Bästa Mjölkskummare För Kaffeälskare (Bäst i Test 2023)

I denna artikel kommer vi recensera vilken mjölkskummare som är bäst i test enligt vår testpanel!

Finns det något bättre än att kliva upp på morgonen och njuta av en rykande kopp kaffe med fluffigt mjölkskum? Med en mjölkskummare som både värmer upp och skummar mjölken så får du en perfekt kopp kaffe varje dag. Oavsett vilken sorts mjölk du föredrar så kan du i denna artikel läsa om olika mjölkskummare på marknaden och hitta den bästa mjölkskummare för dig.

Drömmer du om att göra en perfekt Caffè latte eller Cappuccino som är lika god som den du serveras på ditt favorit café? Med en mjölkskummare kan du göra perfekt kaffe enkelt och bekvämt hemma i ditt kök. Idag finns det många olika modeller av mjölkskummare att välja bland. Både manuella och automatiska och till och de som har olika program för skumning av till exempel laktosfri-, soja- eller cashewmjölk. 

Oavsett vad du föredrar så kommer du hitta den perfekta mjölkskummaren i detta mjölkskummare test!

Marknadens fem bästa mjölkskummare för kaffeentusiaster

Vi har testat och jämfört de fem bästa mjölkskummarna så att du ska ha de bästa förutsättningarna för en god kopp kaffe.

1. Vinnare och bäst i test blev Melitta Cremio

Fördelar

 • Rullar lätt
 • Snygg och stabil design

Nackdelar

 • Lite för snabb för försiktiga barn

Färg/Material: Svart
Volym: 0.25 liter
Effekt: 450 watt

Mer om Melitta Cremio

Melitta Cremio är en smidig mjölkskummare som skummar din mjölk med en knapptryckning. Du kan skumma både varm och kall mjölk och både visp och lock kan diskas i maskinen. När du lyfter skummaren så stängs den av automatiskt och behållaren har non-stick beläggning för att underlätta rengöring. Behållaren rymmer 250 ml mjölk och har en snygg design i vitt, svart eller grått.

Melitta Cremio är en tystgående och snabb mjölkskummare som skummar alla sorters mjölk. Även din växtbaserade favorit blir till fluffigt skum i denna maskin. Även funktionen som gör det möjligt att välja om man vill ha mycket eller lite skum är mycket smidig. Någon kund har dock påpekat att behållaren är svår att rengöra helt, samt att mjölken ibland blir för varm.

2. Tvåa blev SMEG MFF01 blev bästa premium mjölkskummare

Fördelar

 • Många olika funktioner
 • Lätt att rengöra

Nackdelar

 • Dyrare än andra märken

Mer om SMEG MFF01

SMEG MFF01 använder induktionsvärme vid uppvärmningen och gör mjölken tjock och fluffig. Skummaren har 6 olika program att välja mellan och du kan mäta mjölken med den inbyggda vattenflödesindikatorn. Kannan rymmer 500 ml mjölk för uppvärmning och 250 ml om du vill skumma mjölken. Du kan välja att skumma varm eller kall mjölk samt göra varm choklad eller bara värma din mjölk.

SMEG MFF01 kommer i många olika färger och det ät lätt att hitta en som passar i just ditt kök. Den är något dyrare än andra modeller, så är du ute efter ett budgetvänligt alternativ vill du kanske fortsätta leta. Dock får man mycket för priset med den eleganta designen och alla funktioner. Kunder har även påpekat att den är lätt att rengöra.

3. Champion CHMS210 kom på en tredjeplats

Fördelar

 • Budgetvänligt pris
 • Lätt att använda

Nackdelar

 • Mindre behållare

Mer om Champion CHMS210

Champion CHMS210 är den billigaste mjölkskummaren på denna lista och är av en lite mindre modell. Den rymmer 130ml för skumning och 300ml för uppvärmning. Den är enkel att använda med endast på/av knapp och automatisk avstängning. Non-stick beläggningen underlättar även rengöringen. Två vispar medföljer, en för att skumma mjölken och en för endast uppvärmning. Det finns även en funktion för att skumma kall mjölk.

Champion CHMS210 är ett budgetvänligt alternativ som ger mycket för pengarna. Perfekt för den som vill ha en enkel mjölkskummare. Den är liten och smidig och tar inte så mycket plats i köket. Dock rymmer den lite mindre mjölk än de andra modellerna och vill man göra dryck till flera personer behöver man skumma flera gånger. Den är enkel att använda och lätt att rengöra efteråt.

