Bästa Mascarorna För Att Markera Dina Ögon (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka mascaror som är bäst i test enligt vår testpanel!

Den mest fantastiska förmågan hos smink är dess otroliga förmåga att förvandla och förbättra ens utseende och känsla. Om det finns en sminkprodukt som kan ge dina ögon en oslagbar intensitet och definierad skönhet, så är det utan tvekan mascara. Mascaran har blivit en oumbärlig del av vår skönhetsrutin och för många yngre den första produkten man köper som ung när man sakta men säkert börjar resan till sin sminkrutin.

Det handlar inte bara om att välja en vilken mascara som helst, du som är intresserad av makeup och skönhet vet att det är stor skillnad på mascara och mascara, faktiskt en enorm skillnad! En högkvalitativ mascara har förmågan att förvandla dina ögonfransar från vardagliga till spektakulära. Den kan lyfta, förlänga och ge volym åt dina fransar, trots att ditt utgångsläge kanske inte är något spektakulärt. Det kan låta som magi, men många är vi som vet att det fungerar. Det handlar om att hitta rätt produkt!

I vår jämförelse har vi samlat de bästa mascarorna som oftast presterar bäst i test och jämförelser! Hitta den bästa mascaran för just dina ögon i denna artikel!

1. Vinnare och bäst i test blev mascaran från Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara

Fördelar

 • Sitter på plats hela dagen utan att smula
 • Bra borste gör appliceringen enkel
 • Härlig formula som är lätt att arbete med och inte klumpar sig om du använder 1-2 lager med måttligt av produkten
 • Bra pris
 • Testvinnare och lovprisad

Nackdelar

 • Vid flera lager kan den klumpa sig

Specifikationer

Mer om Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara

Maybelline sky high mascara är verkligen en game-changer när det kommer till att förvandla ögonfransarna till något extraordinärt. Med denna mascara kan du säga adjö till platta och livlösa fransar och istället hälsa välkommen till otrolig volym och oändlig längd från alla tänkbara vinklar!

En av de mest imponerande egenskaperna hos Sky High Mascara är dess unika borste. Den är lång och flexibel, vilket gör det möjligt för den att enkelt nå varje ögonfrans från rot till topp. Med varje svep ger den en följsam volym och längd, samtidigt som den separerar och definierar varje frans. Resultatet är en dramatisk ögonlook som fångar blicken och lämnar ett varaktigt intryck.

Du kommer märka hur dina fransar ser längre och fylligare ut, samtidigt som de känns otroligt lätta och naturliga. En annan fördel med maybelline mascara är dess lämplighet för känsliga ögon. Formulan är skonsam och mild, vilket gör den idealisk för personer med känsliga ögon eller kontaktlinsbärare.

Slutligen, den är maybelline sky high mascara superenkel att ta tvätta bort på kvälllen, vilket är ett stort plus för Sky High Mascara. Du kan enkelt ta bort den med din vanliga rengöringsrutin utan att behöva gnugga som en galning, trots detta sitter den verkligen kanonbra under dagtid! Det finns inte nog med lovord om denna fantastiska mascara från Maybelline!

2. På andraplats kommer mascaran från Sweed lashes Lash lift mascara 

Fördelar

 • Tåler en hel del vattenstänk (är dock ej vattenfast)
 • Kult-mascara som är otroligt populär
 • Borsten påminner om en kam som separerar alla fransar för maximal volym!
 • Finns recensioner från tusentals nöjda användare

Nackdelar

 • Kan komma lite mycket produkt, torka försiktigt bort från borsten innan applicering

Specifikationer

Mer om Sweed lashes Lash lift mascara 

Denna galet hypade mascara är utan tvekan en mascara som de flesta med någon form av beauty-intresse hört talas om eller sett i något flöde det sista året. Medan de flesta mascaror tyvärr inte når hela vägen till roten och lämnar de första tredjedelarna av fransarna orörda, kommer Sweed’s mascaraborste ända fram och ger fantastiska resultat. Borsten kan närmare beskrivad som en kam än en klassisk borste!

Den första imponerande egenskapen hos denna mascara är dess förmåga att lyfta, markera och förlänga varje frans från roten. Borsten griper tag i varje frans och ger enastående volym och längd, vilket ger en dramatisk effekt som verkligen öppnar upp ögat, därav över tusentals positiva omdömen och recensioner att finna!

Det är för oss en stor fördel att den är vattentålig, vilket innebär att den står emot mindre mängder stänk av vatten och fuktighet. Men det är inte en vattenfast formula, så undvik att använda den vid kontakt med stora mängder vatten.

Sammanfattningsvis är denna mascara en verklig pärla inom skönhetsvärlden. Dess förmåga att nå hela vägen från roten, tillsammans med sin lättapplicerade och byggbara formula, gör den till en ovärderlig produkt för dem som strävar efter glamoröst definierade fransar. Var lite observant på hur mycket produkt du har på borsten innan du påbörjar appliceringen, kör hellre två lager med mindre produkt åt gången för att undvika klumpar!

