Bästa Övervakningskamerorna För Ditt Hem (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka övervakningskameror för ditt hem som är bäst i test enligt vår testpanel!

Trygghet och säkerhet är något som vi alla strävar efter att upprätthålla i våra hem. En växande trend inom detta område är användningen av övervakningskameror för hemmet. Dessa små kameror ger dig möjlighet att ha full kontroll över vad som sker på din tomt och i ditt hem när du inte är fysiskt på plats.

Övervakningskameran har på kort tid blivit en viktig och uppskattad produkt då den har en mängd fördelar. Kameraövervakning har visat sig vara ett effektivt sätta att förebygga och lösa brott. Kameror fungerar som avskräckande medel och kan användas som bevis i rättsliga processer. Innan du installerar övervakningskameror bör du tydligt definiera ditt syfte och mål. Vill du övervaka din egendom för säkerhetsskäl, övervaka ditt husdjur eller bara ha extra ögon på din trädgård?

Placera kameror strategiskt på platser där de är mest effektiva, såsom vid entréer, trädgårdens gränser och andra kritiska områden. Rikta inte kameran utanför din tomtgräns, glöm inte heller att sätta upp skyltar som hänvisar till att kameraövervakning sker.

1. Vinnare och bäst i test blev övervakningskameran från Eufy EufyCam 2 Pro

Fördelar

 • Lagrar inspelningar utan någon prenumeration eller månadskostnad
 • Laddningsbara kameror, en laddning håller upp till 1 år
 • I appen Eufy Security kan du ändra inställningar samt följa allt som händer i ditt hem, samt se sparade lagringar
 • Sladdlös
 • Tvåvägs-ljud, tala till eventuella personer i närheten av ditt hem
 • Lätt att installera

Nackdelar

 • Ingen siren eller strålkastare

Specifikationer

Mer om övervakningssystemet från Eufy

Om du letar efter övervakningskameror som ger pålitlig trygghet och imponerande prestanda, behöver du inte leta längre. EufyCam 2 Pro Kit är den ultimata lösningen för dig som värderar säkerhet och enkelhet.

365 dagars batteritid, EufyCam 2 Pro Kit imponerar med enastående 365 dagars batteritid per laddning. Du kan glömma besvärliga batteribyten – dessa kameror håller dig skyddad året om.

Andra fördelar är den högupplöst Sony-sensorn och 2K-upplösning vilket gör att EufyCam 2 Pro Kit fångar detaljer med imponerande skärpa. Du kommer aldrig missa något viktigt ögonblick, oavsett om det är dag eller natt. Utvecklad AI-teknik fokuserar på människor i mörker, därav ges en bättre skärpa och bild.

Med det medföljande basstationen får du inte bara enkel och pålitlig kommunikation med kamerorna, utan också 16 GB inbyggd lagring, gratis! Något som konkurrenterna ofta tar betalt för i form av månatliga prenumerationer. Dina inspelningar är säkra, krypterade och lagrade!

EufyCam 2 Pro Kit ger dig trygghet i ditt hem och du kan slappna av när du befinner dig på språng eller utomlands. Med dessa trådlösa övervakningskameror kan du vara säker på att du har koll på vad som händer i i ditt hem när som helst. EufyCam 2 Pro Kit är en investering i din säkerhet och ditt hem.

Var noga med att sätta upp en skylt som upplyser dina besökare att du kameraövervakar, detta är både avskräckande för tjuvar men också en vänlig påminnelse. Med Eufy kameraövervakning kommer du ha överlägsen kvalitet på din övervakning. Trygghet och bevis på detta är att Eufy kamerasystem har mängder av utmärkelser som testvinnare av bästa övervakningskamera, samt bästa kameraövervakning. Med Eufy övervakningssystem kommer du känna dig mer trygg både på hemmaplan och när du är hemifrån.

