Bästa Ansiktsrollers Rose Quartz, Jade o Gua Sha (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka rosenkvarts ansiktsroller/jade ansiktsrollers som är bäst i test enligt vår testpanel!

Det har de senaste åren blivit vanligt att använda sig av kristaller som massageverktyg för att maximera sin hudvård och ansiktsvård. Ansiktsmassage har flera positiva effekter på din hud och detta är inget nytt, snarare något man vetat om länge, även Gua Sha som massageverktyg är hämtat från traditionell kinesisk medicin.

Gua Sha är alltså en kristallsten som du med olika tekniker kan använda för att minska svullnader i ditt ansikte, öka blodcirkulationen, reducera linjer och rynkor och få en fastare hud. Flertal av de kitt vi valt att jämföra innehåller både en skinroller med antingen kristallen rosenkvarts eller kristallen jade, samt en Gua Sha sten. En jade ansiktsroller eller en rosenkvarts ansiktsroller är enklare att använda än en Gua Sha-sten. Flera användare föredrar att använda sin ansiktsroller på morgonen och ge en mer djupgörande ansiktsmassage på kvällen med sin Gua Sha sten. Välj själv vad som passar dig och din hud bäst!

Kristallerna i såväl skinrollern och Gua Sha stenen har visat sig öka syretillförseln till huden vilket bidrar till att huden får en naturlig lyster och en ökad kollagenproduktion. Kristaller är kända för att ha läkande egenskaper, sänka stress och är fyllda av mineraler som syre, magnesium och järn. Gua sha och jade- ansktsrollern eller rosenkvarts-ansiktsrollern går bra att använda ihop med samtliga ansiktskrämer, oljor och serum.

1. Vinnare och bäst i test blev Neutriherbs Face Massage Roller Kit 3 in 1

Fördelar

 • Kitt som innehåller Vitamin C-serum
 • Stimulerar lymfsystemet
 • Minskar svullnad i ansiktet
 • Ger lugnande effekt på både huden och sinnet

Nackdelar

 • Lite högre pris då det ingår ett serum

Specifikationer

Mer om Neutriherbs Face Massage Roller Kit 3 in 1

Detta fantastiska kitt från Neutriherbs består av en Rose Quartz Face Massage Roller och en Gua Sha massagsten. Som extra bonus får du även med ett Vitamin C-serum som är packat med vitaminer och mineraler för att boosta och återfukta din hud till max.

Användare är otroligt nöja med resultatet vid användning av dessa massageverktyg. Kvaliteten är hög och rollern är enkel att använda och ger en uppstramande effekt och ger huden en välförtjänt massagebehandling. Använd din skinroller för bäst effekt både morgon och kväll, gärna i kombination med ansiktskrämer, oljor eller andra serum. Det går även bra att massera ansiktet med din skinroller eller gua sha vid användning av sheet mask. Massera då utanpå din mask för bästa resultat.

Rosenkvarts är även kallad “kärlekens sten” och enligt uråldriga traditioner har den möjlighet att skjuta upp hudens åldrande och verkar lugnande och positivt. Detta kitt med rosenkvarts i form av ansiktsroller och Gua Sha -verktyget ges du möjlighet till en lyxig ansiktsbehandling behandling på hemmaplan.

2. På andra plats kommer Omorovicza Rose Quartz Double Ended Roller

Fördelar

 • Rosenkvarts-roller
 • Minska svullnader, dränera huden och få en ökad kollagenproduktion
 • Hög kvalitet

Nackdelar

 • Enbart ansiktsroller, ej Gua Sha -verktyg

Specifikationer

Mer om Omorovicza Rose Quartz Double Ended Roller

Rose Quartz Roller är det perfekta tillägget till din hudvård. Den dubbelsidiga ansiktsrollern kan användas för att öka mikrocirkulationen och stimulera lymfdränage, samtidigt som den minskar svullnader och hjälper till att förbättra hudens elasticitet. Den kan användas ensam med massagetekniker, eller med produkter som serum och fuktkrämer för att främja en bättre absorption i huden.

För bästa effekt så applicera valfritt serum, ansiktsolja, fuktkräm eller mask på rengjort ansikte. Börja rolla vid pannan, tryck försiktigt och börja rulla med rörelser uppåt och utåt. Sedan massera långsamt vidare till kinderna och käklinjen, fram till halsen, avsluta på halsen och dekolletaget.
Rolla ditt ansikte i minst två minuter för att samtliga krämer och serum ska hinna absorberas av huden. Överflödiga produkter kan torkas bort. Applicera sedan ett serum och fuktighetskräm som vanligt.


