Bästa Röjsågarna För Tuffare Terräng (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka röjsågar som är bäst i test enligt vår testpanel!

Kärt barn har många namn och många blandar ihop just röjsåg och en grästrimmer. Detta är dock två olika verktyg. Dom har en sak gemensamt och det är att de båda passar utmärkt till trädgårdsskötsel. Man kan säga att röjsågen är grästrimmerns tuffare storebror. Båda används för att underhålla gräsmattor och trädgårdar, men de har olika användningsområden och design.

Röjsågen är det perfekta komplementet för dig som har en trädgård där terrängen behöver klippas, kanske har du sluttningar, buskage eller annan tät vegetation som varken passar gräsklipparen eller grästrimmern. Röjsågen är som gräsmattans motorsåg, den klarar det mesta!

De flesta större och kraftfulla röjsågar går på bensin, men det finns även modeller som är batteridrivna. På en röjsåg kan du byta trimmerhuvud, alternativen trådspole, slyklinga och sågklinga gör den mångsidig och användbar för alla som har en större tomt.

I vår jämförelse har vi samlat tre bäst i test röjsågar som alla har goda recensioner och nöjda användare!

1. Vinnare och bäst i test blev röjsågen MILWAUKEE M18 FBCU-802

Fördelar

 • Kraftfull på batteri= bättre för miljön
 • Full hastighet på under 1 sekund
 • Perfekt för trädgårdar med smågrenar och sly
 • Hastighetsreglering i två lägen
 • Bärsele och handtag av cykelmodell för högre komfort

Nackdelar

 • Klarar 1 h effektiv röjning på en laddning (Använder du fler batterier kan du köra längre)

Specifikationer

Mer om MILWAUKEE röjsåg

Om du är på jakt efter en kraftfull och pålitlig röjsåg för att ta hand om ditt trädgårdsarbete, behöver du inte leta längre. Milwaukee Grästrimmer M18 FBCU-802 är en imponerande maskin som kommer att förenkla din trädgårdsskötsel och leverera utmärkta resultat varje gång, dessutom betydligt mer miljövänlig än en bensindriven röjsåg då modellen går på batteri.

Denna grästrimmer klarar en klippbredd på 35-40 cm, vilket gör den idealisk för att ta itu med gräs, sly, mindre buskar och mindre grenar i trädgården. Oavsett vad du behöver trimma eller röja, kommer denna maskin att klara av det utan problem.

En av de mest imponerande egenskaperna är dess snabba starttid. Den når full hastighet på under en sekund, vilket sparar tid och energi när du arbetar i trädgården. Dessutom har den två hastighetslägen som du kan välja mellan för att maximera prestanda eller förlänga batteritiden.

Milwaukee Grästrimmer M18 FBCU-802 är också mycket användarvänlig. Den har ett justerbart handtag av cykelstyre-typen som gör att du kan anpassa den efter din kropp och arbetsstil, vilket ger en bekväm och säker användning. Dessutom levereras den med en bärsele för extra komfort under längre arbetspass, den väger trots allt 5,8 kg så för att spara på ryggen är ergonomin viktig!

Säkerhet är alltid en prioritet, och denna trimmer har en optimerad design som förbättrar användarsäkerheten. Den är utrustad med ett trimmerhuvud med dubbla kling-/trådskydd samt en 23 cm fyrtandad röjsågsklinga för att skydda dig mot eventuella faror.

Milwaukee Grästrimmer M18 FBCU-802 levereras med 2 x M18 HB8 batterier och en M12-18 FC laddare, så du behöver inte oroa dig för att batteriet tar slut mitt i arbetet. Det är en riktigt bra och pålitlig röjsåg som passar perfekt för dig med en lite mer utmanande trädgård.

2. På andra plats kommer röjsågen BOSCH GFR 18V-23

Fördelar

 • Stark röjsåg som klarar tuffare terräng och tomter
 • Lätt vikt
 • Elektronisk reglering av hastigheten gör att du kan optimera användningstiden på batteriet
 • Batteri och laddare går att använda från Bosch Professional 18V System

Nackdelar

 • Utan batteri och laddare, köpes separat

Specifikationer

Mer om röjsågen BOSCH GFR 18V-23

Bosch GFR 18V-23 Professional är det perfekta valet av röjsåg för dig som behöver ta hand om en medelstor till stor trädgård med kraftig och tät vegetation. Den här sladdlösa röjsågen är utrustad med en kraftfull borstlös motor som ger hög prestanda, längre drifttid och längre livslängd.

Det som verkligen imponerar med denna röjsåg är möjligheten att manuellt justera motorhastigheten för att anpassa den efter ditt arbete, Detta innebär att du kan optimera drifttiden för batteriet och arbeta smartare! Dessutom håller den elektroniska hastighetsregleringen rotationshastigheten konstant för att säkerställa en stadig prestanda, oavsett vad du klipper.

En trasselfri lösning från Bosch gör din kapning smidigare och förhindrar blockeringar, även om du har långt gräs eller snirklande ogräs som försöker slingra sig runt skaftet. Den lätta och välbalanserade utformningen stöder ditt arbete utan onödig ansträngning.

En annan fördel med röjsågen från Bosch är att den är kompatibel med alla batterier och laddare i Bosch Professional 18V System, vilket är perfekt för dig som har verktyg från denna serie sedan tidigare.

Sammanfattningsvis är Bosch GFR 18V-23 Professional den idealiska röjsågen för att ta hand om din trädgård, även om du har tuffare terräng som behöver hållas efter.

