Bästa Powerbank För Att Ladda Din Telefon (Bäst i Test 2023)

I denna artikel kommer vi recensera vilka powerbanks som är bäst i test enligt vår testpanel!

Letar du efter den ultimata lösningen för att hålla din elektronik laddad och redo för action, oavsett var du befinner dig? Då har du kommit till rätt ställe! Powerbanken har snabbt blivit en oumbärlig följeslagare för den moderna livsstilen, och i denna artikel kommer vi att jämföra 5 olika modeller som samtliga har goda recensioner.

Med dagens användning av smartphones, surfplattor, hörlurar, smartwatch och andra bärbara enheter är behovet av pålitlig och kraftfull batteribackup större än någonsin. Det finns inget värre än att stå utan batteri på din telefon och ingen laddare eller strömuttag i närheten. Med en powerbank i din handväska, ficka eller skrivbordslåda kommer du aldrig mer behöva slita ditt hår. En värdefull investering även vid strömavbrott eller andra situationer som är omöjliga att styra över.

Vinnare och bäst i test blev modellen Arctic Tern Powerbank 20.000 som ger mycket batterikapacitet för lite pengar!

1. Vinnare och bäst i test blev Arctic Tern Powerbank 20.000

Fördelar

 • Kraftfull
 • Prisvärd
 • Fyra laddportar
 • Mängder av nöjda användare

Nackdelar

 • Tar ungefär 3-4 h att ladda en enhet

Specifikationer

Mer om Arctic Tern Powerbank 20.000

Bäst i test powerbanken från Arctic Tern är en imponerande kraftpaket som vi inte kan sluta imponeras av. Med fyra USB-portar har den förmågan att ladda flera enheter samtidigt, vilket är ett stort plus i vår uppkopplade värld där både hörlurar, mobiltelefoner, klockor mm kräver batteri.

Den ger dig snabb och effektiv laddning med sina olika utgångar:

USB 1 och USB 2 levererar 5V/2.4A, perfekt för att snabbt ladda din smartphone.
USB 3 och USB 4 ger 5V/1A, vilket är utmärkt för mindre enheter som hörlurar eller smartklockor.
När vi testade Arctic Tern powerbank 20.000 upplevde vi att mobiltelefonen laddades på ungefär 2-2,5 timmar, vilket är imponerande snabbt.

Sammanfattningsvis är Arctic Tern powerbank en pålitlig och kraftfull laddningslösning som vi och mängder av positiva användarrecensioner varmt rekommenderar till alla som behöver en bärbar energikälla för sina enheter. Den har definitivt gjort vårt liv enklare och mer bekvämt när det gäller att hålla mobiltelefon, airpods och applewatch laddade och redo att användas. En stor fördel är det fina priset som i relation till prestandan av denna powerbank är mycket bra. Vi hade önskat ett större färgutbud, men funktion går först.

2. På andraplats i vårt test kommer powerbanken från IRONSIDE 20000mAh

Fördelar

 • Ingår två laddkablar; USB till USB Micro och USB till USC C
 • Stöttålig och vattentålig IP67, klarar tuffa förhållande
 • Fungerar även som ficklampa med sin inbyggda LED
 • Två USB-portar gör att du kan ladda två telefoner (eller andra produkter) samtidigt
 • Tydlig indikator över batteriet i 4 steg

Nackdelar

 • Högre prisbild

Specifikationer

Mer om powerbanken från IRONSIDE

Powerbanken från IRONSIDE är den ultimata lösningen för att aldrig stå utan batteri på varken telefon, airpods eller andra tekniska prylar du använder dagligen. Denna powerbank är särskilt anpassad till tuffa förhållanden. Dess stöttåliga, damm- och vattentäta (IP67) design ger dig trygghet i de mest extrema situationerna. Den inbyggda LED-lampan gör den ännu mer praktisk och mångsidig. Med tre olika ljuslägen är den perfekt som ficklampa i mörkret.

Det som verkligen imponerar är dess förmåga att ladda upp två enheter samtidigt via de två USB-portarna. Det sparar tid och är idealiskt för dig som har flera produkter du dagligen använder som kräver batteri.

Powerbanken batteriindikator i fyra steg är praktisk och håller oss informerade om hur mycket kraft som finns kvar. Sammanfattningsvis är detta den bästa powerbank för dig med höga krav. Det är en förhållandevis stor powerbank men du får fler laddningar än på en mindre modell. Blir det strömavbrott i hemmet kommer du kunna ladda hela familjens telefoner, vilket är en trygghet i sig.

