slant. Men efter recensioner och egna tester kan vi även skriva under på hur bra denna ögonfransböjare faktiskt är! Den böjer alla dina fransar till perfektion, de håller sig snyggt böjda under en längre tid samt att den är skonsam mot dina fransar.

Shiseido eyelash curler är en ögonfransböjare som ofta vinner olika bäst i test då den är effektiv, ger ett bra resultat och är av bra kvalitet. Den kommer göra ett litet hål i plånboken men den har trots allt lovprisats av mängder av makeup-artister och även fått utmärkelser och flertalet beauty-awards.

2. På andra plats kommer ögonfransböjaren från Tweezerman Classic Lash Curler 

Fördelar

 • Populär
 • Effektiv
 • Tjock silikondyna

Nackdelar

 • Dyr

Specifikationer

Mer om ögonfransböjaren från Tweezerman Classic Lash Curler 

Tweezerman Classic Lash Curler är en storsäljande ögonfransböjare på marknaden. Den finns i många makeupartisters samt kändisars sminkväskor. Detta är en lyxig, exklusiv böjare med tre extra silikonpads som är lätt att älska.

Tweezerman Classic Lash Curler blir utvald till Bästa Premium då det är en ögonfransböjare som överstiger alla förväntningar. Den är inte lika prisvärd som andra böjare, men vill du köpa en böjare som böjer dina fransar till perfektion och håller länge har du hittat rätt.

3. På tredjeplats kommer ögonfransböjaren från Mac Cosmetics Full Lash Curler

Fördelar

 • Håller fransarna böjda länge
 • Gör det enkelt att applicera mascara
 • Ingår en extra kudde till böjaren

Nackdelar

 • För ett mer naturligt resultat vilket kanske inte passar alla

Specifikationer

Mer om ögonfransböjaren från Mac Cosmetics Full Lash Curler

Mac Cosmetics Full Lash Curler är en väldigt lyxig, elegant och effektiv ögonfransböjare från det välkända märket MAC.. Varumärket är väldigt kända för att ha produkter med hög kvalitet som alltid presterar fina resultat.

Mac Cosmetics Full Lash Curler hamnar ofta högt på bäst i test listorna, vilket inte är något konstigt. Denna ögonfransböjare kommer se till att dina fransar får en härligt naturlig böjning. Den är snygg i svart stål och dessutom ingår en extra kudde som du kan använda när den första blivit utsliten.

4. På en fjärdeplats i vårt test kommer ögonfransböjaren från Depend Everyday Eye

Fördelar

 • Klassisk ögonfransböjare
 • Prisvärd
 • Ingår en extra silikonkudde i förpackningen

Nackdelar

 • Tunn silikonkudde

Specifikationer

Mer om ögonfransböjaren från Depend Everyday Eye

Everyday Eye Ögonfransböjare från Depend är alltid ett säkert kort om du vill köpa en bra och väldigt prisvärd böjare. Den är väldigt snäll mot plånboken och effektiv för ögonfransarna. Den är enkel att få tag på då det är en riktig klassiker, vilket är en fördel.

Denna ögonfransböjare nämns ofta och används av många daligen. Den har funnits på marknaden väldigt länge, och är därför en böjare som alltid är ett säkert kort. Den är även väldigt snäll mot plånboken. I förpackningen ingår en extra silikonkudde. Fransarna får en rejäl böj och även de kortare, mest svåråtkomliga fransarna följer med.

5. På en femteplats kommer ögonfransböjaren LH cosmetics Eyes Wide Open Eyelash Curler

Fördelar

 • Fångar upp alla fransar
 • Otrolig böj
 • Enkel att använda

Nackdelar

 • Inte lika välkänd som våra övriga märke

Specifikationer

Mer om LH cosmetics Eyes Wide Open Eyelash Curler

I vårt test ville vi också ha med ögonfransböjaren från LH cosmetics Eyes Wide Open Eyelash Curler. En underbar fransböjare som håller vad den lovar. Den är enkel att använda, den fångar upp även de allra kortaste fransar i utkanten och inkanten av ögat. Silikonkudden är mjuk o följsam och upplevs skonsam mot fransarna. Det ingår dessutom extra kuddar i förpackningen.

