Bästa Underställen För Barn (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka underställ för barn som är bäst i test enligt vår testpanel!

Ett underställ är något som är bra att ha i garderoben. Underställen passar bra för de kalla dagarna då det främsta syftet med understället är att hålla värmen. Dessutom är de ofta skapade i ett mjukt och elastiskt material som är bekvämt mot ditt barns hud.

Det klassiska understället består ofta av två delar i form av ett par byxor och en tröja. När du klär dig i fler lager är det viktigt du har ett underställ närmast din kropp. Detta för att understället ska uppfylla sitt syfte och kunna fungera på bästa sätt.

Underställ finns i flera olika material. De flesta underställen är utformade för att vara sköna och mjuka mot huden. Fördelen med detta är att du ofta har på dig understället länge. Därför är det viktigt att det sitter både bra och är bekvämt mot kroppen.

Marknadens fem bästa underställ för barn

När du ska köpa ett underställ till ditt barn kan det vara svårt att hitta rätt. Som tur är finns det mängder av bra underställ i alla prisklasser. Ett alternativ är ett underställ av det klassiska märket Helly Hansen. Det är ett underställ som ofta hamnar på topplistor tack vare sin effektiva förmåga att absorbera bort fukt.

Det finns även flera bra alternativ i lägre prisklasser. Ett exempel är ett underställ från märket Didrikson som trots sitt lägre pris är ett underställ av bra kvalitet. Fördelen med det stora utbudet är att det finns olika underställ som passar alla. Det viktigaste är att du hittar ett underställ som passar just ditt barn.

1. Vinnare och bäst i test blev Lindberg Kåbdalis underställ 

Fördelar

 • Transporterar fukt
 • Håller värmen

Nackdelar

 • Finns endast i två färger

Specifikationer

Mer om Lindberg Kåbdalis underställ 

Det här är ett klassiskt underställ i två delar från Lindberg. Understället består av ett par byxor och en tröja. Både byxorna och tröjan är av full längd för att hålla värmen. Det här understället sitter nära huden och finns i flera olika storlekar.

Materialet i Lindbergs underställ är tillverkat i en mix av både merinoull och polyamid. Denna kombination gör understället mjukt samtidigt som det transporterar fukt. Dessutom är materialet följsamt och kommer sitta bekvämt på ditt barn. Understället är även elastiskt vilket bidrar till en bra passform.

Det faktum att detta underställ till största del består av merinoull har flera fördelar. För det första har ull den egenskapen att det faktiskt transporterar bort fukt. Detta gör att understället kommer att hållas torrt, trots att ditt barn svettas i det.

Ull har även andra fantastiska och uppskattade egenskaper, faktum är att ull är självrenande. Detta innebär att understället naturligt kommer bryta ner de illaluktande bakterier som kommer från huden. Fördelen med detta är att understället inte behövs tvättas lika ofta, du kan hänga ut det för vädring eller steama det för att fräscha upp det.

2. Tvåa blev Helly Hansen K Hh Graphic Lifa underställ som bästa premiumvalet

Fördelar

 • Förstärkta knän och armbågar
 • Bra isoleringsförmåga

Nackdelar

 • Endast en färg
 • Lite dyrare

Specifikationer

Mer om Helly Hansen K Hh Graphic Lifa underställ

Det här understället från Helly Hansen är ofta med i listor på bästa underställ. Detta beror främst på de egenskaper understället har. Exempelvis håller understället värmen på ett effektivt vis. Detta beror mycket på materialet som är en kombination av merinoull och polypropen.

Att understället från Helly Hansen ofta ligger i topp på underställ test beror mycket på materialet. Kombinationen av merinoull och polypropen har flera fördelar. För det första transporterar understället bort fukt på ett effektivt vis. Detta gör att ditt barn håller dig torrt.

För det andra är materialet överlägset när det kommer till isolering. Materialet kommer att bevara ditt barns värme på ett effektivt sätt. Detta är ett underställ som faktiskt kan användas året om eftersom materialet anpassar sig efter ditt barns kroppstemperatur.

Understället har dessutom förstärkta knän och armbågar. Detta gör understället mer tåligt vilket gör att varken du eller ditt barn behöver oroa sig för att det ska gå sönder. Helly Hansens underställ är ett bra val om letar efter ett underställ med överlägsna egenskaper.

3. Didriksons Jadis underställ blev trea och bästa budget

Fördelar

 • Muddar vid benslut
 • Elastiskt

Nackdelar

 • Ej fukt-transporterande
 • Få färger

Specifikationer

Mer om Didriksons Jadis underställ

Det här understället från Didriksons är ett perfekt val om du letar efter ett klassiskt underställ. Understället består av polyester och elastan vilket gör det följsamt och mjukt. Dessutom är insidan av understället borstat vilket gör det ännu mjukare att ha mot huden.

Det här understället är värmande och har dessutom borstad insida. Faktum är att detta gör att understället känns skönt och mjukt mot ditt barns hud. Egenskaperna understället har gör att understället hamnar högt upp på listor med underställ bäst i test.

En fördel med detta underställ från Didriksons är att det är anpassat för en effektiv av- och påklädning. Detta beror främst på att tröjan har en dragkedja vid halsen som gör att den är enkel att sätta på. Dessutom är midjan på byxorna elastisk och även det underlättar när ditt barn ska sätta på dig understället.