3. På tredjeplats kommer mascaran från Loreal Paris Telescopic Mascara

Fördelar

 • Välkänd mascara med lovprisad smalare borste som kommer åt alla fransar
 • Lätt att ta bort inför natten
 • Fransarna upplevs längre och fylligare
 • Bra pris

Nackdelar

 • Telescopic mascara vattenfast finns bara utomlands enligt våra efterforskningar, hade önskats tillgänglig!

Specifikationer

Mer om Loreal Paris Telescopic Mascara

Loreal mascara Telescopic är det perfekta valet av mascara för dig som strävar efter långa, definierade fransar. Med sin smala och flexibla gummiborste, utrustad med små borsthår, separerar den varje frans för en felfri applicering utan klumpar. Den uppskattade precisionsborsten som många recensioner lovordar gör appliceringen till en barnlek!

Telescopic mascara’s borsta tillsammans med den effektiva formulan kan förlänga dina fransar med upp till 60%, enligt olika tester som Loreal själva gjort. Vi föredrar dock att kika på testresultat, recensioner och omdömen och vi finner att detta är överrensstämmande med hur många upplever denna testvinnande mascara. Resultatet är faktiskt fantastiskt, dina fransar framstår som längre och mer definierade när du applicerar Telescopic mascara. När produkten är helt ny kan du behöva skrapa av lite av produkten på ett hushållspapper för att inte få allt för stor mängd mascara på fransarna. Detta kan orsaka klumpar. Jobba hellre med två tunnare lager ovanpå varandra för bättre seperation och definition av fransarna.

4. På en fjärdeplats kommer mascaran från Lancôme Hypnôse Mascara

Fördelar

 • Storfavorit för dig som vill ha lite vardagslyx
 • Smular inte
 • Separerar och ger volym
 • Bygg upp volym genom att applicera flera lager efter smak och tycke

Nackdelar

 • Högt pris

Specifikationer

Mer om Lancôme Hypnôse Mascara

Lancôme Hypnose Mascara är en fantastisk mascara som ger dina fransar galet vackra fransar. Med denna mascara kan du själv bestämma hur mycket volym du vill ha genom att applicera flera lager. Resultatet är en imponerande volymökning på upp till 8 gånger mer än vad du har naturligt.

Det som gör denna mascara än mer imponerande är dess vårdande egenskaper. Formulan är berikad med provitamin B5, vilket inte bara ger dina fransar en extra boost av vård, utan även skyddar dem.

Borsten är lätt böjd och har tätsittande borsthår, vilket gör det otroligt enkelt att skapa en jämn och intensiv look varje gång. Du behöver inte vara en professionell makeupartist för att få fantastiska resultat!

Sammanfattningsvis är Lancôme Hypnôse Mascara en riktig volymhjälte. Den ger dig möjligheten att anpassa volymen efter dina önskemål samtidigt som den vårdar och skyddar dina fransar. Med dess böjda borste och tätsittande borsthår är det enkelt att uppnå ett jämnt och intensivt resultat varje gång. Om du letar efter en mascara som levererar både volym och vård, är detta definitivt ett måste i din sminksamling. Priset är åt det högre hållet men trots detta är det en av de mest sålda mascarorna hos flera återförsäljare. Vi tror det beror på att mascaran är en av de viktigaste produkterna för att markera ögonen och just ögonen är något vi alla vill ska framhävas på allra bästa vis. Det kan verkligen make it or break it för din makeup!

5. På en femteplats kommer mascaran från Max Factor 2000 Calorie

Fördelar

 • Passar även dig med känsliga ögon och linser
 • Ger magisk volym
 • Storsäljare
 • Riktigt prisvärd
 • Finns även i en vattenfast variant, Max Factor 2000 Calorie Waterproof Volume

Nackdelar

 • En del användare tycker den smular något

Specifikationer

Mer om Max Factor 2000 Calorie

Max Factor 2000 Calorie Mascara är en fantastisk produkt som verkligen lever upp till sitt rykte. Den är otroligt lätt och ger en imponerande volym till dina fransar. Jag blev särskilt imponerad av hur snabbt den torkar utan att kladda.

En av de bästa egenskaperna med denna mascara är dess mångsidighet. Den passar perfekt för personer med känsliga ögon och kontaktlinsanvändare, vilket gör den till ett måste för alla. Dessutom är den i nyansen Black, som var en av de mest sålda produkterna på LYKO under 2022, vilket verkligen säger något om dess popularitet.

Jag älskar att makeupartister har valt denna mascara som sin favorit i över 30 år. Det är uppenbart att den har bevisat sin kvalitet och pålitlighet. Den har verkligen hittat en säker plats i många sminkväskor runt om i världen.

