Bästa Brödrostarna För Goda Frukostar (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka brödrostar som är bäst i test enligt vår testpanel!

Du som vill ha varma, rostade mackor till frukost behöver en brödrost av god kvalitet. Vad som utmärker en maskin av god kvalitet är framförallt jämn värmespridning, tiden det tar att rosta brödskivorna och hur funktionell designen är. Brödskivan ska ha en jämn färg när den är färdig och även vara lagom krispig. Det värsta som finns är brända mackor, det är dessutom inte varken särskilt aptitligt eller hälsosamt att äta bränd mat.

En brödrost är inte samma sak som ett smörgåsjärn dock. Den stora skillnaden är när i processen du lägger på pålägget. När du använder en brödrost läggs pålägget på brödskivan i efterhand. De gånger du använder ett smörgåsjärn lägger du pålägget på brödskivan innan du lägger in brödskivorna i järnet. Vad man föredrar är såklart individuellt. Vi på Testjakt använder dock oftare vår brödrost än vårt smörgåsjärn. Dagligen faktiskt för en hel del av oss! Att kunna rosta en macka eller två snabbt och enkelt är perfekt mellis, kvällsmat för tonåringen eller såklart givet till en härlig frukost.

Vi har gått igenom otaliga recensioner och kommit fram till att Smegs “Smeg 50´s Style”- brödrost är den bästa brödrosten marknaden har att erbjuda. Hur har vi kommit fram till det här? Vi har utgått från kriterier som design, hur lång tid brödrosten tar på sig att rosta en brödskiva till perfektion och vilka olika funktioner rostarna har. Självklart har vi även sett över användarvänligheten på de brödrostar vi tar upp som vinnare i vårt test. Det ska vara lätt och problemfritt att fixa en god frukostmacka. Vi gissar att fler i familjen blir glada för ditt eventuella köp.

1. Vinnare och bäst i vårt test blev brödrosten från Smeg 50’s Style

Fördelar

 • Smarta funktioner
 • Snygg design
 • 2 års garanti
 • 4-skivor samtidigt

Nackdelar

 • Väldigt Stor
 • Lång rost tid

Specifikationer

Mer om brödrosten från Smeg 50’s Style

Designen i Italiensk stil utmärker verkligen denna brödrost. Dessutom utstrålar den en 50- tals känsla som passar alldeles utmärkt i de flesta kök. De breda facken gör det möjligt att rosta alla slags brödskivor utan problem. Du kan även rosta bagels vilket innebär att endast en sida av skivan blir rostad. Med de sex olika nivåerna av rostningsgrad kan hela familjen bestämma efter smak och tycke. Förutom att du kan välja mellan sex olika nivåer på din rostade macka kan du även tina brödskivor och värma upp sedan tidigare rostade mackor.

De smarta funktionerna utmärker den här brödrosten och gör den till ett populärt val bland både testare och användare. I de flesta bäst i test av brödrostar tas Smeg 50´s Style upp med goda vitsord, likaså blir det i detta test utfört av oss på Testjakt. Den är helt enkelt lite för bra för att någon konkurrent ska kunna konkurrera på riktigt. Vill du ha den designmässigt modernaste och snyggaste så tycker vi att brödrosten från Smeg är helt rätt val. Att den sedan har alla funktioner du behöver och ytterligare några gör den till den till en vinnare. Behöver vi ens nämna att den finns i regnbågens alla färger?

2. På andra plats i testet kommer brödrosten från Bosch TAT7203

Fördelar

 • Steglös rostningsgrad
 • Automatisk avstängning
 • Integrerade hållare

Nackdelar

 • Endast 2 skivor bröd
 • Svårt att få gyllenbrunt bröd

Specifikationer

Mer om brödrosten från Bosch TAT7203

Den automatiska anpassningen efter brödskivans tjocklek gör Bosch´s rost till en av de bästa brödrostarna på marknaden, snäppet efter vår vinnare. Förutom den här underbara funktionen har brödrosten även en steglös inställning av rostnings nivåerna. Det här säkerställer att alla i familjen, till och med den allra mest kräsna, kan hitta den perfekta inställningen och verkligen bli nöjda med frukosten varje morgon.

