Bästa Picknickbord För Barn Till Trädgård (Bäst i Test 2023)

I denna artikel kommer vi recensera vilka picknickbord/utemöbler för barn som är bäst i test enligt vår testpanel!

Sommarvindarna börjar blåsa och det är dags att omfamna den friska luften och njuta av utomhuslivet. Föräldrar överallt letar efter sätt att skapa minnesvärda stunder för sina barn, och en perfekt lösning på detta är att investera i ett picknickbord speciellt utformat för små äventyrare. Dessa mindre och praktiska bord erbjuder en idealisk plats för barnen att njuta av en god fika eller en lättare måltid utomhus.

Att som barn ha en plats i passande storlek att vila benen på eller förtära ett mellanmål är ett uppskattat inslag under våren och sommarmånaderna. I denna artikel kommer vi att utforska de olika typerna av picknickbord för barn som finns tillgängliga på marknaden och ge dig tips på hur du väljer det perfekta bordet för dina små.

1. Vinnare och bäst i test blev JLY Picknickbord Med Parasoll, Nature

Fördelar

 • Plats för 6 barn
 • Naturkänsla med trä
 • Parasoll ingår och skyddar barnen mot solen

Nackdelar

 • Lite stort för dig med begränsat utrymme

Specifikationer

Mer om JLY Picknickbord Med Parasoll, Nature

JLY Klassiskt Nature Picknickbord med Parasoll är en strålande kombination av stil, funktionalitet och bekvämlighet som kommer att göra varje picknick till en minnesvärd upplevelse.

Det första som fångar ens uppmärksamhet är det eleganta utseendet på detta klassiska picknickbord. Den naturfärgade träkonstruktionen ger en tidlös charm och smälter vackert in i omgivningen. Dess solida konstruktion garanterar hållbarhet och stabilitet, vilket gör det till en pålitlig följeslagare under många sommarsäsonger.

Det vita parasollet är den perfekta pricken över i:et för detta picknickbord. Med sin justerbara funktion kan du enkelt anpassa det efter ditt behov av skugga och skydd mot solens strålar. Det ger inte bara ett behagligt svalkande utrymme, utan bidrar också till en mysig atmosfär som inbjuder till avkoppling och njutning.

Med sex bekväma sittplatser erbjuder detta picknickbord gott om utrymme för kompisar och grannar att komma förbi och njuta av en härlig fika eller en god måltid. De generösa dimensionerna ger tillräckligt med utrymme för tallrikar, bestick, dricksglas och allt annat som behövs för en lyckad picknick.

2. På en andraplats kommer Woodlii Picknickbord med Parasoll

Fördelar

 • Finns i både grå och vit
 • Med parasoll som skyddar barnen från solen
 • Vattentåligt parasoll
 • Otroligt fint till tralldäcket

Nackdelar

 • Kunde varit lite grövre virke

Specifikationer

Mer om Woodlii Picknickbord med Parasoll

Woodlii Klassiskt Picknickbord med parasoll är det ultimata valet för soliga dagar när ditt barn vill njuta av en härlig fika tillsammans med vänner och familj. Detta klassiska picknickbord är både praktiskt och stilfullt, vilket gör det till en perfekt plats att koppla av och njuta av utomhuslivet.

Det vattentåliga granträet som bordet är tillverkat av ger en naturlig och inbjudande känsla. Det medföljande parasollet är ett fantastiskt tillskott till bordet och ger skugga och skydd mot solens starka strålar när temperaturen stiger. Det är enkelt att justera och anpassa efter dina behov, vilket gör att du kan njuta av ditt fikande utan att bli överhettad.

Detta är det perfekta valet för dig som vill kombinera stil med funktion!

