Bästa Pottorna För Barn Som Ska Bli Blöjfria (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka pottor för barn som är bäst i test enligt vår testpanel!

Att bli blöjfri är en viktig milstolpe i ditt barns utveckling, och valet av rätt potta kan vara avgörande för att göra övergången smidig och bekväm. Att hitta den bästa pottan för ditt barn kan vara en utmaning, med tanke på det breda utbudet av alternativ på marknaden idag.

I denna artikel kommer vi att jämföra de bästa pottorna för barn som är redo att säga adjö till blöjorna. Vi kommer att utforska olika funktioner, design och användarvänlighet för att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut och göra blöjfriheten till en positiv och spännande resa för ditt barn och hela familjen. Låt oss dyka in i världen av pottor och upptäcka vilka som är de mest lämpliga för din lilla blöjfria äventyrare.

1. Vinnare och bäst i test blev pottan från DOLU Lära-Gå-På-Pottan

Fördelar

 • Efterliknar en vanlig toalett
 • Ljudeffekter vid användning av “spol-knappen”
 • Välj mellan vit, rosa och blå
 • Hållare för toalett papper

Nackdelar

 • Tar upp lite plats på toaletten

Specifikationer

Mer om DOLU Lära-Gå-På-Pottan

Denna potta till barn från DOLU är inte bara en vanlig potta – den ser ut precis som en riktig toalett och erbjuder en autentisk upplevelse för ditt lilla äventyrare. Med sina detaljer och realistiska design blir denna potta snabbt något lustfyllt för ditt barn vilket gör potträningen betydligt mycket enklare.

En fördel är den löstagbara innerpotta, vilket gör rengöringen enkel och smidig. Detta sparar tid och gör pottan lätt att hålla fräsch och ren.

För att göra toalettträningen ännu roligare och verklighetstrogen mot en riktig toalett har denna potta också hållare för toalettpapper och förvaringsutrymme baktill. Detta gör att barnet kan testa att dra av toalettpapper själv, vilket främjar deras självständighet och skapar en positiv inställning till att använda en riktig toalett i framtiden.

En annan spännande detalj är spolaknappen som faktiskt ger ifrån sig ljud! Med ett tryck på knappen kommer barnet att få en realistisk toalettupplevelse med ett spolande ljud som gör att de känner sig som en riktig mästare på toaletten. Detta ger en extra nivå av uppskattning och uppmuntran för barnet när de lär sig att använda pottan.

Vi på Testjakt älskar denna pedagogiska potta som perfekt för barn som är redo att ta steget mot blöjfrihet. Den lockar barnet med sin realistiska design och interaktiva funktioner, samtidigt som den erbjuder praktiska egenskaper som enkel rengöring och förvaringsutrymme, ett utmärkt val för föräldrar som vill göra toalettträningen till en spännande och positiv upplevelse för sina barn!

2. På en andraplats kommer barnpottan från BabyBjörn Pottstol

Fördelar

 • Klassisk potta med innerpotta som förenklar rengöringen
 • Armstöd
 • Rejäl och stabil med en bra höjd för att enkelt sätta sig själv och ta sig upp
 • Flera olika färger att välja emellan

Nackdelar

 • Inga extrafunktioner eller ljud och ljus

Specifikationer

Mer om BabyBjörn Potta

BabyBjörns potta är en fantastisk stöttepelare under potträningstiden. Med sin genomtänkta design erbjuder den optimal komfort för ditt barn samtidigt som den står stadigt på golvet, även när ditt barn rör sig. Pottan är perfekt i höjd, vilket gör det enkelt för ditt barn att sätta sig ner och ställa sig upp själv utan att trilla.

Med det höga ryggstödet och armstöden kan ditt barn luta sig tillbaka och slappna av under de längre stunderna på pottan. Dessutom minskar det höga stänkskyddet risken för olyckor och gör det enklare att hålla rent. Tack vare den smarta designen kan du enkelt lyfta ut innerpottan med handtaget för smidig rengöring.

Denna potta har andra fördar som att den är PVC- och BPA-fri, vilket gör den säker att använda för barn. Med sin stabila design och klassika design utan vassa kanter blir potträningen både säker och bekväm för ditt barn.

BabyBjörns pottstol är en pålitlig klassiker som tidigare generation också använt för att bli blöjfria. Pottan från BabyBjörn kombinerar komfort, säkerhet och enkelhet i en och samma produkt. Det perfekta valet för dig som vill ha god kvalitet och inte letar efter mängder av extrafunktioner eller ljud och ljus.

