Bästa Produkterna För Lockigt Hår (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka produkter för lockigt hår som är bäst i test enligt vår testpanel!

Lockigt hår är en gåva som många önskar att man hade fått. Tyvärr är det inte alla som fått äran att bära en krona av lockar på hjässan. För oss vanliga dödliga finns det ju dock många stylingverktyg, locktänger och produkter att ta till för att hjälpa naturen lite på traven.

För dig med mycket självfall eller lockigt hår kan det dock behövas helt andra produkter än för någon som enbart har en önskan om ett lockigt hår. Ett naturligt lockigt hår blir lätt risigt och fuktfattigt utan en vårdande, återfuktande serie för tvätt samt styling. Lockigt hår som är torrt blir lätt sprött och frissig, vilket gör det svårt att tämja till ett snyggt och härligt svall.

Ibland verkar det lockiga håret vilja precis tvärtemot vad du vill, detta är dagliga strider som många med lockigt hår vittnar om. Att välja rätt stylingprodukter och hårvård är avgörande för att bli vän med dina lockar och lära dig styla ditt hår på bästa vis. I denna jämförelse har vi samlat våra favoriter från egna tester, men även är bästsäljande produkter med flest antal nöjda användare inom såväl schampo för lockigt hår, balsam för lockigt hår och stylingprodukter för lockigt hår.

1. Vinnare och bäst i test blev stylingprodukten för lockigt hår Color Wow Dream Coat for Curly Hair

Fördelar

 • Innehåller värmeskydd
 • Sprayflaska gör appliceringen mindre kladdig
 • Ger definition till lockigt och vågigt hår
 • Håret blir silkeslent och återfuktat
 • Föna upp önskat resultat, använd gärna en diffuser på fönen (munstycke)

Nackdelar

 • Krävs en hel del produkt om du har ett längre hår vilket gör att den tar slut ganska fort

Specifikationer

Mer om Color Wow Dream Coat for Curly Hair

Recensionerna är eniga, det är Color Wow Dream Coat for Curly Hair som kommer göra jobbet åt dig med önskan om mer definierade lockar efter dusch. Denna fantastiska stylingspray kommer göra underverk med ditt lockiga hår. Lockarna lämnas tydligt mer definierade och mjuka. Håret känns både återfuktat och lent och att hamna i fuktigt väder är inte längre vår värsta mardröm.

Den praktiska sprayflaskan gör appliceringen smidig och kladdfri. Spraya på jämnt över håret efter dusch och använd gärna en diffuser för att föna upp lockarna. Du kan även använda någon annan form av värmeverktyg för att aktivera produkten, alternativt låta det självtorka. Color Wow Dream Coat innehåller ett inbyggt värmeskydd så du behöver inte oroa dig för att bränna håret.

Detta är verkligen vår nya go-to produkt för att framhäva lockarna på allra bästa vis. Den är helt magisk och recensionerna av denna bästsäljande produkt för lockar talar för dig själv. Den enda nackdelen är att priset är lite högt, du som har tjockare och längre hår kommer behöva ett antal sprayningar för att få till fullgod effekt. Men vill du ha den bästa stylingprodukten för dina lockar är det Color Wow Dream Coat for Curly Hair som gäller!

2. På andra plats kommer bästa schampot för lockar premium Kérastase Curl Manifesto shampoo 

Fördelar

 • För dig med lockigt hår
 • Ger glans och mjukhet till håret utan att tynga ner
 • Nöjda användare!
 • Härlig doft
 • Lockarna blir märkbart med definierade

Nackdelar

 • Inte för dig som söker ett doftfritt schampo

Specifikationer

Mer om Kérastase Curl Manifesto shampoo 

Kérastase curl manifesto är en verklig pärla ibland populära hårschampo för lockiga hår. Detta schampo är berikat med exklusiv manukahonung och ceramid, vilket gör det perfekt för alla typer av lockigt hår.

Redan vid första användningen märker du skillnad på hur lockarna framträder efter tvätt. Schampot avlägsnar skonsamt orenheter, föroreningar och produktrester, samtidigt som det bevarar de naturliga oljorna i ditt hår. Resultatet är ett rent och fräscht hår utan att tappa den viktiga fukt som dina lockar så väl behöver.