2. På en andraplts kommer övervakningskameran från Arlo Pro 4 Spotlight övervakningskamera

Fördelar

 • Hög kvalitet och erkänd god prestanda
 • Går att ansluta direkt till ditt wifi-näterverk
 • Använd flera stycken sammankopplade eller fristående
 • Talk-back funktion, möjlighet att aktivera siren och strålkastare
 • Uppladdningsbart batteri
 • God skärpa även i mörker
 • 160° visningsvinkel

Nackdelar

 • Du behöver en prenumerationstjänst på Arlo Secure för att kunna lagra videos. Utan prenumeration får du enbart rörelsenotifikationer och strömning av livevideo (i realtid)

Specifikationer

Mer om Arlo Pro 4 Spotlight övervakningskamera

Om du letar efter en hemövervakningskamera som har allt du behöver för att säkerställa din trygghet, behöver du inte leta längre. Arlo Secure och deras Arlo Pro är en imponerande lösning som kombinerar teknisk innovation med enkelhet och pålitlighet.

Kamerorna har 2K-upplösningen och 12x digital zoom vilket ger dig klara bilder, även i mörker, kameran låter dig inte missa något. Arlo övervakningkamera är kompatibel med enheter som Apple Watch, Google Assistant och google Alexa, vilket ger dig full kontroll över ditt hem.

Arlo Pro 4 har en tålig konstruktion klarar allt från regn till solsken, och med upp till sex månaders batteritid är du alltid skyddad. Vill du aktivera siren eller strålkastare kan du enkelt göra detta från din telefon om du upptäcker någon eller något som inte bör befinna sig i ditt hem eller på din tomt. Ett effektivt sätt att skrämma bort eventuella oinbjudna gäster.

Vill du kunna lagra inspelningar och inte enbart se live-streaming så krävs det en prenumeration på “Arlo Secure”. Detta kostar under 100 kr /månad och tjänsten erbjudet mängder av smarta lösningar som interaktiva notifikationer, lagring av inspelning, igenkänning av personer, paket, fordon och djur, anpassade aktivitetszoner och mycket mer.

Tjänästen Arlo Secure fungerar sömlöst med en rad smarta enheter, inklusive Apple Watch, Apple Homekit, Google Home Hub, Google Assistant, Alexa, IFTTT och SmartThings, vilket ger dig full kontroll över ditt hem, alltid!

3. På tredjeplats kommer övervakningskameran från TP-link Tapo C310 

Fördelar

 • Bugdetvinnare
 • Filmar i 2K-upplösning
 • Mörkerseende och siren när rörelsedetektorn aktiveras
 • Går att köpa till Micro-SD-kort för inspelning

Nackdelar

 • Kräver strömadapter, ej trådlös (Nätverksadapterns sladd är 3m lång)

Specifikationer

Mer om TP-link Tapo C310 

Tapo C310 är en imponerande billig trådlös utomhuskamera som sätter din säkerhet i fokus. Denna kamera har en imponerande upplösning på 2K och levererar tydliga och skarpa bilder, både dag och natt. Med upp till 30 meters mörkerseende kan du vara säker på att du inte missar något, oavsett tid på dygnet.

När rörelsesensorn aktiveras, kommer Tapo C310 automatiskt att utlösa en siren och skicka notiser till din mobiltelefon för att varna dig. Du kan också kommunicera i realtid med tvåvägskommunikation via ljud, vilket ger dig möjlighet att övervaka och interagera med det som händer framför kameran.

Denna kamera erbjuder flera alternativ för inspelning och lagring. Du kan spara material direkt på ett Micro-SD-kort med upp till 128 GB kapacitet (köps separat), eller använda TP-links molnlagring mot en extra kostnad. Det ger dig flexibilitet och säkerhet när det gäller att lagra dina inspelningar.

Enkelheten är nyckeln med Tapo C310. Den har en användarvänlig app, Tapo, tillgänglig för både iOS och Android, som gör det enkelt att strömma inspelningar direkt till din mobil, spara bilder och videor manuellt, och schemalägga inspelning vid rörelsedetektion. Appen hanterar upp till 32 kameror per konto och låter dig placera dem i olika zoner för enkel och tydlig översikt över ditt säkerhetsområde.