3. På en tredjeplats kommer barnpottan från 2B BABY Babblarna Potta med Spolljud

Fördelar

 • Motiv från barnens favorit Babblarna
 • Spolljud för extra spännande toalettbesök
 • Fack finns för förvaring av papper eller våtservetter
 • Innerpottan går att ta ur vilket förenklar rengöringen

Nackdelar

 • Lite högt pris

Specifikationer

Mer om Babblarna Potta med Spolljud

2B BABY Babblarna potta med spolljud är den ultimata pottan för de små Babblarna fans! Denna underbara potta gör potträningen till en rolig och spännande upplevelse för ditt barn.

Det som verkligen sätter denna potta i en klass för sig är det härliga spolljudet som aktiveras varje gång ditt barn gör sitt behov. Det ger en interaktiv och uppmuntrande dimension till potträningen och gör det till en riktigt festlig stund för ditt barn. Något som flera föräldrar vittnar om gör stor skillnad till steget att göra barnen blöjfria är just spolljudet och motivet av Babblarna.

Förutom det glädjefyllda spolljudet har Babblarna Spolljud Potta även en urtagbar behållare, vilket gör rengöringen otroligt smidig och enkel. Du kan enkelt tömma och rengöra pottan utan något krångel.

En annan praktisk funktion som uppskattas mycket av föräldrar är facket på baksidan av pottan, perfekt för att förvara tvättlappar, våtservetter eller toalettpapper.

Sammanfattningsvis är pottan som efterliknar en riktig toalett med motiv av Babblarna en fantastisk produkt som kombinerar nöje och funktion. Med sitt roliga spolljud, urtagbara innerbehållare och smarta förvaringsfack det perfekta valet för potträningen. Ditt barn kommer att älska att använda denna potta och du kommer att uppskatta dess praktiska egenskaper.

4. På en fjärdeplats kommer barnpottan från BIG Bobby Potta Med Ratt

Fördelar

 • Häftig design med ratt och tuta
 • Roligare potträning garanteras
 • Överdelen går att ta loss för smidigare rengöring
 • Bra pris

Nackdelar

 • Ryggstödet är lite kort för längre toalett besök

Specifikationer

Mer om BIG Bobby Potta Med Ratt

BIG’s fina potträningspotta utformad som en bil med ratt och tuta är en perfekt följeslagare för att hjälpa ditt barn i potträningsfasen. Detta är inte bara en vanlig potta, utan även underhållning! En kombination som brukar vara vinnande när det gäller små barn.

Det som gör denna potta unik är den söta ratten som även har en tuta. Den ger en extra nivå av sysselsättning och lek under potträningen, vilket kan göra hela upplevelsen roligare och mer spännande för ditt barn.

En annan praktisk egenskap hos denna potta är dess avtagbara ovandel. Det gör pottan enkel att rengöra och underhålla, en viktig aspekt för att hålla hygienen. Du kan enkelt ta bort ovandelen, rengöra den och sätta tillbaka den igen utan några problem. Glöm inte att avlägsna ratten!

Sammanfattningsvis är BIG’s potträningspotta en fantastisk följeslagare för att hjälpa ditt barn i potträningsprocessen. Med sin roliga ratt, tuta och avtagbara ovandel erbjuder den både sysselsättning och funktion i ett.

5. På en femteplats kommer barnpottan från Beemoo Care Halkfri Potta

Fördelar

 • Halkskydd gör att pottan står stabilt
 • Bästa budgetval
 • Finns i olika färger
 • Handtag bak för enkel förflyttning

Nackdelar

 • Ingen innerpotta som går att ta loss vid rengöring

Specifikationer

Mer om Beemoo Care Halkfri Potta.

Pottan från Beemoo är en enkel men funktionell potta vilken uppskattas mestadels för sin halkfria design. Den står stadigt på golvet och förblir på plats utan att glida eller åka iväg. Det ger en extra trygghet för både barnet och föräldern under potträningen.

Beemoo Cares potta är även utrustad med ett smart stänkskydd framtill. Detta hjälper till att minimera eventuella missöden. Du kan vara säker på att det mesta kommer att hållas inom pottan, vilket sparar dig tid och ansträngning.

För att ge ytterligare komfort och stöd har pottan ett bekvämt ryggstöd baktill. Detta gör att ditt barn kan luta sig tillbaka och slappna av under sina potträningssessioner. Den ergonomiska utformningen säkerställer att barnet känner sig bekvämt och tryggt.