Makeupartistens tips är också mycket användbara. Att applicera mascaran genom att röra borsten från sida till sida ger en jämn täckning från rot till topp, medan användningen av borstens spets ger en definierad look. Att vänta tills mascaran är torr innan man applicerar ett andra lager på de övre fransarna är också ett smart knep för att undvika klumpar.

Sammanfattningsvis kan jag starkt rekommendera Max Factor 2000 Calorie Mascara för alla som vill ha långa, fylliga och definierade fransar. Den levererar verkligen vad den lovar och ger en tidlös elegans till dina ögon.

Köpguide – Vilken mascara är bäst?

När det kommer till att utse den bästa mascaran finns det en mängd olika faktorer att ta hänsyn till. Varje person har sina egna preferenser och behov när det gäller mascara, vilket innebär att den bästa mascaran kan variera från individ till individ.

Det finns dock vissa gemensamma egenskaper som ofta uppskattas hos en bra mascara. En av dessa är att den ger volym och längd åt fransarna utan att klumpa sig eller smula. En bra mascara bör också vara lätt att applicera och ge en jämn täckning utan att kladda. Dessutom är det viktigt att mascaran är hållbar och inte smetas ut under dagen.

Det är viktigt att komma ihåg att vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Därför kan det vara värt att experimentera och prova olika mascaror för att hitta den som passar ens egna behov och önskemål bäst. Det kan också vara användbart att läsa recensioner, bäst i test som detta och även be om rekommendationer från vänner för att få en bättre uppfattning om vilka mascaror som är populära och anses vara bra.

Hur länge håller en mascara?

Hållbarheten för en mascara varierar beroende på flera faktorer, inklusive märke, formulering och användning. Generellt sett har de flesta mascaror en rekommenderad hållbarhetstid på 3 till 6 månader efter att förpackningen har öppnats. Hur ofta ska man byta en mascara? Svaret är då alltså att efter som längst ett halvår bör du byta din mascara.

Anledningen till att mascaran har en begränsad hållbarhetstid beror på att den kommer i kontakt med luft och bakterier varje gång borsten förs in och ut ur förpackningen. Med tiden kan bakterier börja växa i mascaran, vilket kan leda till att den blir dålig och potentiellt skadlig för ögonen.

För att förlänga hållbarheten på mascaran och minimera risken för infektioner är det viktigt att följa några grundläggande riktlinjer:


Att använda en gammal mascara kan öka risken för ögoninfektioner, irritation och klumpiga resultat. Det är därför viktigt att vara medveten om hållbarheten och byta ut mascaran regelbundet för att upprätthålla ögonhälsan och få bästa möjliga resultat.

Hitta bäst i test mascaror hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test mascaror hos oss på Testjakt.se!

Vattenfast mascara

Fördelen med en vattenfast mascara är att du inte behöver oroa dig för att hamna i ett ösregn, ta en dusch eller gråta. Mascaran sitter på plats! Däremot finns det en del nackdelar…

En av de största nackdelarna med vattenfast mascara är att den är betydligt mycket svårare att ta bort än vanlig mascara. Eftersom den är utformad för att vara vattenfast, kräver den oftast användning av speciella sminkborttagningsprodukter eller oljebaserade rengöringsmedel för att helt avlägsna mascaran. Det kan vara tidskrävande och kräva mer ansträngning att ta bort vattenfast mascara jämfört med vanlig mascara.

Vattenfast mascara har vanligtvis en starkare och mer hållbar formulering för att klara av fukt och vatten. Denna styrka kan dock även göra mascaran mer styv och knepig att applicera. När du försöker ta bort den kan du behöva gnugga eller dra i fransarna mer intensivt, vilket kan leda till att fransarna bryts eller skadas.

Hur länge håller en oöppnad mascara?

En oöppnad mascara har vanligtvis en hållbarhetstid på ungefär 2-3 år. Det exakta hållbarhetsdatumet kan variera beroende på tillverkaren och produktens specifika formulering. För att vara säker kan du kolla på mascarans förpackning eller produktetiketten för att se om det finns något uttryckt hållbarhetsdatum eller rekommendationer från tillverkaren.

Pris

Priset på mascara kan variera rejält och vi har samlat 5 stycken av de bäst säljande mascarorna från flera stora återförsäljare. Vilken mascara du i slutändan väljer beror dels på vad du tror passar dig, men kanske även på prisbilden. Många får testa flera olika sorter och märken innan de finner sin favoritmascara. När man väl funnit den brukar den bli en trogen följeslagare i sminkneccesären. Vi på Testjakt hoppas att någon av ovanstående produkter ska bli en riktig favorit för dig!

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Helena Månsson, auktoriserad hud & skönhetsterapeut , medlem i SHR.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 25/07/2023 •  15 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test