Bästa Pizzastenarna För Din Grill Eller Kök (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka pizzastenar som är bäst i test enligt vår testpanel!

Pizzastenar är ett hett samtalsämne i grannskapet och inför helgens bjudningar, och av goda skäl. Nu kan du nämligen göra pizzor som smakar som den läckraste stenungsbakade pizzan, fast på hemmaplan! Både yngre och äldre älskar pizza och det är den perfekta bjud-maten när du ska ha besök.

Med förmågan att förvandla hemlagad pizza till en gourmetupplevelse och att lyfta både bull- och brödbak till nya höjder är det ingen överraskning att pizzastenar har blivit en populär produkt.

Men vad är det som gör dessa stenar så speciella, hur använder du pizzastenen, och vilken variant bör du införskaffa? Vi har hittat flera riktigt bra pizzastenar som har nöjda användare och goda recensioner. Vinnaren i vårt bäst i test blev pizzastenen från Big Green Egg Baksten Large men även pizzastenen från Muurikka är ett populärt val med sitt låga pris!

1. Vinnare och bäst i test blev pizzastenen från Big Green Egg Baksten Large

Fördelar

 • Perfekt krispighet
 • Tål extremt höga temperaturer, vilket gör den slitstark och hållbar
 • Finns tillgänglig i flera olika storlekar
 • Passar perfekt i äggformade grillar som Big Green Egg. (Men även utmärkt på annan typ av grill, kolla mått)

Nackdelar

 • Kan vara klumpiga att hantera och svåra att förvara när de inte använda

Specifikationer

Mer om Big Green Egg Baksten Large

Pizzan blir aldrig densamma igen med den här fantastiska pizzastenen. Hemlagade pizzor får en spröd och autentisk botten som om de hade bakats i en traditionell italiensk stenugn. Tack vare den imponerande keramiska konstruktionen som tål otroligt höga temperaturer kommer du aldrig kunna äta en fryspizza igen, vi lovar!

Det bästa med denna pizzasten är att den finns i tre olika storlekar: Medium, MiniMax & Small på 30 centimeter, Large på 36 centimeter och Extra Large på hela 54 centimeter. Oavsett om du är ute efter en mysig middag för två eller en pizzafest för hela familjen, kommer denna sten att passa perfekt. Produkten är tillverkad av det populära märket Big Green Egg som också tillverkar och säljer äggformade grillar.

Så, om du vill ta din hemmapizza till en helt ny nivå och njuta av den äkta smaken av Italien, så är denna keramiska pizzasten ett oumbärligt köksredskap. Med den blir varje pizza en kulinarisk upplevelse som tar dig rakt till en italiensk pizzeria i ditt eget kök. Vi rekommenderar kittet med pizzasten, pizzaspade och pizzakniv, här finns allt för en lyckad servering till familj och vänner!

2. På en andraplats i vårt test kommer pizzastenen från Mustang Multigrill pizzasten 30,5 cm

Fördelar

 • Kan användas både i ugnen, på gasolgrillen eller kolgrillen
 • Baka fantastiska pizzor eller bröd av stenungskvalitet!
 • Kordierit-sten 
 • Perfekt storlek

Nackdelar

 • Inget som påverkar funktionen, dock kommer stenen mörkna med tiden och ändra färg

Specifikationer

Mer om Mustang Multigrill pizzasten 30,5 cm

Pizzastenen är en fantastisk tillägg till din hemmakök om du älskar att laga läcker pizza. Den porösa kordieritytan gör underverk för pizzabotten, eftersom den effektivt avlägsnar fukten och ger en utsökt krispig konsistens som verkligen förhöjer smaken. Denna pizzasten är kompatibel med Mustang Multigrill System grillar men fungerar även på andra typer av grillar som klarar måttet rent storlekmässigt.

Skötseln är enkel – bara använd varmt vatten för att rengöra stenen, undvik diskmedel eller andra typer av rengöringsmedel. En intressant aspekt som kan vara bra att känna till är att stenen kommer att ändra färg över tid, vilket ger den en naturlig patina.

Med en diameter på 30,5 cm och en tjocklek på 8 mm ger denna pizzasten tillräckligt med utrymme för att laga stora och härliga pizzor som kommer att imponera på både familj och vänner. Så om du vill lyfta din hemmapizza till en ny nivå och njuta av den perfekta knaprigheten, är pizzastenen definitivt ett köp du inte kommer att ångra.

3. På en tredjeplats kommer pizzastenen från Eva Solo baksten

Fördelar

 • Fungerar både till ugn, kolgrill och gasolgrill
 • Baka magiska bullar eller bröd på bakstenen
 • Prisvärd
 • Stilren

Nackdelar

Specifikationer

Mer om Eva Solo baksten

Upptäck en ny nivå av typ av matlagning med Eva Solos keramiska pizzasten! Denna danskdesignade baksten tar ditt pizzabak och brödbak till en helt ny dimension. Den porösa ytan i keramiken är hemligheten bakom den perfekta krispigheten och den fantastiska smaken hos allt från småbröd till pizzabottnar.

Eva Solos baksten är mångsidig och kan användas både i ugnen och på kol- eller gasolgrillen. Den blir snabbt ditt hemliga vapen för att skapa otroliga pizzor till hela familjen. Pizza är trots allt den perfekta “bjud-maten” då både yngre som äldre uppskattar denna italienska delikatess. Du kan enkelt anpassa vad du vill ha på i form av skinka, ost eller dylikt för att det ska fungera även för de yngre i familjen.

Tänk på att bakstenens mått är 35,5 cm i diameter och den ska enbart rengöras med varmt vatten, inga diskmedel eller andra rengöringsmedel.

