Bästa Nagellack För Perfekt Manikyr Hemma (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka nagellack som är bäst i test enligt vår testpanel!

Nagellack är som små konstverk på våra fingertoppar, och att måla naglarna är ett enkelt sätt att addera färg och kreativitet till vardagen. Historiskt sett går trenden att måla naglarna långt tillbaka i tiden – från antika Kina där man använde äggvita, bivax och blomblad för att skapa färgstarka lack, till dagens moderna utbud av glittrande nyanser, krom och andra effekter. I denna artikel tar vi en titt på ett antal nagellack som vi varmt kan rekommendera. Dessa märken och produkter är storsäljare med flertalet nöjda användare.

Välj mellan budget nagellack till lite lyxigare nagellack, allt för att sätta din personliga prägel på just dina naglar. Så, om du är nyfiken på att piffa upp dina naglar eller bara letar efter nya trender, har du kommit rätt! För låt oss vara ärliga, ovårdade naglar är något som verkligen sänker helhetsintrycket och känslan för många av oss. Att ta hand om sina händer är inte så vårt, lite handkräm, nagelolja och målade naglar gör susen, du kan dessutom göra det på hemmaplan och det behöver inte kosta en förmögenhet.

1. Vinnare och bäst i test blev nagellacket från OPI Infinite Shine

Fördelar

 • Superlätt att måla med penseln
 • Torkar snabbt, kletar inte
 • Håller länge utan att orka ut
 • Fantastiska färger

Nackdelar

 • Högre prisbild

Specifikationer

Mer om nagellacket från OPI Infinite Shine

Nagellackens nagellack från OPI är både vårt och många nagelsalongers förstahandsval. Detta är ett nagellack i toppklass och det märks direkt när du målar. Borsten är snudd på omöjlig att misslyckas med och konsistensen är tunn, men med det sagt inte rinnig. Dessutom torkar den snabbt, vilket gör att du med enkelhet kan måla två lager och inte behöva vänta allt för länge på att börja leva livet igen.

Färgmässigt är utbudet helt otroligt, vid nya säsonger släpps ofta aktuella säsongsbaserade nyanser vilket gör att det alltid finns uppdaterat utbud. Att det dessutom är 15 ml i flaskan gör att den håller länge. Det finns egentligen inget negativt med OPI nagellack, förutom att den ligger i det något högre prissegmentet.

2. På andraplats kommer nagellacket från Essie

Fördelar

 • Otroligt färgutbud
 • Mängder av möjlighet att skapa unika designs med krom, glitter, matt-finish
 • Vegansk
 • Enkel att måla med, även för den mer oerfarna

Nackdelar

 • Du bör använda ett överlack för att förbättre hållbartheten, något som Essie rekommenderar

Specifikationer

Mer om Essie nagellack

Essie nagellack är det perfekta valet för dig som har höga krav på ett brett färgutbud. Här vågar vi påstå att det finns en färg för ALLA. Det finns så otroligt många färger att välja emellan att man nästan inte kan förstå bredden. Dessutom finns det olika typer av finish, såsom exempelvis glitter, matt, shine mfl.

För dig som vill leka med olika mönster, applikationer ser vi Essies utbud och breda produktspann som viktigt. Det finns även mängder av överlack och “gel-lack” att välja mellan. Essie har under flera år varit ett bästsäljande varumärke för just nagellack. Rent prismässigt ligger produkterna lite högre, men sett till kvalitet skulle vi absolut säga att produkterna är rättvist prissatta. Vi har jämfört billigare nagellack och det är stor skillnad på dels hållbarthet, men även på hur snabbt produkterna torkar och hur felfritt resultat du får. Essie passar dig som är redo att lägga lite mer pengar på ditt nagellack för att få en högre kvalietet än hos budgetvarianter, men också ett enormt stort utbud.