Du kan tina bröd med hjälp av ett enkelt knapptryck eller värma upp en källarfranska med hjälp av de integrerade hållarna i rostfritt stål. I olika bäst i test av brödrostar som utförs är det vanligt att Bosch TAT7203 tas upp som vinnare då det är en rost av hög kvalitet som du garanterat får fantastiskt goda rostade mackor ifrån.

3. På tredjeplats kommer brödrosten från Emerio TO-122083 Digital Display

Fördelar

 • Modern touch-display
 • Smarta anti-glid fötter
 • Lätt att använda

Nackdelar

 • Kan vara svårt att hitta rätt rostningsgrad
 • Något stor

Specifikationer

Mer om brödrosten från Emerio TO-122083 Digital Display

Du som är ute efter en brödrost med en modern design och som älskar teknologi bör kika närmare på Emerio. Med den moderna touch-displayen kan du utföra dina val enkelt. Sen kan du njuta av en perfekt rostad macka på morgonen. Displayen ger en klar och tydlig överblick över alla funktioner och dina val.

Det är den moderna designen i kombination med det väldigt fördelaktiga priset som säkerställer att Emerio tas upp i flertalet olika bäst i test av brödrostar. I testerna får Emerio oftast väldigt goda vitsord, även användarrecensioner har mycket fina omdömen gällande funktionalitet av denna brödrosten. Trots att designen är så pass modern är den lätt att använda och även lätt att rengöra. Sammanfattningsvis, en mycket prisvärd brödrost som lätt misstas för en dyrare variant.

4. På en fjärdeplats kommer brödrosten från Dualit Lite

Fördelar

 • Perfect Toast teknologi
 • Peek & Pop funktion

Nackdelar

 • Svår att hålla ren
 • Delvis tillverkad i plast

Specifikationer

Mer om brödrosten från Dualit Lite

Du som är nyfiken utav dig och gärna vill ta en liten titt på brödskivan medans den rostas har äntligen hittat rätt brödrost för dig. Med den patenterade Peek & Pop funktionen kan du ta dig en titt för att säkerställa att rostningsgraden blir helt perfekt. Oftast behövs dock inte den här funktionen då Dualit ger ett gott resultat var gång.

Det finns många anledningar till att vi valt just brödrosten från Dualit i vårt test. Det första vi föll för var att brödrosten har en snygg och stilren design som passar perfekt i de flesta kök. För det andra har den alla funktioner du behöver, och en hel del utöver det. “Perfect Toast” teknologin säkerställer att brödskivan alltid blir perfekt rostad.

5. På en femteplats kommer brödrosten från Wilfa Classic CT-1000S

Fördelar

 • Lågt pris
 • Stilren och enkel design

Nackdelar

 • Smulbrickan kan fastna ibland
 • Svårt att hitta rätt rostgrad

Specifikationer

Mer om brödrosten från Wilfa Classic CT-1000S

Den här brödrosten erbjuder 6 olika grader av rostning, upptiningsfunktion och även bagelrostning. Vem drömmer inte om att när som helst kunna plocka fram och rekordsnabbt kunna värma på en bagel eller källarfranska? Helt enkelt en brödrost med alla funktioner du vanligtvis är ute efter och behöver i vardagen. Den enkla designen är inte utmärkande utan stilren, klassisk och enkel. Stora plus dock för att den är väldigt lätt att hålla ren.

Kombinationen av den hållbara designen och det låga priset gör denna brödrost väldigt populär och tilltalande för en bred publik. Även testare har goda saker att säga om brödrosten från Wilfa. Det faktum att designen passar i alla slags kök gör den populär bland yngre personer men även personer med en specifik stil i köket uppskattar brödrosten då den är som en kameleont rent stilmässigt.

