Bästa Powerbank För Att Ladda Din Telefon (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilken powerbank som är bäst i test enligt vår testpanel!

Letar du efter den ultimata lösningen för att hålla din elektronik laddad och redo för action, oavsett var du befinner dig? Då har du kommit till rätt ställe! Powerbanken har snabbt blivit en oumbärlig följeslagare för den moderna livsstilen, och i denna artikel kommer vi att rekommendera 3 olika modeller som samtliga har goda recensioner.

Med dagens användning av smartphones, surfplattor, hörlurar, smartwatch och andra bärbara enheter är behovet av pålitlig och kraftfull batteribackup större än någonsin. Det finns inget värre än att stå utan batteri på din telefon och ingen laddare eller strömuttag i närheten. Med en powerbank i din handväska, ficka eller skrivbordslåda kommer du aldrig mer behöva slita ditt hår. En värdefull investering även vid strömavbrott eller andra situationer som är omöjliga att styra över.

Vinnare och bäst i test blev modellen BioLite Charge 20 Pd som ger mycket batterikapacitet för lite pengar!

1. Vinnare och bäst i test blev powerbank från BioLite Charge 20 Pd

Fördelar

 • Kraftfull
 • Prisvärd
 • Två laddportar
 • Mängder av nöjda användare

Nackdelar

 • Går långsammare att ladda fullt när du laddar två enheter samtidigt

Specifikationer

Mer om BioLite Charge 20 Pd

Charge 20 Pd från Biolite är en imponerande powerbank som kombinerar smidighet, kompakt design och pålitlighet. Med sitt kraftfulla 6,000 mAh batteri och två USB-A-utgångar är den ett oumbärligt tillbehör för äventyrare och resenärer. Jag uppskattade den snabba laddningstiden på endast 2 timmar, vilket är mycket bekvämt när tiden är knapp.

Dess vikt på 165 gram gör den enkel att bära med sig, och det laddningsbara batteriet har tillräckligt med kraft för att pålitligt ladda min telefon och andra elektronikprylar. Dessutom är det smidigt att ha en USB-C-anslutning och två USB-A-utgångar, vilket gör det möjligt att ladda flera enheter samtidigt.

Slutligen, Biolite Charge 20 Pd erbjuder en pålitlig och effektiv energilösning för den som är på språng. Den är både hållbar och funktionell och håller dina enheter igång när det behövs som mest.

Sammanfattningsvis är Biolite Charge 20 Pd en utmärkt powerbank som uppfyller sina löften med snabb laddning, kompakt design och pålitlig prestanda. Den är ett oumbärligt verktyg för alla äventyrare och resenärer.

2. På andraplats i vårt test kommer powerbanken från IRONSIDE 20000mAh

Fördelar

 • Ingår två laddkablar; USB till USB Micro och USB till USC C
 • Stöttålig och vattentålig IP67, klarar tuffa förhållande
 • Fungerar även som ficklampa med sin inbyggda LED
 • Två USB-portar gör att du kan ladda två telefoner (eller andra produkter) samtidigt
 • Tydlig indikator över batteriet i 4 steg

Nackdelar

 • Högre prisbild

Specifikationer

Mer om powerbanken från IRONSIDE

Powerbanken från IRONSIDE är den ultimata lösningen för att aldrig stå utan batteri på varken telefon, airpods eller andra tekniska prylar du använder dagligen. Denna powerbank är särskilt anpassad till tuffa förhållanden. Dess stöttåliga, damm- och vattentäta (IP67) design ger dig trygghet i de mest extrema situationerna. Den inbyggda LED-lampan gör den ännu mer praktisk och mångsidig. Med tre olika ljuslägen är den perfekt som ficklampa i mörkret.

Det som verkligen imponerar är dess förmåga att ladda upp två enheter samtidigt via de två USB-portarna. Det sparar tid och är idealiskt för dig som har flera produkter du dagligen använder som kräver batteri.

Powerbanken batteriindikator i fyra steg är praktisk och håller oss informerade om hur mycket kraft som finns kvar. Sammanfattningsvis är detta den bästa powerbank för dig med höga krav. Det är en förhållandevis stor powerbank men du får fler laddningar än på en mindre modell. Blir det strömavbrott i hemmet kommer du kunna ladda hela familjens telefoner, vilket är en trygghet i sig.

3. På en tredjeplats kommer Xtorm Powerbank solcellsladdning 10000 mAh

Fördelar

 • Powerbanken går att ladda med inbyggasolceller
 • Ladda din telefon till fullt batteri 3 gånger utan att behöva ladda powerbanken
 • Bra back-up att kunna ladda med både solceller och el

Nackdelar

 • Strömadapter medföljer inte, man får med endast sladd
 • En del användare upplever att laddning med solceller tar för lång tid. Kanske mest för nödsituationer.

Specifikationer

Mer om Xtorm Powerbank solcellsladdning 10000 mAh

Den här innovativa solcells-powebanken är kanon för dig som vill kunna använda både solceller vid laddning och el. Med en imponerande kapacitet på 10 000 mAh kan den hålla dina enheter laddade under längre äventyr i naturen.