4. På en fjärdeplats kommer pizzasten Weber CRAFTED glaserad

Fördelar

 • Ger underbara krispiga pizzor
 • Klarar höga temperaturer
 • Mängder av goda recensioner och nöjda användare
 • Uppgraderar och utvecklar din grillning!
 • Den glaserade ytan gör att pizza eller bröd inte fastnar
 • Smart design med bärram, enklare att förflytta från ugnen eller grillen

Nackdelar

 • Kräver WEBER CRAFTED ramsats och WEBER CRAFTED grillgaller eller Gourmet BBQ System grillgaller

Specifikationer

Mer om Weber pizzasten

Är du redo att ta en smakresa till Italien utan att lämna din egen trädgård? Med WEBER CRAFTED Gourmet BBQ System glaserad pizzasten kan du göra det möjligt! Denna fantastiska pizzasten tar dig med på en kulinarisk resa till de vackra gatorna i Neapel, där stenugnsbakad pizza är en tradition.

Den glaserade ytan på denna pizzasten gör att maten inte fastnar, vilket gör rengöringen enkel och smidig. Pizzastenens material är korderitsten, vilket absorberar, behåller och fördelar värmen jämnt för att ge dig perfekt tillagad pizza, bröd eller annat.

En uppskattad designaspekt av Webers pizzasten är bärramen som gör det enkelt att flytta din mat från grillen till bordet utan en pizzaspade.

Observera att för att använda denna pizzasten behöver du WEBER CRAFTED ramsats och WEBER CRAFTED grillgaller eller Gourmet BBQ System grillgaller. Så om du är redo att skapa autentisk italiensk matupplevelse hemma, är WEBER CRAFTED Gourmet BBQ System glaserad pizzasten det perfekta valet för dig. Smaklig måltid och njut av “la dolce vita”!

5. På en femteplats kommer Muurikka Pizzasten

Fördelar

 • Klarar temperaturer upp till 480 grader
 • Passar på alla typer av grillar, kolgrill, elgrill, gasolgrill eller din vanliga ugn
 • Nöjda användarrecensioner
 • Praktiska handtag
 • Bra pris

Nackdelar

Specifikationer

Mer om Muurikka Pizzasten

Muurikkas pizzasten är hemligheten bakom att skapa de mest läckra och krispiga pizzorna på restaurangnivå, direkt i ditt eget kök. Tillverkad av cordierit och med en keramisk beläggning, är den redo att hantera värme upp till heta 480°C. En viktig sak att komma ihåg är att undvika direktkontakt med gaslågan om du använder pizzastenen från Muurikka på gasolgrill.

Pizzastenen är inte bara mångsidig, den är också praktisk med sina två handtag som gör att du kan flytta den med lätthet. Utöver att göra fantastiska pizzor kan den användas för att baka bröd, bullar mm.

Muurikkas pizzasten fungerar även utmärkt för att tina frusen pizza på ett snabbt och jämnt sätt. Med en diameter på 33 cm passar den perfekt i de flesta ugnar och på de flesta typer av grill.

Så om du vill ta din pizzabakning till en helt ny nivå och njuta av krispiga skapelser som en äkta pizzabagare, då är Muurikkas pizzasten det perfekta verktyget för dig. Flera användare lovprisar i sina recensioner denna produkt och är mycket nöjda med sina inköp.

Köpguide – Hur använder man en pizzasten i ugn och på grill?

För att använda pizzastenen, placera den i ugnen eller på grillen och förvärm den till den högsta möjliga temperaturen (vanligtvis minst 250°C). Låt stenen värmas upp i minst 30 minuter för att säkerställa att den är ordentligt varm.
Med hjälp av en pizzaspad eller en mjölad skärbräda, flytta pizzan försiktigt till den heta stenen. Detta hjälper till att förhindra att degen klibbar fast.
Grädda din pizza enligt ditt recept, vanligtvis i 8-12 minuter eller tills skorpan är gyllenbrun och osten smält.

Innan du använder din pizzasten för första gången, rekommenderas det att du “säsongar” den. Detta innebär att du värmer upp stenen i ugnen och smörjer den med lite olivolja. Detta hjälper till att förhindra att pizzadegen fastnar och ger en bättre smak.

Hitta bäst i test pizzastenar hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test pizzastenar hos oss på Testjakt.se!

Rengör din pizzasten

Låt pizzastenen svalna helt innan du försöker rengöra den. Rengör den aldrig med tvål eller diskmedel, eftersom stenen kan absorbera smak och dofter. Skrapa bort eventuell bränd mat och rengör den med en torr borste eller en fuktig trasa samt varmt vatten.

Storlek

Pizzastenar finns i olika storlekar och former. Välj en storlek som passar din ugn och hur stora pizzor du planerar att baka. Runda eller rektangulära stenar är vanliga val. Ska du använda pizzastenen på grillen så var noga med att mäta så den rent storlekmässigt passar på din grill.

Det finns pizzastenar som är särskilt anpassade efter grillar från exempelvis Weber, The Green Egg mfl.

Tjockare stenar behåller värmen bättre och ger en krispigare botten. En sten med en tjocklek på minst 1,3 cm är att föredra.

Pris och material

Pizzastenar finns i olika prisintervall. Tänk på din budget, men kom ihåg att en högkvalitativ pizzasten kan vara en investering för många års användning.

En pizzastens material är avgörande för dess prestanda. De bästa pizzastenarna är tillverkade av natursten, som exempelvis cordierit eller keramik, eftersom dessa material tål höga temperaturer och ger jämn värme.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 06/09/2023 •  11 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test