Schamponera gärna håret två gånger, första shamponeringen tvättar bort stylingprodukter och smuts och andra schamponeringen rengör håret och hårbotten på djupet. Detta är en metod som alla bör använda vid schampoongering, det rengör ditt hår ordentligt och gör att ditt hår håller sig rent längre.

Kérastase Curl Manifesto är det perfekta schampot för att ge dina lockar den fukt de behöver utan att tynga ner dem. Ge ditt lockiga hår en lyxig behandling med detta fantastiska härliga schampo och upptäck vad det kan göra för dina lockar. Användarrecensionerna är lyriska över detta schampo och flera lockiga medsystrar lovprisar hur de gått från trötta vågar till härliga studsiga korkskruvar. Den största fördelen är helt klart den härliga doften i kombination med det luftiga resultatet som inte alls känns tungt utan enbart återfuktat och mjukt.

3. På tredjeplats kommer bästa balsam för lockigt hår från Björk LOCKAR Curl Defining Conditioner

Fördelar

 • Skonsam mot färgat hår
 • Underbar doft
 • Tillverkas i Sverige
 • Bästa balsam för dig med lockigt hår
 • Skapar volym utan att tynga ner ditt hår

Nackdelar

 • Finns få recensioner så vi får gå på egna erfarenheter enbart. Kom ihåg att resultat kan variera beroende på hårtyp

Specifikationer

Mer om Björk LOCKAR Curl Defining Conditioner

Detta fuktgivande balsam för vågigt och lockigt hår är en riktig game-changer för dig som behöver mer fukt och vill ge näring åt ditt lockiga hår! Balsamet från Björk skapar fantastisk volym, definierar dina lockar och håret känns betydligt mycket mjukare och mer återfuktat efter hårtvätt. (Jämfört med ett balsam för normalt hår)

Med sin skonsammma formula som innehåller björkextrakt, mandel- och äppelolja, blir håret mjukt och glansigt och vi upplever att även fuktigare dagar klaras av utan samma mängd friss som tidigare. Här är det självklart individuellt vad du och ditt har för förutsättningar. Doften på Björk LOCKAR conditioner är underbar och tonerna av persika och citrus är en ren njutning.

Andra stora fördelar förutom att vi upplever den skonsam och bra för definition av lockarna är att den även är färgbevarande, vegansk och tillverkad i Sverige. Applicera den i nytvättat och fuktigt hår, massera in, låt verka i några minuter och skölj. Resultatet är strålande – mjuka, glänsande lockar som rör sig naturligt. En riktig favorit!

4. På en fjärdeplats kommer Lanza Healing Curls Curl Therapy Leave-In Conditioner

Fördelar

 • Fullt UV-skydd
 • Värmeskydd upp till 260 grader
 • Fantastisk fuktbomb som ger bra förusättningar för ett välmående hår
 • Skyddar även ditt färgade hår mot miljöpåverkan

Nackdelar

 • Ingen stylingprodukt, enbart vårdande

Specifikationer

Mer om Lanza Healing Curls Curl Therapy Leave-In Conditioner

För att få dina lockar mättade på fukt räcker det inte med enbart ett balsam, utan även en leave-in produkt för lockigt hår för att rekommendera! Vi har valt LANZA Curls Curl Therapy leave-in för lockigt hår som reder ut, återfuktar och skyddar. Detta leave-in balsam är verkligen räddningen för alla med krulligt hår. Denna produkt stärker håret, bombar det med härlig fukt och motverkar effektivt att det går av, vilket är en oerhört viktig egenskap för att behålla friska och livfulla lockar.

Det finns dessutom många funktionella egenskaper med detta leave-in balsam för lockigt hår, den fungerar nämligen också som både värmeskydd vid styling upp till 260 grader. Dessutom ger den fullt UV-skydd mot solens strålar och ett effektivt skydd mot miljöfaktorer som föroreningar mm som kan påverka din hårfärg.

Att applicera produkten är enkelt och smidigt. Den kan användas i både fuktigt och torrt hår, med fokus på längderna och topparna. Du ska inte skölja ur den. Du kan välja att applicera den i torrt eller nytvättat hår, föna med diffuser eller låta ditt hår lufttorka.

Denna leave-in spray för lockigt hår är verkligen en riktig 10-poängare, du kommer älska den och vad den gör med ditt hår! Många användare kallar den faktiskt för en “mirakelprodukt”.