Ett paket med flera övervakningskameror från Tapo ger dig en kostnadseffektiv lösning för att övervaka flera platser samtidigt. Dess trådlösa anslutning eller möjlighet att använda nätverkskabel ger dig flexibilitet i installationen. En negativ aspekt är att det krävs en strömkabel till varje kamera, denna ingår dock i priset.

Sammanfattningsvis, om du letar efter en pålitlig, lättanvänd och högpresterande övervakningskamera för att säkra ditt hem eller företag, så är kameror från Tapo C310 definitivt ett utmärkt val. Med imponerande många funktioner sett till prisbilden är detta vårt bästa budgetval av övervakningskameror för ditt hem.

Köpguide – Kameraövervakning för ditt hem

Övervakningskameror används för att övervaka och registrera händelser och aktiviteter på specifika platser så som ditt hem och din trädgård. De används ofta för att öka säkerheten och förebygga brott.

Kameraövervakning har visat sig vara effektiv för att förebygga och lösa brott. Kameror fungerar som avskräckande medel och kan användas som bevis i rättsliga processer.

Ett kvitto på att just kameraövervakning fungerar är att man i många kommuner numera väljer att placera ut övervakningskameror på platser där man ser att brott oftare begås eller platser som upplevs otrygga. Detta ökaa allmänhetens säkerhet och gör det enklare att övervaka stora folkmassor.

Hitta bäst i test övervakningskameror hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test övervakningskameror hos oss på Testjakt.se!

Tekniken är avancerad och utvecklad

Övervakningskameror har utvecklats avsevärt med tiden. Nu finns det avancerade funktioner som ansiktsigenkänning, nattsyn och molnbaserad lagring, vilket ökar deras funktionalitet och användbarhet. Framtida utveckling inkluderar förbättrad bildkvalitet, minskad storlek och användning av artificiell intelligens, AI, för att förbättra analysen av inspelat material.

Reglern och riktlinjer för kameraövervakning

Det är viktigt att sätta upp tydliga skyltar som informerar om att kameraövervakning pågår. Skyltarna ska vara väl synliga och placeras vid in- och utgångar samt runt områden som övervakas.

Inspelningar måste skyddas mot obehörig åtkomst och att de inte får användas på ett sätt som strider mot dataskyddslagen.

Kameror bör inte riktas mot områden där människor rimligen kan förvänta sig privatliv, exempelvis utanför din tomt.

Kameraövervakning bör ha ett tydligt och lagligt syfte, såsom säkerhet och skydd av egendom. Övervakningen får inte användas i olagliga eller oacceptabla syften, inklusive trakasseri eller olovlig insamling av personuppgifter.

Ingen sladd

Till skillnad från eldrivna gräsklippare med sladd är batteridrivna modeller inte begränsade av en sladd. Detta ger dig större rörelsefrihet och eliminerar risken för att snubbla över, tralla in dig, eller klippa av sladden.

Pris

Trådlösa kameror är bekväma att installera och kan vara överkomliga, med priser som varierar från 500 kronor till 2 000 kronor eller mer.

Om du behöver högupplösta kameror så som 4K, kommer priset att vara högre, och du kan förvänta dig att betala flera tusen kronor per kamera.

Smarta kameror med AI-funktioner, kameror som använder artificiell intelligens för objektigenkänning och avancerad analys kan vara dyrare. Priserna kan variera kraftigt, men de börjar ofta från 2 000 kronor och går uppåt.

Sammanfattningsvis

Genom att noggrant planera och implementera din kameraövervakningslösning kan du öka säkerheten och tryggheten för ditt hem och trädgård på ett ansvarsfullt och effektivt sätt. Bestäm din budget och leta efter övervakningskameror som passar den. Priset varierar beroende på märke, funktioner och kvalitet. Samtliga tre övervakningskameror i vår jämförelse har vunnit tester och utmärkelser.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 08/09/2023 •  11 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test