3. På en tredjeplats kommer Xtorm Powerbank solcellsladdning 10000 mAh

Fördelar

 • Powerbanken går att ladda med inbyggasolceller
 • Ladda din telefon till fullt batteri 3 gånger utan att behöva ladda powerbanken
 • Bra back-up att kunna ladda med både solceller och el

Nackdelar

 • Strömadapter medföljer inte, man får med endast sladd
 • En del användare upplever att laddning med solceller tar för lång tid. Kanske mest för nödsituationer.

Specifikationer

Mer om Xtorm Powerbank solcellsladdning 10000 mAh

Den här innovativa solcells-powebanken är kanon för dig som vill kunna använda både solceller vid laddning och el. Med en imponerande kapacitet på 10 000 mAh kan den hålla dina enheter laddade under längre äventyr i naturen.

Den har tre olika USB-portar, inklusive en USB-C med 20 W PD-stöd för snabb laddning av både Android- och iPhone-enheter. Dessutom finns två USB-A-portar med Quick Charge 3.0-teknik (18 W) för ännu snabbare laddning. En laddningsindikator håller dig informerad om batterinivån.

En unik funktion är den inbyggda solpanelen med 4,5 W-effekt. Den kan ladda powerbanken själv i starkt solljus och fungerar även som en nödladdningskälla. Men kom ihåg att den kan inte ladda både powerbankens batteri och din telefon samtidigt, en åt gången. En del användare vittnar om svag effekt och långsam laddningstid vid användning av solcellerna. Som nödlösning är det dock kanon!

Sammanfattningsvis, om du söker en pålitlig och robust powerbank som klarar av längre äventyr och kan utnyttja solenergi när det behövs, är den här modellen ett utmärkt val. Med sina kompakta mått på 100x165x21 mm och en vikt på endast 366 g är den enkel att ta med överallt.

4. På en fjärdeplats kommer powerbanken från Nomadelic Powerbank Solo 800

Fördelar

 • Prisvärd modell, mycket laddning för pengarna
 • Fina färger, välj mellan beige, rosa, turkos och grå
 • Perfekt att slänga ner i handväskan
 • Ger upp till 3 fulla laddningar
 • Lätt vikt till skillnad från många modeller som är tunga
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Lite svårt att tyda exakt batterimängd, knapphändig instruktion medföljer

Specifikationer

Mer om Powerbank Nomadelic

Nomadelic Powerbank Solo 800 är den ultimata följeslagaren för dig som ständigt är på språng och behöver en pålitlig källa till laddning när batterinivån hotar att kollapsa. Med sina imponerande tre USB-utgångar erbjuder den möjligheten att ladda upp till tre enheter, vilket är oumbärligt i dagens uppkopplade värld.

Denna kraftfulla powerbank imponerar inte bara med sin kapacitet utan även med sin snabbladdningsteknologi, inklusive Power Delivery och Quick Charge. Det innebär att din smartphone, surfplatta eller hörlurar får den laddning de behöver på ett ögonblick.

Det enda du behöver tänka på är att se till att du har en strömadapter för att ladda powerbanken själv, då den säljs separat. Men ingen oro, en praktisk laddkabel (USB-C till USB-A) ingår för att göra din laddningsupplevelse smidig och problemfri. Med Nomadelic Powerbank Solo 800 är du alltid redo att möta dagen med full kraft och stil! Detta är helt klart den mest stilfulla powerbanken i vårt test!

5. På en femteplats kommer Apple Externt MagSafe-batteri

Fördelar

 • Passar utmärkt till din iphone och fästes med magnet på baksidan av din telefon
 • Slipp sladdar vid laddning
 • Batteriet startar och stängs av automatiskt när du fäster det på din iPhone

Nackdelar

 • Fungerar enbart med iPhone 12, 13 och 14
 • Ingår ej strömadapter och usb-c Lightning-kabel

Specifikationer

Mer om Apple powerbank

Apple MagSafe batteri är en imponerande trådlös laddningslösning som bygger på expertjusterade magneter för en sömlös anslutning till din iPhone. Den största fördelen med denna powerbank är dess användarvänlighet. När du placerar det på din iPhone börjar den automatiskt ladda din enhet, vilket innebär att du slipper bekymra dig om att aktivera eller stänga av laddningen manuellt.

