Bästa Picknickbord För Barn Till Trädgård (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka picknickbord/utemöbler för barn som är bäst i test enligt vår testpanel!

Sommarvindarna börjar blåsa och det är dags att omfamna den friska luften och njuta av utomhuslivet. Föräldrar överallt letar efter sätt att skapa minnesvärda stunder för sina barn, och en perfekt lösning på detta är att investera i ett picknickbord speciellt utformat för små äventyrare. Dessa mindre och praktiska bord erbjuder en idealisk plats för barnen att njuta av en god fika eller en lättare måltid utomhus.

Att som barn ha en plats i passande storlek att vila benen på eller förtära ett mellanmål är ett uppskattat inslag under våren och sommarmånaderna. I denna artikel kommer vi att utforska de olika typerna av picknickbord för barn som finns tillgängliga på marknaden och ge dig tips på hur du väljer det perfekta bordet för dina små. Under vinterhalvåret är det tyvärr sämre utbud i webshopparna, när vårens nyheter landar kommer vi självklart genomsöka dessa för att kunna rekommendera dig de allra bästa produkterna för din sommar på utomhus!

1. Vinnare och bäst i test blev EXIT Aksent Sand-, Vatten- och Picknickbord L 1

Fördelar

  • Ett kombinerat sand-, vatten- och picknickbord
  • Kan användas både som vanligt bord och för lek
  • Naturlig känsla med trä
  • Medföljer parasoll och trädgårdsredskap

Nackdelar

  • Begränsat med utrymme att sitta på då det enbart är bänk på ena sidan

Specifikationer

Mer om picknickbord EXIT Aksent

EXITs kombinerade sand-, vatten- och picknickbord i cederträ är ett spännande och roligt tillskott till barnfamiljens trädgård. Med en design som inbjuder till både stående och sittande lek ger detta bord barnen möjlighet att utforska olika aktiviteter. Under locket döljer sig två gröna behållare som kan fyllas med vatten, sand eller leksaker, och när leken är över kan locket enkelt stängas för att skapa ett perfekt picknickbord. Modellen finns även med sittbänk på båda sidor om man vill att fler barn ska ha möjlighet att sitta ner.

Det FSC-certifierade cederträet ger bordet en naturlig, väderbiten charm och är helt fritt från flisor, vilket innebär att det är säkert för barn att använda utan behov av extra behandling. Medföljer parasoll och 3 trädgårdsredskap så leken kan börja direkt vid leverans!

Detta picknickbord för barnen i familjen är ett uppskattat inslag i trädgården då det inbjuder båda till härliga fikastunder men även till stimulerande lek. Perfekt när barnen ätit färdigt och de vuxna vill ha lite extra tid vid matbordet! EXITs picknikbord för barnen är en praktisk och rolig lösning för att göra barnens matstunder lite roligare!

2. På en andraplats kommer Oliver & Kids picknickbord med en sandlåda, vitt

Fördelar

  • Vit klassisk stil
  • Sandlåda gömd i bordsskivan
  • Underhåller barnen efter de ätit upp sin måltid (Vilket nästan alltid är före föräldrarna)

Nackdelar

  • Kan bli svårt att koncentrera sig på fikan när vetskapen om sandlådan finns

Specifikationer

Mer om Oliver & Kids picknickbord med en sandlåda, vitt

Oliver & Kids Picknickbord med Sandlåda är den ultimata lösningen för föräldrar som vill ge sina små äventyrare den perfekta platsen för både fika och lek i trädgården. Detta svenska märkes picknickbord erbjuder en smart design som kombinerar två populära utomhusaktiviteter på ett praktiskt och underhållande sätt.

Med en inbyggd sandlåda som en del av picknickbordet blir det enkelt för barnen att njuta av sina favoritaktiviteter direkt i trädgården. Sandlådan ger en säker och ren plats för barnen att gräva, bygga sandslott och låta sin kreativitet flöda. Den är tillräckligt rymlig för flera barn att leka tillsammans, vilket främjar social interaktion och samarbete. En annan stor fördel med det är att sandlådan inte riskerar att användas som kattlåda!

Den vita färgen på picknickbordet ger en fräsch och modern touch till trädgården samtidigt som den enkla designen passar in i vilken utomhusmiljö som helst. Bordet är tillverkat av hållbara material som tål väder och vind, vilket gör det till en långsiktig investering för familjen.

Köpguide – Välj rätt utemöblemang för ditt barn

I vår artikel har vi samlat tre riktigt fina alternativ till picknickbord för barn. I vår jämförelse har vi tagit hänsyn till såväl popularitet som användares recensioner.

När man köper ett picknickbord eller utemöblemang till sitt barn är det viktigt att tänka på flera faktorer för att göra det bästa valet. Vi tänkte i resterande del av artikeln presenterade en del saker att överväga innan du beslutar vilka utemöbler ditt barn ska få fika runt i sommar. Genom att tänka på dessa faktorer kan du göra ett välgrundat val och hitta det bästa picknickbordet eller utemöblemang som kommer att skapa glädje och trivsel för ditt barn under många härliga dagar utomhus.

Hitta bäst i test picknickbord hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test picknickbord hos oss på Testjakt.se!

Säkerhet är alltid i fokus

Prioritera säkerheten genom att välja ett picknickbord som är stabilt och har släta och rundade kanter för att minimera risken för skador. Undvik skarpa hörn eller delar som kan vara farliga för barnen. De flesta picknickbord för barn är rekommenderade från 3 års ålder. Du som förälder får själv avgöra när ditt barn är redo att sitta vid ett utebord. Som förälder bör man alltid ha uppsikt över sitt barn och att barnet är en viss ålder ska inte ses som en garanti för att denna inte kan få ett infall och börja klättra på bordet.

Material på ett picknickbord

Försäkra dig om att materialet är av hög kvalitet och tåligt nog för att klara av utomhusmiljö. Trämaterial som tryckimpregnerat trä eller granträ är vanliga val. Se även till att materialet eller färgen som bordet är målat med är fritt från farliga kemikalier eller giftiga ämnen som kan vara skadliga för barnen.

Storlek på bordet

Välj ett picknickbord som passar barnets ålder och storlek. Det bör vara tillräckligt stort för att rymma minst fyra barn. Överväg också om du vill ha extra sittplatser för vänner eller gäster. Vår testvinnare är ett rejält bord med plats för 6 stycken barn.

Funktioner eller tillbehör

Överväg om du vill ha extra funktioner eller tillbehör som parasoll, inbyggda sandlådor eller förvaringsutrymmen. Dessa smart lösningar och tillbehör kan lägga till en extra dimension av användbarhet och underhållning för barnen. Något som kan göra användningen större och mer uppskattad av barnen.

Pris

Bestäm en rimlig budget för ditt picknickbord eller utemöblemang och försök hitta en produkt som uppfyller dina krav och budget. Jämför olika alternativ och prisklasser för att hitta det bästa värdet för pengarna. I vår jämförelse på Testjakt har vi samlat tre olika alternativ, en testvinnare, ett premium-alternativ och en budgetvariant.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 15/03/2024 •  7 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test