Omorovicza Rose Quartz Double Ended Roller av rosenkvarts, en kärlekskristall som är känd för sina helande egenskaper. I århundraden har rosenkvarts använts inom hudvårdsregimer för att minimera fina linjer, rynkor och rodnad genom att lindra spänningar på ett naturligt sätt. På grund av naturliga variationer i kristallens färg kommer varje skinroller från Omorovicza att vara unik i färgen.

3. På tredjeplats kommer By Bangerhead A Facial Workout

Fördelar

 • 3 massageverktyg och en olja ingår i detta sett
 • Jade-roller, eyemassage-tool i jade och Amethyst Gua Sha
 • Reducerar puffighet i ansiktet då lymfsystemet dräneras
 • Förvara ansiktsrollern i kylen för svalkande effekt

Nackdelar

 • Behövs lite mer tid i badrummet på morgonen/kvällen

Specifikationer

Mer om By Bangerhead A Facial Workout

Detta kitt av ansiktsvård och massageverktyg ger dig en helt ny hudvårdrutin både på morgon och kväll. Genom att använda dig av dessa verktyg av kristall/naturstenen Jade vittnar användare om en tydligt reducerad puffighet i ansiktet, både kring ögonen och i resterande delar av ansiktet. Genom att massera ansiktet med dessa ansiktsrollers i jade ökar du blodcirkulationen vilket gör att lymfkörtlarna dränerar vätska som kan orsaka svullnad och öka intrycket av linjer i ansiktet.

I settet “A Facial Workout” ingår allt som behövs för att din hud ska må så bra som möjligt. Använd Jade Eye Massage Tool närmast ögonen för att reducera påsar runt ögonen. Använd sedan Jade Facial Roller i hela ansiktet tillsammans med dina hudvårdande krämer, serum eller oljor. Med fördel kan du även använda GLO-JO Face oil som ingår i detta kitt. Förvara gärna din jade roller i kylskåpet för en svalkande effekt.

Avsluta din ansiktsvård med Gua Sha massagestenen, denna stramar upp huden och ökar elasticiteten, som ett lätt ansiktslyft. Denna massage-sten går att använda på hela kroppen för att få igång och öka blodcirkulationen.

4. På en fjärdeplats i vårt test Brushworks Rose Quartz Roller & Gua Sha

Fördelar

 • Rosenkvarts ansiktsroller och Gua Sha sten
 • Bra pris – billig ansiktsroller
 • Förbättrar absorberingen av dina hudvårdprodukter

Nackdelar

 • Torkas endast av med fuktig trasa, spola ej under vatten. Kan kännas ohygieniskt efter längre tids användning. Behövs då bytas ut!

Specifikationer

Mer om Brushworks Rose Quartz Roller & Gua Sha

Detta ansiktsmassage-sett från Brushworks innehåller både en rose quartz ansiktsroller och en Gua Sha sten, dessutom till ett konkurrenskraftigt och bra pris sett till kvalitet och recensioner. För dig som vill minska intrycket av linjer, puffighet och svullnad i ansiktet har ansiktsroller användning ökat markant! De stora fördelarna är att blodcirkulationen ökar i ansiktet vilket ger en friskare och mer strålande hy.

Det finns flera olika tekniker men sammanfattningsvis så ska din ansiktsroller användas från mitten av ansiktet och utåt, dvs de strykande rörelserna ska ske med ett lätt tryck ut från ansiktet, detta för att reducera vätskeansamlingar och lymfa. Upprepa gärna rörelserna 4-5 gånger per område.

5. På en femteplats kommer Zoe Ayla Electric Vibrating Noiseless Roller Rose Quartz

Fördelar

 • Elektrisk ansiktsroller med rosenkvarts
 • Stimulerar kollagenproduktionen
 • Fantastiska fördelar för din hud och självkänsla
 • Tystgående med 6000 vibrationer per minut

Nackdelar

 • Ingår ingen Gua Sha sten

Specifikationer

Mer om Zoe Ayla Electric Vibrating Noiseless Roller Rose Quartz

För dig som vill maximera din ansiktsmassage har märket Zoe Ayla utvecklat en elektrisk ansiktsroller av rosenkvarts. Rosenkvarts är som kristall sedan länge känd för sina lugnande egenskaper. Detta då den sägs öka ditt välbefinnande, lugn och kärlekskänslor. Denna elektriska ansiktsroller ökar blodcirkulationen, reducerar mörka ringar runt ögonen och ge dig en slätare och spänstigare hud.