3. På tredjeplats kommer röjsågen AL-KO BC 223 B

Fördelar

 • Låg vikt
 • Sele och cykelstyre för den bekväm att använda
 • Tvåtakts-motor som är lätt att starta
 • Vid köp ingår trådpuls samt robust knivblad

Nackdelar

 • Bensindriven är sämre för miljön
 • Passar enbart till lättare sly och terräng

Specifikationer

Mer om AL-KO BC 223 B

Vårt bästa budgetval är röjsågen från AL-KO. AL-KO BC 223 B är en bensindriven röjsåg som passar perfekt för dig med lite mer utmanade trädgårdsarbete. Den är idealisk för dig som vill ha ett pålitligt verktyg som klarar lite mer än en grästrimmer. Dessutom är det ett stort plus att du slipper oroa dig för sladdar eller batteriladdning. Med en klippbredd på 41 cm (tråd) eller 25 cm (kniv) är den perfekt för mer utmanande trädgårdar, ängar och svårtillgängliga områden.

Det som verkligen imponerar med röjsågen från AL-KO är dess användarvänlighet och pris. Den är lätt att hantera, tack vare den låga vikten, det justerbara cykelstyre-greppet. Dessutom ingår en bärsele med höftskydd som gör att du kan arbeta bekvämt och ergonomiskt.

Med en kraftfull 0,7 kW tvåtaktsmotor är BC 223 B redo att ta sig an stora gräsytor, högt gräs, häckar eller sly, röjsågen från AL-KO hanterat det galant. Dessutom har den ett utbytbart klipphuvud, så du kan enkelt växla mellan tråd och metallkniv beroende på uppgifter.

Trots att den är bensindriven är röjsågen enkel att använda även för nybörjare. Den är lättstartad och har en tvåtaktsmotor. Sammanfattningsvis är AL-KO BC 223 B en lätt och behändig motordriven röjsåg som är perfekt för dig som behöver utöka din arsenal av verktyg för trädgårdsarbetet, dessutom med den stora fördelen att du slipper hosta upp några större summor.

Köpguide – Detta bör du tänka på innan du köper röjsåg

Först och främst måste du tänka på vad du har för avsikt att använda din röjsåg till och hur “tuffa arbeten” du vill att den ska klara av. Ska du röja längre gräs, små grenar och sly i trädgården eller hantera tätare växtlighet med grövre grenar och buskar i skog eller på en naturtomt? Svaret på din analys kommer leda dig till en kraftig röjsåg eller en nättare modell med lägre effekt.

Röjsågar finns med olika motorstorlekar och effekter. Kraftfullare motorer klarar av tuffare arbete, medan mindre motorer passar bättre för lättare arbete. Välj en motorstorlek som är anpassad till dina arbetsuppgifter.

Hitta bäst i test röjsågar hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test röjsågar hos oss på Testjakt.se!

Skär på röjsågen

Röjsågar kan använda sig av både trimmerhuvuden och sågblad. För gräs och lätta uppgifter är trimmerhuvuden vanliga, medan sågblad är bättre lämpade för grövre vegetation och grenar, samt tuffare uppgifter. Se till att din röjsåg har rätt för dina behov och att du kan byta ut huvudet/utrustningen vid behov.

Vikt och bärsele

En tung röjsåg kan vara jobbig att använda under längre tid. Överväg vikten och ergonomin på maskinen, särskilt om du planerar att använda den under längre arbetspass. Det kan vara en god ide att väja en modell med cykelstyre och bärsele så detta avlastar både axlar, armar och rygg.

Bensindriven röjsåg eller batteridriven röjsåg?

Röjsågar kan vara bensindrivna, batteridrivna eller eldrivna. Var och en har sina fördelar och nackdelar. Bensindriven röjsågar har hög prestanda och lång användningstid per tillfälle. Nackdelarna är att bensindrivna röjsågar är högljudda, sämre för miljön, kräver fossila bränslen och mer underhåll.

Batteridrivna röjsågar är tysta och mer miljövänliga, men har begränsad användningstid per tillfälle då batterierna behöver laddas. Elröjsågar är tystare och kräver mindre underhåll, men begränsade av sladdlängden. Detta gör just elröjsågen till ett ovanligt val idag, och de bytas ut till modernare röjsågar. Välj en bränsletyp som passar dina behov och preferenser.

Säkerhet vid användning

Tänk på säkerheten när du använder din röjsåg, en olycka sker på ett ögonblick! Var noga med att du har läst säkerhetsinstruktioner, att din röjsåg är försedd med nödvändiga säkerhetsfunktioner som handtagsvakt, stoppswitch och skydd för eventuella flygande föremål som stenar eller kvistar. Bär alltid en grövre sko eller stövel, skyddsglasögon samt heltäckande byxor och tröja. Du bör även bära hörselskydd för att skydda din hörsel.

Sammanfattningsvis

Slutligen, sätt en budget och jämför olika modeller inom din prisram. Kom ihåg att kvalitet och prestanda ofta går hand i hand, så se till att få en maskin som är tillräckligt hållbar för dina behov och den tomt du har för avsikt att bruka den på. En underdimensionerad modell kommer inte hålla i längden och det kan bli mer kostsamt än att investera i rätt modell från början.

Innan du köper en röjsåg är det också en bra idé att läsa recensioner, prata med andra användare och kolla olika märken och modeller för att se vilken som passar bäst för ditt arbete. Att göra en välgrundad beslut kan spara tid och pengar på lång sikt och se till att du får en röjsåg som möter dina behov. Vi hoppas att någon av våra tre modeller i denna jämförelse av röjsågar kommer falla dig i smaken och underlätta din skötsel av trädgården eller tomten.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Philip Hector byggproduktionsledare och även utbildad snickare.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 21/09/2023 •  12 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test