3. På tredjeplats kommer nagellacket från IsaDora

Fördelar

 • Snabbtorkande nagellack
 • Penseln gör att du enbart behöver stryka nageln med ett penseldrag (Du bör dock måla två lager för att få ett riktigt heltäckande resultat)
 • Flera färger
 • Buget-favoriter
 • Klassiker

Nackdelar

 • Något vattnig konsistens vilket gör det lite svårare att måla med

Specifikationer

Mer om IsaDora nagellack

Vår budgetfavorit från IsaDora är en klassiker som många av oss har haft i badrummet under uppväxten. Trots att det idag finns många konkurrenter på marknaden som slår IsaDora på fingrarna dels i kvalitet men även i färgutbud så är detta ett väldigt bra nagellack. Prismässigt ligger det lågt, var dock observant på att mängden nagellack i deras förpackning enbart är 6 ml. Det finns fördelar med att ha en mindre mängd nagellack i flaskan, du slipper riskera att det torkar, vilket lite större flaskor har en tendens att riskera.

Att applicera IsaDoras nagellack är enkelt, penseln gör att du snabbt med ett penseldrag drar över hela nageln. Vi älskar färgutbudet och att flera favoriter finns återkommande år efter år. Att testa nya nyanser är dessutom enklare när priset ligger lite lägre. Användare menar på att resultatet förbättras avsevärt av att använda såväl baslack som överlack vid använding av IsaDoras nagellack.

Köpguide – Färger och utbud

Nagellack kommer i en mängd olika färger och finishes. Välj en färg som kompletterar din look och överväg aktuella trender om du vill hålla dig uppdaterad. En rolig detalj är att använda en färg som passar säsongen. På våren och sommaren tenderar klara, ljusa, pastelliga eller starkare toner av röd, rosa, orange mfl. Klassiska nyanser som rött och nude är alltid säkra val och de fungerar året runt. På hösten och vintern brukar många föredra att använda djupare röda toner, burgundy, teal, petrol, brun eller andra mörkare toner. Du kan också använda ditt lack för att uttrycka din egna stil, eller för att matcha en specifik klädsel.

Hitta bäst i test nagellack hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test nagellack hos oss på Testjakt.se!

Nagellack och nagelolja

Kvalitetsnagellack bör inte bara erbjuda färg utan också hjälpa till att skydda dina naglar. Vissa lack innehåller ingredienser som stärker och skyddar naglarna från skador. Försäkra dig om att även använda ett bra underlack och överlack för att maximera hållbarheten och minimera risken för flagnande.

En bra nagelolja vårdar också dina nagelband vilket får dina händer och naglar att se fräschare och mer välvårdade ut. Fnasiga nagelband är både smärtsamt och missklädsamt så just nageloljan är en fantastiska bra investering till din manikyr.

Torktid och applicering

Snabbtorkande nagellack är idealiska för att spara tid och undvika klet eller ojämnheter av att du stöter i något under torktiden. Appliceringsprocessen påverkar också resultatet. Försäkra dig om att borsten är lätt att hantera och att formulan ger en jämn täckning utan klumpar eller bubblor. En fördel är att måla naglarna inomhus, ett väldigt varmt klimat, eller en varm sommardag gör att nagellacket lätt bubblar sig och flaskan mår inte heller bra av hög värme.

Ingredienser och innehåll

Nagellack består vanligtvis av en kombination av färgpigment, lösningsmedel och bindemedel. När du väljer nagellack är det viktigt att vara medveten om dess formulering. Välj lack som är fria från skadliga kemikalier som formaldehyd, toluen och dibutylftalat för att undvika potentiella hälsorisker och allergiska reaktioner.

Säkerhet

Var försiktig med att undvika att andas in ångor från nagellack, och använd lack i välventilerade utrymmen. Förvara också nagellack utom räckhåll för barn och undvik att applicera det på skadad eller infekterad nagelvävnad. Säkerhet är lika viktigt som estetik när det gäller nagellack.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Helena Månsson, auktoriserad hud & skönhetsterapeut , medlem i SHR.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 01/03/2024 •  8 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test