Vidare erbjuder detta batteripack en bekväm och portabel laddningslösning för din iPhone, perfekt för när du är på språng eller när du inte har tillgång till en vägguttag. Dess kompakta design gör det enkelt att bära med sig, och det är enkelt att fästa på baksidan av din iPhone tack vare de magnetiska fästena. Läs specifikationerna för att se vilka modeller av iPhone som är kompatibla med denna trådlösa laddare.

Med Apple MagSafe batteripack kan du njuta av förlängd batteritid och pålitlig trådlös laddning utan krångel. Det är en smidig tillägg till din iPhone-upplevelse och en bra investering för att hålla din enhet laddad och redo när du behöver den som mest.

Köpguide – Vad är en powerbank?

En powerbank är en bärbar enhet som används för att ladda elektronisk så som smartphones, surfplattor, bärbara datorer, hörlurar, klockor eller andra prylar som kräver batteriladdning. En powerbank är den ultimata lösningen när du är på språng och inte har tillgång till ett eluttag.

Powerbanks innehåller inbyggda batterier som kan laddas upp via eluttag eller USB-portar. De kan sedan användas för att ladda dina enheter via USB-anslutningar.

Kapacitet och laddningstider

Powerbanks kommer i olika kapaciteter, mätt i milliampere-timmar (mAh) eller wattimmar (Wh). Högre kapacitet innebär mer ström tillgänglig för laddning och längre drifttid för dina enheter. Laddningstiden för en powerbank beror på dess kapacitet och den strömstyrka den laddas med.

Antalet laddningar en powerbank kan ge beror på flera faktorer, inklusive powerbankens kapacitet, den enhet du laddar och hur mycket ström den enheten kräver. Här är ett enkelt sätt att beräkna ungefärligt antal laddningar:

Ta reda på powerbankens kapacitet i milliampere-timmar (mAh) eller wattimmar (Wh). Låt oss använda mAh som enhet i detta exempel.

Ta reda på batterikapaciteten på den enhet du vill ladda. Detta anges vanligtvis i mAh för smartphones och liknande enheter.

Dela powerbankens kapacitet med den enhetens batterikapacitet. Detta ger dig en uppskattning av hur många laddningar du kan få. Ofta finns det angivet under informationen på återförsäljarens sida hur många laddningarn du kan förvänta dig av din powerbank. Samtliga modeller i vår jämförelse har en god förmåga att ge minst 3 laddningar till din smartphone.

Hitta bäst i test powerbanks hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test powerbanks hos oss på Testjakt.se!

Portabel laddare

Powerbanen är kompakt och bärbar, vilket gör den idealisk för resor, utomhusaktiviteter eller i nödsituationer när du behöver ladda din enhet. Att ha tillgång till en powerbank är en säkerhet och trygghet som många behöver då framförallt mobilen är såväl ett arbetsredskap som en nödhjälp vid behov.

Olika typer av battericeller

Det finns olika typer av powerbanks, inklusive bärbara modeller, solcellsladdare och större enheter som används för att ladda laptops eller andra kraftfulla enheter.

Powerbanks använder olika typer av battericeller, inklusive litiumjon, litium-polymer och litium-järnfosfat. Varje typ har sina egna fördelar och nackdelar vad gäller kapacitet, vikt och livslängd.

Anslutningar/kablar

Powerbanks kan ha olika typer av utgångs- och ingångsanslutningar, inklusive USB-A, USB-C, Lightning och mikro-USB. Valet av anslutning påverkar vilka enheter som kan laddas och hur snabbt de laddas.

En del av modellerna på marknaden levereras med kablar och andra säljes det som ett tillval, var noga med att kolla upp detta så du kan börja använda din powerbank direkt.

Ergonomi

En bekväm kikare är en användbar kikare. Vikt, storlek och greppkomfort är avgörande för att kunna använda kikaren i längre perioder utan att tröttna. Justerbara ögonmusslor och fokuseringsmekanismer bör vara lättanvända och anpassningsbara för olika användare.

Säkerhet

Många moderna powerbanks är utrustade med skyddsfunktioner som överspänningsskydd, kortslutningsskydd och temperaturkontroll för att säkerställa säker användning och skydda både powerbanken och de anslutna enheterna.

Hur snabbt laddar en powerbank min enhet?

Hastigheten vid vilken en powerbank laddar din mobiltelefon beror på flera faktorer, inklusive powerbankens ursprungliga kapacitet, den enhet du laddar, och eventuell stöd för snabbladdningsteknik.

Snabbladdande powerbanks med stöd för teknologier som Quick Charge eller Power Delivery kan ladda enheter betydligt snabbare.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 07/09/2023 •  13 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test