Sammanfattningsvis är Beemoo Cares potta en pålitlig och imponerande produkt som tar hänsyn till både säkerhet och komfort. Med sin halkfria bas, smarta stänkskydd och bekväma ryggstöd blir den snabbt en favorit hos både barn och föräldrar. Om du letar efter en pålitlig potta för ditt barns potträning är Beemoo Cares potta ett utmärkt val. Enda nackelen med denna potta är att den saknar en avtagbar innerpotta vilket gör att du behöver rengöra hela pottan.

Köpguide – När ditt barn ska bli blöjfri

En stor milstolpe som många av oss föräldrar minns för all framtid är när ens barn ska bli blöjfria och börja gå på pottan och således även på toaletten. Vägen till att få ditt barn blöjfri kan vara mer eller mindre rak. För en del barn går det enkelt och snabbt medan andra får kämpa lite längre. Låt ditt barn ta den tid det behöver.

Ett bra tips är att börja öva tidigt och försöka göra pottan till en lustfylld upplevelse utan tvång. När det sedan blir sommar kan man försöka låta barnet vara utan blöja kortare stunder på dagtid och ha pottan placerad lättillgängligt. Om pottan blir något roligt och spännande så kommer ditt barn också vilja sitta på den och använda den. I vår jämförelse av de bästa pottorna på marknaden har vi samlat pottor med goda recensioner och omdöme från användare och även i olika prisklasser. Läs gärna vidare för mer information om vad du bör tänka på när du väljer potta till ditt barn.

Hitta bäst i test pottor för barn hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test pottor för barn hos oss på Testjakt.se!

Funktioner som ljud och ljus motiverar

Vissa pottor har inbyggda funktioner som belönar eller uppmuntrar barnet när de använder pottan. Det kan vara ljud, ljus eller andra belöningsmekanismer som kan göra toalettträningen mer spännande och rolig för barnet. En del pottor har spolljud medans andra har en sensor som känner av när kisset kommer i pottan och då spelar en glädjande melodi för ditt barn.

Pottans storlek och komfort

Se till att pottan är bekväm för ditt barn att sitta på. Det bör vara tillräckligt stabilt och ha rätt storlek för att ditt barn ska kunna sitta bekvämt. Ett bra ryggstöd eller armstöd är något som kan bidra till bättre komfort vid längre väntestunder på att bajset ska komma. En del pottor har även halkskydd eller glidskydd för att förhindra att pottan halkar när barnet ska resa sig eller sätta sig på den.

Design och utseende

Välj en potta som du som förälder tror att ditt barn kommer tycka om. Det kan vara i en rolig färg eller med bilder av deras favoritkaraktärer, i denna jämförelse finns exempelvis en potta med motiv från barnens favorit Babblarna. En fin och rolig potta kan hjälpa till att göra potträningen mer spännande för ditt barn. Det händer att barn vägrar gå på pottan och har du testat en klassisk potta tidigare kan det vara värt att prova en potta med mer funktioner som ljud och ljus.

Stabilitet och säkerhet

Vid valet av potta så fundera noga över stabilitet på pottan och eventuella säkerhetsaspekter. Pottan bör vara stadig och säker att använda. Se till att den har halkfria fötter eller gummibas för att undvika att den glider på golvet. När barn börjar potträna är de inte alltid så stabila själva vilket sätter ännu högre krav på pottans stabilitet och säkerhet.

Att kunna ta med sig pottan

Om du planerar att använda pottan både hemma och när du är på språng kan det vara bra att välja en potta som är lätt att ta med sig och som inte tar upp allt för mycket plats. Det kan vara praktiskt att kunna ta med pottan om ni ska resa, sova borta eller när ni helt enkelt bara är utanför hemmet. Precis när ert barn börjar bli blöjfri är det som viktigast att alltid ha närheten till just pottan för att förhindra olyckor.

Pris

Priset kan vara en faktor att överväga när du köper en potta, men se till att du balanserar kostnaden med kvaliteten och funktionerna som erbjuds. Den bästa pottan för dig och din familj måste inte kosta skjortan, i vår jämförelse finner du pottor i flera olika prislägen.

Sammanfattningsvis

Vi hoppas att du och ditt barn med hjälp av vår guide på Testjakt ska hitta den bästa pottan som passar er perfekt och som kommer underlätta potträningen.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 12/06/2023 •  14 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test