3. På en tredjeplats kommer Oliver & Kids picknickbord med en sandlåda, vitt

Fördelar

 • Vit klassisk stil
 • Sandlåda gömd i bordsskivan
 • Underhåller barnen efter de ätit upp sin måltid (Vilket nästan alltid är före föräldrarna)

Nackdelar

 • Kan bli svårt att koncentrera sig på fikan när vetskapen om sandlådan finns

Specifikationer

Mer om Oliver & Kids picknickbord med en sandlåda, vitt

Oliver & Kids Picknickbord med Sandlåda är den ultimata lösningen för föräldrar som vill ge sina små äventyrare den perfekta platsen för både fika och lek i trädgården. Detta svenska märkes picknickbord erbjuder en smart design som kombinerar två populära utomhusaktiviteter på ett praktiskt och underhållande sätt.

Med en inbyggd sandlåda som en del av picknickbordet blir det enkelt för barnen att njuta av sina favoritaktiviteter direkt i trädgården. Sandlådan ger en säker och ren plats för barnen att gräva, bygga sandslott och låta sin kreativitet flöda. Den är tillräckligt rymlig för flera barn att leka tillsammans, vilket främjar social interaktion och samarbete. En annan stor fördel med det är att sandlådan inte riskerar att användas som kattlåda!

Den vita färgen på picknickbordet ger en fräsch och modern touch till trädgården samtidigt som den enkla designen passar in i vilken utomhusmiljö som helst. Bordet är tillverkat av hållbara material som tål väder och vind, vilket gör det till en långsiktig investering för familjen.

Köpguide – Välj rätt utemöblemang för ditt barn

I vår artikel har vi samlat tre riktigt fina alternativ till picknickbord för barn. I vår jämförelse har vi tagit hänsyn till såväl popularitet som användares recensioner.

När man köper ett picknickbord eller utemöblemang till sitt barn är det viktigt att tänka på flera faktorer för att göra det bästa valet. Vi tänkte i resterande del av artikeln presenterade en del saker att överväga innan du beslutar vilka utemöbler ditt barn ska få fika runt i sommar. Genom att tänka på dessa faktorer kan du göra ett välgrundat val och hitta det bästa picknickbordet eller utemöblemang som kommer att skapa glädje och trivsel för ditt barn under många härliga dagar utomhus.

Hitta bäst i test picknickbord hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test picknickbord hos oss på Testjakt.se!

Säkerhet är alltid i fokus

Prioritera säkerheten genom att välja ett picknickbord som är stabilt och har släta och rundade kanter för att minimera risken för skador. Undvik skarpa hörn eller delar som kan vara farliga för barnen. De flesta picknickbord för barn är rekommenderade från 3 års ålder. Du som förälder får själv avgöra när ditt barn är redo att sitta vid ett utebord. Som förälder bör man alltid ha uppsikt över sitt barn och att barnet är en viss ålder ska inte ses som en garanti för att denna inte kan få ett infall och börja klättra på bordet.

Material på ett picknickbord

Försäkra dig om att materialet är av hög kvalitet och tåligt nog för att klara av utomhusmiljö. Trämaterial som tryckimpregnerat trä eller granträ är vanliga val. Se även till att materialet eller färgen som bordet är målat med är fritt från farliga kemikalier eller giftiga ämnen som kan vara skadliga för barnen.

Storlek på bordet

Välj ett picknickbord som passar barnets ålder och storlek. Det bör vara tillräckligt stort för att rymma minst fyra barn. Överväg också om du vill ha extra sittplatser för vänner eller gäster. Vår testvinnare är ett rejält bord med plats för 6 stycken barn.

Funktioner eller tillbehör

Överväg om du vill ha extra funktioner eller tillbehör som parasoll, inbyggda sandlådor eller förvaringsutrymmen. Dessa smart lösningar och tillbehör kan lägga till en extra dimension av användbarhet och underhållning för barnen. Något som kan göra användningen större och mer uppskattad av barnen.

Pris

Bestäm en rimlig budget för ditt picknickbord eller utemöblemang och försök hitta en produkt som uppfyller dina krav och budget. Jämför olika alternativ och prisklasser för att hitta det bästa värdet för pengarna. I vår jämförelse på Testjakt har vi samlat tre olika alternativ, en testvinnare, ett premium-alternativ och en budgetvariant.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 24/05/2023 •  8 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test