4. WMF Lono Milk & Choc hamna på en fjärdeplats

Fördelar

 • Kannan tål maskindisk
 • Rymlig kanna

Nackdelar

 • Tar mer plats

Mer om WMF Lono Milk & Choc

WMF Lono Milk & Choc gör både mjölk- och chokladskum till dina drycker. Den har en rymlig kanna och har plats för 350 ml vind skumning och 500 ml för värmning. Kannan har en snygg design i rostfritt stål. Mjölskummaren har 4 olika inställningar för att göra varm mjölkskum, kall mjölkskum, varm mjölk eller varm choklad. Den rengörs lätt och kannan tål maskindisk.

WMF Lono Milk & Choc är perfekt om du vill kunna skumma mjölk till flera personer samtidigt. Den rymliga kannan tål dessutom maskindisk och är därmed lätt att rengöra. Eftersom den rymmer mer mjölk är dock modellen lite större än andra och tar därför mer plats i köket. Vill man ha en liten och nätt skummare är denna kanske inte rätt alternativ.

5. Bistro Mjölkskummare Elektrisk

Fördelar

 • Kompakt design
 • Enkel att använda

Nackdelar

 • Mjölken kan bränna fast

Mer om Bistro Mjölkskummare Elektrisk

Bistro Mjölkskummare från Bodum är en lättanvänd och enkel mjölkskummare som skummar din mjölk på en minut. Den har en kompakt design och värmer 1 kopp (300 ml) åt gången. Mjölkskummaren stängs av automatiskt när mjölken når 70 grader och finns det mjölk kvar slår den på sig igen vid 50 grader. Detta för att hålla skummet varmt (vi kan också tipsa om en bra Termoskanna. Insidan har en non-stick beläggning som underlättar rengöring.

Denna mjölkskummare har en kompakt design som passar perfekt i mindre kök. Den är simpel att använda och har bara en knapp. Det är en prisvärd modell som snabbt skummar mjölken. Några kunder har dock påpekat att mjölken ibland bränner fast vilket gör rengöringen svårare. Den saknar även pip som gör att det finns risk för spill när man häller ur mjölken.

Vad du bör tänka på när du väljer mjölkskummare

Det finns många olika mjölkskummare på marknaden idag. Det finns lite dyrare modeller med flera olika funktioner och program och sedan finns det mer budgetvänliga varianter. Det du bör tänka på när du väljer mjölkskummare är vad du har för behov och förväntningar. Hur många funktioner behöver du samt vad får den kosta?

Den ska vara lättanvänd

Som sagt finns det många olika modeller med många olika funktioner. Men oavsett hur avancerad du vill att din mjölkskummare ska vara så är det viktigt att den är lätt att använda. För vem vill stå och krångla med mjölkskummaren när man ska bjuda på kaffe?

Bäst i test mjölkskummare hos oss på Testjakt!
Bäst i test mjölkskummare hos oss på Testjakt!

Den ska vara lätt att rengöra

Att kunna rengöra din mjölkskummare på ett enkelt och smidigt sätt är viktigt. Om det är för krångligt att rengöra den kommer du troligen inte att använda den. Läs därför på om mjölkskummaren du väljer till exempel tål maskindisk eller om den har non-stick beläggning.

Den ska vara prisvärd

Priset har förstås också en påverkan. Därför behöver du välja en mjölkskummare som passar din egen budget. Det viktigaste är att du tycker att den är prisvärd och att den möter dina förväntningar. En dyrare modell har ofta fler funktioner men behöver inte alltid vara bättre.

Sammanfattningsvis så finns det många olika modeller av mjölkskummare.

De olika modellerna har olika funktioner och är av olika prisklass. Därför behöver du tänka på vad du har för behov och förväntningar innan du bestämmer dig för vilken du ska köpa. Behöver du en liten och enkel eller en med fler funktioner?

I denna artikel har du fått lära dig mer om några av de bästa modellerna på marknaden och vad som gör en mjölkskummare bättre eller sämre. Även vad du bör tänka på när du väljer mjölkskummare. Förhoppningsvis har det varit till hjälp och att du nu kan hitta en mjölkskummare som passar just dig.

Vanliga frågor om mjölkskummare

Vilken mjölk ska man använda till sin mjölkskummare?

Den bästa mjölken för skum är ljummen mjölk med lång hållbarhetstid.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 17/01/2023 •  9 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test