Bästa Kompressorn För Proffs och Hobby (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilken kompressor som är bäst i test enligt vår testpanel!

I ett garage bör viss grundutrustning finnas, varav kompressor är ett av dom. En kompressor förser garaget med tryckluft som kan användas till allt från att pumpa däck, till att driva verktyg. Enkelt uttryckt är en kompresser det mest mångsidiga verktyg du kommer att ha i din maskinpark. Vad, hur och när du kommer att använda din kompresser styr bland annat vilken storlek du är i behov av. Ska den vara kraftig, gå tyst eller ha andra specifika egenskaper?

Läs mer i vårt bäst i test av kompressorer för garaget där vi utsåg METABO Basic 250-50 W till vinnare!

1. Vinnare och bäst i test blev METABO Basic 250-50 W

Fördelar

 • Bra pris
 • Enkel montering
 • Lätt att avläsa oljenivån

Nackdelar

 • Högljudd
 • Blir väldigt varm

Specifikationer

Mer om kompressorn från METABO Basic 250-50 W

METABO Basic 250-50 W är en kompakt modell som fungerar lika bra i hobbygaraget som för enklare arbeten av företaget. Den har en kolvkompressor som är helt oljefri vilket innebär minimalt med underhåll av kompressorn. Modellen i sig är enkel, men samtidigt användbar inom många områden.

Behållaren rymmer 50 liter vilken gör det möjligt att reglera och anpassa arbetstrycket. Kompressorn har en tryckbegränsare med en manometer som är enkel att läsa av och följa under arbetets gång. Genom en tryckbrytare som har en avlastningsventil är det lätt att kallstarta kompressorn.

Inbyggt i motorn finns ett överbelastningsskydd som skyddar motorn från att bli överhettad. Hjulen är stadig med gummi liksom handtagen på sidan av kompressorn. Tryckbehållaren kommer med 10 års garanti från att den skulle rosta rakt igenom. Enkel i sitt utförande men prisvärd och levererar alltid vad den förväntas göra.

2. På andra plats kommer kompressorn från SENCO AC4504

Fördelar

 • Fraftfull
 • Bärhandtag
 • Låg ljudnivå
 • Passar mindre spikverktyg

Nackdelar

Specifikationer

Mer om SENCO AC4504

SENCO AC4504 imponerar som en kompakt och bärbar kompressor designad för mindre spikverktyg. Dess imponerande egenskaper inkluderar en kraftfull och tystgående motor med låga varv (endast 58 dB) och ett arbetstryck på 8 bar. Den levererar en imponerande luftvolym på 45 liter per minut, vilket säkerställer effektivitet och pålitlighet i olika projekt. Dess skyddande chassi och bekväma bärhandtag ökar dess hållbarhet och användarvänlighet, medan sugfötterna ger stabilitet under drift. Den universella tryckluftskopplingen öppnar upp för enkel anslutning till olika verktyg. AC4504 är därmed ett utmärkt val för dem som söker en portabel kompressor med hög prestanda och användarvänliga funktioner för små spikprojekt.

3. På tredjeplats kommer kompressorn METABO Mega 580-200 D

Fördelar

 • Remdrift
 • Låg ljudnivå
 • Jämn gång
 • Större kompressor med högre kapacitet
 • Draghandtag, enkel att flytta med sig

Nackdelar

 • Dyr
 • För trefas-uttag

Specifikationer

Mer om kompressorn från METABO Mega 580-200 D

Metabo Mega 580-200 D imponerar som en pålitlig och kraftfull kilremskompressor som står redo att ta sig an krävande arbetsuppgifter. Utformad med fokus på prestanda och hållbarhet, är denna kompressor ett utmärkt val för dem som behöver pålitlig lufttillförsel för olika projekt.

En av dess framstående egenskaper är remdriften, som ger fördelar som låga varvtal och smidig funktion, denna teknik bidrar till en jämn gång. Med en imponerande kapacitet på 200 liter är Mega 580-200 D en av de större modellerna på marknaden. Denna generösa behållare rymmer tillräckligt med luft för att hantera även de mest krävande uppgifterna, vilket minimerar avbrott i arbetet och ökar effektiviteten.