Köpguide brödrost

När du ska investera i en brödrost är det flera olika saker du bör ha i åtanke. Tyvärr är det inte bara att köpa första bästa brödrost du hittar i butiken. Du som ofta avnjuter en perfekt rostad brödskiva behöver en brödrost av kvalitet.

Du bör inte endast se till priset när du väljer en brödrost utan du bör även göra ordentligt med efterforskningar. Olika bäst i test du hittar online kan hjälpa en del men med vår köpguide bör du kunna hitta rätt brödrost för dig.

Hitta bäst i test brödrostar hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test brödrostar hos oss på Testjakt.se!

Prisklass på brödrost

De allra flesta personer måste anpassa sig efter en budget när de ska investera i en brödrost. Genom att sätta en köpgräns för dig själv redan innan du söker efter en brödrost säkerställer du att du inte går över din budget.

Bara för att en brödrost är dyr behöver det inte betyda att den är bra. Det finns flera olika brödrostar i mellanklassen som är riktigt bra och hållbara. Dock är det sällan smart att köpa den billigaste brödrosten på marknaden.

Brödrost funktioner

Förutom att rosta bröd bör en brödrost klara av att även tina bröd och rosta bagels och källarfranska. När du rostar en bagel eller källarfranska vill du att hela brödet värms upp men att endast en sida rostas.

Det är önskvärt att du själv kan välja rostningsgrad på brödrosten. En del föredrar en lätt rostning medans andra vill ha nästan bränt bröd. Med flera olika nivåer av rostning kan hela familjen bli nöjd med frukosten.

Hur många skivor klarar brödrosten?

De allra flesta brödrostar klarar mellan 2 och 4 skivor bröd åt gången. Det finns dock brödrostar som klarar mycket mer än så även om det inte är speciellt vanligt i ett hushåll utan mycket vanligare på restauranger.

När du väljer brödrost bör du ha i åtanke hur många ni är i familjen. Du som lever ensam eller i par bör investera i en brödrost med kapacitet för 2 skivor och en större familj 4 skivor.

När behöver du en brödrost?

Du som gärna äter rostat bröd till frukost har mycket nytta av en brödrost. Även om du gärna varierar din frukost har du nytta av en brödrost hemma. Du kan använda en brödrost till att tina upp bröd, rosta källarfranska eller bagels.

En brödrost kan även användas när du tillagar olika förrätter såsom skagen och liknande. En härligt rostad skiva bröd förgyller de allra flesta rätter. Rostat bröd hör inte endast frukosten till utan smakar även gott till soppa och många fler rätter.

Vanliga frågor om brödrostar

Hur rengör jag min brödrost?

De allra flesta brödrostar har en smulbricka som måste tömmas med jämna mellanrum, själva rosten kan torkas av med en fuktig trasa efter användning.

Vad kostar en brödrost?

Du kan hitta en brödrost från några hundralappar och ända upp till några tusenlappar. Ha i åtanke att pris och kvalitet inte alltid går hand i hand.

Vilken brödrost är bäst?

Utgå från dina egna förväntningar på en brödrost och fundera på hur du kommer att använda den för att hitta rätt i mängden.

Hur rostar man bröd utan brödrost?

Det enklaste sättet att rosta bröd utan en brödrost är att ta fram stekpannan och steka en brödskiva på svag värme, undvik att använda smör eller olja för bästa resultat.

Hur fungerar en brödrost?

Alla brödrostar innehåller två värmeelement som steker brödet på hög värme och ger brödskivan dess gyllene färg. Den höga temperaturen ger brödet den krispiga ytan.o consequat.

Vilket material är bäst för en brödrost, plast eller rostfritt stål?

Eftersom en brödrost blir väldigt varm är det bättre att satsa på en brödrost i rostfritt stål. Vanligtvis håller de längre än brödrostar i plast.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 11/05/2023 •  13 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test