Bästa Kompressorn För Proffs och Hobby (Bäst i Test 2023)

I denna artikel kommer vi recensera vilken kompressor som är bäst i test enligt vår testpanel!

I ett garage bör viss grundutrustning finnas, varav kompressor är ett av dom. En kompressor förser garaget med tryckluft som kan användas till allt från att pumpa däck, till att driva verktyg. Enkelt uttryckt är en kompresser det mest mångsidiga verktyg du kommer att ha i din maskinpark. Vad, hur och när du kommer att använda din kompresser styr bland annat vilken storlek du är i behov av. Ska den vara kraftig, gå tyst eller ha andra specifika egenskaper?

Läs mer i vårt bäst i test av kompressorer för garaget där vi utsåg METABO Basic 250-50 W till vinnare!

1. Vinnare och bäst i test blev METABO Basic 250-50 W

Fördelar

 • Bra pris
 • Enkel montering
 • Lätt att avläsa oljenivån

Nackdelar

 • Högljudd
 • Blir väldigt varm

Finansiera med Zmarta | Från 36 kr/mån!

Mer om kompressorn från METABO Basic 250-50 W

METABO Basic 250-50 W är en kompakt modell som fungerar lika bra i hobbygaraget som för enklare arbeten av företaget. Den har en kolvkompressor som är helt oljefri vilket innebär minimalt med underhåll av kompressorn. Modellen i sig är enkel, men samtidigt användbar inom många områden.

Behållaren rymmer 50 liter vilken gör det möjligt att reglera och anpassa arbetstrycket. Kompressorn har en tryckbegränsare med en manometer som är enkel att läsa av och följa under arbetets gång. Genom en tryckbrytare som har en avlastningsventil är det lätt att kallstarta kompressorn.

Inbyggt i motorn finns ett överbelastningsskydd som skyddar motorn från att bli överhettad. Hjulen är stadig med gummi liksom handtagen på sidan av kompressorn. Tryckbehållaren kommer med 10 års garanti från att den skulle rosta rakt igenom. Enkel i sitt utförande men prisvärd och levererar alltid vad den förväntas göra.

2. På andra plats kommer kompressorn från Shamal siltek 50

Fördelar

 • Fraftfull
 • Oljefri
 • Låg ljudnivå

Nackdelar

 • Dyr i inköp

Finansiera med Zmarta | Från 36 kr/mån!

Mer om Shamal siltek 50

Andra plats går till SHAMAL siltek 50​ för en kompressor som klarar lite av varje. Använd den vid renovering till spikpistolen, för att pumpa däck till bilen och mutterdragning. Ett perfekt verktyg som gör att livet blir lite lättare för ägaren.

En tankstorlek på 50 liter gör det möjligt att använda kompressorn under önskad tid utan att den konstant behöver arbeta upp trycket igen. Stor manometer för att enkelt kunna läsa av det aktuella trycket. Denna kompressor är underhållsfri eftersom det inte krävs någon olja i den.

Det är en rejäl kompressor som enkelt rullas till önskad plats tack vare stora gummihjul och ett handtag på toppen. Även om vi tycker den kan klassas som något klumpig i utformningen, är ändå enkel att hantera också ensam. Shamal har tillverkat en kompressor som fungerar för daglig användning både i garaget men också inom flera andra områden.

3. På tredjeplats kommer kompressorn Makita AC330

Fördelar

 • Luftfyllda däck
 • Låg ljudnivå

Nackdelar

 • Dyr
 • Passar proffs

Finansiera med Zmarta | Från 36 kr/mån!

Mer om kompressorn från Makita AC330

Makita AC330 är en kompressor utvecklad för att användas i professionellt bruk. För att enkelt kunna tömma lufttanken på 20 l finns en kulventil vilket är lämpligt vid förflyttning av kompressorn. Vid förflyttning underlättar dessutom de luftfyllda däck som sitter monterade på kompressorn. Använd det rejäla handtaget för att lättast förflyttning.

Fokus på denna kompressor är den låga ljudnivån. Den kan användas under lång tid utan att vara ett stort störningsmoment i exempelvis en verkstad. Ett perfekt val för den som använder kompressorn i dagligt arbete under många timmar.

Kompressorn väger 43 kg och har en termisk säkerhetsbrytare. Den är framtagen av proffs för proffs att använda av yrkesverksamma. Till ett hobbygarage där kompressorn används enstaka gånger under året är den mer avancerad än vad de flesta behöver, men för den som ofta och mycket använder sin kompressor är det ett perfekt val.

Välj bästa kompressor för garaget

En kompressor kan bli din bästa vän i garaget. Välj vår bäst i test kompressor och använd den till både verktyg och däck på bilar. Utgå ifrån hur mycket och till vad du kommer att använda din kompressor. På så sätt blir det enklare att hitta en modell som uppfyller alla krav och önskemål för garaget eller verkstaden.

Bäst i test kompressor hittar du hos oss på Testjakt.se!
Bäst i test kompressor hittar du hos oss på Testjakt.se!

Bäst i test kompressor – kompakt modell

Den kompressor vi valt ut till bäst i test är en prisvärd och allsidig kompressor. METABO Basic 250-50 W kan användas till lite av varje, samtidigt som den är kompakt i modellen. Det innebär att den inte tar upp onödigt utrymme då den inte används.

Kompressor för garaget – ljudnivå

Alla kompressorer låter olika mycket. På tredje plats har vi valt ut Makita AC330, en kompresser framförallt riktad för professionell användning. Söker du en kompressor som låter så lite som möjligt är det här ett perfekt val. Trots att den är lite större är den enkel att flytta tack vare luftfyllda hjul. Det är den av våra utvalda kompressorer som klarar av att driva tryckluftsverktyg för dig som önskar.

Bästa kompressor med rejält handtag och hjul

En kompressor väger en del och det ska vara lätt att flytta den också själv. Hitta därför en modell som har rejält handtag och hjul för att det ska vara enkelt att ta med den dit du önskar.  Dra den enkelt på plats och fortsätt arbetet på annan önskad plats.

Storlek och tryck på kompressor

Kompressorer har olika storlek och tryck vilket är avgörande för hur mycket de klarar av att utföra. För att pumpa däck och driva mindre verktyg krävs en mindre kompressor. Rikta därför in dig på en kompressor som kan leverera tillräckligt, en större modell kommer både vara dyrare och ta upp mer utrymme.

Driv olika typer av verktyg och lite till

En kompressor till garaget kan inte enbart användas för fordonsrelaterade saker. När det är dax för renovering och en spikpistol ska användas är en kompressor ett bra hjälpmedel eller för att pumpa upp barnens fotbollar. Önskar du använda din kompressor till tryckluftsverktyg kan det krävas en lite större modell.

Fördelar med en kompressor

Sammanfattning av kompressor för garage

I garaget bör ett visst utbud av verktyg finnas, ett av dessa bör vara en kompressor. Det är en investering som kommer att användas till otroligt mycket. Mutterdragare, slipmaskiner och mycket annat. Välj en kompressor som fungerar utifrån hur du kommer att använda den. Tryckluftsverktyg kräver generellt en lite dyrare och rejälare modell av kompressor samtidigt som de mindre hobby modellerna räcker till för de allra flesta.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Philip Hector byggproduktionsledare och även utbildad snickare.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 17/01/2023 •  8 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test