Den har tre olika USB-portar, inklusive en USB-C med 20 W PD-stöd för snabb laddning av både Android- och iPhone-enheter. Dessutom finns två USB-A-portar med Quick Charge 3.0-teknik (18 W) för ännu snabbare laddning. En laddningsindikator håller dig informerad om batterinivån.

En unik funktion är den inbyggda solpanelen med 4,5 W-effekt. Den kan ladda powerbanken själv i starkt solljus och fungerar även som en nödladdningskälla. Men kom ihåg att den kan inte ladda både powerbankens batteri och din telefon samtidigt, en åt gången. En del användare vittnar om svag effekt och långsam laddningstid vid användning av solcellerna. Som nödlösning är det dock kanon!

Sammanfattningsvis, om du söker en pålitlig och robust powerbank som klarar av längre äventyr och kan utnyttja solenergi när det behövs, är den här modellen ett utmärkt val. Med sina kompakta mått på 100x165x21 mm och en vikt på endast 366 g är den enkel att ta med överallt.

Köpguide – Vad är en powerbank?

En powerbank är en bärbar enhet som används för att ladda elektronisk så som smartphones, surfplattor, bärbara datorer, hörlurar, klockor eller andra prylar som kräver batteriladdning. En powerbank är den ultimata lösningen när du är på språng och inte har tillgång till ett eluttag.

Powerbanks innehåller inbyggda batterier som kan laddas upp via eluttag eller USB-portar. De kan sedan användas för att ladda dina enheter via USB-anslutningar.

Kapacitet och laddningstider

Powerbanks kommer i olika kapaciteter, mätt i milliampere-timmar (mAh) eller wattimmar (Wh). Högre kapacitet innebär mer ström tillgänglig för laddning och längre drifttid för dina enheter. Laddningstiden för en powerbank beror på dess kapacitet och den strömstyrka den laddas med.

Antalet laddningar en powerbank kan ge beror på flera faktorer, inklusive powerbankens kapacitet, den enhet du laddar och hur mycket ström den enheten kräver. Här är ett enkelt sätt att beräkna ungefärligt antal laddningar:

Ta reda på powerbankens kapacitet i milliampere-timmar (mAh) eller wattimmar (Wh). Låt oss använda mAh som enhet i detta exempel.

Ta reda på batterikapaciteten på den enhet du vill ladda. Detta anges vanligtvis i mAh för smartphones och liknande enheter.

Dela powerbankens kapacitet med den enhetens batterikapacitet. Detta ger dig en uppskattning av hur många laddningar du kan få. Ofta finns det angivet under informationen på återförsäljarens sida hur många laddningarn du kan förvänta dig av din powerbank. Samtliga modeller i vår jämförelse har en god förmåga att ge minst 3 laddningar till din smartphone.

Hitta bäst i test powerbanks hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test powerbanks hos oss på Testjakt.se!

Portabel laddare

Powerbanen är kompakt och bärbar, vilket gör den idealisk för resor, utomhusaktiviteter eller i nödsituationer när du behöver ladda din enhet. Att ha tillgång till en powerbank är en säkerhet och trygghet som många behöver då framförallt mobilen är såväl ett arbetsredskap som en nödhjälp vid behov.

Olika typer av battericeller

Det finns olika typer av powerbanks, inklusive bärbara modeller, solcellsladdare och större enheter som används för att ladda laptops eller andra kraftfulla enheter.

Powerbanks använder olika typer av battericeller, inklusive litiumjon, litium-polymer och litium-järnfosfat. Varje typ har sina egna fördelar och nackdelar vad gäller kapacitet, vikt och livslängd.

Anslutningar/kablar

Powerbanks kan ha olika typer av utgångs- och ingångsanslutningar, inklusive USB-A, USB-C, Lightning och mikro-USB. Valet av anslutning påverkar vilka enheter som kan laddas och hur snabbt de laddas.

En del av modellerna på marknaden levereras med kablar och andra säljes det som ett tillval, var noga med att kolla upp detta så du kan börja använda din powerbank direkt.

Ergonomi

En bekväm kikare är en användbar kikare. Vikt, storlek och greppkomfort är avgörande för att kunna använda kikaren i längre perioder utan att tröttna. Justerbara ögonmusslor och fokuseringsmekanismer bör vara lättanvända och anpassningsbara för olika användare.

Säkerhet

Många moderna powerbanks är utrustade med skyddsfunktioner som överspänningsskydd, kortslutningsskydd och temperaturkontroll för att säkerställa säker användning och skydda både powerbanken och de anslutna enheterna.

Hur snabbt laddar en powerbank min enhet?

Hastigheten vid vilken en powerbank laddar din mobiltelefon beror på flera faktorer, inklusive powerbankens ursprungliga kapacitet, den enhet du laddar, och eventuell stöd för snabbladdningsteknik.

Snabbladdande powerbanks med stöd för teknologier som Quick Charge eller Power Delivery kan ladda enheter betydligt snabbare.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 17/01/2024 •  10 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test