En uppsättning mångsidiga egenskaper förhöjer denna kompressor. Dess komprimering i två steg ger en imponerande effekt och förlänger livslängden. Möjligheten att använda trefasström öppnar upp för flexibilitet i olika arbetsmiljöer. Den reglerbara filtertrycksbegränsaren med manometer gör det enkelt att anpassa arbetstrycket efter behov, vilket ökar precisionen i dina projekt.

För enkel avläsning av trycknivåerna finns en extra manometer som visar behållartrycket. Dessutom garanteras överbelastningsskydd genom en inbyggd funktion som skyddar motorn mot överhettning, vilket ytterligare ökar säkerheten och långsiktigheten för din investering.

Sammanfattningsvis är Metabo Mega 580-200 D en imponerande kilremskompressor som kombinerar kraft, mångsidighet och hållbarhet på ett imponerande sätt. För de som behöver pålitlig lufttillförsel och hög prestanda i krävande arbetsmiljöer, är denna kompressor ett utmärkt val.

Välj bästa kompressor för garaget

En kompressor kan bli din bästa vän i garaget. Välj vår bäst i test kompressor och använd den till både verktyg och däck på bilar. Utgå ifrån hur mycket och till vad du kommer att använda din kompressor. På så sätt blir det enklare att hitta en modell som uppfyller alla krav och önskemål för garaget eller verkstaden.

Bäst i test kompressor hittar du hos oss på Testjakt.se!
Bäst i test kompressor hittar du hos oss på Testjakt.se!

Bäst i test kompressor – kompakt modell

Den kompressor vi valt ut till bäst i test är en prisvärd och allsidig kompressor. METABO Basic 250-50 W kan användas till lite av varje, samtidigt som den är kompakt i modellen. Det innebär att den inte tar upp onödigt utrymme då den inte används.

Kompressor för garaget – ljudnivå

Alla kompressorer låter olika mycket. På tredje plats har vi valt ut Makita AC330, en kompresser framförallt riktad för professionell användning. Söker du en kompressor som låter så lite som möjligt är det här ett perfekt val. Trots att den är lite större är den enkel att flytta tack vare luftfyllda hjul. Det är den av våra utvalda kompressorer som klarar av att driva tryckluftsverktyg för dig som önskar.

Bästa kompressor med rejält handtag och hjul

En kompressor väger en del och det ska vara lätt att flytta den också själv. Hitta därför en modell som har rejält handtag och hjul för att det ska vara enkelt att ta med den dit du önskar.  Dra den enkelt på plats och fortsätt arbetet på annan önskad plats.

Storlek och tryck på kompressor

Kompressorer har olika storlek och tryck vilket är avgörande för hur mycket de klarar av att utföra. För att pumpa däck och driva mindre verktyg krävs en mindre kompressor. Rikta därför in dig på en kompressor som kan leverera tillräckligt, en större modell kommer både vara dyrare och ta upp mer utrymme.

Driv olika typer av verktyg och lite till

En kompressor till garaget kan inte enbart användas för fordonsrelaterade saker. När det är dax för renovering och en spikpistol ska användas är en kompressor ett bra hjälpmedel eller för att pumpa upp barnens fotbollar. Önskar du använda din kompressor till tryckluftsverktyg kan det krävas en lite större modell.

Fördelar med en kompressor

Sammanfattning av kompressor för garage

I garaget bör ett visst utbud av verktyg finnas, ett av dessa bör vara en kompressor. Det är en investering som kommer att användas till otroligt mycket. Mutterdragare, slipmaskiner och mycket annat. Välj en kompressor som fungerar utifrån hur du kommer att använda den. Tryckluftsverktyg kräver generellt en lite dyrare och rejälare modell av kompressor samtidigt som de mindre hobby modellerna räcker till för de allra flesta.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Philip Hector byggproduktionsledare och även utbildad snickare.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 17/01/2024 •  8 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test