Användare vittnar om minskad spänningshuvudvärk och ökat välbefinnande vid användning av denna ljudlösa rosenkvarts ansiktsroller. Till ett fantastiskt pris kan detta vara en start på en ny typ av hudvård, en vårande hudvård, där även sinnet tas i beaktning. Nackdelar för denna modell är att det inte ingår någon Gua Sha sten vid köp, detta kan dock köpas till separat.

Köpguide – Ansiktsroller före och efter

Att välja ansiktsroller är ett högst individuellt beslut. I vårt bäst i test av ansiktsrollers/skinrollers har vi samlat flera olika modeller i olika prisklasser för att du som konsument ska kunna välja en modell med de egenskaper och den natursten du önskar. Mest populära kristaller är rosenkvarts och jade, varpå vi valt dessa i vårt test.

Har du höga krav på din hudvård kan det vara läge att köpa vår testvinnare då denna har idel lovord från testare och användare. Att just användningen av ansiktsrollers har ökat markant har att göra med att fler och fler ser sambandet mellan insidan, harmoni och helande.

En välmående person i harmoni har i de flesta fall bättre förutsättningar för att få en fin och strålande hud. Självklart finns det åkommor och hudsjukdomar som inte enbart beror på hur man mår på insidan, men i flertalet fall kan man se en koppling mellan stress och sämre hy. Flera användare ser en tydlig skillnad på hudens lyster och elasticitet före och efter användning av ansiktsroller och kontinuerlig massage med Gua Sha sten.

Rosenkvarts eller Jade?

Det finns ansiksrollers av både Jade och rosenkvarts, båda är tillverkade av naturlig kristall. Dessa olika kristaller har också olika påverkan på vår energi och vårt sinne. Jade är känd för att vara rensande och har helande energier. En jade ansiktsroller kan således hjälpa dig att rensa bort gifter och slaggprodukter i huden. Rosenkvarts benämns ofta som kärlekens kristall och kallas för “hjärtats sten”. Denna kristall passar de flesta av oss och ger både din hy och din insida en härlig kärleks-boost.

Hur använder man en ansiktsroller?

Du kan med fördel använda din ansiktsroller både morgon och kväll. På kvällen finns det oftast lite mer tid och då kan du komplettera din ansiktsmassage med en Gua Sha sten. I flera av våra recenserade ansiktsrollers ingår även en Gua Sha sten.

När du använder en ansiktsroller så börjar du vid näsvingarna och jobbar dig ut mot örat. Börja alltid i mitten av ansiktet och arbeta dig utåt i lymfans riktning. Genom denna massage rengör och dränerar du huden från slaggprodukter, svullnad i form av vätska, bakterier och andra virus.

De flesta rollers på marknaden kommer med en tydlig instruktion gällande hur dessa skall användas för att uppnå maximal effekt. Du kan med fördel använda din ansiktsroller i kombination med dagkräm, nattkräm, serum eller olja.

Hitta bäst i test ansiktsrollers hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test ansiktsrollers hos oss på Testjakt.se!

Pris

Det finns olika prisklasser i segmentet ansiktsrollers, även kallade skin rollers. Välj det alternativ som passar dig bäst. Är du helt ny på just kristaller och ansiktsmassage med Gua Sha sten, rosenkvarts, jade eller annan kristall? Testa någon av våra budgetalternativ! Samtliga produkter vi jämfört är populära alternativ av god kvalitet. Tänk på att en ansiktsroller ska inte rengöras under rinnande vatten utan endast torkas av med fuktig trasa eller papper. Efter längre tids kontinuerlig användning kan den behöva bytas ut.

Gua Sha sten

Att välja en Gua Sha sten som komplement till sin hudvård ger ett härligt välbefinnande och en otrolig ansiktsmassage. Det känns naturligt och rogivande att följa ansiktets konturer med din Gua Sha sten. De vanligaste kristallerna som används till Gua Sha stenar är rosenkvarts och jade, men även amethyst eller aventhurine kan förekomma. Många beskriver Gua Sha stenen som yoga, fast för huden. Den kan med fördel användas över hela kroppen för att öka blodcirkulationen. Det är smått terapeutiskt att massera ansiktet med stenen och användare vittnar om tydligare framhävda ansiktskonturer och minskad vätska och svullnad. Dessutom är det en stund av avslappning och egentid vilket är gynnsamt för såväl sinne som hud.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 09/05/2023 •  12 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test