Detta värmande underställ är ett perfekt alternativ för dig som letar efter ett budget-underställ. Understället är mjukt och har dessutom muddar längst ner vid benen. Även detta är en egenskap som gör att understället håller värmen på ett effektivt sätt.

4. Nordbjørn Verbier underställ

Fördelar

 • Finns i flera färger
 • Håller värmen

Nackdelar

 • Ej muddar
 • Ingen dragkedja

Specifikationer

Mer om Nordbjørn Verbier underställ för barn

Det här understället består av två delar och kommer från Nordbjörn. Understället kommer i en tröja och ett par byxor. Nordbjörns underställ är en återkommande favorit då det uppfyller egenskaperna för det klassiska understället. Det håller värmen och är samtidigt mjukt och skönt.

En fördel med detta underställ är att materialet består till största del av bambu. Faktum är att bambu har egenskapen att det leder bort fukt. Detta gör att ditt barn kan svettas samtidigt som understället kommer att hålla sig torrt.

Materialet i detta underställ har ytterligare en fördel. Förutom att det absorberar fukt är det även ett material som håller värmen bra. Det gör att varken du eller ditt barn behöver oroa er för att det ska bli för kallt.

Det här understället från Nordbjörn blir ofta en stor favorit bland barn. Förutom att det är ett underställ som är mjukt och varmt finns understället även i flera olika färger och mönster. Detta gör att ditt barn enkelt kommer hitta något som passar.

5. Reima Lani underställ

Fördelar

 • Längre i ryggen
 • Flera olika färger

Nackdelar

 • Ingen dragkedja
 • Inga muddar

Specifikationer

Mer om Reima Lani underställ

Det här understället från Reima är ett perfekt alternativ om du letar efter ett mjukt och värmande underställ. Understället är i två delar och består av ett par byxor och en tröja. Byxorna har en elastisk resår i midjan som gör de bekväma. Dessutom är tröjan lite längre i ryggen för att ge ditt barn extra värme.

Detta underställ från Reima har framför allt två bra egenskaper. För det första leder materialet bort fukt. Detta gör att ditt barn håller sig torrt. För det andra håller sig ditt barn varmt tack vare att materialet på samma vis behåller ditt barns värme.

Understället är mjukt och skönt. Detta beror främst på att detta underställ har mjuka och platta sömmar. Fördelen med de mjuka sömmarna är att de inte kommer skava på ditt barn och det blir även bekvämt att ha på sig.

Det här är ett underställ som passar perfekt att ha som första lager. Eftersom understället är mjukt kan du enkelt klä ditt barn i flera lager. Då understället är så mjukt kan ditt barn dessutom använda det som myskläder hemma.

Så väljer du bäst underställ

Det kan vara svårt att veta vilket underställ som passar ditt barn. Därför kan det vara bra att ha vissa saker i åtanke när du ska välja.

En sak som är bra att tänka på är att understället ska leva upp till de krav du har. Välj alltid ett underställ som uppfyller behoven för ditt barn.

Bra passform

För att ditt barn ska vilja ha på sig sitt nya underställ är det viktigt att tänka på att passformen ska vara bra.

Dock kan det vara en fördel att hellre välja en lite större storlek på ett underställ för att det ska sitta bekvämt på ditt barn.

Samtidigt är det viktigt att understället ändå sitter nära huden. Om understället är allt för stort kommer det inte kunna uppfylla sitt syfte.

Olika material för barnunderställ

Det finns flera olika material när det kommer till underställ. Faktum är att olika material har ofta olika egenskaper.

Därför kan det vara en fördel att kontrollera vilka material som passar just ditt barn bäst.

De flesta underställ består av material som är både värmande och transporterar bort fukt vilket kan underlätta ditt val av underställ.

Användarvänligt underställ

Eftersom alla barn är olika är det viktigt att du väljer ett underställ som passar just ditt barn.

Om du vet att ditt barn ofta blir svettigt kan det vara en god anledning till att välja ett underställ som har bra förmåga att transportera bort fukt.

Men om du har ett barn som ofta fryser kan du istället titta på underställ där den främsta egenskapen är att behålla ditt barns värme.

Underställ för Barn bäst i test hos Testjakt!
Underställ för Barn bäst i test hos Testjakt!

När behöver du använda ett underställ?

Det bästa med ett underställ är att du kan använda det vid alla tillfällen. Den vanligaste anledningen är att använda underställ vid kalla utflykter.

Men faktum är att du även kan använda underställ hemma. Eftersom underställ ofta är skapade i så mjuka material är det även det perfekta mysplagget.

En annan fördel med underställ är att de ofta är i två delar. Det gör att du enkelt kan välja att använda endast en del om det inte är tillräckligt kallt för att använda hela understället.

Vanliga frågor om underställ

Hur tvättar jag mitt barns underställ på det bästa sättet?

De allra flesta underställ tvättas i tvättmaskin. Därför kan du enkelt följa tvättrådet precis som när du tvättar andra kläder.

Hur väljer jag det bästa materialet för just mitt barn?

Eftersom olika material har olika egenskaper kan du därför läsa i produktbeskrivningen om materialet passar ditt barn.

I vilket lager ska jag klä på mitt barn understället?

Understället ska alltid vara det lager som är närmst kroppen. Faktum är att underställets förmåga försämras om det inte placeras som det första lagret.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 25/08/2023 •  12 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test