Den är nickelfri och vi upplever den som väldigt stabil vid användning. Handtaget är ergonomiskt och det gör fransböjaren enkel att placera på precis rätt avstånd från ögonlocket. Ingen klämd hur här! Fransarna får snabbt en fin böj som håller länge. En storfavorit!

Köpguide – Välj rätt ögonfransböjare

När du väljer ögonfransböjare bör du se över vissa för- och nackdelar innan du bestämmer dig. Detta för att du ska hitta en ögonfransböjare som passar just dig och dina fransar. Fundera på din budget och hur mycket pengar du är villig att lägga. Överlag upplever nog de flesta användare som testat en del ögonfransböjare att just denna produkt är en klassisk, “du får vad du betalar för”.

De billigare ögonfransböjarna är oftast klena, svåra att få bra grepp med och lätta att slinta och klämma sina ögonlock på. Dessutom har de en tendens att mer ofta går sönder, börja gnissla eller snabbt få utslitna kuddar som lossnar. En sämre ögonfransböjare kan göra att dina egna ögonfransar inte böjs allt, eller helt enkelt knäcks och går av.

Ge böjda fina fransar länge utan hård kant

Denna egenskap är viktig för att dina fransar ska kunna se så bra ut som möjligt, samt för att dina fransar inte ska skadas under användning.

En hård kant ger inte dina fransar ett naturligt resultat. Dessutom finns det en risk att du skadar dina fransar om de blir för hårt böjda. Kika på designen på den franböjare du är intresserad av. Hårda kanter är sällan skonsamma mot ögonfransarna. Välj istället en modell med mer rundande former och mjuk silikonkudde. Var också noggrann med hygienen på din fransböjare. Gammal intorkad mascara och annat kan göra att dina torra och rena fransar fastnar och knäcks eller dras av.

Hitta bäst i test ögonfransböjare hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test ögonfransböjare hos oss på Testjakt.se!

Ögonfransböjaren ska hålla länge utan att ge ett dåligt resultat

Det är viktigt att ögonfransböjaren levererar det resultat som den gjorde från början under en längre tid, och inte bara under någon enstaka användning.

Det är väldigt tråkigt för både plånboken och humöret om du ska behöva köpa nya ögonfransböjare flera gånger per år på grund av att de blir dåliga fort. Billigt kan alltså ibland bli dyrt! Investera istället i en bra och kvalitativ fransböjare så har du en trogen följeslagare under en lång tid. I flera av modellerna i vårt bäst i test ingår det ett antal silikonkuddar till ögonfransböjarna. Att byta kudde är enkelt och det är något som vid slitage och kontinuerlig användning måste bytas med jämna mellanrum.

När behöver man använda en ögonfransböjare?

En ögonfransböjare används oftast när du gör din makeup, men kan även användas utan smink så att du ser piggare ut. Böjda fransar får din ögonfransar att se både längre och fylligare ut och ögat öppnas upp. Tyvärr har många av oss fransar som pekar rakt ner, det blir stor skillnad på att få fransarna att markera ögat istället för att tynga ner. Är du rädd om dina ögonfransar bör du alltid använda din fransböjare på rena och torra fransar. Du ska aldrig böja fransar som är målade med mascara, då är det stor risk att fransarna både knäcks och dras av från ögat.

Önskar du att du hade fler fransar att böja så rekommenderar vi att du slår ett öga på vårt bäst i test av ögonfransserum!

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Helena Månsson, auktoriserad hud & skönhetsterapeut , medlem i SHR.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 02/08/2023 •  9 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test