5. På en femteplats kommer stylingcream från Moroccanoil Curl Intense Cream

Fördelar

 • Gör dina vågor eller lockar silkeslena
 • Framhäver lockar och vågor
 • Är som ett leave-in balsam med stadga
 • Doftar underbart

Nackdelar

 • Innehåller exempelvis silikoner vilket många inte vill använda

Specifikationer

Mer om Moroccanoil Curl Intense Cream

Moroccanoil Hydrating Styling Cream är en fantastisk produkt för alla med vågigt eller lockigt hår. Detta är en leave-in kräm som är både mjukgörande och som ger håret mängder av näring och en hel del stadga. Med arganolja och vitaminer, är denna kräm för lockigt hår utformad för att hålla dina lockar återfuktade, glänsande och med betydligt bättre stadga än vid enbart en leave-in conditioner.

Att använda Moroccanoil Hydrating Styling Cream är enkelt , bara gnid en liten mängd mellan dina handflator och arbeta igenom håret. Du kan sedan styla det vidare eller enbart låta styling creamen och dess stadga göra jobbet. Resultatet blir fantastiskt! Den här produkten är en fröjd då den också har en underbar doft.

Intense Curl Cream är ett leave-in balsam som är ett perfekt komplement till din dagliga stylingrutin och kommer säkert att bli din favoritprodukt för dig som vill ha bättre stadga och lite extra hjälp för att få lockarna att inte falla under dagen.

Köpguide – Välj rätt produkter för ditt lockiga hår

Att använda särskilda hårvårdsprodukter anpassade för lockigt hår är viktigt av flera skäl, eftersom dessa produkter är utformade för att möta de specifika behoven och utmaningarna som lockigt hår kan ha.

Lockigt hår har en tendens att vara torrt eftersom det är svårare för din hårbottens naturliga oljor att nå hårtopparna på grund av de krökta strukturerna. Särskilda produkter för lockigt hår innehåller ofta ingredienser som hjälper till att bevara och balansera fukt, vilket minskar frizz och bidrar till mjuka, välskötta lockar.

Hitta dina bäst i test produkter för lockigt hår hos oss på Testjakt.se!
Hitta dina bäst i test produkter för lockigt hår hos oss på Testjakt.se!

Kontrollera friss

Lockigt hår kan snabbt bli fuktfattigt om du inte vårdar det ordentligt, när ett lockigt hår saknar fukt tappar det till elasticitet, blir lätt frissigt, hårstrån knäcks och det blir ett torrt barr som är svårt att hantera. Produkter speciellt utformade för lockigt hår innehåller mängder av fukt och andra fördelaktiga ingredienser som hjälper till att definiera lockarna och ge dessa en mer spänstig struktur.

Använd alltid värmeskydd

Om du använder värmeverktyg som locktänger eller plattänger för att styla ditt lockiga hår är det viktigt att använda produkter som innehåller värmeskydd. Dessa produkter kan minimera skador och förhindra att lockarna tar skada. Denna regel gäller alla hårtyper, oavsett om du har rakt, lockigt, tjockt eller tunt hår. Vill du minimera antalet produkter i ditt badrumsskåp kan du välja en stylingprodukt med inbyggt värmeskydd som vår testvinnare från Color Wow Dream Coat for Curly Hair eller Lanza Healing Curls Curl Therapy Leave-In Conditioner. På så vis får du både vård, styling och skydd i samma produkt.

Inpackning för lockigt hår

Slarva aldrig med fukt, det kommer tyvärr sätta sina spår. Var därför noga med att kontinuerligt ge ditt hår så mycket fukt du bara kan. Anledningen till att lockiga hår blir torra är att oljan från hårbotten inte når ut till längderna då strukturen på hårstråna förhindrar det. Ditt hår behöver också proteiner / keratin för att klara av dagliga påfrestningar från väder, vind, styling och luft. Du behöver alltså jobba lite hårdare med din hårvård än någon med ett rakt hår.

Det finns inpackningar som är fuktgivande och särskilt anpassade för dina lockar. En proteininpackning kan du göra ungefär en gång i månaden medan en fuktgivande inpackningen kan användas 1-2 gånger per vecka.

Testet har verifierats av Alice Månsson på HairbyAlice.se.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 06/10/2023 •  13 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test